אוהבים לאכול בחוץ? תמיד מחפשים את המקום הבא? רוצים לדעת מה חדש בשטח לפני כולם? אז הגעתם למקום הנכון. במדור "אכלו לי שתו לי - חדשות האוכל" נעדכן אתכם מדי שבוע על כל מה שקורה בעולם הקולינריה הישראלי - מסעדות שמשיקות תפריטים חדשים, שפים שמשדרגים מנות, שיתופי פעולה מיוחדים ופתיחות חמות. אם זה קורה במטבח הישראלי, אתם תדעו על זה ראשונים. בואו נתחיל לטעום.
מסעדת מינא, ששוכנת בקו ראשון למים על חוף ימה של עכו, שופצה לאחרונה והשיקה תפריט חדש בניצוחו של ד"ר חוסיין, רופא שעבר לעולם הקולינריה עם 20 שנות ניסיון בניהול מסעדות. התפריט החדש מורכב מבשרים פרימיום אנגוס ועגלות, ודגים ופירות ים מהדגה הטרייה של עכו. בין המנות המיוחדות: מנת ים יבשה – סטייק אנטריקוט, שרימפס, קלאמרי ומולים ברוטב פלפלים (245 ₪), צלעות כתר טלה בליווי ירקות בטאבון (229 ₪), וקורדן רוז' – פילה דג ים טרי עם פירות ים ברוטב תפוזים (135 ₪). ארוחת הבוקר הזוגית מוגשת עד 12:30 וכוללת כ-13 סוגי מטבלים תוצרת עצמית, סלסלת מנקיש ולחם זעתר הנאפים בטאבון אבן במקום, ביצים לבחירה וסלט ירקות (172 ₪ לזוג). המסעדה מציעה נוף משגע של הים וחומות העיר העתיקה ומאפשרת קיום אירועים עד 170 איש.
חדש חדש בחיפה! ברוקלין 17 בשד' מוריה בחיפה הוא פיצה בר חדש, שנפתח ממש לאחר סיום המלחמה בצפון. המקום משלב אוכל איטלקי מסורתי בטוויסט אמריקאי, לצד בר אלכוהול פרימיום. אלעד גולדשטיין, יזם מתחום הגיימינג וחובב פיצות, ייבא את הקונספט מברוקלין בניו יורק. המסעדה מציעה פיצות איטלקיות מבצק מחמצת שעבר פרמנטציה למשך 72 שעות, נפתח ביד ונאפה בטאבון אבן איטלקי מנאפולי. בין המנות המיוחדות: רביולי ריקוטה ברוטב חמאה ושמנת מפולפלת (51 ₪), פולנטה עם פטריות צלויות (62 ₪), פיצה תרד ו4 גבינות (73 ₪), והפסטה הכי מיוחדת – פוזילי ברוטב 100% קרם פיסטוק עשיר עם קראמבל פיסטוק ופרמז'ן (68 ₪), שהיא ייחודית למקום ואולי יחידה מסוגה בארץ. בנוסף מציעים קינוחים מבוססי גלידה אמריקאית שמיוצרת במקום, מילקשייקים, קוקטיילים אמריקאיים ותפריט וויסקי עשיר.
אחרי שנתיים של מילואים, יונתן, הבעלים והנשמה של מחלבת נטור - המסעדה החלבית הכי מטריפה בגולן - סוף סוף חוזר מסעדה החלבית המשובחת שלו, בהרי הגולן שעוד מעט יהיו לבנים כשלג.
