נגישות
נגישות

בבית או במסעדה? חוגגים את יום הפיצה הבינלאומי

ב-9 בפברואר יציינו ברחבי העולם את יום הפיצה הבינלאומי - מסעדת קופינאס מצטרפת לחגיגה עם תפריט פיצות לוהטות מהטאבון, ואפילו מגלה לנו את המתכון שלה לפיצה איטלקית טעימה ומנצחת

מגזין REST המלצות קולינריות המסעדות של rest
מערכת  zap rest

מערכת zap rest

תאריך פרסום: 06/02/2019, 0:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

קופינאס בצור משה (צילום: באדיבות המקום) כל יום הוא יום לפיצה. קופינאס (צילום: באדיבות המקום)

אם יש מאכל מפורסם שמגיע לו יום משלו בלוח השנה, הרי זאת הפיצה האהובה, חוצת הגילאים, המדינות והתרבויות. מסעדות רבות מתכוננות עם מיטב הבצקים והתוספות ליום המשמח (9 בפברואר) בהן גם מסעדת קופינאס מצור משה, בניצוחו של השף ירון שנבל.

קופינאס ידועה בתפריט איטלקי ים תיכוני ומרענן, ובו גם קטגוריה ענפה וצבעונית של פיצות לוהטות המוגשות לסועדים היישר מהטאבון. לכבוד המאורע תערוך המסעדה ספיישל פיצות יצירתיות שיוצעו לצד התפריט הקבוע לאורך הסופ"ש הקרוב (8-10 בפברואר 2019), בהן פיצת חקלאים עם גבינות מוצרלה ופטה, פטריות, תרד, ארטישוק, עגבניות וזיתים – כולם מתוצרת מקומית, ופיצה פינצטה – בצק פיצה לוהט שהתוספות מונחות עליו בתום האפייה: גבינת בושה, זיתים, צ'ילי טרי, עלי רוקט, עגבניות שרי ופרמז'ן מגורד. ניצלנו את החגיגה האיטלקית וביקשנו מהשף לחלוק איתנו מתכון מנצח לפיצה ביתית, ולעזור לנו ללמוד אחת ולתמיד איך עושים את זה כמו פיציולו מקצוען מנפולי גם כשמתחשק להישאר בבית. את המתכון הבא מכין שנבל עם תוספות שקורצות לטעמים היווניים, אך ניתן כמובן להשתמש בבסיס הבצק ולשחק עם התוספות האהובות עליכם ביותר. שימו לב – על מנת להשיג את הבצק הטוב ביותר, יש לתכנן את הלוז ובלוטות הטעם בזמן, ולהכין את הבצק והרוטב יום קודם. בהצלחה.

פיצה של מסעדת קופינאס (צילום: גליה אבירם) איטליה פוגשת יוון. פיצה סלוניקי של השף ירון שנבל (צילום: גליה אבירם)

מתכון לפיצה סלוניקי
מצרכים לכ-4 פיצות

להכנת הבצק
500 גרם קמח
280 גרם מים
40 גרם שמן זית (2 כפות)
10 גרם שמרים

אופן הכנת הבצק
1. מוזגים את המים, הקמח והשמרים לקערת מערבל, ומערבבים 2 דקות במהירות איטית בעזרת מוט לישה. אפשר גם ביד.
2. מוסיפים שמן זית ומלח, וממשיכים ללוש 8 דקות עד לקבל בצק אחיד. אם הבצק רטוב/דביק, ניתן להוסיף מעט קמח.
3. מעבירים לקערה ששומנה מראש, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ללילה שלם.
4. למחרת מוציאים מהמקרר, מחלקים את הבצק ל-4 כדורים שווים ונותנים להם לתפוח כשעה/שעתיים עד שכל כדור כמעט מכפיל את נפחו.

להכנת הרוטב
מומלץ להכין יום קודם ולהניח במקרר לספיגת טעמים

500 גרם שימורי עגבניות מרוסקות תוצרת איטליה / ניתן גם לרכוש שימורי עגבניות מקולפות ולטחון עם בלנדר ידני
2 שיני שום כתושות
כפית מלח (ניתן להוסיף לפי הטעם)
קמצוץ פלפל שחור
10 עלי בזיליקום טריים קצוצים
כפית אורגנו יבש
2 כפות שמן זית
לערבב את כל המרכיבים יחדיו ולהניח במקרר לילה שלם

תוספות לפיצה סלוניקי
400 גרם מוצרלה מגורדת
200 גרם פטה מגורדת או חתוכה לקוביות קטנות
2 חופנים של תרד חלוט
חופן זיתי קלמטה מגולענים (20 יחידות)
חצי כוס פרמז'ן (4 כפות)

מרכיבים ואופים את הפיצה
1. מחממים את התנור לחום מקסימלי.
2. מרדדים כל עיגול בצק על משטח מקומח, מורחים מהרוטב ומסדרים את התוספות באופן שווה.
3. מכניסים את הפיצה לתנור ואופים כ-5-6 דקות, מומלץ בחום לאפות על גבי אבן שמוט אם ניתן. בתיאבון.

קופינאס - השיבולים 3, צור משה 053-9376406

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

דירוג הכתבה

לא אהבתי מעולה
קופינאס בצור משה

תגובות0

הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
רביולי פטריות על קרם תירס בביף בהר (צילום: באדיבות המקום)
קלצונה נוטלה של מסעדת קופינאס (צילום: גליה אבירם)
פילה סלמון במסעדת טוקופיה (צלם: עידן גור)
פאייה מרינרה במסעדת אדלינה בגליל (צילום: באדיבות המקום)
מנה במסעדת אלמרסא עכו (צילום: באדיבות המקום)
יאם פלה הנג בבית תאילנדי (צילום: יהונתן בן חיים)
חומוס בשר בצנעני בני ברק (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה במסעדת על הנהר (צילום: באדיבות המקום)