החגים השנה נפלו כל כך טוב, שבאופן נדיר קיבלנו לא מעט ימי חופש מחוברים, שבאורח נס גם הסתנכרנו עם חופשת בית הספר. מה שאומר דבר אחד: חופש, אילת, שמש (בעצם שלושה דברים).
אז המזוודות שלכם בטח כבר ארוזות, ואתם כבר בוייבים של חופשה כייפית באילת הקסומה. ומה עושים באילת חוץ מלהשתזף ולטבול בים? נכון - אוכלים! ובמיוחד בשר. הרבה בשר. בשר טוב.
אילת באופן מפתיע מתגלה כגן עדן של חובבי בשר, מהשיפוד הקלאסי ועד הסטייק הכי מפנק, מהמבשלה המקומית ועד המסעדה הצרפתית האלגנטית, עם בירה משובהת ליד או כוס יין, כולכם תצאו מרוצים ושבעים.
אז בואו נתחיל את החופשה כמו שצריך עם מדריך טעים למסעדות הבשר הכי טובות שהעיר הדרומית הזו מציעה.
שמש, בירות ובשר נשמעים לנו כמו מתכון טוב לחופשה מושלמת. אילת. צילום: שאטרסטוק
אה, פאפי! איפה שהלב מתחיל לדפוק חזק רק מלהריח את הגחלים בוערות. זה לא סתם מקום לאכול בשר - זה ה-מקום!
פאפי נחימוב לא סתם פתח מסעדה - הוא יצר מקדש לחובבי הבשר! יותר מ-35 שנה שהוא מטגן, צולה ומתבל כאן את הנתחים הכי עסיסיים שתראו. האנטריקוט שלו? טירוף! הצלעות טלה? מתפרקות לחלוטין! והפילה? כל כך רך שאפשר לחתוך אותו עם מזלג.
אל תפספסו את הציזבורגר הביתי והוואגיו הישראלי, רק הם שווים קפיצה לאילת.
בקיצור, בואו לפאפי עם בטן ריקה וראש פתוח - כי אתם הולכים לצאת מכאן מרוצים, שמחים, ועם חיוך ענקי על הפנים!
סנדוויץ'? לא לא, זה לא סתם סנדוויץ' - זו מהפכה בין שני פרוסות לחמנייה רכה! ג'וני קריספי לקח את הסנדוויץ' הישראלי והעיף אותו לגלקסיה אחרת. פה אתם לא מזמינים אוכל, אתם מזמינים חגיגה!
הקוביות של ג'וני? גאוני, לא פחות. ארבע יחידות קטנות של גן עדן - סלופי ג'ו עם רוטב ברביקיו שזורם ממש כמו שצריך, או אנטריקוט עסיסי שמתפרק בפה. וכל זה על לחמניות רכות שפשוט נמסות בפה!
והסנדוויץ' אסאדו שלהם, טוב בואו נדבר אמיתי - לקרוא לזה סנדוויץ', זה כמו להגיד שאילת בחגים "מעט צפופה". מדובר באירוע. לא פחות. שווארמה פרגית שמריחה כמו חלום, חזה עוף שטרי כמו הבוקר, ואם כבר מדברים אז גם לטבעוניים יש פה חגיגה עם סלופי ג'ו סייטן שיגרום להם לשכוח שזה לא בשר.
אפילו התוספות פה ממש שוות: כרובית מצופה שמתפוצצת בפה, טבעות בצל מתוקות וחריפות, ופוטטו קריספי שמשמיע קראנץ' בכל ביס.
וואו! איזה מקום! תארו לכם: אתם יושבים על ספה נוחה, הים הכחול מול העיניים, הרי אדום מסביב, והאוכל? וואווו. השף שי קומר יודע בדיוק מה הוא עושה פה, וזה ניכר בכל ביס.
הסטייק אנטריקוט על הגריל הוא כבר מעבר לסתם מנת בשר: הוא עסיסי, מושלם, עם רוטב פלפלת שפשוט מרקיד את הלשון. והפלטת הבשרים לשניים - רצועות אנטריקוט, קבב הבית, כנפיים, מרגז ופרגית. - הכי כייפית שיש, ומזמינה לחלוק. אם אתם לא בעניין של אוכל "כבד", לכו על האסאדו בלחמנייה עם איולי חלפיניו. מספק, עושה את העבודה וישאיר אתכם מרוצים.