אז מה החידוש? בראנץ' מופלא, שמתאים בדיוק להתחלת יום של טיול (בקרוב סקי) או סתם לכל מי שאוהב אוכל טוב, נוף טוב ואווירה טובה. הבראנץ כולל מנת פתיחה עונתית טרייה שמשתנה עם עונות השנה, פלטת גבינות עשירה מהגבינות המיוחדות של המחלבה, לחם ארומטי עם מטבלים ביתיים, סלט ירקות צבעוני ורענן, וחציל קלוי בטחינה וסילאן שממש נמס בפה. המנה העיקרית? ספיישל יומי משתנה שתמיד מפתיע ומשמח. וכמובן - שתיה קלה או חמה לבחירתכם וקינוח מתוק כי לא אכלנו מספיק :)
/50f01e35131742c9a011b079ff576dca.jpg)
רשת גולדיס משיקה שיתוף פעולה ראשון מסוגו עם מותג המיונז המוביל הלמנ'ס. במסגרת שיתוף הפעולה יוגשו בסניפי גולדיס מנות ספיישל בהשראת מוצרי הלמנ'ס במחיר קבוע של 33 ₪ למנה. בתפריט: נקניקורקס בשרי, זוג מיני המבורגרים, קרואסון אסאדו וסלט קולסלואו קריספי. במקביל, כל מי שרוכש שני מוצרי מיונז הלמנ'ס ומציג את החשבונית באחד מסניפי גולדיס, יוכל לרכוש אחת ממנות הספיישל ב-5 ₪ בלבד. המנות יוגשו עד 31 באוקטובר 2025. סניפים: ירושלים – עזרת תורה 18, בני ברק – מצדה 9 טלפון: 026200100 | 036200100. כשרות: בד"ץ העדה החרדית.
גולדיס והלמנ'ס. צילום אסף קארלה.
מסעדת ROOTS הכשרה בעכו העתיקה משיקה תפריט חדש ורענן בניצוחו של השף דראל בן נבט (דרי), יליד עכו, המציג מטבח לבנטיני-עכואי בניחוח עכשווי. בין המנות החדשות: רוסט אנטריקוט פרוס דק עם בצל פריך ואיולי שום קונפי (74 ₪), בייבי קישואים ממולאים בבשר עגל מבושלים ביוגורט טבעוני (98 ₪), מוגרבייה שוק אווז בבישול ארוך (94 ₪), וכתף טלה בבישול ארוך עם קרם ארטישוק ירושלמי (122 ₪). המסעדה משתמשת בחומרי גלם טבעוניים המחליפים מוצרי חלב מסורתיים, המאפשרים לשומרי כשרות ליהנות מטעמים אותנטיים של המטבח הלבנטיני. בבר מציעים קוקטיילים מיוחדים כמו פרח המדבר עם ערק ודומדמניות (38 ₪) ווויסקי סאוור אפרסק (38 ₪). המסעדה ממוקמת במבנה עות'מאני עתיק ומציעה חלל אירועים עד 150 סועדים.
קבוצת פומו משיקה בייקרי איטלקי משודרג בקרית אונו בניצוחו של השף שחר ברנע והשף קונדיטור טל ממליה. MILANO מציע מגוון קינוחים איטלקיים אותנטיים, כריכים טריים בעבודת יד ומאפים מלוחים שמוכנים במקום מאפס מחומרי הגלם האיכותיים ביותר. בוויטרינות: אפוגטו, טארטלט לימונצ'לו, שוקולד אמרטו, פנה קוטה פירות יער ושמפנייה, פיסטוק סיציליאני ועוגת גבינה. במאפים: מגה קוקיז שוקולד לבן ופירות, קרואסון קרם פיסטוק, קרואסון שקדים, סירות קפרזה וסירות גבינות עזים ותאנים. המקום מעוצב על ידי האדריכל ירון טל וכולל מכונת אספרסו יוקרתית. ניתן לרכוש הביתה עוגות לאירועים כמו טירמיסו, עוגת גבינה ומילפיי. MILANO הוא המקום החמישי של הקבוצה המובילה את פומו, בר איטליה, קפה נאפו וקאפרי.
מסעדה כשרה חדשה ומרשימה נפתחה ברחוב המלך דוד 16 בירושלים, בסמוך לחומות העיר העתיקה וטיילת ממילא. זו הפתיחה המדוברת ביותר בזירת האירוח הירושלמית, ומשלבת קולינריה מודרנית, עיצוב יוקרתי ואווירה ייחודית. מאחורי המסעדה עומדים אבשלום כהן, מייסד הטייסטינג רום בשרונה, ורן דור חי, מייסד הוויסקי בר מוזיאון.
