נגישות
נגישות

אסיה בתל אביב: בואו לחגוג במסעדת פקין המשודרגת

מיטב המנות ממגוון המטבחים האסיאתים לצד תפריט מובחר ללא גלוטן וחלל אירועים משודרג. עם גן זן קסום במקום שמאפשר לנוח מידי פעם - במסעדת פקין הותיקה לא עוצרים לרגע. וגם מתכון מרענן לכבוד הקיץ של מנת בקר בחצילים

מגזין REST המלצות קולינריות המסעדות של rest
עודד פשטצקי

עודד פשטצקי

תאריך פרסום: 16/06/2019, 0:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

סלט עוף תאילנדי במסעדת פקין תל אביב (צילום: באדיבות המקום) כמיטב המסורת. סלט עוף תאילנדי במסעדת פקין (צילום: באדיבות המקום)

מסעדת פקין נפתחה בדיזנגוף פינת ירמיהו בסוף שנות ה-70, בתחילת גל המסעדות הסיניות, ששלטו בכיפה במשך שנים רבות לאחר מכן. כמה שנים לאחר מכן באה לעולם האחות הקטנה של המסעדה בשכונת צהלה, ומאז היא עוד כאן חיה ובועטת ולא מפסיקה לחדש ולהתחדש. כמו למשל השיפוץ המקיף שעבר לאחרונה המקום, שבתחילת הדרך כלל 12 מקומות ישיבה בלבד.  

אבולוציה קולינרית על קצה המזלג
התפריט הוותיק של פקין עבר לא מעט גלגולים ושינויים לאורך השנים - בשנים הראשונות המסעדה הגישה מנות מהמטבח הטאיוואני, ובתחילת שנות ה-90 התפריט המקורי התרחב ונוספו לו מנות תאילנדיות, כשבהמשך הצטרפו לחגיגה גם מנות מהמטבח הסיני-ישראלי. בסוף שנות ה-90 התפריט השתדרג שוב עם כניסתן של מנות ממגוון מטבחים אסיאתיים נוספים, ובתחילת המילניום החלו להגיש במקום גם סושי ומנות נוספות מהמטבח היפני. כמו שזה נראה המסעדה קשובה באופן מתמיד לרחשי הקהל, ואין זה פלא שבשנים האחרונות החלו להגיש במקום גם תפריט שלם עם מנות ללא גלוטן.   

עושים כבוד למסורת
עם כל הכבוד לחידושים ולשדרוגים, בפקין עדיין ממשיכים להגיש לא מעט מנות אותנטיות שכיכבו בתפריט המקורי של המסעדה. הכוונה היא למשל לאגרולים המשובחים והמוקפדים, למרק העוף החמוץ-חריף הנצחי, למנת העוף בלימון הנוסטלגית ולמנת הבקר סצ'ואן (נתחי בקר מוקפצים עם פלפל, גמבה וגזר ברוטב סצ'ואן).

תבשיל ואורז במסעדת פקין תל אביב (צילום: באדיבות המקום) פתוח גם לאירועים. רצועות בקר ואורז בפקין תל אביב (צילום: באדיבות המקום)

מנה פופולרית נוספת שהצליחה לשרוד את שיני הזמן היא בקר קון-פו (מנה חריפה-מתוקה של נתחי בקר מוקפצים עם פלפל שאטה יבש, בצל לבן ובוטנים) - לא מעט סועדים נאמנים שהזמינו אותה אי שם לפני יותר משלושה עשורים, מגיעים למקום גם היום כדי לאכול אותה עם ילדיהם ואפילו עם בני הדור השלישי.

מסיבת גן זן
מטבע הדברים לא רק התפריט עבר אי אילו שינויים לאורך השנים אלא גם המסעדה עצמה - מאז שנפתחה ועד תחילת המילניום, פקין הייתה מוכרת כמסעדת טייק אווי זעירה, שהכילה מספר מקומות ישיבה ספורים. במשך קרוב לשני עשורים היא פעלה בקומה השנייה של המבנה שבו היא פועלת עד היום, עד שבשנת 2000 המסעדה הקטנה התרחבה והחלה לארח סועדים נלהבים גם בקומה הראשונה.

לפני קצת יותר מעשור, המסעדה עברה מתיחת פנים נוספת והקימה את גן הזן הקסום שלה. הגן הפסטורלי עם בריכת הדגים המפורסמת, הפך באחת את המסעדה הוותיקה לאחד המקומות שיותר נעים לשבת לאכול בהם בתל אביב. אך בכך לא הסתיימו השינויים האנטומיים - לאחרונה נסגרה הקומה השנייה וגן הזן עבר שיפוץ מסיבי, שהפך אותו לפסטורלי ושלו במיוחד. חשוב גם לציין כי בגן הזן של פקין ניתן כיום להפיק אירועים מרגשים בהיקף של עד 50 סועדים ובאווירה מיוחדת במינה. בחלל הפנימי של המסעדה, ניתן להפיק אירועים גדולים יותר, בהיקף של עד 70 מוזמנים.

אגרול צמחוני במסעדת פקין תל אביב (צילום: באדיבות המקום) כבר מעל 30 שנה. אגרול צמחוני במסעדת פקין (צילום: באדיבות המקום)

תנסו את זה בבית
מסעדת פקין מציעה אמנם שפע של חנייה אבל אם אין לכם חשק לצאת מהבית, ישנה אפשרות להזמין גם משלוח עד הבית או המשרד, כל עוד אתם גרים באזור גוש דן או השרון. ואם מתחשק לכם להפשיל שרוולים ולהכין בעצמכם את אחת ממנות הדגל של המסעדה שמלווה אותה מיומה הראשון, אז קבלו מתכון למנה אסייאתית קלילה, לכבוד הקיץ שהגיע:

בקר בחצילים (חריף-מתוק)

מצרכים (ל-3 מנות)

2 חצילים בינוניים
שמן לטיגון עמוק
כף שמן סויה
חצי כף שום טרי קצוץ
כף חומץ
כף סוכר
כף סירופ מייפל
כף רוטב סויה
חצי כף סויה שחורה (Superior Dark Soy Sauce)
רבע כף עריסה אסיאתית
200 גרם סינטה (חתוך לרצועות)
תלתלי בצל ירוק (לקישוט)

אופן הכנה

1. חותכים את החצילים לרצועות (עם הקליפה), מטגנים בשמן עמוק במשך שתי דקות ומעבירים לנייר סופג לספיגת עודפי השמן.
2. מחממים ווק על להבה גבוהה, מוסיפים שמן סויה ולאחר מכן את יתר המרכיבים.
3. כשרצועות הסינטה צרובות היטב, מוסיפים לווק את החצילים המטוגנים וממשיכים להקפיץ.
4. לפני ההגשה מעטרים עם תלתלי בצל ירוק. ובתיאבון.

פקין - Pekin - משה סנה 54, צפון תל אביב, 053-9375929 

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

דירוג הכתבה

לא אהבתי מעולה
פקין בתל אביב

תגובות0

הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
אושטה עם ריבת משמש בלונא ביסטרו נצרת (צילום: גלעד הר שלג)
גלידה בטעם המבורגר  (Shutterstock)
המבורגר וצ'יפס  (Shutterstock)
המבורגר בלחמנייה  (Shutterstock)
יאם פלה הנג בבית תאילנדי (צילום: יהונתן בן חיים)
עסקית בטאיזו (צילום: יפית שמחה)
טונה קרודו בכינור בכיכר (צילום: אסף קרלה)
קלצונה נוטלה של מסעדת קופינאס (צילום: גליה אבירם)