הקיץ הישראלי בעיצומו, השמש צורבת מאילת ועד קריית שמונה, והגיע הזמן לחשוף את האמת המתוקה: איפה באמת נמצאות הגלידריות הכי טובות בארץ?
קיץ 2025 מביא איתו מהפכה אמיתית בעולם הגלידה הישראלי - מגלידריות בצפון עם נוף לכנרת שמכינות טעמים בהשראת הטבע המקומי, דרך גלידריות במרכז שמשלבות קינוחי גלידה מתוחכמים עם טכנולוגיות חדישות, ועד גלידריות בדרום שמוכיחות שגם במדבר אפשר למצוא פינוק קפוא מושלם.
אם חשבתם שאתם מכירים את הגלידה הישראלית, הכינו את עצמכם להפתעה גדולה. גלידריות מומלצות ברחבי הארץ לא רק מגישות את הטעמים הקלאסיים שכולנו אוהבים, אלא גם פורצות גבולות עם גלידה טבעונית מעולה, גלידה מיוחדת בטעמים ישראליים אותנטיים, וחידושים שיגרמו לכם לשכוח מהחום בחוץ.
גלידריות בישראל של 2025 מציעות הרבה יותר מסתם כדור בקרטון - מדובר בחוויות קולינריות אמיתיות שמשקפות את הגיוון והיצירתיות של הטעם הישראלי. אז בואו נצא למסע מתוק מכרמל במערב ועד הגולן במזרח, ונגלה איפה באמת כדאי לכם להתקרר השנה.
כי בסוף, החיים בישראל קצרים מדי כדי לא לאכול גלידה טובה - במיוחד כשבחוץ יש 40 מעלות בצל ואפילו הטיפים הגנו צמא לגלידה.
צילום: שאטרסטוק
גלידה שקיימת כבר מ-1939 והוקמה ע"י הסבתא של משפחת זייתון משפרעם, לאחר שהחלה להכין גלידות כבר בשנות ה-30 ומאז היא רוקחת עשרות טעמים מובחרים ומשובחים. לגלידות יש מרקם של מסטיק ותמצאו כאן את כל סוגי הגלידה הקיימים - גלידה איטלקית, גלידות מיוחדות וקינוחי גלידה לצד טעמי גלידה מיוחדים.
טעמים – במקום יש גלידה בטעמים שנעשים רק כאן ולכן המקום שווה לגמרי את הנסיעה אליו, מגלידה טורקית, כנאפה וחלבה, בקלאווה, גלידת מוסטקה (גלידה ביתית עם מתכון ייחודי).
כשמגיעים לקיבוץ שדה נחמיה, לא באים בדרך כלל בשביל הגלידה. אבל אחרי שתגלו את גלילטו, הגלידה תהפוך לסיבה המרכזית שלכם לחזור לצפון. המקום הזה הוא הוכחה חיה לכך שהצירוף הנכון בין מקום, מוצר ואיכות יכול ליצור חוויה בלתי נשכחת.
הסוד של גלילטו נמצא בשם - שילוב עדין בין הגליל לאיטליה, ובדיוק כמו השם, גם הגלידה עצמה מציגה איזון מושלם בין המסורת האיטלקית לבין הטעמים המקומיים. כשאתם יושבים במרפסת עם כדור גלידת פיסטוק מבוסס שמנת ומול העיניים נפרש הנוף הגלילי המדהים, מבינים שזה בדיוק מה שהקיץ הישראלי אמור להיות.
מה שמייחד את המקום הזה הוא הגישה הקלאסית לייצור הגלידה - הכול מוכן במקום, מחומרים טבעיים ללא צבעי מאכל מיותרים, כשהמתוק מאוזן בצורה מושלמת ולא משתלט על שאר הטעמים. התוצאה היא גלידה שטעמה נקי ואמיתי, בדיוק כמו שצריך להיות.
המבחר מרשים - מגלידות קרמיות עשירות כמו מסקרפונה ואמרנה, דרך הסורבות המרעננות הממולאות בטעמי פירות יער, ועד לגלידה ללא גלוטן משעורה וקשיו שמוכיחה שאפשר לשמור על בריאות בלי לוותר על הנאה. זה בדיוק המקום שכל אחד מוצא בו את הטעם שלו.
צילום: שאטרסטוק
אם חשבתם שמקס ברנר יודעת רק לפנק אתכם בחורף, הכינו את עצמכם להלם מתוק. ממלכת השוקולד הישראלית הכי מפורסמת חושפת את הסוד שלה לקיץ מושלם: תפריט גלידות שמשלב את כל מה שאתם אוהבים בברנר עם הקרירות שאתם חייבים ברגעים הלוהטים האלה.
