נגישות
נגישות

אכלו לי שתו לי – חדשות האוכל

אנחנו פה מדי שבוע כדי לספר לכם על המנות החדשות, התפריטים המרעננים והשדרוגים המעניינים שקורים במסעדות הטובות של ישראל - כי תמיד יש מה לגלות

מגזין REST חדשות האוכל חדשות מהצלחת
ליהי גיאת
תאריך פרסום: 07/12/2025, 7:35

אוהבים לאכול בחוץ? תמיד מחפשים את המקום הבא? רוצים לדעת מה חדש בשטח לפני כולם? אז הגעתם למקום הנכון. במדור "אכלו לי שתו לי - חדשות האוכל" אנו מעדכנים אתכם מדי שבוע על כל מה שקורה בעולם הקולינריה הישראלי - מסעדות שמשיקות תפריטים חדשים, שפים שמשדרגים מנות, שיתופי פעולה מיוחדים ופתיחות חמות. אם זה קורה במטבח הישראלי, אתם תדעו על זה ראשונים. בואו נתחיל לטעום.

 בואו נהנה ביחד. צילום: שאטרסטוק

דוניאנא בעכו: תפריט חדש אחרי 20 שנה

מסעדת דוניאנא האיקונית על חומות העיר העתיקה של עכו חוגגת 20 שנה ומשיקה תפריט חדש ועונתי אחרי שיפוץ מקיף. השף סאהר סולימאן יצר תפריט המשלב מטבח מזרח-תיכוני קלאסי עם נגיעות עכשוויות, תוך שימוש בחומרי גלם טריים ומקומיים. בין המנות החדשות: פלטת מאפים לבנטיניים, שווארמה דגים, סביצ'ה דג, קלמארי צרוב, שישברק טבעוני וטליאטה. מנת הדגל היא קדירת פירות ים מבעבעת עם שרימפס וקלמרי. המסעדה מציעה נוף פנורמי מרהיב של מפרץ חיפה והים התיכון.

שעות פתיחה: ראשון עד שבת: 12: 00-00: 00

 

גולדיס: קולקציית חנוכה 2025

רשת גולדיס משיקה את קולקציית חנוכה המיוחדת לשנת 2025, המשלבת מסורת יהודית עם יצירתיות קולינרית עכשווית. אחרי הצלחה מסחררת בשנים האחרונות, גולדיס משיקה מחדש סופגניות פרימיום בשריות ועסיסיות בעבודת יד, כולל החדשה ביותר - סופגניית שניצל דובאי: שניצל דק ופריך עטוף קדאיף על סופגנייה עם נגיעות פיסטוק ורוטב שוקולד.
לצד הסופגנייה האייקונית של אסאדו מפורק, מוצעות גם סופגניות שווארמה ירושלמית, רוסטביץ בקר מעושן, חזה הודו חרדל ודבש, בשר מפורק, כבד קצוץ וריבת בצל, וונקניקייה (25 ש"ח ליחידה). בנוסף, מגוון סופגניות מתוקות עם מילויים מפתיעים כמו שוקולד דובאי, לימונענע ומרנג, וניל פטל, תפוחים וקראמבל, סופלה, טירמיסו ועוד (14 ש"ח ליחידה).
לצד הסופגניות: לביבות טריות ממגוון סוגים, מגשי אירוח חגיגיים ומארזי מתנה ממותגים.
לפרטים נוספים גלשו לאתר גולדיס

 צילום: אסף קארלה

בורגר סאלון: ערב פופ אפ סטייקים מיוחד

לכבוד חגיגות ה-15 שנה והשקת סדרת מוצרי Saloon Store, רשת בורגר סאלון יוצאת לשני ערבי פופ אפ מיוחדים בהם יוגשו סטייקים איכותיים לצד מנות ראשונות ותוספות. הערבים יתקיימו ב-23/12 בסניף אור ים וב-25/12 בסניף הוד השרון. תפריט הערב כולל בחירה בין מנות ראשונות כמו מיקס מיני קבבונים או נקניקיות עגל, סטייק אנטריקוט או אונטריב, תוספת לבחירה, משקה וביס מתוק: הכל ב-249 ש"ח לסועד. המגיעים לערב יהנו גם מ-10% הנחה על מוצרי הסאלון סטור. הזמנת מקום מראש חובה.

להזמנת מקום לערב ב-25/12 בהוד השרון:  רועי 0548188819 | 1700-705-715 שלוחה 13 להזמנת מקום לערב ב-23/12 באור ים:  יגאל 0522793844 | 1700-705-715 שלוחה 11

 סלון בורגר. צילום: דוד מויאל

מתוקה אמיתית - קולקציית סופגניות לחנוכה 2025 של הרשת האהובה

רשת הקונדיטוריה "מתוקה" מציגה לחג החנוכה קולקציית סופגניות גדולה ומגוונת עם מגוון טעמים קלאסיים ומיוחדים. בין הסופגניות בקולקציה: סופגניית טירמיסו, רפאלו קוקוס, סברינה עם תותים טריים, פחזניות עם קרם קרמל, פיסטוק ואמרנה, דולצ'ה קרמן ועוד. לצד אלו גם דונאטסים במגוון ציפויים וסופגנייה טבעונית אפויה עם קרם לוטוס. המחירים נעים בין 6 ש"ח לסופגנייה ריקה ועד 16 ש"ח לסופגניות המיוחדות. ניתן להשיג את הסופגניות בכל סניפי הרשת ובאתר האינטרנט.

