*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
בפינה קסומה בחדרה, מסתתרת מסעדה יפה ומטופחת שמביאה את הטעמים והניחוחות של דרום איטליה היישר לצלחת שלכם. מסעדת NOTO, שנקראת על שם עיירה ציורית בסיציליה, היא יותר מסתם מסעדה - היא מקום כייפי לארוחה כשרה למהדרין, שמצליחה לשלב מסורת איטלקית עם טוויסט ישראלי מודרני, באווירה תוססת ושמחה.
התפריט של NOTO הוא סימפוניה של טעמים. השפית, שהתמחתה במטבח האיטלקי האותנטי, מביאה את הידע שלה ומשלבת אותו עם חומרי גלם מקומיים וטריים. כבר בראשונות, תוכלו להתרשם מהיצירתיות והדיוק של המטבח. הNOTO סביצ'ה, למשל, הוא פיוז'ן מושלם בין המטבח הים תיכוני לאיטלקי - דג לבן טרי חתוך דק, מתובל בעדינות עם כוסברה, נענע ופלפל צ'ילי, מונח על פרוסת לחם בריוש קלוי ומוגש עם איולי פלפלים עדין.
צילום: NOTO
אם אתם מחפשים משהו חם ומנחם, הכרובית המטוגנת היא בחירה מצוינת. פלחי כרובית בציפוי פריך ומושלם, מוגשים לצד רוטב צ'ילי ביתי שמוסיף טוויסט פיקנטי ומרענן.
כשמגיעים למנות העיקריות, קשה להחליט מה לבחור. הפיצות, שנאפות בטאבון מסורתי, הן חגיגה אמיתית לחך. הפיצה בוראטה, למשל, היא יצירת אמנות קולינרית - בצק דק ופריך, רוטב עגבניות עשיר, גבינת מוצרלה איכותית, ומעל הכל - כדור שמנמן של גבינת בוראטה קרמית. הפיצה מקושטת בעלי רוקט טריים ועגבניות שרי מתוקות, ומטפטפת קרם בלסמי שמוסיף עומק ומורכבות לטעמים.
חובבי הפסטה ימצאו את האושר בצלחת הלינגוויני סלמון. הפסטה (הכנה בעבודת יד), מוקפצת בעדינות עם קוביות סלמון עסיסיות, אפונה ירוקה וזוקיני בציר עשיר וחמאה. התוצאה היא מנה מאוזנת להפליא, שמשלבת את העדינות של הדג עם הטעם העשיר של הרוטב.
צילום: NOTO
למי שמחפש אופציה טבעונית, השקשוקה הטבעונית היא הפתעה אמיתית. הרוטב העשיר והפיקנטי, שמכיל שפע של פלפלים ובצל, מתקתק בפה בדיוק כמו שקשוקה מסורתית. הקציצות הטבעוניות מוסיפות טקסטורה ו"בשריות" למנה, והכל מוגש לצד סלט ירוק רענן, טחינה קטיפתית וזיתי קלמטה עסיסיים.
אחד הדברים המיוחדים ב-NOTO הוא היכולת שלהם לשלב בין ארוחות בוקר ישראליות לבין מנות איטלקיות קלאסיות. תוכלו למצוא כאן שקשוקה לצד פיצה מהטאבון, או סלט ישראלי רענן לצד פסטה ביתית מושלמת.
המסעדה גם מציעה אפשרות לאירועים פרטיים, עם יכולת אירוח של עד 80 אנשים. הצוות המסור מבטיח שכל אירוע יהיה מושלם, מהאוכל ועד האווירה. תארו לעצמכם לחגוג יום הולדת כשאתם מוקפים בניחוחות של פיצות טריות מהטאבון וקינוחים איטלקיים מפנקים.
צילום: NOTO
עבור שומרי הכשרות, אחד הדברים שהכי מרשימים ב-NOTO הוא ההקפדה על כשרות מהדרין, מבלי להתפשר על הטעם והאיכות. זו הוכחה חיה לכך שאפשר ליהנות ממטבח איטלקי משובח גם במסגרת כשרה.
מהסביצ'ה המרענן ועד הפיצה העשירה, מהפסטה המנחמת ועד השקשוקה הטבעונית המפתיעה - כל מנה היא חגיגה לחושים שתגרום לכם לבקש - Di più, per favore.
צילום תמונת שער: שאטרסטוק
נפרדים מתשפ"ה: 10 מסעדות אהובות בתל אביב שנסגרו
שנת תשפ"ה מגיעה אל קיצה. שנה מורכבת שהביאה עמה סגירת מסעדות רבות בתל אביב – מהדיינר של גוצ'ה ועד נחמה וחצי. המלחמה הבלתי נגמרת, מצב הרוח הלאומי, יוקר המחיה והחפירות בכביש הכריעו את המוסדות האהובים, ועכשיו נשארנו עם הזיכרונות.
זינק – המסעדה שמביאה את תל אביב ליהוד
ממסעדה קטנה ברחוב קרליבך ועד חלל ענק בבקעת אונו – זינק ממשיכה למשוך קהל נאמן מתל אביב ומהסביבה, בזכות אוכל יצירתי ואווירה ביתית
קפה ללוש נס ציונה: ארוחות טעימות סביב השעון
קפה ללוש בנס ציונה הוא אחד המקומות הבודדים בהם תוכלו ליהנות גם מארוחת בוקר מפוארת, צהריים משובחת וקוקטיילים לארוחת ערב
רוזה אשדוד: השף אריק מוכיח שכשר זה ההיפך ממשעמם
רוזה אשדוד: המסעדה שגורמת לכם להרגיש בבית (אבל עם שף מקצועי)
מסעדות אותנטיות בירושלים: לחוות את ירושלים האמיתית
טעמים מקומיים ומנות מסורתיות שמשקפים את המורשת הקולינרית העשירה של העיר
לילה לבן בירושלים: איפה לאכול, לשתות ולרקוד?
מהשקיעה ועד השעות הקטנות, המקומות הכי שווים בעיר ליהנות בהם מחברים טובים, אוכל משובח וקוקטיילים מעולים
לילה של אהבה בירושלים: מסעדות רומנטיות לזוגות
מקומות קסומים, אווירה אינטימית ואוכל שמחמם את הלב – כל מה שצריך לערב זוגי בלתי נשכח
אחרי הסליחות בירושלים: כמו הנפש, גם הבטן רוצה נחמה
מהכותל אל הצלחת: מסעדות שיארחו אתכם בערב באווירה חמה, טעימה ומתאימה בדיוק להרגשה הזו שיש לכם, אחרי הסליחות