עידו: ״אבא, בוא ניסע לחדרה לאכול המבורגר״
אני: ״עידו, מה חדרה עכשיו, אנחנו גרים בתל אביב, עיר שיש בה יותר המבורגריות מאשר אנשים עם זכות בחירה, יש בה יותר המבורגרים ממבוגרים, יש סמאשים, שמנים, כשרים, חוטאים, מושחתים. מה איבדנו בחדרה?״
עידו: ״יש שם את המקום הזה ש...״
אני: ״מה, עוד טרנד שמצאת ברשת?״
עידו: ״זה לינק שאתה שלחת לי״
אני:
עידו:
אני:
עידו:
אני: ״יאללה, בוא״
חמישי בערב, כביש החוף, אבא ונער נוסעים, כנגד כל היגיון אנושי, בפקק של המדינה לכיוון חדרה, כדי לאכול המבורגר שעד עכשיו אנחנו יודעים עליו רק דבר אחד – יח״צ, הוא יודע לעשות.
האמת, 45 דקות והגענו. לא נורא. לפעמים בתוך תל אביב לוקח לי יותר זמן. צ׳נטרו, מסעדת המבורגר שף, ממוקמת במתחם קניות עם ישיבה בפנים ובחוץ, הקטע שלה הוא המבורגרים בהגשה יצירתית, הוויב הוא של ״הרגע פתחנו ואנחנו מאוד נרגשים״, וכל הזמן הזה בראש שלי עדיין הדהד ״אתה בחדרה עכשיו, או הו ואו ת׳בחדרה, עכשיו״ לפי השיר IN THE ARMY NOW . אני באמת לא חושב שאף פעם נסעתי לחדרה כדי לשהות בחדרה. הארובות מסמנות לי חצי דרך בין תל אביב לחיפה, המחלף הוא גם הירידה לקיסריה, אבל באמת שלא הייתי נוכח מוניציפלית במקום הזה אף פעם.
״כן, ממש מרתק״, שידר המבט של המלצר בזמן שסיפרתי לו את כל זה, ״מה תרצו להזמין?״ שאל, הפעם בקול רם.
זרמתי עם מה שהילד כבר קרא ובדק לפני שהגענו. אם יש לכם ילדים מתחת לגיל 18 ואתם הולכים איתם למסעדה שהם ביקשו ספציפית, חשוב שתדעו – אין צורך בתפריט. הם קראו הכל באינטרנט והם יודעים בול מה הם רוצים, מתי הם רוצים וכמה הם רוצים. הם יודעים מה מצלמים, מאיזו זווית מצלמים, הם יודעים איך חותכים ואיך אוכלים. הפתעות, זה של זקנים.
מנה ראשונה
ארנצ'יני אסאדו - כדורי ריזוטו עם אסאדו מפורק, בזילוף רוטב צ׳דר, מונח על מצע רוטב הבית. נקודת פתיחה לא רעה בכלל, נימוח, טעים, בגודל נכון ולא מפוצץ. מטופל לא רע. לא רומא, אבל עומד בסטנדרט מקומי יפה.
לא רומא, אבל עומד בסטנדרט מקומי יפה. ארנצ'יני אסאדו -צילום: ליאור נויפלד
סושי בורגר - טורטייה במילוי 160 גרם בשר בקר טרי. מוגש לצד רוטב איולי פסטו ואיולי צ׳יפוטלה. כן, סושי בורגר. כאן הבנתי את הקונספט – אין התיימרות למטבח מגובש, אין קונספט ברור, יש אוכל טעים, שבא לך טוב, ובמחיר טוב. וזה טוב לי.
פשוט אוכל טעים. סושי בורגר - צילום: ליאור נויפלד
מנה שנייה
אנגוס בורגר – קציצת אנגוס 200 גר׳, מונחת בתוך לחמניית בריוש עם קרסט שום שחור, ארוגולה, איולי, בצל, צ'דר, גאודה וטבעות בצל ליד. כן, הזמנו המבורגר אחד לשנינו, חצינו לשניים, אכלנו באיזי ואז הזמנו עוד המבורגר, כדי לגוון בטעמים, כדי לאכול לאט וכדי להרגיש אירופאים. זה עבד. אבל עזבו רגע הכל בצד – ההמבורגר פגז. יותר טוב מ-GDB שהתפרסם בזכות כיפת השום. לחמניית בריוש רכה ועננית, קראסט שום מדויק, מושחת בגבול הטעם הטוב, קציצה שעשויה בול, אחלה ביס שבעולם.
