נגישות
נגישות

קפה ללוש בבת ים: אוכל וקוטיילים מול הים

יש משהו קסום בארוחה מול הים. הגלים מתנפצים, הרוח מלטפת את הפנים, והשמש משחקת עם גוונים של המים. בטיילת המחודשת של בת ים, קפה ללוש בראסרי פותח את דלתותיו למי שמחפש לא רק ארוחה, אלא חוויה שלמה.

מגזין REST המלצות קולינריות המסעדות של rest
מערכת  zap rest
תאריך פרסום: 09/11/2025, 16:04

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

הנוף שגונב את ההצגה

קפה ללוש בבת ים ממוקם ממש על הטיילת המחודשת, עם נוף פנורמי שמשתרע לאורך קו החוף. השולחנות מסודרים כך שכל סועד מקבל את חלקו מהתמונה הזו: הים התיכון במלוא הדרו, השמש והאינסוף הכחול. זה בדיוק מה שאתם צריכים, כשאתם רוצים להרגיש שיצאתם מהשגרה, גם אם נשארתם בעיר. האווירה פה היא תערובת מעניינת של נינוחות ים תיכונית ועידון אירופאי. המקום מזכיר בראסרי פריזאי שהחליט לעבור לגור ליד הים. אותה תשומת לב לפרטים, אותה הקפדה על איכות, אבל עם נשמה ישראלית שמאפשרת לכם להגיע בכפכפים מהחוף ולהרגיש בבית.

 המיקום הכי שווה ללא תחרות. צילום באדיבות המסעדה

תפריט עשיר ומגוון טעמים ומנות

בואו נדבר על העובדה שקוראים לזה קפה ללוש אבל זו בעצם מסעדה ברמה מאוד גבוהה, עם תפריט עשיר שמציע למעלה מ-80 מנות בתפריט.

מה שבאמת מייחד את המקום הוא מגוון המנות הבשריות המעולות. יש פה סטייק אנטריקוט, פרגית על תפוח אדמה, חזה עוף, המבורגר, כבד עוף ועוד, הכל מוכן על המקום מחומרי גלם טבעיים וטריים. זה לא מקום שמתפשר על איכות - הכל פה נקי, טרי והכי חשוב - טעים!

 מבחר מדהים. צילום באדיבות המסעדה

בוקר מול הים - כי כך צריך להתחיל את היום

אם אתם מגיעים בשעה של ארוחת בוקר, תגלו שארוחות הבוקר פה מטורפות, ויש גם אופציות מצוינות לטבעונים (עם חביתת קמח חומוס, שתיה חמה כמו קפוצ'ינו עם חלב סויה ומגוון מטבלים מצוינים), שקשוקות מגרות וכמובן האגז בנדיקט פרמז'ן, חלה קלויה בחמאה ומעליה תועפות של קרם שמנת, סלמון מעושן, ביצים עלומות ורוטב הולנדייז פרמז'ן.

 ארוחת בוקר, מישהו? צילום באדיבות המסעדה

מהטאבון בחום

קטגוריית הטאבון פה זה עניין בפני עצמו. הבצק הטרי יוצא מהטאבון חם, מלא באוויר ומושלם. ניתן רק שתי דוגמאות שוות - הפוקצ'ה פרסקה ביצה עלומה שמגיעה עם רוטב עגבניות, כדור מוצרלה, ביצה עלומה ועוד.  אל תפספסו את הפיצה ביאנקה עם קרם מסקרפונה כמהין, עלי תרד, פרזמז'ן מגוקק ושקדים קלויים.

 מאפה טרי וטעים, מתחשק לכם? צילום באדיבות המסעדה

הראשונות שגונבות את המופע

לפני שמגיעים לעיקרית, כדאי להתעכב על הראשונות. הבוראטה טומאטינה מגיעה עם עגבניות בצבעים, בזיליקום, פרמז'ן, בלסמי מצומצם וטוסטון חלה. הבוראטה הרכה פורצת וזולגת, והעגבניות המתוקות משלימות את החומציות העדינה של הבלסמי. החציל טאבון בטחינה זו מנה שמראה מה קורה כשלוקחים מרכיב ישראלי קלאסי ומכינים אותו בצורה מודרנית. החציל קלוי בטאבון עד שהוא רך ומעושן, מוגש עם טחינה לבנה, רסק עגבניות טריות, צ'ילי ועשבי תבלין קצוצים בשמן זית ולחם קלוי.

