*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
המטבח של איטלקיה בתחנה נשען על מסורת המטבח של דרום איטליה, ומושפע מהאוכל הטרי ועז הטעמים של חבל הארץ הכי ססגוני ושמח בארץ המגף היפה. כבר מהרגע הראשון שנכנסים למקום, הלקוחות נחשפים לאווירה התוססת והססגונית המשדרת את רוחה של נאפולי המרגשת, והשירות החם משלים את התמונה. למרות שמדובר במסעדה יוקרתית במיקום יפהפה בתל אביב - הפיאצה המרכזית של מתחם התחנה - האווירה היא כפרית ומשקפת את הפשטות הממכרת של דרום איטליה.
אך מעבר לאווירה התוססת, הכוכב האמיתי במקום הוא המטבח: מאחורי הסירים והתנורים הלוהטים עומדים טבחים מוכשרים הרוקחים את המנות עפ"י המתכונים המשפחתיים המסורתיים, תוך שימוש בחומרי גלם טריים ואיכותיים במיוחד.
צילום: באדיבות המסעדה
התפריט עשיר במנות הפתיחה הטיפוסיות לאיזור:
קפרזה – עגבניות טריות ועגבניות שרי, גבינת מוצרלה פרסקה ועלי בזיליקום טריים בזילוף שמן זית כתית מעולה, פסטו ובלסמי מצומצם.
סלט סיזר קרדיני – עלי חסה רומאית ברוטב קיסר קלאסי, מעוטרים בגבינת פרמז'אנו וקרוטונים
קלמארי מלנזאנה – טבעות קלמארי מוקפצות עם עגבניות מיובשות, בצל, פטרוזיליה, שום ויין לבן, מוגש על חציל קלוי בזילוף של רוטב יוגורט ובזיליקום.
סביצ'ה דג נא – בתיבול מיץ לימון, שמן זית כתית, בצל סגול, גמבה ופטרוזיליה מוגש לצד שמנת חמוצה וסחוג ירוק.
מוצרלה בורטה – מוגש עם ארטישוק, פסטו, שרי, שמן זית כתית ובלסמי מצומצם.
סלט בוראטה. תמונה באדיבות המסעדה
במנות העיקריות, אפשר ליהנות מטעמים כגון פיצה נפוליטאנית – רוטב עגבניות טריות מאיטליה, נקניק פפרוני, בצל סגול, צ'ילי טרי וגבינת מוצרלה, ניוקי פטריות וערמונים – ניוקי מוקפץ בחמאה, פטריות, ערמונים, מחית כמהין שחורה, שום, יין לבן ואיך אפשר בלי - קאצ'ו אה פפה – מנה קלאסית איטלקית: ספגטי מוקפץ במחבת עם חמאה, פלפל שחור גרוס, וגבינת פארמז'אנו
לסיום, המסעדה מציעה מגוון של קינוחים בהשראת דרום איטליה כמו טירמיסו, עוגת ביסקוויטים, עוגת גבינה קינוח אלפחורס, סופלה שוקולד, אפוגטו – כדור גלידת וניל עם אספרסו ועוגת שוקולד שוויצריה – מרנג שוקולב בתחתית, קרם מסקרפונה, שוקולד מריר ונטיפי שוקולד לבן.
צילום: באדיבות המסעדה
"איטלקיה בתחנה" היא לא רק חוויה קולינרית מהנה, היא חגיגה רב-חושית המעניקה טעימה אותנטית מדרום איטליה התוסס. עם האווירה השמחה, הצבעים הבוהקים והמטעמים המגרים, זו אחת המסעדות המרתקות, טעימות וכייפיות בתל אביב. מומלץ להזמין שולחן מראש כמה שיותר זמן, שלא תגידו שלא הזהרנו!
אוטו-אוכל בירושלים 2025 - פסטיבל פודטראקים
פסטיבל אוטו-אוכל בירושלים 2025 חוזר לטיילת ארמון הנציב עם שפים ירושלמיים ומתארחים, בר נוף ומופעים חיים. האירוע יתקיים בין ה-30 ביוני ל-24 ביולי בימי שני עד חמישי.
saga sushi & poke כשרה למהדרין ומעולה
ב Saga Sushi & poke בירושלים, קיבלנו את השילוב המנצח בין אוכל רחוב באיכות של גורמה, עם כשרות למהדרין.
נאמה קיסריה – כשאירוע הופך לחוויה בלתי נשכחת
בלב הקסום של קיסריה, במרחק פתיחת בקבוק מכביש החוף הציורי, מסתתרת נאמה – יהלום גסטרונומי שמתכתב ישירות עם חושי הכיף והטעם שלכם. כאן, בין קירות המתחם המהפנט, חוויית הקולינריה פוגשת את אומנות היין במופע אלגנטי ובעיקר- טעים.
מסעדת WHO בראשל"צ, חוויה קולינרית כשרה ברמה אחרת
העיצוב, האווירה, מנות השף והקוקטיילים, הם מה שהופך את Who, רופ-טופ בר קוקטיילים בראשון לציון, למקום שתרצו לצאת לבלות בו. והבונוס – המקום כשר.
מסעדת גוסטינו מביאה את איטליה לרמת ישי
אם מתחשק לכם להרגיש את איטליה מבלי לטרוח לצאת מהארץ, כל מה שאתם צריכים לעשות זה לקפוץ לעמק יזרעאל היפהפה, למסעדת גוסטינו שברמת ישי, לארוחה איטלקית באווירה מושלמת.
תל אביב EAT 2025 - פסטיבל האוכל הגדול חוזר
תל אביב EAT 2025 - הפסטיבל הקולינרי הגדול של תל אביב חוזר לשנתו התשיעית עם מגוון שפים מובילים ומנות מיוחדות שמהווים חגיגת טעמים מכל העולם במקום אחד.
טעים, שיקי וממכר: למה כולם חוזרים שוב ושוב לסוהו?
עם אווירה משגעת, תפריט עשיר בטעמים מהמזרח הרחוק ומנות נדיבות שכיף לחלוק – מסעדת סוהו ממשיכה למשוך סלבס, משפחות, זוגות וחובבי אוכל טוב מכל הארץ.
גחלים של תענוג: המקום שבו הלהבה והחיך רוקדים ביחד
בין גחלים לוהטות ואווירה מלטפת, מסעדת גחלים בפארק המדע הפכה למקדש הבשר האיכותי והטעים. צלחות מדויקות, שירות מחבק ובעיקר, חוויה שחורגת הרבה מעבר לארוחה רגילה – זו הצהרת אהבה קולינרית במיטבה