*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
כשהשמש מתחילה לשקוע מעל הים האדום, ואילת מתעוררת למשמרת הערב התוססת, מתעורר התיאבון ואיתו גם חיפוש אחר חידושים וריגושים בסצינה הקולינרית של העיר. כמה טוב שלא היינו צריכים להרחיק, כי במלון בראון הממוקם בלב הפועם של אזור הבילויים באילת, נפתחה בחודש מאי האחרון מסעדת צ'נה, אחותה הטרייה והכשרה של המסעדה התל אביבית עטורת השבחים.
המעבר מהטיילת הלוהטת של אילת, לתוך מלון בראון ומשם למסעדת צ׳נה, נדמה כמעבר בין עולמות. כבר בכניסה למסעדה, מרגישים את האווירה השלווה, הנעימה והמסוגננת. העיצוב המודרני של המקום ניכר בכל אחת מפינות המסעדה, מכסאות הבר האלגנטיים ועד הספות המרווחות והמפנקות וצלילי המוזיקה הרכים מתנגנים ברקע ועוטפים את הסועדים להשלמת החוויה המפנקת.
בנווה המדבר עם הניחוחות המגרים, קיבלנו לידינו את התפריט הכולל מגוון עשיר של דגים, סלטים טריים ופסטות. השפים בצ׳נה שואבים השראה מהמסורות הקולינריות המהדהדות של נאפולי, סרדיניה ותוניסיה, משלבים אותן באמנות ובונים כל מנה בפרשנות ייחודית וחומרי גלם טריים ומשובחים ביותר.
קמנו מכסאנו בעקבות הארומה הכובשת שממלאת את האוויר, והיא הובילה אותנו אל הלב הפועם של צ'נה - תנור אבן המחומם ל-450 מעלות צלזיוס. כאן מתרחש הקסם. מבחר מאפים ופיצות, עם קליפתן הדקה ותוספות ייחודיות, נאפות לשלמות ומפיצות ניחוח שאי אפשר לעמוד בפניו.
עם המון ציפיות הזמנו לפתיח פוקצ׳ה לוהטת עם סלסת עגבניות עסיסית, סלט סלקים חם וסביצ׳ה דג לבן על יוגורט לאבנה עם גרידת תפוז, איולי קווי וצ׳ילי אדום. בלוטות הטעם התעוררו לחיים והמשכנו נרגשים אל המנות העיקריות. בהמלצת השף הזמנו פילה דג על ריזוטו ויין לבן, ורביולי תרד ריקוטה עם חמאת יין, קרם פרש, פילה לברק וצלחת ירקות צלויים על גחלים. התענגנו על כל ביס, ובתוספת יין לבן וקוקטייל מוחיטו, החוויה הפכה מושלמת.
כל מנה כאן היא יצירת אמנות ויזואלית, ועושר הטעמים וחומרי הגלם מדגימים את המחויבות של צ׳נה למסורת ולאיכות. החגיגה בצ'נה ממשיכה לגזרת הקינוחים, והבר המצויד בשפע כל טוב, עם מגוון קוקטיילים ייחודיים ומבחר נרחב של יינות ישראלים ואיטלקיים משובחים, המשלימים את הארוחה בהרמוניה, ומעצימים את חווית האוכל לרמות שטרם נראו.
אין ספק, צ'נה היא לא עוד מסעדה באילת. מדובר במעבר לפיסת גן עדן קולינרי, המשלב מטבחים ותרבויות בדרך חדשנית ומקורית, ומייצר תחושת יוקרה ונינוחות אינסופית, הכל רק כמה צעדים מחוף הים וממרכזי הבילוי התוססים. אז, כשהכוכבים המדבריים מנצנצים בשמי אילת והעיר רוחשת אנרגיה, הרימו כוסית בצ׳נה וצאו למסע מענג.
אוטו-אוכל בירושלים 2025 - פסטיבל פודטראקים
פסטיבל אוטו-אוכל בירושלים 2025 חוזר לטיילת ארמון הנציב עם שפים ירושלמיים ומתארחים, בר נוף ומופעים חיים. האירוע יתקיים בין ה-30 ביוני ל-24 ביולי בימי שני עד חמישי.
saga sushi & poke כשרה למהדרין ומעולה
ב Saga Sushi & poke בירושלים, קיבלנו את השילוב המנצח בין אוכל רחוב באיכות של גורמה, עם כשרות למהדרין.
נאמה קיסריה – כשאירוע הופך לחוויה בלתי נשכחת
בלב הקסום של קיסריה, במרחק פתיחת בקבוק מכביש החוף הציורי, מסתתרת נאמה – יהלום גסטרונומי שמתכתב ישירות עם חושי הכיף והטעם שלכם. כאן, בין קירות המתחם המהפנט, חוויית הקולינריה פוגשת את אומנות היין במופע אלגנטי ובעיקר- טעים.
מסעדת WHO בראשל"צ, חוויה קולינרית כשרה ברמה אחרת
העיצוב, האווירה, מנות השף והקוקטיילים, הם מה שהופך את Who, רופ-טופ בר קוקטיילים בראשון לציון, למקום שתרצו לצאת לבלות בו. והבונוס – המקום כשר.
מסעדת גוסטינו מביאה את איטליה לרמת ישי
אם מתחשק לכם להרגיש את איטליה מבלי לטרוח לצאת מהארץ, כל מה שאתם צריכים לעשות זה לקפוץ לעמק יזרעאל היפהפה, למסעדת גוסטינו שברמת ישי, לארוחה איטלקית באווירה מושלמת.
תל אביב EAT 2025 - פסטיבל האוכל הגדול חוזר
תל אביב EAT 2025 - הפסטיבל הקולינרי הגדול של תל אביב חוזר לשנתו התשיעית עם מגוון שפים מובילים ומנות מיוחדות שמהווים חגיגת טעמים מכל העולם במקום אחד.
טעים, שיקי וממכר: למה כולם חוזרים שוב ושוב לסוהו?
עם אווירה משגעת, תפריט עשיר בטעמים מהמזרח הרחוק ומנות נדיבות שכיף לחלוק – מסעדת סוהו ממשיכה למשוך סלבס, משפחות, זוגות וחובבי אוכל טוב מכל הארץ.
גחלים של תענוג: המקום שבו הלהבה והחיך רוקדים ביחד
בין גחלים לוהטות ואווירה מלטפת, מסעדת גחלים בפארק המדע הפכה למקדש הבשר האיכותי והטעים. צלחות מדויקות, שירות מחבק ובעיקר, חוויה שחורגת הרבה מעבר לארוחה רגילה – זו הצהרת אהבה קולינרית במיטבה