 סיגר בשר ואיזה דרינק טוב ליד. צילום באדיבות המסעדה

הסלטים שהם לא רק תוספת

הסלט מוצרלה פרסקה על פוקצ'ה הוא מנה שיכולה לעמוד בפני עצמה. מבחר עגבניות, קלמטה, בצל סגול, עלי ארוגולה, מוצרלה טרייה, בזיליקום, צנובר קלוי, שום קונפי וקרם בלסמי, כל מרכיב פה תורם משהו, והתוצאה היא צלחת מאוזנת ומפתיעה. סלט האגסים, תפוחים וגבינה כחולה משלב חסה, ארוגולה, בצל סגול, עגבניות שרי, פלחי אגסים ותפוחי עץ, פירורי גבינה כחולה ואגוזי מלך בויניגרט רימונים. זה סלט שמביא מתיקות, חמיצות ומליחות למקום אחד. וזה המקום שתרצו להיות בו.

רציתם פסטות, לא? הנה

הישראלים לא יכולים בלי פסטות, והפסטות בקפה ללוש טריות, ומגיעות עם פרמז'ן טרי. הפנה טריו מוגשת ברוטב עגבניות ביתי, עגבניות ושמנת, או שמנת בלבד - גמישות שמאפשרת לכם לבחור את הטעם המדויק שאתם רוצים. הפנה אלפרדו פונגי משלבת שמנת, מבחר פטריות, שום וטימין - זו פסטה קלאסית שעובדת כמו שצריך.

הרביולי בטטה, ערמונים ותרד מגיע עם ציר ירקות, קרם שמנת, לימון, ערמונים ותרד

הפפרדלה פרימברה סלמון משלבת שרי צלויות, קלמטה, שום, חלומי, פטרוזיליה, מעט שמנת, מיץ לימון וצ'ילי אדום - זו פסטה שמרגישה קלילה למרות שהיא עשירה, והסלמון הטרי גונב את המופע.

 נתחיל עם איזה דרינק טוב? צילום באדיבות המסעדה

הדגים שמגיעים טריים מהים

המיקום על הים מחייב, וקפה ללוש לא מתפשר על איכות הדגים. פילה סלמון טרי על ירקות ירוקים מוקפצים בשום, שמן זית ויין לבן, מוגש עם סלט ירקות - זו מנה נקייה שנותנת לסלמון לדבר בעצמו. הפילה לברק צלוי בשמן ויין לבן על שמנת, אפונה ופרמז'ן, ומעניק שילוב עדין של טעמים שמשלימים את הדג מבלי להסתיר אותו.

הסיום המתוק

אחרי ארוחה כזו, צריך לסיים בסוג הנכון של מתיקות. יש פה מגוון גדול מאוד של קינוחים שווים, נזכיר שניים: ברד פודינג חלווה, שמגיע עם רוטב טופי קרמל ונימוח בפה, ועוגת הגבינה סטייל ניו יורק. אם תגיעו, תבינו. ואז תחזרו.

יש מסעדות שבהן אוכלים, ויש מסעדות שבהן חווים. קפה ללוש בבת ים שייך בבירור לקטגוריה השנייה. זה המקום שבו מגיעים כשרוצים להרגיש שיצאתם לחופשה קטנה, גם אם אתם רק נוסעים מהעיר הסמוכה. הים, הטיילת המחודשת, האווירה האירופאית והאוכל האיכותי... כל אלה מתחברים למשהו שגדול מסכום החלקים.

קפה ללוש בת יםבת ים
צילום באדיבות המסעדה

צילום תמונת שער באדיבות המסעדה

אהבתם את הכתבה?

כתבה מהממת
0
פחות אהבתי
0

כתבות נוספות של מערכת zap rest

Newsletter Icon