*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
כשהשמש מתחילה לשקוע מעל הים האדום, ואילת מתעוררת למשמרת הערב התוססת, מתעורר התיאבון ואיתו גם חיפוש אחר חידושים וריגושים בסצינה הקולינרית של העיר. כמה טוב שלא היינו צריכים להרחיק, כי במלון בראון הממוקם בלב הפועם של אזור הבילויים באילת, נפתחה בחודש מאי האחרון מסעדת צ'נה, אחותה הטרייה והכשרה של המסעדה התל אביבית עטורת השבחים.
המעבר מהטיילת הלוהטת של אילת, לתוך מלון בראון ומשם למסעדת צ׳נה, נדמה כמעבר בין עולמות. כבר בכניסה למסעדה, מרגישים את האווירה השלווה, הנעימה והמסוגננת. העיצוב המודרני של המקום ניכר בכל אחת מפינות המסעדה, מכסאות הבר האלגנטיים ועד הספות המרווחות והמפנקות וצלילי המוזיקה הרכים מתנגנים ברקע ועוטפים את הסועדים להשלמת החוויה המפנקת.
בנווה המדבר עם הניחוחות המגרים, קיבלנו לידינו את התפריט הכולל מגוון עשיר של דגים, סלטים טריים ופסטות. השפים בצ׳נה שואבים השראה מהמסורות הקולינריות המהדהדות של נאפולי, סרדיניה ותוניסיה, משלבים אותן באמנות ובונים כל מנה בפרשנות ייחודית וחומרי גלם טריים ומשובחים ביותר.
קמנו מכסאנו בעקבות הארומה הכובשת שממלאת את האוויר, והיא הובילה אותנו אל הלב הפועם של צ'נה - תנור אבן המחומם ל-450 מעלות צלזיוס. כאן מתרחש הקסם. מבחר מאפים ופיצות, עם קליפתן הדקה ותוספות ייחודיות, נאפות לשלמות ומפיצות ניחוח שאי אפשר לעמוד בפניו.
עם המון ציפיות הזמנו לפתיח פוקצ׳ה לוהטת עם סלסת עגבניות עסיסית, סלט סלקים חם וסביצ׳ה דג לבן על יוגורט לאבנה עם גרידת תפוז, איולי קווי וצ׳ילי אדום. בלוטות הטעם התעוררו לחיים והמשכנו נרגשים אל המנות העיקריות. בהמלצת השף הזמנו פילה דג על ריזוטו ויין לבן, ורביולי תרד ריקוטה עם חמאת יין, קרם פרש, פילה לברק וצלחת ירקות צלויים על גחלים. התענגנו על כל ביס, ובתוספת יין לבן וקוקטייל מוחיטו, החוויה הפכה מושלמת.
כל מנה כאן היא יצירת אמנות ויזואלית, ועושר הטעמים וחומרי הגלם מדגימים את המחויבות של צ׳נה למסורת ולאיכות. החגיגה בצ'נה ממשיכה לגזרת הקינוחים, והבר המצויד בשפע כל טוב, עם מגוון קוקטיילים ייחודיים ומבחר נרחב של יינות ישראלים ואיטלקיים משובחים, המשלימים את הארוחה בהרמוניה, ומעצימים את חווית האוכל לרמות שטרם נראו.
אין ספק, צ'נה היא לא עוד מסעדה באילת. מדובר במעבר לפיסת גן עדן קולינרי, המשלב מטבחים ותרבויות בדרך חדשנית ומקורית, ומייצר תחושת יוקרה ונינוחות אינסופית, הכל רק כמה צעדים מחוף הים וממרכזי הבילוי התוססים. אז, כשהכוכבים המדבריים מנצנצים בשמי אילת והעיר רוחשת אנרגיה, הרימו כוסית בצ׳נה וצאו למסע מענג.
ביסטרו 56: הנאה מאוכל, נוף קסום ואווירה קסומה
ברוכים הבאים למסעדת היוקרה ביסטרו 56. מהמרפסת, הממוקמת בקומה השנייה של קניון ארנה במרינה הרצליה, תוכלו להתענג על הנוף המרהיב של המרינה
מסעדת השף M37 - המסעדה שלא תרצו לפספס
M37 היא מסעדה מצוינת של השף מייסור, המציעה מנעד רחב של סגנונות בישול. השף משרה אווירה ייחודית המשלבת בין תשוקתו האישית לבישול ולבשר, לבין ביטוי מקורי של התרבות והמורשת הדרוזית שהוא מזוהה עמן.
פורטו – מטבח ים תיכוני: אווירה נעימה ואוכל משובח
בעיר אשדוד, במפגש בין נמל אשדוד לבין הים התיכון, שוכנת מסעדת דגים ופיצרייה "פורטו" - מקום קסום שהופך כל ארוחה לחגיגה קולינרית ים תיכונית משובחת.
סוהו: אסיאתית אמיתית ראשון לציון
סוהו היא לא עוד מסעדה אסייתית רגילה, אלא חוויה קולינרית ייחודית ומרגשת המביאה את המרקמים, הטעמים, הריחות והתבלינים המופלאים של המטבח המזרח אסיאתי היישר אל לב העיר ראשון לציון. מרגע הכניסה למסעדה הלקוחות חשים כאילו הם צוללים אל תוך עולם אחר,
חדש ומלוח: אנין המסעדה החמה של ים המלח נפתחה
סוף סוף היא פה: מסעדת בשרים חדשה ומעולה פתחה את שעריה לחובבי הבשר בים המלח. מסעדת "אנין" מציעה תפריט עשיר ומגוון של מנות בשר איכותיות, טריות ומשובחות, לצד נוף עוצר נשימה של ים המלח.
מה נשים אוהבות לאכול? המסעדות המושלמות לערב נשים
אז מה נשים באמת אוהבות לאכול, טאפאסים, איטלקי, סושי מטורף או סטייק עסיסי? קבלו את המדריך לבחירת המסעדה האידיאלית והטעימה לערב נשים מושלם, בחודש בו כולם מדברים על נשים
קינוחי שוקולד מומלצים בעוטף ובצפון
קצת מתיקות לא תזיק! הכתבה הבאה מוקדשת באהבה גדולה לאלו העוסקים במלאכה המתוקה בצפון המופגז וביישובי העוטף. סופלה, מוס, מילקי, טארט או עוגה בלגית – קבלו מתיקות בשעת מלחמה.
מונא - ביסטרו ירושלמי אלגנטי
מסעדת מונא היא מסעדת ביסטרו שף, אלגנטית ונינוחה הממוקמת בתוך מבנה אבן היסטורי בלב ירושלים.