נגישות
נגישות

מסעדות שוק בחיפה – טעים, נגיש וצבעוני

מהודו למומבאי דרך ויאטנאם ולבנון - איך השוק הקטן בחיפה הפך למרכז הטעמים הכי מגוון בארץ?

מגזין REST חדשות האוכל המסעדות של rest
מערכת  zap rest
תאריך פרסום: 31/07/2025, 14:57

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

יש משהו קסום שקורה כשאתם נכנסים לשוק תלפיות בחיפה. לא, זה לא עוד שוק עם עגבניות וחצילים - זה כמו דרכון לטיול מסביב לעולם, רק בלי הטיסות הארוכות והג'ט לג.

פה, במרחק של כמה מטרים זה מזה, אתם יכולים לטעום סמוסה אותנטית שהכינה שפית שגדלה ברחובות מומבאי, לאחר מכן לקפוץ למרק פו ויאטנמי שמבעבע בסיר ובסוף להכביד עם מקלובי שמכין בדיוק כמו שסבתא ערבייה הכינה לפני מאה שנה.

השוק הקטן הזה הפך למשהו שלא תמצאו בשום מקום אחר בארץ - מקום שבו כל מסעדה היא סיפור בפני עצמה, כל בעל מקום הביא איתו חתיכה מהמולדת, וכל ביס הוא הזמנה להרפתקה טעמית חדשה.

אז שכחו מהמסעדות הגדולות והמפוצצות של העיר, ובואו לגלות איך נראה המזרח התיכון כשהוא פוגש את אסיה, כשהמסורת נפגשת עם החידוש, וכשהטעם האמיתי זוכה על הראווה. כי בסוף, זה בדיוק מה שטוב באוכל - לא איך שהוא נראה, אלא איך שהוא מרגיש.

קסר

ברוכים הבאים לקסר - חלום הודי שהתגשם בחיפה!

אם תמיד חשבתם שאתם יודעים מה זה אוכל הודי - התכוננו להיות מופתעים! במרכז שוק תלפיות הסואן והמלא חיים, מתחבאת פנינה קולינרית שתשנה לכם את כל מה שחשבתם שידעתם על המטבח ההודי.

קסר היא לא עוד "מסעדה הודית" עם קארי מתוק ונאן משעמם. זה המקום היחיד בישראל שבו תוכלו לטעום את הודו האמיתית - זו של השווקים הסואנים במומבאי, של אמהות הודיות שמתבלות בחכמה של דורות, של אוכל רחוב שמריח כמו הרפתקה.

השפית פז, שגדלה ברחובות מומבאי, לא ויתרה אפילו על גרגר אחד של מלח כדי "להתאים לחיך הישראלי". כאן תמצאו את המנות בדיוק כמו שהיא זוכרת מבית הוריה - עם הצ'ילי החריף, הרוטבים המורכבים והטעמים שמתפוצצים בפה.

כל בוקר פז יוצאת לשוק המקומי לבחור את המרכיבים הטריים ביותר, ובמטבח שלה נפגשים עשבי תיבול נדירים עם קוקוס טרי, זעפרן אמיתי עם תמרהינדי חמוץ, וסמוסות פריכות עם רוטבים שמכינים בסבלנות.

המקום הזה לא רק למי שאוהב אוכל הודי - זה למי שרוצה לצאת למסע. צמחונים, טבעונים, חסרי גלוטן ואוהבי בשר - כולם ימצאו כאן את הגן עדן שלהם. והאווירה? פשוט קסומה.

אז בפעם הבאה שאתם רוצים ארוחה שתזכרו, תעזבו את המוכר והבטוח ובואו לקסר. כי יש דברים שאי אפשר לחקות - רק לחוות.

מה נאכל היום?

דאל בירייני מיוחד - תבשיל עדשים עשיר מבושל באהבה עם אורז בסמטי ארומטי בזעפרן וערבוב תבלינים סודי של המטבח

סמוסה פרש צ'אטני - סמוסה פריכה ומוזהבת עם מילוי תפו"א ואפונה, מוגשת עם שלושה רוטבי צ'אטני ביתיים חדים ורעננים

קסרחיפה
צילום באדיבות המסעדה

התאילנדית בשוק

כבר מהצעד הראשון בשוק תלפיות בחיפה, התאילנדית בשוק לוקחת אתכם הכי רחוק מהמוכר – אבל הכי קרוב ללב. אווירה קלילה, שולחנות עץ קטנים, ריחות מדהימים שפורצים מהמחבת, וקצב חיים אחר שמרגיש כמו חופשה קטנה באמצע היום.

התאילנדית היא מקום עם נשמה תאילנדית אמיתית: אותנטית, צבעונית, שמחה. חלק מהמנות מגיעות גם בגודל קטן, כך שאפשר לחלוק, לטעום, לגלות טעמים חדשים ולצחוק על מי שלא עומד ברמת החריפות.

המלצריות חייכניות, המטבח מהיר, וכל ביס מרגיש כמו כרטיס טיסה ישיר לבנגקוק. תוסיפו לזה את הרעש המתוק של השוק בחוץ, את הצלילים של מחבת לוהטת ואת הניחוחות של ליים, צ’ילי ובזיליקום – וקיבלתם חוויה תאילנדית משוחררת וכיפית לגמרי.