קחו נשימה עמוקה. הרגשתם את זה? נזכרתם שאתם בחופש? מעולה, כי נראה שאתם מנצלים כל רגע. הנה הגעתם לחוף הים הכי יפה באילת. פה הים כחול, השמש זורחת, והאוכל מעבר למושלם.
ההמבורגר של טולום ביץ' הוא ללא ספק הנתח הרך והעסיסי שחלמתם עליו, מוגש בלחמנייה פריכה עם ירקות טריים וצ'יפס פריך בצבע השמש. ההמבורגר שחיתות מגיע עם אסאדו מפורק, ביצה עין, וכל מה שצריך לאושר מושלם! נתח האנטריקוט המיושן, שמגיע עם צ'ימיצ'ורי, נותן לכם קלאסיקה טובה שעשויה היטב.
אם בא לכם מנה קלילה יותר, לכו על שניצל טולום במרינדה סודית. אנחנו לא יודעים מה הסוד, אבל זה עובד כמו קסם. גם הפרגית במרינדה ארומטית עסיסית וטעימה להפליא. אם אתם בעניין של באן אסדו, פה הוא מתבשל בבישול איטי שמעמיק את הטעמים שלו לשלמות.
אם חשבתם לאלתר מסעדה לארוחת ערב, אולי לקפוץ עם הבגד ים והכפכפים ישר מהחוף, תשכחו מלורנס. מסעדת לורנס היא לא מקום שבאים אליו בקז'ואל. זה מקום יוקרתי שבאים אליו לחגוג, להתפנק, לחוות משהו מיוחד. בכל זאת, 25 שנים של מצוינות לא קורית במקרה.
פה תתענגו על המטבח הצרפתי הקלאסי בביצוע שלא תשכחו: סינטה פרוסה עם תרד מוקפץ וצ'ימיצ'ורי שמטיס אתכם ישירות לפריז, פילה בקר עם מדליונים צלויים ורוטב יין ופירות יער שירגישו לכם כאילו אתם אוכלים את זה לראשונה בחייכם.
ומה דעתכם על סטייק אנטריקוט עם קריספי תפוח אדמה בתיבול קייג'ין ורוטב פלפלת? כנראה שדעתכם טובה מאוד, ובצדק: הטעמים פה מעודנים, משובחים, וכל ביס שווה מחמאה.
ברזיל הקטנה היא מסעדה קטנה ואינטימית, עם אווירה חמה כמו בברזיל עצמה, מוזיקת ג'אז ברזילאית שזורמת ברקע וריח בשר צלוי שמעיר כל חוש. הקירות מספרים סיפורים, וכל פינה פה נושמת אהבה אמיתית לאוכל טוב.
המסעדה מתמחה בבשרים מובחרים על העצם - אנטריקוט, ראמפ סטייק עסיסי, סינטה שמתפרקת בפה, פיקאניה ברזילאית אמיתית! והניו-יורק על העצם היא כנראה המנה שבשבילה תחזרו לפה שוב. אל תשכחו להתפנק על מנות הפריים ריב, הטי בון וצלעות הטלה המושלמות.
לצמחוניים יש גם מה לאכול פה, ולאכול טוב - חציל בטחינה, פטריות מוקפצות וסלטים רעננים. וכמובן, הלחם הביתי שלהם, שמהווה התחלה מושלמת לכל ארוחה!
ברזיל הקטנה הוא מקום שבו בשר הוא לא רק אוכל, הוא סגנון חיים!
המקום שכל חובבי הבירה חולמים עליו! המבשלה היא לא סתם מקום לאכול ולשתות - זה בית לקהילה שאוהבת אותנטיות, איכות וטעם ייחודי. המבשלה היא מקום שהתחיל בשלושה חברים עם חלום ענק, והם הצליחו ליצור כאן משהו מיוחד: הבירה המקומית שלהם רעננה, מושלמת ועם טעם שיש רק באילת, טעם של שמש, של ים ושל החיים הטובים - והאוכל שמלווה את הבירה פשוט מושלם.
הפלטת הבשרים לשניים שלהם מכילה 300 גרם אנטריקוט, 270 גרם פילה בקר, 300 גרם פרגית, ויחד עם שתי הנקניקיות הביתיות זו פשוט מסיבה כייפית על הצלחת! המבורגר הביתי עסיסי ומושלם עם הצ'יפס הפריך, סטייק הפרגית עם סלט הכרובית נותן טעם פרשי, והבנגרס & מאש עם שלוש נקניקיות ביתיות הוא קומפורט פוד במיטבו!
