נגישות
נגישות

פסטיבל התמר 2025: מה שומעים ומה אוכלים?

מוזיקה, הופעות ואווירה טובה זה מעולה, אבל מה עם אוכל?

מגזין REST חדשות האוכל חדשות מהצלחת
ליהי גיאת
תאריך פרסום: 28/09/2025, 19:02

כשהסתיו מגיע לנגב והאוויר מתחיל להתקרר, ים המלח הופך לבמה הגדולה ביותר בישראל. פסטיבל התמר, הפסטיבל הוותיק, האיכותי והאהוב, שוב פותח את שעריו למסע מוזיקלי מרתק שמושך אליו עשרות אלפי מבקרים מכל רחבי הארץ. בין ה-8-12 באוקטובר 2025, המועצה האזורית תמר תהפוך למרכז התרבות הישראלית, כשהאמנים הגדולים ביותר יעלו על הבמות תחת השמים הפתוחים של המדבר.

השנה הפסטיבל מציע חגיגה מוזיקלית מגוונת במיוחד - מזהבה בן ועידן עמדי שפותחים את הפסטיבל, דרך אביתר בנאי, עומר אדם ודודו טסה, ועד לסגירה החגיגית עם נינט טייב, אביב גפן והתעויוט ומרסדס בנד.

אבל היי, הקסם של פסטיבל התמר לא נעצר רק במוזיקה... הוא מתחיל בדרך אליו ובחוויה הקולינרית המדהימה שמחכה לכם בסביבה. איזור ים המלח מציע מגוון מסעדות ובתי קפה מעולים שיהפכו את הביקור שלכם לחוויה קולינרית מושלמת. מארוחת בוקר מחזקת לפני יום פסטיבל מלא ועד ארוחת ערב רומנטית להמשך הלילה - הנה המקומות הטובים ביותר לאכול בסביבת פסטיבל התמר:

ראנץ’ האוס - ביס עסיסי עם רדת השמש

בסטייקהאוס הזה יודעים בדיוק איך לטפל בבשר – נתחים מובחרים, אש גלויה ואווירה חמה של מסעדת בשרים קלאסית. ממוקם במלון ישרוטל ים המלח, כך שאם אתם ממש מותשים אחרי הארוחה, תישארו ללון שם. המקום מזמין לערב של בשר איכותי לצד כוס יין טוב.

שווה לקפוץ לשם בזמן הפסטיבל – כי זו הזדמנות ליהנות מארוחה ברמה גבוהה מול נוף עוצר נשימה.

המקסיקני - כי לפעמים דווקא בים המלח מתחשק קצב לטיני

דוכני טורטייה צבעוניים ומלאי חיים מחכים לכם עם טעמים אותנטיים היישר ממקסיקו – טאקו, נאצ’וס ועוד נשנושים כיפיים לאכול בידיים. נמצא באזור רמת מדבר, וכל ביס מרגיש כמו חגיגה לטעמים.

כיף לקפוץ לשם בזמן הפסטיבל – כי זו דרך להרגיש בחו"ל בלי לצאת מהמדבר.

טנדר צבעוני שעוצר בקיבוץ עין גדי ומגיש המבורגרים עסיסיים ומנות בשריות מושחתות – שילוב של אוכל רחוב אמיתי עם אווירה מדברית. רעיון מושלם לארוחה קלילה אחרי טיול. מה שטוב בעגלה הזו, שיש בה הרבה יותר ממה שאתם מצפים לקבל מעגלת קפה - אנטריקוט בבגט, המבורגר, שניצלים ועוד.

כיף לקפוץ לשם בזמן הפסטיבל – כי לפעמים הכי טעים זה פשוט לתפוס המבורגר טוב בידיים.

אגאדיר ים המלח, למי שמכור לבשר של הרשת האהובה

הסניף החדש של רשת ההמבורגרים הפופולרית נפתח בעין בוקק ומביא איתו מנות שכולנו אוהבים – לחמניות רכות, בשר איכותי ובר אקטיבי. המקום מלא חיים ומתאים גם למשפחות וגם לחברים
כדאי לקפוץ לשם בזמן הפסטיבל – כי לפעמים מתחשק פשוט להרגיש בבית עם טעם מוכר ואהוב.

להירגע מול הים מהבלגן וההמולה - במסעדת מול הים

מסעדה ים-תיכונית חדשה עם תפריט בשרים עשיר וקוקטיילים רעננים, במיקום מנצח על טיילת עין בוקק. המקום מתמזג עם הרוח והגלים ויוצר חוויה רומנטית במיוחד.
מומלץ לקפוץ לשם בזמן הפסטיבל – כי זו הזדמנות לשבת מול השקיעה עם כוס ביד ואוכל מצוין בצלחת, לקחת נשימה עמוקה ולהירגע, לפני שחוזרים לבלגן ולמוזיקה.