התפריט תוכנן במיוחד על ידי השף אוראל קמחי (פופינה) ומבוסס על מנות בשר, דגים וירקות בפרשנות ים-תיכונית עכשווית. בין המנות המיוחדות: ארטישוק ירושלמי צלוי עם "לבנה" קשיו וסחוג זעתר (68 ₪), סיגר דג עם בצל מקורמל ואיולי לימון כבוש (72 ₪), קרפצ'יו בקר עם רוקט וצנוברים (72 ₪), פילה סלמון צלוי עם חמאת עגבניות שרי (130 ₪), קבב דגים ברוטב פיקנטי (118 ₪), ופילה עגל ברוטב יין (215 ₪). הקינוחים בעבודת יד כוללים "ביצת לוז" (54 ₪) ו"סלע אקזוטי" (52 ₪).
המסעדה מציעה תפריט יין ישראלי עשיר ממיטב היקבים (רמת הגולן, לוריא, פלאם וצרעה), בר אלכוהול יוקרתי עם קוקטיילים ווויסקי מובחר, וחדר סיגרים סגור עם אוסף מהמותגים המובילים בעולם. העיצוב אלגנטי עם עץ טבעי, בר מרכזי ומרפסת פרטית. ניתן לקיים אירועים עד 150 אורחים.
מסעדת קיוטו הרצליה, מהמוסדות המובילים בזירת המטבח היפני בישראל, מציינת מעל רבע מאה של פעילות עם השקת תפריט חדש המציג פרשנות עדכנית לקולינריה יפנית מודרנית.
התפריט החדש כולל מנות יצירתיות עם שילובים נועזים. בראשונות: קריספי רייס – אורז סושי פריך עם דג נא ואיולי יוזו, גיוזה מטוגנת וקלמרי פריך בטמפורה. בסשימי ומיוחדים: טונה חלפיניו, טטאקי האמצ'י – ילוטייל צרוב עם רוטב הדרים, וסביצ׳ה קיוטו עם סלמון נא. הבאנים כוללים: באן קריספי דג סי באס עם איולי יוזו וצ'ילי, ובאן בשר מפורק בקר בבישול ארוך. בסושי: ניגירי ספיישל סלמון צרוב עם מיונז מקורמל, ספייסי מיסו – טונה אדומה עם פקאן ורוטב מיסו מקורמל, קראנצי האמצ׳י – תרד בטמפורה עטוף בילוטייל, פופקורן שרימפס רול, ודאבל טונה – טונה צרובה וטרטר עטופה אבוקדו. בעיקריות: סלמון מיסו – נתח במרינדה של 24 שעות מוגש עם ירוקים מוקפצים.
לצד החידושים ממשיכות מנות הדגל האייקוניות: קריספי שרימפס, קוביות לוקוס, סלט יוזו יפני, סשימי ניו סטייל, טונה טרטר, קיוטו ראמן ועוד.
תפריט הקוקטיילים העונתי כולל: BASILISK – ג'ין עם שרטרז ירוק ומלפפון (68 ₪), CINNAMON SUNSET – ברבון קינמוני עם קמפרי (66 ₪), MEZCAL MIRAGE – מרגריטה-מזקל עם מיסו (66 ₪), וKYOTO UME – שזיף יפני עם רום לבן (66 ₪). בנוסף, Happy Hour ודיג'יי בימי חמישי.
רשת המסעדות הכשרה PITMASTER מביאה לישראל חוויית בשר ייחודית במודל של "משתה בשרים" – ארוחת ערב קבוצתית שמתנהלת כמופע תיאטרון קולינרי, ללא תפריט וללא בחירה, עם הרבה בשר, עשן, קצב ואווירה קהילתית סביב שולחנות אבירים.