למיטיבי לסת - כבד אווז עם רוטב דובדבנים, ברנדי ואמרטו, זה כבר לא עניין לחובבנים.
בואו נתחיל עם מה שכולם כבר יודעים מזמן: שיפודי ציפורה התעלו מזמן מעל המונח "שיפודייה", למרות שזה, ובכן, השם שלהם. השף ואדים רידה לקח את המושג בשר על האש והפך אותו למדע מדויק. פה הכל מתחיל מהשיפוד הקלאסי ומגיע עד לפריים ריב מיושן 550 גרם שיגרום לכם לרעוד מרוב התרגשות!
השיפודים עסיסיים, מתובלים בדיוק הנכון, צלויים על אש אמיתית עד שהטעם מתפוצץ בפה! האנטריקוט מושלם בכל ביס והפילה בקר רך כמו חלום! צלעות הטלה מתפרקות מרוב עסיסיות, ואת הסטייקים תאכלו עם הידיים, כי לא תהיה לכם סבלנות לחתוך בנימוס עם סכין ומזלג.
אבל הכוכב הבלתי מעורער הוא הפריים ריב המיושן - 550 גרם של גן עדן שמגיע אליכם בצלייה מושלמת. מושלמת כמו כל הארוחה.
צילום תמונת שער באדיבות מסעדת פאפי
חלק מהמסעדות המופיעות בכתבה הינן לקוחות rest, אך נבחרו ללא שיקולים מסחריים
חנדלה: נווה מדבר קולינרי בלב המושב
יש מקומות שמצליחים לעשות את הבלתי אפשרי: להיות קרובים מספיק כדי שתרצו להגיע, אבל רחוקים מספיק כדי שתרגישו שברחתם לחופשה קטנה.
יוון זה גרקו
גרקו הוא המקום היחיד בארץ שבו כל ערב הוא חתונה יוונית (בלי טבעת, אבל עם הרבה אוזו)
הטעם? אש! עלאש המסעדה החדשה שמשגעת את מודיעין
בשר משובח, סלטים בלי סוף ואווירה שמרגישה כמו בית: ברוכים הבאים לעלאש
סוהו ראשלצ: כשבא לכם לצאת לבילוי טוב
הארוחות הגדולות, העסקיות המשתלמות או הטעם הנפלא? יש הרבה מה להגיד על מסעדת סוהו, ובימים אלה, כשהמסעדה חוגגת 25 שנים של הצלחה ומצוינות קולינרית אסייתית, זה בדיוק הזמן לחזור ולבדוק בעצמכם למה דווקא על מסעדת סוהו יש דיבור קבוע כמקום פשוט שווה
תיכף גשם: ארבעה מתכוני מרקי ירקות מנצחים
לפי התחזית אנחנו צפויים לסופ"ש גשום וקר, ומה יותר כיף ממאשר מרק מהביל? כינסנו לכם מתכונים מצוינים של מרק עגבניות בגרסה הודית מלאה בתבלינים, מרק כתום עונתי וקלאסי, מרק ארטישוק ירושלמי חורפי ומחמם או מרק לחשו מרוקאי ומיוחד. חורף בריא
קפה ללוש בבת ים: אוכל וקוטיילים מול הים
יש משהו קסום בארוחה מול הים. הגלים מתנפצים, הרוח מלטפת את הפנים, והשמש משחקת עם גוונים של המים. בטיילת המחודשת של בת ים, קפה ללוש בראסרי פותח את דלתותיו למי שמחפש לא רק ארוחה, אלא חוויה שלמה.
מסעדות באשדוד ואשקלון לחגיגות יומולדת משפחתיות
כי הילדים ירצו פיצה, סבא יחפש דגים, ואתם פשוט רוצים שכולם יהיו מאושרים, לכן חשוב למצוא מסעדות באשדוד / אשקלון שמתאימות בול לחגיגת יומולדת משפחתית
המסעדות המפורסמות והאייקוניות באשדוד ואשקלון
כשהשמועה על האוכל הטוב עוברת מפה לאוזן - אתם יודעים שמדובר במקום ששווה ללכת אליו