1. כמה זמן לוקח לבנות רכבת קלה, בשם אדושם? תל אביב שבורה בכל פינה, חפורה, הרוסה, ואם כל זה לא מספיק – מתקבל הרושם שבאף אתר עבודה לא עובדים. מדובר בעבודות הרכבת הקלה הכי קשה בהיסטוריה, והן ייקחו עוד שנים, ואם רוצים לראות ולהרגיש את עליבותה של העיר בשיא תפארתה, נוסעים לאלנבי. מה שכן, עם כל ההרס והחפירות והגדרות, הרחוב הזה לא מוותר, העסקים שם אריות, ויש לא מעט אנשים, מאכלים וחיים בין הפיגומים. ולא סתם חיים, חיים ניו יורקים לפנים.
2. טוב אז אולי קצת קשה לחוש ניו יורק באקלים של ישראל, אבל mob deli החליטו להביא את הפסטרמי מניו יורק היישר לקו הסגול הבא עלינו לטובה. זמן טוב לעצור שנייה ולחשוב למה לעזאזל גדלנו על ״פסטרמה״ בתור נקניק הודו עצוב, חיוור יותר מאשכנזי במימונה ולרוב חסר טעם לחלוטין. מתוך ויקיפדיה: ״פָּסְטרַמָה היא מוצר בשר מעושן, המוגש קר או חם ופרוס. ברוב העולם מכינים פסטרמה מבשר בקר. בישראל רווחת פסטרמה דלת שומן מבשר הודו ומבשר עוף״. כאילו לא מספיק קשה פה.
צילום: ליאור נויפלד
אצל מוב דלי תקבלו את הדבר האמיתי – ה״פסטרמי״ שלהם עשוי מחזה בקר, מושרה בתערובת תבלינים ומעושן בעץ דובדבן. חוץ ממנו, אפשר למצוא ״לקס״, סלמון בעישון קר בעץ אגס. לפי מה שאמרו לי במקום, כמעט הכל מוכן במקום – הבשרים, העישונים, לחמניות הבריוש והבייגלים, הרטבים, הכל עבר אינספור ניסיונות של עישון ודיוק ותבלון עד שהגיעו למינון המדויק.
3. אז התיישבנו ברחוב המאוד צפוף (כי השאירו בערך מטר ורבע מדרכה שמספיקה לקורקינטים מעצבנים, הולכי רגל וסועדים. בואו נגיד שאם בכל זאת בא לי לדמיין ניו יורק, אז לא מדובר בשדרה החמישית), ובתור שני אנשים, חשנו שאנחנו צריכים ללכת על 3 כריכים:
צילום: ליאור נויפלד
4. מה עוד יש שם שהחלטנו שנחזור לטעום בפעם הבאה:
5. במקום קינוח, שתיתי צ׳ייסר אוזו עם המוכר (ייתכן והוא הבעלים, לפי הגאווה בה הוא תיאר לי כל מנה ומרכיב), מנהג מאוד שגור בסביבת הכרמל/הנחלה בנימין בשנים האחרונות, ומשם יצאנו להלך בנחלת בנימין, להוריד קצת את האוכל ולהיזכר שאם רק יוצאים סנטימטר וחצי מחוץ לעבודות, יש בתל אביב עדיין יופי של רחובות. ולגבי mob ניו יורק פינת אלנבי, תבואו, אנשים טובים, כריכים מעולים, שילובים נכונים, לא צריך הרבה יותר מזה בחיים. זה לא ניו יורק פה, אבל זה מאוד טעים.
צילום תמונת שער: ליאור נויפלד
ראש השנה: נויפלד עם 6 טרנדים קולינריים חדשים
במקום עוד חשבון נפש, נויפלד חושב קדימה
באנו לגלגל! נויפלד בסדנת סושי
ליאור נויפלד הגיע לסדנת סושי זוגית במבשלים חוויה ומגלגל לכם כמה מהחוויות
5 מנות, נויפלד אחד
נויפלד אכל ביותר מדי מקומות החודש, אז הנה פרק ״דה בסט אוף״
מה נאכל היום? הכל! נויפלד במרכזה
נויפלד נסע לבקר ב-merkaza ושרד 7 מנות כדי לספר
אוכל חיוני במלחמה - נויפלד נותן עצות לפיקוד העורף
ליאור נויפלד מדרג את עסקי המזון שחייבים להיות זמינים, גם בחירום
האריה שאהב פחמימות - טור ספיישל מלחמה
נויפלד יצא בשישי בבוקר לבוטיק סנטרל כדי להתכונן למלחמה
צ׳נטרו - המבורגר בחדרה. כן, בחדרה.
נויפלד נסע מתל אביב עד חדרה בשביל צ׳נטרו, וחזר כדי לספר