נגישות
נגישות

יין מזרח תיכון חדש

בלנד של מס' זני ענבים ים תיכוניים, כולם מהכרמים המשובחים בישראל ומטרה אחת גדולה: לייצר את היין הישראלי המתאים ביותר לטעם הבין לאומי ובעל הקשר ההיסטורי ההדוק ביותר לארץ. נא להכיר: כרמל מדיטרניאן 2007.

המלצות קולינריות חדשות מהצלחת
מערכת  zap rest
תאריך פרסום: 07/02/2010, 13:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

כל יקב ישראלי חולם לפצח את התעלומה הגדולה מכל בעולם היין המקומי: מהו היין הכי מתאים לטעם הישראלי? חרף העובדה שייצור היין באזורנו החל לפני אלפי שנים, בישראל עצמה הוא התחיל לפני לא יותר מ-120 שנה, תקופה קצרצרה במונחי היסטוריית היין. וגם התקופה הזו מלאה בתהפוכות ושינויים.

ענף היין הישראלי מתאפיין בעשורים האחרונים במוץ מתמיד לאיכויות, ואין כל ספק שרוב היינות הישראליים הם ברמה גבוהה מאוד, וכהוכחה: חלקם זוכים במדליות ופרסים שונים בתחרויות יין רבות ברחבי העולם. מהפיכת היין אופיינה בעיקר בשימוש בשני הזנים הידועים ביותר - קברנה סוביניון ומרלו, כשאליהם הצטרפו שיראז, שרדונה, סוביניון בלאן ועוד. חלק מהזנים שגדלו בארץ במשל שנים קצת נזנחו, ככל הנראה בגלל הרצון להתחדש ולקלוע לטעם הבינ"ל. קצת להיות כמו כולם.

ייצור יינות פרמיום מזני ענבים ים תיכוניים, ממש כמו באזורי היין המוכרים והטובים בספרד ודרום צרפת, החל בישראל לפני שנים בודדות. הסנוניות הראשונות למגמה הגיעו עם הקריניאן Old Vines והפטיט סירה Old Vines מהסדרה האזורית המוצלחת של יקבי כרמל, ועניין גדול נוצר בקרב קהל היין הרחב בארץ ואף בעולם. הזנים הללו, שבמשך שנים נחשבו ככאלה המתאימים לאקלים אירופאי, התאקלמו היטב במזג האוויר הישראלי והצליחו להפוך למרכיב מרכזי ביינות איכותיים ומשובחים 'משלנו'. סוף סוף יינות מצוינים שלא מורכבים 'רק ' מהמרלו ו/או הקברנה הפופולאריים בכל מרכזי היין בעולם.

כדי להחזיר את היין הישראלי למקורותיו, משיקים יקבי כרמל את 'כרמל מדיטרניאן' 2007 - יין אדום יבש, איכותי, חדש וייחודי בנוף הישראלי. היין הינו בלנד המבוסס על זני ענבים ים תיכוניים בלבד, זאת כתפיסת עולם הרואה לנגד עיניה את סגנון הייצור המקובל באזורי היין של דרום צרפת (כגון עמק הרון) ולאו דווקא את אזור בורדו כפי שנהוג בדרך כלל ביינות הישראליים. הדבר בא לידי ביטוי בזני הענבים מהם מופק היין והן באופן הייצור שלו.

הכרמל מדיטרניאן 2007 החדש הוא צעד איכותי נוסף בכיוון מרתק זה. כמו באזורי יין ים תיכוניים נוספים (שאטונף דו פאפ, פריורט ועוד), גם הכרמל מדיטרניאן מורכב ממספר זנים - קריניאן מכרמים מבוגרים מאוד (בני 30-40 שנה) מאזור זכרון יעקב, שיראז (הידוע בדרום צרפת כסירה) מכרם רמת ערד, פטיט סירה מכרם מבוגר מאוד מהרי יהודה ופטיט ורדו מהגליל העליון. כפי שנהוג באופן מסורתי בעמק הרון בצרפת הצטרף לבלנד גם מעט ויונייה, אף הוא מהגליל העליון. 

ה'קברנה סוביניון ספיישל רזרב 1976', היין המיתולוגי של כרמל מזרחי דאז (יקבי כרמל כיום) היה אבן דרך משמעותית ביותר לענף היין הישראלי של הימים ההם. האם הכרמל מידיטרניאן צפוי להיות נדבך משמעותי כל כך? רק ימים יגידו. כפי שזה נראה כרגע - יש לו כל הסיכויים להיות כזה. 

לרגל השקת יין כרמל מדיטרניאן, הנכם מוזמנים להיות מהראשונים להכיר ולטעום מהיין במכירה מוקדמת של מארז מיוחד. לחצו כאן להזמנת המארז.

* צילום: יקיס קדרון

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
קפה ללוש נס ציונה: ארוחות טעימות סביב השעון
רוזה אשדוד: השף אריק מוכיח שכשר זה ההיפך ממשעמם
מסעדות אותנטיות בירושלים: לחוות את ירושלים האמיתית
 לילה לבן בירושלים: איפה לאכול, לשתות ולרקוד?
לילה של אהבה בירושלים: מסעדות רומנטיות לזוגות
אחרי הסליחות בירושלים: כמו הנפש, גם הבטן רוצה נחמה
קאסה בלה – צ'או בלה, אני ברומא עכשיו
סלט פפאיה טבעוני של ניטן תאי (צילום: יהונתן בן חיים)
ארוחות חג ראש השנה 2025 במסעדות או משלוחים
מסעדות בכרם התימנים זה כבר לא רק חומוס ומרק
האריה שאהב פחמימות - טור ספיישל מלחמה
מיוחד לשבועות: נויפלד על פיצות, תוספות ואנשים
מסעדות על האש ליום עצמאות - למה להזיע כשאפשר להריע
איפה אוכלים בחול המועד פסח 2025?
TOP 10 - עשרת העסקיות הכי שוות בתל אביב של 2025
לעולם בעקבות הבטן – נויפלד הלך לאכול בביג החדש