התאילנדית בשוק

פאד תאי קלאסי עם אטריות אורז, נבטים, בוטנים ובצל ירוק

בננה לוטי חם עם חלב מרוכז ונוטלה

כתובת: לונץ 4 שוק תלפיות

פו 26

בלב שוק תלפיות ההולך ומתעורר לחיים, מסתתרת פנינה אסייתית עם טוויסט ויאטנמי אותנטי, שמביאה איתה טעמים רחוקים בשפתיים קרובות. ברגע שתיכנסו, תריחו את הציר המבעבע של הפו, תשמעו את טקס קיפול הבאנים ותראו את האדים שעולים מסירי הדים סאם – והלב יתחיל לפעום קצת יותר מהר.

האווירה קלילה ושמחה, קצת שוק, קצת בר יין שכונתי, וקצת חו״ל. כאן אפשר להרים כוס יין טוב, לתפוס פינה נינוחה עם חברים, ולהתמסר לרגע שבו כל נגיסה לוקחת אתכם למסע ברחובות האנוי.

הכוכב, ברור, הוא מרק הפו הבלתי נמנע – אבל יש עוד הפתעות כמו באנים ממולאים, סלטים רעננים, מנות צמחוניות, דגים מאודים והרבה נגיעות אסייתיות מפתיעות.

מה נאכל היום?

באן סטייק דלעת עם ג׳ינג׳ר, טוטים וקראנץ' בוטנים

בקר בישול ארוך בציר אסייתי ואטריות טריות

צילום: שאטרסטוק

עראבסקה

בלב חיפה, כמעט נסתר בין הבניינים, מסתתר סוד קולינרי שיקח אתכם למסע ישר לבית של סבתא ערבייה שמכינה אוכל מהלב. עראבסקה היא לא סתם עוד מסעדה ים תיכונית - זה המקום שבו מתכונים עתיקים פוגשים חמימות ביתית אמיתית.

הנה מסעדה שלא מתחזה להיות משהו שהיא לא. ללא יומרות, ללא מחירים מנופחים, ללא ניסיונות להתחכם. רק אוכל אמיתי שעבר בירושה ממשפחה למשפחה, מדור לדור. מתכונים שנשמרו בקפידה ומוכנים עם אותה אהבה שסבתות ערביות מכינות לנכדים שלהן.

הקסם של עראבסקה טמון בפשטות. מקלובי פריקי מעושנת שמתבשלת לאט עד שהטעמים מתמזגים לכדי סימפוניה, ראס עספור עם בשר שמתפרק מרגש מעל מצע לבנה קרמי, ושושבראק עשוי בעבודת יד כמו שרק אמהות ערביות יודעות לעשות.

המקום הזה מדבר אל הנשמה. כאן תמצאו טבעונים שמתפעלים מהמקלובי הטבעוני, אוהבי בשר שנדלקים על הטאג'יני, וכולם יחד מתאספים סביב השולחן כמו משפחה אחת גדולה. כי זה מה שאוכל אמיתי עושה - הוא מאחד.

בעולם של מסעדות שמנסות להיות טרנדיות ומודרניות, עראבסקה נשארת נאמנה למה שחשוב באמת - טעם, מסורת ותחושה של בית. זה לא סתם ארוחה, זה חוויה שתזכרו הרבה זמן אחרי שתסיימו את הצלחת האחרונה.

 מה נאכל היום?

מג'דרה ביתית מיוחדת

אורז עם עדשים בבישול איטי עם בצל מקורמל זהוב, קינמון וכוסברה טרייה, מוגש עם סלט מלפפונים וחמוציות

מחשי ברוטב עגבניות - קציצות בורגול וירקות עשירות בטעמים, מבושלות ברוטב עגבניות ביתי מתובל עם שום וגזר מתוקים

צילום: שאטרסטוק

בון צ'ה

יש קסם במקומות הקטנים האלה שמצליחים להפתיע בגדול – וזה בדיוק מה שקורה בבון צ’ה, מסעדה ויאטנאמית קטנה בשוק תלפיות בחיפה. עשרים מטרים של טעמים גדולים, כמה שולחנות בחוץ, רוח קלה מהשוק והכי חשוב – אוכל פשוט, טרי וכיפי בלי שואו מיותר.

התפריט ישר ולעניין, עם שמות ויאטנאמיים שלא תמיד קל להגות, אבל למי שצריך יש גם גרסה מצולמת שתעשה לכם חשק להזמין עוד ועוד. בלי הפו המוכר, אבל עם מרק Bun Bo Hue שמבוסס על ציר בקר ולמון גראס, שמוגש עם קציצות עוף או פירות ים – קליל, עשיר בירוקים טריים ומחכה שתוסיפו לו קצת שמן צ’ילי שיעיר אותו לחיים.

חוץ מזה תמצאו ספרינג רולס טריים עטופים בדפי אורז, במילוי טופו, עוף, דג לבן או שרימפס, שמקבלים בוסט של טעם מרוטב בוטנים נהדר, וגם אגרול מטוגן פריך עם אטריות שעועית שנטבל ברוטב נוק צ'אם מתקתק-חמוץ.

בלי פלצנות, בלי קונספטים מפוצצים – רק אוכל ויאטנמי טוב, מחירים שפויים וחוויה שנשארת אתכם גם אחרי שסיימתם את הביס האחרון.

 מה נאכל היום?

מרק Bun Bo Hue עם קציצות עוף, עשבים טריים ונבטים

ספרינג רולס במילוי טופו עם רוטב בוטנים

צילום: שאטרסטוק

צילום תמונת שער: שאטרסטוק

חלק מהמסעדות המופיעות בכתבה הינן לקוחות rest, אך נבחרו ללא שיקולים מסחריים

אהבתם את הכתבה?

כתבה מהממת
0
פחות אהבתי
0

כתבות נוספות של מערכת zap rest

Newsletter Icon