עזבו הכל - המבורגר פגז. אנגוס בורגר - צילום: ליאור נויפלד
מנה שלישית
בורגר מעושן - קציצת בקר 200 גרם עם איולי צ׳יפוטלה, ארוגלה, עגבנייה, מלפפון חמוץ, בצל מעושן וגבינת מוצרלה מעושנת, והכל מוגש בעישון קר, לצד צ׳יפס. אני אסביר – לשולחן מוגש קְלוֹשׁ שקוף שכולו מלא עשן בפנים, ובהרמת הקְלוֹשׁ מתגלה המבורגר, פשוט יחסית, אבל כוווולו שהה בתוך העשן ולכן כל ביס מקבל ארומה מעושנת, שילוב של מדורה ועל האש. אלה בדיוק מסוג המנות שגורמות לאנשים לבוא לכאלה מקומות, והאמת, בתור בנאדם שלרוב מעדיף המבורגרייה שמתהדרת בזה ש״אין תוספות, אין מידות עשייה אין שטיקים ואין וטריקים, רק המבורגר טעים״, וואלה –היה לי כיף. גם ההגשה והציפיה לזה, גם ההרמה של הקְלוֹשׁ וגם הטעם המעושן שנתן פתאום זווית חדשה למנה שאולי אכלתי הכי הרבה פעמים בחיים.
קְלוֹשׁ שקוף שכולו מלא עשן. בורגר מעושן - צילום: ליאור נויפלד
מנה אחרונה
לקחנו עוגת אלפחורס שלא הייתה בכלל בתפריט. למה? כי אני לא אומר לא לדברים שמכילים את המילה אלפחורס וזה בכלל לא משנה אם זו עוגיית אלפרחורס, עוגת אלפחורס, איי אלפחורס, מתחם אלפחורס או מכבי אלפחורס. אלפחורס, גם ביום הכי בינוני שלו, הוא מאכל האלים. הביטוי ״זכר אלפא״ נובע מהביטוי אלפא-חורס. אני אפסיק כאן הבנתם את הרעיון. היה קינוח לא רע בכלל.
מאכל האלים. עוגת אלפחורס - צילום: ליאור נויפלד
צ׳נטרו, מתחם מיקס, חדרה. טל': 077-9059000
שעות פתיחה: כל יום בין השעות 12:00-00:00
צילום תמונת שער: ליאור נויפלד
מיוחד לשבועות: נויפלד על פיצות, תוספות ואנשים
נויפלד בספיישל שבועות מדרג את תוספות הפיצה ברמה אישיותית. יותר מדויק מאסטרולוגיה!
שיפוד ב-19 ש״ח, טוב לרעבים: נויפלד בגוגי'ס גריל בר
מסתבר שבגוגי׳ס גריל בר יש אוכל טעים במחיר לא פחות ממדהים
תנו לאוכל לנצח!
הפוליטיקה מאחדת, הצלחת מחברת. נויפלד בטור מיוחד ליום העצמאות
מצה זה לחלשים - נויפלד מוצא מה לאכול בפסח
רגע לפני פסח, קבלו את המדריך הקולינרי של יציאת מצרים
נויפלד בתאי סטורי - בואי לאילת! לאילת?
נסענו לאילת בשביל הבריכה, נשארנו בשביל סלט הפומלה של תאי סטורי. כן, אמרתי פומלה
לעולם בעקבות הבטן – נויפלד הלך לאכול בביג החדש
איזה מותגים יש בביג פאשן גלילות? מותגים טעימים במיוחד
מלכה של אייל שני - האם היא באמת המלכה של השכונה?
נויפלד הלך למסעדת מלכה, שעברה כתובת אבל נשארה מפלט של שפיות
ולנטיין בסלון יווני
חצי עולם כבר שר יוונית, אז זרמנו לטברנה וחזרנו עם מסקנות