שכחו מכל מה שחשבתם שאתם יודעים על גלידה. כאן מדובר על סאנדיי שמשגע את החושים - מנגו טרופי עם גנאש שוקולד לבן שנמס על הלשון, בננות מקורמלות עם קרמל מלוח שמחמיא לגלידה הקרירה, או הקומבינציה הבלתי ניתנת לעמידה של פאדג' בראוניז עם קרם בואנו על גלידת שוקולד חלב.
זה לא רק קינוח - זה חוויה שוקולדית שמקררת, מפנקת ומשאירה אתכם עם חיוך מהאוזן לאוזן. ממלכה שכזאת פתוחה רק בקיץ, אז מי שמפספס - מפספס גדול.
כשמדברים על גלידריות מומלצות, השם אמיליה ישר קופץ לראש.
יש מקומות שאתם נכנסים אליהם ומיד מרגישים שמשהו מיוחד קורה כאן. אמיליה היא בדיוק כזה מקום - רק שכאן המיוחד הזה טעים, קר, ונמס על הלשון בצורה שתגרום לכם לבוא שוב מחר.
מה קורה כשלוקחים את הטכניקות האיטלקיות הקלאסיות, מביאים חומרי גלם מעולים ישר מאיטליה, ומכינים הכול בעבודת יד כל יום מחדש? קוראים לזה אמיליה, ותאמינו לנו - זה טעים כמו שזה נשמע.
רוצים משהו שיתן לכם את התחושה של קפה איטלקי באמצע התהליכון התל אביבי? נסו את קרמשניט. מתגעגעים לילדות? עוגיות לוטוס בגרסת גלידה יחזירו אתכם שם בדיוק. ואם אתם מסוג האנשים שחושבים ששוקולד מנטה זה רק טעם של מסטיקים - הרשיז של אמיליה יוכיח לכם כמה טעיתם.
והחלק הכי טוב? הסורבות. כי מי צריך לטוס לסיציליה בשביל לימונצ׳לו אמיתי כשאפשר לקבל אותו כאן, עם פירות יער של הארץ הטובה ומנגו שטעמו כמו קיץ בכפית?
אמיליה מוכיחה ששנים של ניסיון (מאז 2010, אם מישהו שואל) פלוס תשוקה אמיתית לגלידה, שווים בדיוק מה שאתם מקבלים בכפית.
אי אפשר לעשות כתבה על גלידריות בישראל, בלי להזכיר את שטפן האוסטרי. במרחק של כמה דקות הליכה מההמולה התל אביבית, מסתתרת פינת קסם קטנה שמזכירה לכם שיש דברים בחיים שלא כדאי למהר איתם. וינה בתל אביב היא בדיוק המקום הזה - קונדיטוריה קטנה שמביאה את כל הקסם של בתי הקפה הוינאיים ישר לרחוב הישראלי.
כאן, בין ריחות החמאה הטרייה והתפוחים שמתבשלים לאיטם, הזמן זורם אחרת. זה לא עוד מקום שרוצה להיות מהיר ויעיל - זה מקום שמזמין אתכם לשבת, לנשום, ולתת לשטרודל הביתי שלהם לעשות לכם את הקסם הישן והטוב.
מעבר לקינוחים האוסטריים המטריפים, יש גם גלידה ביתית שווה, ללא חומרים משמרים ובעבודת יד: שטרודל תפוחים, פרג,וניל מדגסקר, אמרנה, פיסטוק, וניל כחול ועוד ועוד, כשההיצע כולל גם גלידות נפלאות לטבעונים ולצליאקים.
רשת אוטלו, שהוקמה בשנת 2017, שואבת השראה מהאווירה הרגועה והמשפחתית של בתי הנופש האיטלקיים הפזורים באיי יוון הציוריים. ההשראה הים-תיכונית הזו משתקפת בכל כף גלידה - בטעמים המפתיעים, בצבעוניות העשירה ובתחושת הקלילות והחופש שמאפיינת כל ביס.
כל הגלידות מוגשות בכלי נירוסטה איכותיים השומרים על הטריות, המרקם הקטיפתי והטעם המושלם של כל סוג.
מגוון הטעמים המיוחד: לצד הקלאסיקות החביבות כמו כרמל עשיר, אוריאו פריך ווניל ארומטי, תוכלו לגלות טעמים ייחודיים שיפתיעו אתכם:
• ג'אנדויה אוטלו - שוקולד חלב קטיפתי משולב עם קרם אגוזי לוז משובח ושברי שוקולד פיסטוק פריכים • בלונדי פרצל - שילוב מפתיע של מתיקות עדינה עם פריכות מלוחה • קוקוס ג'מייקני שחור - טעם אקזוטי ועשיר שמעביר אתכם לחופים טרופיים
ולחובבי הסורבה המרענן: • אוראו מלוח - שילוב מענג של מתוק ומלוח • שוקולד מריר חוף השנהב - עשיר ומתוחכם • קפה שקדים ושוקולד - משולש טעמים מושלם לחובבי הקפה
צילום: שאטרסטוק
אם אתם אוהבים טרנדים אבל גם חשוב לכם לאכול טעים ולא רק בשביל תמונה באינסטגרם, אז הנה: ג'לטו וריגטו היא אחת הגלידריות הטרנדיות של ירושלים, והיא מציעה לקהל הקבוע שלה גלידות מחומרי גלם טריים ומשובחים.
טעמים: כן, יש כאן גם וניל ושוקולד לאלה שלא אוהבים הפתעות, אבל למה להסתפק ברגיל כשאתם יכולים לצאת להרפתקה?
קחו למשל את גלידת המשמש עם השקדים הירוקים - זה קיץ ישראלי בכפית, טעם שמזכיר לכם מדוע אנחנו גאים בפירות שלנו. או הקלמנטינה והקראנץ' שמוכיחה שגם הדרי יכול להיות מתוחכם ומפנק. הסורבה גויאבה הטרופית תיקח אתכם ישר לחופים של דרום אמריקה, ולמי שאוהב להשתגע קצת - גלידת חד הקרן בצבע הסגול המהפנט הזה תעשה לכם כייף לא רק בפה אלא גם בעיניים.
גלידת באר שבע היא אחד הסממנים של הילדות של כולנו ושם נרדף לאיכות ולטעיםםםם. הרשת, שהוקמה לפני עשרות שנים ע"י יוליה רוטנברג כבר מזמן הפכה למותג ידוע ולסמל של כבוד לעיר עם גלידות משובחות משמנת אמיתית, כשליוליה יש מתכון סודי שמעניק לגלידות כאן את טעמן הייחודי.
טעמים - בין טעמים נשכחים שקשה למצוא היום כמו וניל עם אגוזים וצימוקים, וניל דובדבנים תמצאו כאן גלידות מיוחדות כמו: יוגורט עם גזר, פינה קולדה, יוגורט חלווה, עוגת גבינה פיסטוק, יוגורט חמוציות עם שוקולד ועוד רבים וטובים.
קפה ללוש נס ציונה: ארוחות טעימות סביב השעון
קפה ללוש בנס ציונה הוא אחד המקומות הבודדים בהם תוכלו ליהנות גם מארוחת בוקר מפוארת, צהריים משובחת וקוקטיילים לארוחת ערב
רוזה אשדוד: השף אריק מוכיח שכשר זה ההיפך ממשעמם
רוזה אשדוד: המסעדה שגורמת לכם להרגיש בבית (אבל עם שף מקצועי)
מסעדות אותנטיות בירושלים: לחוות את ירושלים האמיתית
טעמים מקומיים ומנות מסורתיות שמשקפים את המורשת הקולינרית העשירה של העיר
לילה לבן בירושלים: איפה לאכול, לשתות ולרקוד?
מהשקיעה ועד השעות הקטנות, המקומות הכי שווים בעיר ליהנות בהם מחברים טובים, אוכל משובח וקוקטיילים מעולים
לילה של אהבה בירושלים: מסעדות רומנטיות לזוגות
מקומות קסומים, אווירה אינטימית ואוכל שמחמם את הלב – כל מה שצריך לערב זוגי בלתי נשכח
אחרי הסליחות בירושלים: כמו הנפש, גם הבטן רוצה נחמה
מהכותל אל הצלחת: מסעדות שיארחו אתכם בערב באווירה חמה, טעימה ומתאימה בדיוק להרגשה הזו שיש לכם, אחרי הסליחות
קאסה בלה – צ'או בלה, אני ברומא עכשיו
איך איטלקיה אחת שהתמקמה במרינה של הרצליה, יודעת לתת לכם תחושה של חופשה איטלקית נינוחה ומרגיעה?
מסעדות טבעוניות חדשות לקיץ – תפריטים ששווה להכיר
טבעוני בקיץ זה מאסט! חם לנו ואנחנו מחפשים את הקליל, הבריא והלא מכביד! אז איפה תמצאו את המנות הטבעוניות הכי טובות בקיץ 2025?