נגישות
נגישות

חנדלה: נווה מדבר קולינרי בלב המושב

יש מקומות שמצליחים לעשות את הבלתי אפשרי: להיות קרובים מספיק כדי שתרצו להגיע, אבל רחוקים מספיק כדי שתרגישו שברחתם לחופשה קטנה.

מגזין REST המלצות קולינריות המסעדות של rest
מערכת  zap rest
תאריך פרסום: 18/11/2025, 17:00

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

מסעדת חנדלה במושב גבעת חן היא בדיוק כזאת, המיקום המתוק שלה בין חממות ושדות תותים גורם לכל דבר להיראות קסום יותר, השקיעות נראות יותר יפות, והאוכל מרגיש כמו החיים הטובים.

הסיפור מתחיל כמו הרבה סיפורים טובים - עם חלום של בן בכור במשפחת חקלאים. הוא חלם על מסעדה, והמסעדה הזאת לא רק קמה לתחייה אלא הפכה למקום שאנשים ממש אוהבים.

השילוב של הנוף שנראה כאילו מישהו תכנן אותו במיוחד בשבילכם, המוסיקה שלא מנסה להיות יותר מדי, והתפריט שיודע בדיוק מה הוא רוצה להיות, הופך כל ביקור לאירוע קטן. והעובדה שיש פה ציטוט של ג'ורג' ברנרד שאו - "אין אהבה רצינית יותר מאהבת המזון" - מוכיחה שהם מבינים עניין.

זוגות שמחפשים רומנטיקה מגיעים בשביל המרפסת, הנוף הפסטורלי, האלכוהול המשובח ומבחר הבשרים והדגים האיכותי והעשיר, משפחות מגיעות בשביל התפריט המוקדש לילדים ובשביל האטרקציות - פינת תוכים, אקווריום ונדנדות שגורמים לילדים לשכוח מהטלפונים. וגם לבעלי החיים יש מקום כאן, כי בחנדלה מבינים שהם לא סתם נספחים למשפחה, הם חלק ממנה.

 אווירה משגעת ואטרקציות. צילום באדיבות המסעדה

ארוחות הבוקר: כי הבוקר זה לא רק ארוחה

בוקר חנדלה הקלאסי מגיע עם ביצים לפי הבחירה שלכם, סלט ירקות, גבינות, לחם ביתי, מטבלים שכדאי לטבול בהם הכל, ריבה, שתייה קרה וקפה. אפשר להוסיף לחביתה בצל, פטריות, גבינה צהובה או בולגרית, עשבי תיבול או אפילו אווז מעושן. ואם אתם מרגישים חגיגיים, אפשר להחליף את השתייה במימוזה או קיר רויאל, כי למה לא.

בוקר פרובאנס לוקח אתכם לצרפת עם קרואסון חמאה ממולא בביצים מקושקשות עם כמהין, גבינת שמנת וסלמון מעושן, כשהעגבניה והעירית מוסיפים את הצבע והטעם. בוקר נורבגי מציע ביצי עיין על לחם בריוש קלוי עם קרם תרד וסלמון מעושן או אווז מעושן, והכל מוגש עם סלט עלים קטן ששומר על האיזון.

הטבעונים לא נשכחים פה. בוקר חנדלה טבעוני מגיע עם חביתת חומוס ותירס, סלט ירקות, גבינות טבעוניות, לחם ומטבלים. ובוקר ים מביא מבחר דגים מעושנים לצד הביצים והסלטים והגבינות, כי מי אמר שצריך לבחור בין ים ליבשה.

 ארוחות בוקר נפלאות. צילום באדיבות המסעדה

המיוחדים: שקשוקות ובלקן

השקשוקה האדומה מגיעה עם עגבניות, פלפלים, כמון, בצל ושום, ולצדה סלט ירקות, לחם, מטבלים וריבה. השקשוקה הירוקה מביאה תבשיל תרד עם שום ובשמל מוקרם בגבינת קשקבל. ויש גם שקשוקה טבעונית עם טופו וחצילים ברוטב עגבניות מתובל, שמוכיחה ששקשוקה טובה לא חייבת ביצים.

בוקר בלקני מציע בורקס טורקי במילוי גבינה עם ביצה קשה, זיתי קלמטה, סלסה עגבניות וטחינה, והכל בליווי שתייה חמה או קרה. זה הסוג של בוקר שגורם לכם להבין למה המטבח הבלקני כל כך אהוב.

ולמי שרוצה משהו אחר - יש מוזלי עם יוגורט וגרנולה ודבש ופירות העונה, בוקר מתוק עם פנקייק וסלט פירות, ובוקר צרפתי פשוט עם מאפה חמאה או שוקולד, ריבה וקפה. ולילדים יש בוקר משלהם עם ביצים, סלט ירקות, כדור גבינה לבנה, גבינה צהובה, לחם וריבה.

 בוקר מתוק. צילום באדיבות המסעדה

הסלטים: כשהירקות הופכים לכוכבים

הסלט הים תיכוני מוגש לכם עם עגבניות ומלפפונים חתוכים גס עם בצל סגול, זיתי קלמטה, פלפל אדום, כרוב סגול וקוביות גבינת פטה, מתובל בשמן זית לימון וזעתר. סלט קרעי לחם קלוי משלב עגבניות שרי עם אפונה, צנוניות, בזיליקום, בצל סגול וקרעי לחם עם בייבי מוצרלה, והכל בויניגרט עשבי תיבול.

סלט הטונה מביא מיקס של עלי חסות ועלים ירוקים עם טונה מתובלת, פלפלים קלויים, תפוח אדמה צלוי, שעועית ירוקה, עגבניות, מלפפון, בצל סגול, זיתי קלמטה וביצה קשה. סלט רוקפור משלב גבינה כחולה עם עגבניות שרי, אגסים, פלחי סלק ואגוזי קשיו בויניגרט הדרים, והכל על מיקס של עלי חסות ועלים ירוקים.

 כוכבים. צילום באדיבות המסעדה

ההתחלה שמבטיחה המשך

פוקצ'ה מטבלים מוגשת לצד קרם חצילים שרופים עם שמן זית ושום קונפי, סלסה עגבניות ולאבנה בשמן זית וזעתר. מרק בטטה עם ציר ירקות ומעט שמנת מחמם את הנשמה. דג מטיאס מגיע עם בצל סגול כבוש ועירית, וקלמארי מטוגן בציפוי פריך מוגש עם מטבלים.

שרימפס ים תיכוני מוקפץ עם שעועית ירוקה, טימין, עגבניות שרי וזיתי קלמטה על קרם לאבנה. כנפיים מגיעות ברוטב צ'ילי-קולה ועשבי תיבול, סויה וג'ינג'ר, והן פיקנטיות בדיוק כמו שצריך. פטה כבד עוף עם אגוזי קשיו מוגש עם טוסטונים וריבת בצל ובלסמי מצומצם.

חציל בלאדי בטחינה קלוי על טחינה ירוקה עם סלט עגבניות ופוקצ'ת הבית, כרובית מטוגנת על טחינה עם סלסה עגבניות, וצלחת חריפים עם פלפל ירוק מטוגן וחלפיניו מוחמץ עם לאבנה בתוספת סחוג ירוק - כל אלה מוכיחים שהמטבח הזה יודע מה הוא עושה.

הבשרים: לקרניבורים בינינו

הצלעות של חנדלה מגיעות על מחבת לוהטת עם בצל ועגבנייה צלויים. האנטריקוט המיושן מוגש עם רוטב שמנת פלפלת ברנדי או צ'ימיצ'ורי, כל אחד לפי הטעם שלו. קבב טלה מגיע עם טחינה, בצל ועגבניה צלויים.

פרגיות על הגריל במרינדה של שמן זית, תערובת תבלינים ים תיכוניים ורוזמרין, סטרוגנוף עוף עם נתחי עוף בשמנת דוקסל פטריות על אורז, וכבדי עוף ביין אדום, סילאן, פטריות ובצל על פירה בטטה - כל מנה היא עולם בפני עצמו.

חזה עוף בגריל במרינדה ים תיכונית, נקניקיות מרגז בתיבול פיקנטי עם צ'ימיצ'ורי, המבורגר הבית עם 250 גרם בשר בקר שאפשר להוסיף לו בצל מטוגן, ביצת עין, פטריות, גאודה או אווז, ושניצל עוף - אלה המנות שגורמות לקרניבורים להרגיש בבית.

 בשרים לוהטים. צילום באדיבות המסעדה

האופציות הטבעוניות: כי גם טבעונים אוהבים לאכול טוב

המבורגר טבעוני מפטריות וחלבון סויה צלוי בגריל, מוגש בלחמנייה עם חסה, עגבנייה, בצל סגול ומלפפון חמוץ. שווארמה טבעונית בטורטייה עם רצועות שווארמה טבעונית, בצל מטוגן, טחינה ועגבנייה. אלה לא פשרות, אלה מנות מלאות שעומדות בפני עצמן.

הדגים ופירות הים: כשהים מגיע אל השולחן

קדרית פירות הים תשמח אתכם עם מבחר מפתה של מולים, שרימפס וקלאמרי ברוטב שמן זית עם עשבי תיבול, צ'ילי, ארטישוק ועגבניות מיובשות, או בגרסה עם שמנת עגבניות ופסטיס. פילה סלמון על הגריל צלוי עד השלמות ומוגש בקרם בזיליקום. שרימפס גורגונזולה מוקפץ עם ניוקי תפוח אדמה ברוטב קרם גבינה כחולה ועירית.

הפסטות: כי איטלקים יודעים מה הם עושים

הריגטוני מגיע ברוטב עגבניות, רוזה או ארביאטה עם חצילים וצ'ילי, או בשמן זית עם ארטישוק, עגבניות מיובשות, פטריות, זיתי קלמטה, שום, עגבניות שרי וטימין. טליאטלה אליו אוליו, טליאטלה קרבונרה ברוטב שמנת עם אווז מעושן, אפונה, חלמון ביצה ופרמז'ן.

רביולי גבינות ברוטב שמנת עם עגבניות מיובשות, צנוברים וגבינת קשקבל, או ברוטב רוזה או עגבניות. ניוקי גבינות צאן ברוטב חמאת עגבניות שרי, שמנת וטימין. ופסטה בלקנית ללא גלוטן - טליאטלה בשמן זית עם עגבניות שרי, חציל, שום וזיתי קלמטה.

 

חנדלה היא לא סתם עוד מסעדה כפרית. היא המקום שבו אתם מגיעים כשאתם רוצים לברוח מהעיר בלי ממש לברוח, כשאתם רוצים לאכול טוב בלי להרגיש שאתם בטקס, וכשאתם רוצים שהמשפחה כולה - כולל בעלי החיים - תרגיש בבית. בין החממות והתותים, בין השקיעות והנוף, יש מקום קטן שיודע בדיוק מה הוא עושה. וזה בדיוק מה שהופך אותו למיוחד.

צילום תמונת שער: מסעדת חנדלה

אהבתם את הכתבה?

כתבה מהממת
0
פחות אהבתי
0

כתבות נוספות של מערכת zap rest

Newsletter Icon