מסעדת אנין - כשמה כן היא

מסעדה ים-תיכונית מגוונת עם מנות גריל, מנות צמחוניות וגם ראשונות קלילות – כך שכל אחד מוצא מה לאכול. ממוקמת בדרום ים המלח, עם אווירה נינוחה שמתאימה לכל המשפחה.
כיף לקפוץ לשם בזמן הפסטיבל – כי זה המקום שבו כל אחד מוצא את המנה המושלמת בשבילו

אניןעין בוקק
צילום באדיבות המסעדה
להזמנת שולחן

אסאדו במדבר ים המלח: כשהשם כבר עושה את העבודה

עם שם שמתאר את המנה האהובה והמיקום הכייפי, אתם כבר מבינים שאסאדו היא מסעדת בשרים כשרה עם שולחנות על החוף ונוף ישיר לים. צריכים אוכל טוב והפוגה מהפסטיבל? האסאדו מתבשל לאט לאט וממלא את האוויר בניחוחות מטריפים. חוויה שמחברת בין טעמים חזקים לנוף פראי.
כדאי לקפוץ לשם בזמן הפסטיבל – כי אין חיבור מושלם יותר מבשר טוב, אוויר מדברי ומים כחולים לצידם.

צילום באדיבות המסעדה

מי קאסה ים המלח - משפחתית וחמודה

מסעדה משפחתית בצפון ים המלח, שמביאה איתה הרבה לב ואווירה חמה, עם אוכל טרי שמוכן במקום בדיוק כמו בבית. התפריט משלב סלטים מהשדה, פוקצ’ות ופיצות שנאפות ברגע, לצד מנות בשריות במטבח נפרד. הנוף המדברי והקרבה למטעי התמרים יוצרים אווירה כפרית-איטלקית ייחודית.

כדאי לקפוץ לשם בזמן הפסטיבל – כי זו חוויה של אוכל טוב ופשטות נעימה שעוטפת מכל כיוון.

מצוקי בר - נקודת הצפייה הכי שווה במדבר

מצוקי בר הוא בית קפה-בר שממוקם על מצוק מרשים המשקיף ישירות לים המלח – חוויה מרשימה ביותר, שמשתלבת עם האוכל הטעים, ההופעות, הדרינקים והמוזיקה הטובה.

כדאי לקפוץ לשם באמצע הפסטיבל – גם כי מצוקי בר הוא סוג של פסטיבל מוזיקה בפני עצמו.

הפלאפל של שמעון צנעני - כי לפעמים מתחשק ביס על הדרך

פלאפל ללא גלוטן שמוכן יום-יום מחומרי גלם מקומיים וטריים, לפי מתכון ששופר במשך 15 שנה. נמצא בצפון ים המלח.
כדאי לקפוץ לשם באמצע הפסטיבל - כי לפעמים לא בא לכם לשבת ולאכול משהו כבד, אלא דווקא משהו קטן וטעים בפיתה.

מסעדת כפר הנופש ביאנקיני - טעם של חופשה

מטבח מרוקאי אמיתי עם טאג’ינים עשירים, תבלינים ריחניים ואווירת חוף ים קסומה. כל מנה מרגישה כמו מסע קצר למרקש בלב המדבר, שזה, אם חושבים ברצינות, ממש מתבקש ומתאים.
כיף לקפוץ לשם באמצע הפסטיבל – כי זו חגיגה של צבעים, ריחות וטעמים שלא מוצאים בכל יום.

מסעדת  Salty - היווניה השמחה

מסעדת  Salty היא מסעדת פופ-אפ יווני עם מנות ים-תיכוניות מרעננות, דגים, סלטים וקוקטיילים קלילים. המקום מביא את חופי יוון ישירות לים המלח.
מומלץ לקפוץ לשם באמצע הפסטיבל – כי זו הדרך הכי קרובה ליוון בלי כרטיס טיסה.

מוזה - אגדה מקומית שמוכיחה את עצמה

מוזה היא מוסד קולינרי בערד שמושך מבקרים מכל רחבי הארץ בזכות אוכל מוקפד ואווירה מלאת חיים. השילוב בין איכות לאופי יוצר מקום שקשה לשכוח.
כיף לקפוץ לשם באמצע הפסטיבל – כי זו הזדמנות להיות חלק מהאגדה המקומית של ערד.

המעשנה של יואל - אש ולהבות במדבר

בלב מדבר יהודה, סמוך לוואדי קלט, שוכנת מסעדה כפרית עם אווירה מיוחדת – "המעשנה של יואל". המקום מגיש בשרים ודגים מעושנים, לצד מנות מיוחדות שמוכנות באהבה. התפריט כולל פלטת מעושנים בניחוח עץ יין מקומי, נקניקיות ביתיות, לחם כפרי איכותי, סלטי פתיחה מרעננים וכמובן – אנטריקוט עסיסי על הגריל. לקינוח מחכה הפתעה מתוקה: סופלה שוקולד עם סיגר חלבה.

המסעדה נגישה לנכים, כשרה, ומציעה גם הופעות חיות ואפשרות לאירועים וכנסים. בימי שישי ניתן להזמין מנות הביתה, והישיבה בחוץ משלימה את החוויה מול הנוף הפראי של המדבר.

כדאי לקפוץ לשם באמצע הפסטיבל – כי זו הזדמנות לשלב בין טיול מרהיב לחוויה קולינרית עשירה ויוצאת דופן.

 

צילום תמונת שער באדיבות מסעדת ראנץ' האוס

חלק מהמסעדות המופיעות בכתבה הינן לקוחות rest, אך נבחרו ללא שיקולים מסחריים

אהבתם את הכתבה?

כתבה מהממת
0
פחות אהבתי
0

כתבות נוספות של ליהי גיאת

Newsletter Icon