הארוחה כוללת 7 מנות בשר משתנות שמוגשות בגלים, בליווי הנחיה של הפיטמאסטר – דמות מרכזית שמובילה את הערב באנרגיה, ידע על הנתחים והומור. כל ערב מופיע פיטמאסטר אחר עם מופע שונה. המנות המשתנות כוללות: פולדביף צלעות, אושפלאו, אסאדו נימוך בעישון ארוך, סינטה עסיסית, אנטריקוט בצלייה על גחלים, חזה אווז בגלייז ועוד. כל נתח עובר עישון (Low & Slow) או צלייה בטכניקות ייחודיות. לצד הבשרים: תוספות משתנות, סלטים, בירה ויין אדום ללא הגבלה, קינוח ושתייה חמה – הכל במחיר אחיד של 289 ₪ לסועד (לא כולל שירות).
האווירה שמחה ומשוחררת עם מוזיקה המתאימה לקצב הוצאת המנות. זה יותר מארוחה – זה ערב שזוכרים. בנוסף, המסעדה מציעה אירועים פרטיים עם התאמה מלאה: ימי הולדת, בריתות, אירועי חברה, וסדנאות בשר מקצועיות משולבות עם קוקטיילים או וויסקי.
כל סניפי הרשת פועלים בכשרות מלאה – הסניף בירושלים בכשרות מהדרין (בד"ץ הרב מחפוד), והאחרים בכשרות רגילה. כיום מונה הרשת 4 סניפים פעילים (פתח תקווה, ירושלים, אלונים ובאר שבע), ובקרוב ייפתח סניף חמישי בישראל ולראשונה – שני סניפים מעבר לים: מיאמי וניו יורק.
PITMASTER ראשון–רביעי: 20:00-23:00, חמישי: משתה ראשון 18:00-20:00, משתה שני 21:15-00:15 להזמנות בוואטסאפ: 073-2777777
פיטמאסטר. צילום גיל אבירם
צילום תמונת שער: שאטרסטוק
*חלק מן המסעדות המופיעות בכתבה הינן לקוחות rest אך נבחרו ללא שיקולים מסחריים
הסתיו כבר פה: שוק התקווה מסעדות ביתיות וטעימות
מסעדות ביתיות, זולות וטעימות בשוק התקווה
מסעדות בריאות בתל אביב - כי אחרי החגים כבר כאן
מסעדות עם אוכל בריא כבר מזמן הפכו לטרנד נחשק, ומציגות תפריט יוקרתי, טרי, טעים ובעיקר, מאוד בריא, במיוחד עכשיו,אחרי החגים ואחרי הזלילות. איפה נמצא מסעדות בריאות בתל אביב, ואיפה יהיה לנו הכי טעים? הכתבה שעושה לכם כיף בבטן אבל גם בלב
פסטיבל התמר 2025: מה שומעים ומה אוכלים?
מוזיקה, הופעות ואווירה טובה זה מעולה, אבל מה עם אוכל?
מסעדות משובחות שגם פתוחות בסוכות
אנשים שמארחים בסוכה שלהם רק מחפשים הזדמנות לצאת ולאכול בחוץ, ואלה שלא טרחו להקים סוכה רוצים להרגיש קצת ביחדנס. אז... מסעדה. כולנו מסכימים, כן?
ארוחות חג ראש השנה 2025 במסעדות או משלוחים
דגים, אוכל יהודי, רוסי או יוקרתי? לקראת ערב ראש השנה 2025, בחרנו את ארוחות החג המושלמות של מיטב המסעדות עם סעודות מפנקות ומשובחות לערב חגיגי שתזכרו לנצח!
מסעדות בכרם התימנים זה כבר לא רק חומוס ומרק
מסעדות בכרם התימנים הפכו עם הזמן לדבר הנכון ולחזית קולינרית תוססת, והכי כיף לשלב מסעדה עם טיול בסמטאות הציוריות
מסעדות מומלצות ליד צלילי לילה בחבל הבשור
מסעדות מומלצות ליד צלילי לילה בחבל הבשור – מדריך טעימות לאזור