נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
רומן לסקר השם המופיע בראשיתה של הרשימה הנוכחית עשוי להיות מוכר לקוראים טובי הזכרון. ואכן, הבנדיקטין הוזכר לפני שבועיים ביחד עם קרוב לא רחוק שלו – ליקר השארטרז. אותם קוראים טובי זכרון, אם הם גם קוראים נאמנים, יכירו בוודאי את המנהג הזה שלי לדבר על תופעה בהקשר רחב ולהציג תופעות נוספות, על בסיס דמיון משפחתי. תכירו, אם כן, ליקר נוסף – הבנדיקטין. טעמו של הבנדיקטין נמצא ביחס ישר למסורת ההכנה שלו, וזו היא בת כמה מאות טובות של שנים. ממציאי המשקה, הנזירים של המנזר הבנדיקטני הנמצא בפקאמפ שבנורמנדי , שומרים בקנאות על סודיות מתכון ההכנה, אשר לא השתנה כמעט במשך כל השנים. על פי השמועות, מכיל הבנדיקטין את שורש האנג'ליקה (המשמש גם להכנת השארטרז), טימין, פרחי לימון, ציפורן ועוד מיני צמחים. את כל הנ"ל מיישנים בתוך תערובת של מים וקוניאק. הכיתוב DOM, המופיע על גבי התוית מציין את ההקדשה הלטינית Deo Optimo Maximo שמשמעותה – מוקדש לאל, הטוב ביותר והגדול ביותר. למרות היומרות השמיימיות מדובר במשקה ארצי לחלוטין, המשמש בסיס מצוין לקוקטיילים רבים, וגם נלגם בצורתו הנקייה כדיז'סטיף משובח.
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר