נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
במבט ראשון, הקשר בין אלכוהול ושבעת המינים נראה על גבול המופרך. אולי רק הגפן יש לה איזה קשר, יין וכל זה. מחקר מעמיק קצת יותר יוכיח אלכוהול עושים באמת מכל דבר. ולכבוד חג הסוכות, הרי לכם רשימת משקאות אלכוהוליים העשויים מכל אחד משבעת המינים. חיטה: מחיטה עושים את הוודקה הטובה ביותר. נכון, ההיסטוריה מראה כי וודקה כבר נעשתה באמת מכל דבר אפשרי – החל מתפוחי אדמה וכלה בסוליות נעליים. אבל למרות הכל – וודקה מחיטה היא עדיין הטובה ביותר. ולראייה – אבסולוט, פינלנדיה, וויבורובה – כל אלה עשויות מחיטה. שעורה: השעורה היא כנראה המפתיעה שבחבורה. קודם כל, השעורה היא המקור לכל סוגי הבירה. אמנם, זוהי לא השעורה הגולמית, אלא הצורה המותססת שלה – הלתת או הכישות, אבל המקור ברור. וכאילו ייחוס כזה לא מספיק, השעורה היא גם המקור לוויסקי. גפן: כל מילה מיותרת. באמת. בעצם, אולי לא. בנוסף ליין, הענבים הם גם הבסיס לקוניאק. תחרות קשה ביותר מול השעורה. אתם תחליטו מי ניצח. תאנה: מתאנים עושים את הבוחה, שהוא מעין ליקר תאנים חזק מאוד שמקורו מתוניסיה ושהיה נלגם שם עד לפני כמה עשרות שנים. ביחד עם הקוסקוס (שהומצא בתוניסיה, ולא במרוקו כמו שמקובל לחשוב) זוהי תרומתה של תוניסיה לתרבות הקולינרית העולמית. רימון: באחת הרשימות הקודמות הוזכר הגרנדין, אותו סירופ רימונים שמהווה מרכיב חשוב מאוד במספר לא מבוטל של קוקטיילים. קטן, אבל משמעותי. זית: קשה אפילו להעלות על הדעת מה היה קורה עם תרבות המערב בלי הזית בתוך המרטיני. ממש מפחיד. תמר: את מה שתוניסיה עשתה לתאנה באמצעות הבוחה, עשתה מצרים לתמר באמצעות המיתקל. משקה התמרים המתוק-מתוק הזה הומצא דרומית יותר, במרכז אפריקה, ולמצרים הגיע בערך במאה ה-17.
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר