זה לא שאין מה לאכול, ברוך השם יש, אבל זה יותר תלוי ביכולות של אמא, מאשר במסורת המאוד לא קולינרית שלנו – בפסח אוכלים דיקטים שבוע שלם, בחנוכה סופגניות שעשויות מפחמימות ריקות, שמן ושנאה עצמית, בפורים במבה וביסלי מעוכים יחד בשקית הפתעה, בסוכות מחזיקים סוג של לימון שמנמן עם פטמה ואסור לאכול אותו בכלל, יש אפילו חג אחד שלא אוכלים בו כלום. בואו, לא הדת הכי טעימה שיש.
ואז, משום מקום, בלי קשר, צץ שבועות, חג סופר קלאס, עם שיק סקנדינבי של שמלות לבנות כאילו אנחנו פרסומת של מולר ועם גבינות מעולות ושמנמנות כאילו אנחנו עושים פיקניק על הסיין עם מרלן ופייר, הכל לצד יינות לבנים צוננים כאילו אנחנו לא מזרח תיכון אלא יוהאן ויורגן ושווארגן הסקנדינביים שנפגשים לערב גבינות ולגימות כי אין להם בעולם בכלל צרות.
כולם ממש מתרגשים ומחכים שבועות לחג הזה (מכאן שמו, אין שום הצדקה אחרת), ואז למשך ערב ורבע אנחנו אוכלים מאכלים מדהימים, וזהו, יום אחרי חוזרים לפיתה עם חביתה.
עזבו שנייה את הקישים, הפוקאצ׳ות והסלטים, הם לא העניין של החג. שימו גם בצד את עוגת הגבינה, כי אותה אנחנו כן אוכלים כל השנה. בואו נדבר על המלכה של החג הזה ואין שום סיבה שלא תהיה המלכה של השולחן לפחות פעם בשבוע למשך כל השבועות – פלטת הגבינות. share food אולטימטיבי, קלאס באפס מאמץ, 7 דקות צילחות ביום רע, דרך מושלמת לשדר לאורחים ״אתם מאוד חשובים לי והשקעתי בכם המון אבל לא השקעתי בלעמוד ולבשל כי יש לי חיים אבל הנה תראו איזה יופי״, דרך נהדרת להיות רומנטי, דרך מדהימה להפוך ארוחה של רבע שעה בלחץ (בואו נודה על האמת, כולנו בלסנים שלרוב טוחנים ברגע את כל המנות וממהרים ללכת לשבת מול החדשות) לחגיגה מתמשכת של שעתיים לפחות. זה מצטלם יפה לאינסטגרם, זה טעים בצורה מפחידה, זה וייב של אירופה בשנייה. מה עוד אתם רוצים מארוחה?
אז מה שאני רוצה להגיד בעצם, זה - אל תחכו לשבועות. גבינות בקיץ, גבינות בחורף, גבינות בסתיו, גבינות עכשיו. ואם אתם בעניין, לכו ל״אגתה״ ברמת החייל בתל אביב, אולי המעדנייה הכי יפה בארץ אבל בטוח שהכי פיין שמייקרית שיש – גם ייבואנית של מאות גבינות בוטיק מאירופה, וגם תסגרו שם פינה עם נקניקים משובחים, רטבים שהם מכינים, דגים מעושנים, ריבות, פסטות מיוחדות ועוד כל מה שפעם היו קוראים לו ״דליקטסים״.
המיין אישיו פה זה כמובן הגבינות, מבחר משוגע של דברים שמעולם לא ראיתם או טעמתם ויותר מכך – אין לאף אחד מושג איך בכלל הוגים את שמן. אז דילגתי על כל הפיתויים שבדרך, הגעתי לדלפק ואמרתי לגבינאית בדיוק את מה שאני גם אומר שאני הולך לאכול שווארמה: ״תעשי לי מנה״. רק שהפעם המנה היא פלטת גבינות זוגית, בתקציב שהגדרתי מראש (חייבים, טווח המחירים מאווווד רחב), אמרתי מה הסגנון שאני פחות או יותר אוהב, ומשם נתתי לה להציע, לחתוך, לתת לי לטעום, לייעץ ולספר לי על כל גבינה. יש משהו בקניית הגבינות שהוא אפילו יותר כיף מהארוחה עצמה.
אגתה. צילום: ליאור נויפלד
צילום: ליאור נויפלד
זהו. בלי קישים, בלי מתכונים, בלי פשטידות, בלי סיפורים, בלי פוקאצ׳ות ופיצות ויותר מדי בצק מיותר, לא בשביל זה החג הזה קיים. בפחות מ-5 דקות יש לכם את שולחן מושלם. ולא רק בשבועות, אלא בכלל.
צ׳נטרו - המבורגר בחדרה. כן, בחדרה.
נויפלד נסע מתל אביב עד חדרה בשביל צ׳נטרו, וחזר כדי לספר
מיוחד לשבועות: נויפלד על פיצות, תוספות ואנשים
נויפלד בספיישל שבועות מדרג את תוספות הפיצה ברמה אישיותית. יותר מדויק מאסטרולוגיה!
שיפוד ב-19 ש״ח, טוב לרעבים: נויפלד בגוגי'ס גריל בר
מסתבר שבגוגי׳ס גריל בר יש אוכל טעים במחיר לא פחות ממדהים
תנו לאוכל לנצח!
הפוליטיקה מאחדת, הצלחת מחברת. נויפלד בטור מיוחד ליום העצמאות
מצה זה לחלשים - נויפלד מוצא מה לאכול בפסח
רגע לפני פסח, קבלו את המדריך הקולינרי של יציאת מצרים
נויפלד בתאי סטורי - בואי לאילת! לאילת?
נסענו לאילת בשביל הבריכה, נשארנו בשביל סלט הפומלה של תאי סטורי. כן, אמרתי פומלה
לעולם בעקבות הבטן – נויפלד הלך לאכול בביג החדש
איזה מותגים יש בביג פאשן גלילות? מותגים טעימים במיוחד
מלכה של אייל שני - האם היא באמת המלכה של השכונה?
נויפלד הלך למסעדת מלכה, שעברה כתובת אבל נשארה מפלט של שפיות