התשובה היא כמובן שאפשר, לנצח. מסעדה זה לא משהו שיכול להימאס, זה כמעט מנגנון הישרדותי. הרי אתה רעב לפחות שלוש פעמים ביום. זה אומר אלף פעמים בשנה, מינימום, שאתה פוגש את עצמך מול בטן מקרקרת ושואל: “מה עכשיו?” ובכל פעם לפחות אחת התשובות האפשריות זה ״מסעדה״. וזה עוד לפני שסתם בא לנשנש משהו, כשמתחשק לך קינוח מוגזם, כשאתה חייב לגוון אחרי שבועיים של האוכל הקבוע שלך מתחת למשרד. תוסיף לזה את כל הפעמים שאתה מוזמן לאירועים – ימי הולדת, דייטים (למי שבתחום), פגישות עסקיות – והבטן שלך כבר מזמן הפכה ללקוחה מתמידה.
מהאוכל לא נמאס לי אף פעם. אבל מהחוויה, יותר נכון מהעדר החוויה, או יותר נכון מהעדר ההבדל בין החוויות, טיפה נמאס. כי בסוף זה תמיד אותו סיפור: בסדר, העיצוב קצת שונה, פה זה בטון חשוף – וואו, כמה אתם “מחוספסים”. שם זה לבנים אדומות – וואו, כמה אתם “בניו יורק”. או שהמוזיקה אקלקטית – וואו, מסעדת פיין דיינינג שמנגנת מזרחית, אמא׳לה, אתם כל כך נועזים ומקוריים. אבל בפועל? השירות אותו שירות עם חיוך מתורגל מדי, התפריט אותו תפריט שעבר קוסמטיקה, והרעיון – רגיל.
לא בבית, בסדנה. וכדי לתת לעצמנו הצדקה לרעיון, הלכנו על סדנת סושי, כי א. נראה לנו שנוכל לעשות את זה לבד אחרי הסדנה. ב. סושי נהיה יקר פחד, ברמה שאת הכליה אתה מוכר בשביל מאקי רגיל, אפילו לא איזה ספיישל רול. ג. זה נשמע רומנטי. דניאלה ואני, מחצלת במבוק קטנה, אבוקדו חצוי, ופתאום זה מרגיש כאילו הזמנו חופשה זוגית בטוקיו, רק בלי ה-12 שעות טיסה, הבידוק הביטחוני ואלפי הדולרים של הטיסה.
אז מצאנו סדנה כזו ב״מבשלים חוויה״ ביפו, מבנה עתיק ויפה (בן 280, לפי אחד העובדים במקום), הרבה וינטג' וקצת מודרני שכולל שישה חללים ממש מזמינים, שבכל אחד יש בכל רגע נתון איזושהי סדנה – תאילנדית, קרואסונים, טברנה יוונית, סדנת בשרים, סדנה איטלקית, אם יש מטבח קולינרי כלשהו, מלמדים אותו שם.
הזוג נויפלד מכין סושי. צילום: ליאור נויפלד
איך היה, בכמה נקודות?
צילום: ליאור נויפלד
צילום: ליאור נויפלד
צילום: ליאור נויפלד
מכירים את זה שאתם מזמינים סושי, אז אתם יושבים שעה על הוולט, מתלבטים בין שיטאקי לבטטקי, סלמון סקין או סלמון נא או טונה אדומה, אבוקדו, לא אבוקדו, אינסייד אאוטסייד b סייד, ואז מחכים עוד שעה עד שהסושי מגיע ואז אתם קולטים שאין לכם מושג מה זה מה ומה בכלל הזמנתם? אז כאן זה לא קורה, כל ביס הוא מעשה ידיך, ואתה משוויץ בו לאחרים (שגלגלו פחות טוב ממך, אלה שמגלגלים טוב יותר מלגלגים עליך כמובן), ואתה זוכר בדיוק את העירית שהנחת על הדג ועף על עצמך ובצדק גמור.
צילום: ליאור נויפלד
לכו לסדנה במבשלים חוויה. זו באמת חוויה, זו אווירה טובה, אוכלים טוב, נהנים יותר ממסעדה, לומדים משהו ומשתמשים בכל החושים לשם שינוי. בדרך החוצה ראיתי סדנת קרואסונים, ואני מאמין גדול בקרואסונים, אז ייתכן שיהיה לכל האירוע הזה גם טור המשך.
צילום תמונת שער: ליאור נויפלד
ראש השנה: נויפלד עם 6 טרנדים קולינריים חדשים
במקום עוד חשבון נפש, נויפלד חושב קדימה
5 מנות, נויפלד אחד
נויפלד אכל ביותר מדי מקומות החודש, אז הנה פרק ״דה בסט אוף״
מה נאכל היום? הכל! נויפלד במרכזה
נויפלד נסע לבקר ב-merkaza ושרד 7 מנות כדי לספר
אוכל חיוני במלחמה - נויפלד נותן עצות לפיקוד העורף
ליאור נויפלד מדרג את עסקי המזון שחייבים להיות זמינים, גם בחירום
האריה שאהב פחמימות - טור ספיישל מלחמה
נויפלד יצא בשישי בבוקר לבוטיק סנטרל כדי להתכונן למלחמה
צ׳נטרו - המבורגר בחדרה. כן, בחדרה.
נויפלד נסע מתל אביב עד חדרה בשביל צ׳נטרו, וחזר כדי לספר
מיוחד לשבועות: נויפלד על פיצות, תוספות ואנשים
נויפלד בספיישל שבועות מדרג את תוספות הפיצה ברמה אישיותית. יותר מדויק מאסטרולוגיה!