למידע אודות סניפים ולהזמנות, גלשו לאתר של מתוקה

 איך בוחרים? הכל נראה כל כך טעים! מתוקה. צילום אסף קארלה

DAVID 16: מסעדה כשרה חדשה בירושלים

בין אם אתם מקפידים על אוכל כשר, ובין אם אתם פשוט חובבי אוכל משובח, האייטם הזה עבורכם: מסעדה כשרה מרשימה נפתחה ברחוב המלך דוד בירושלים, בסמוך לחומות העיר העתיקה. DAVID 16 מציעה תפריט מוקפד שתוכנן על ידי השף אוראל קמחי, המבוסס על מנות בשר, דגים וירקות בפרשנות ים-תיכונית עכשווית. בין המנות: קרפצ'יו בקר, סיגר כבד אווז, טרטר טונה, פילה לברק, אסאדו על העצם וקינוחים בעבודת יד.

בין המנות בתפריט ניתן למצוא:

בראשונות, ארטישוק ירושלמי צלוי, "לבנה" קשיו וסחוג זעתר, קשיו קלוי, צ'יפס ארטישוק ירושלמי (68 ₪) ; סיגר דג עם בצל מקורמל, עשבי תיבול, איולי לימון כבוש ופלפל חריף קצוץ (72 ₪) ; קרפצ'יו חציל צלוי במיברסה, דבש ענבים, טימין, שקדים קלויים (62 ₪) ; קרפצ'יו בקר עם רוקט, צנוברים, צנונית ואיולי בלסמי לבן (72 ₪) ; סיגר כבד אווז פיסטוקים, פטרוזיליה, אריסה (144 ₪) ; טרטר טונה "לבנה" סומק, פרי עונתי, פקוס, עירית, פיסטוקים ופינגר ליים (84 ₪) ועוד..

בעיקריות, פילה לברק עגבניות שרי, שעועית בובס, מנגולד, באק צ'וי, יין לבן (135 ₪) ; פילה סלמון צלוי עם ירוקים מוקפצים וחמאת עגבניות שרי צהובות (130 ₪) ; קבב דגים ברוטב עגבניות פיקנטי, גרגירי חומוס, רוקט וכוסברה בשמן לימון כבוש, טחינה משוויה (118 ₪); פילה עגל רוטב יין מוגש עם פירה (215 ₪) ; אסאדו על העצם פריקי חמוציות, שעועית ירוקה, באק צ'וי ופטרוזיליה (158 ₪) ועוד..

קינוחים בעבודת יד כמו "ביצת לוז" (54 ₪( ו"סלע אקזוטי" (52 ₪)

המסעדה מציעה תפריט יין ישראלי עשיר, חדר סיגרים סגור ועיצוב אלגנטי עם מרפסת פרטית. המקום מתאים גם לאירועים פרטיים ועסקיים מ-30 ועד 150 אורחים.

כשרות: רבנות ירושלים
כתובת: המלך דוד 16, ירושלים
שעות פתיחה: ראשון–חמישי, 17:00 ועד אחרון הסועדים

מוצ"ש – שעה לאחר צאת השבת ועד אחרון הסועדים
אינסטגרם / פייסבוק: david16 restaurant
להזמנת מקום

 עיצוב בקו אלגנטי, מוקפד ונינוח. צילום: אסף קארלה

משק ברזילי: בראנץ' טבעוני חדש

מסעדת משק ברזילי הטבעונית הוותיקה בנווה צדק חוגגת 25 שנה ומשיקה בראנץ' חדש שיוגש שבעה ימים בשבוע בין השעות 10-13. התפריט כולל מנות קלאסיות בפרשנויות טבעוניות כמו שקשוקה, אומלט וקרפ, לצד יצירות מקוריות ומנות ייחודיות. בין המנות: כריך רוסטביף טבעוני, ארפה עם פיתות תירס, קרפ מלוח עם טמפה, קרפ מתוק עם גנאש שוקולד ומגוון מאזטים לחלוקה. מוצעת גם ארוחת בראנץ'פסט זוגית ב-250 ש"ח הכוללת 5 מאזטים, 2 עיקריות ושתייה.

שעות הבראנץ': בכל ימות השבוע 10: 00-13: 00

לפרטים נוספים גלשו לאתר

צילום: דמיטרי פוגוסוב

צילום תמונת שער: שאטרסטוק

חלק מן המסעדות המופיעות בכתבה הינן לקוחות rest אך נבחרו ללא שיקולים מסחריים

אהבתם את הכתבה?

כתבה מהממת
6
פחות אהבתי
0

כתבות נוספות של ליהי גיאת

Newsletter Icon