*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
בפינה קסומה בחדרה, מסתתרת מסעדה יפה ומטופחת שמביאה את הטעמים והניחוחות של דרום איטליה היישר לצלחת שלכם. מסעדת NOTO, שנקראת על שם עיירה ציורית בסיציליה, היא יותר מסתם מסעדה - היא מקום כייפי לארוחה כשרה למהדרין, שמצליחה לשלב מסורת איטלקית עם טוויסט ישראלי מודרני, באווירה תוססת ושמחה.
התפריט של NOTO הוא סימפוניה של טעמים. השפית, שהתמחתה במטבח האיטלקי האותנטי, מביאה את הידע שלה ומשלבת אותו עם חומרי גלם מקומיים וטריים. כבר בראשונות, תוכלו להתרשם מהיצירתיות והדיוק של המטבח. הNOTO סביצ'ה, למשל, הוא פיוז'ן מושלם בין המטבח הים תיכוני לאיטלקי - דג לבן טרי חתוך דק, מתובל בעדינות עם כוסברה, נענע ופלפל צ'ילי, מונח על פרוסת לחם בריוש קלוי ומוגש עם איולי פלפלים עדין.
צילום: NOTO
אם אתם מחפשים משהו חם ומנחם, הכרובית המטוגנת היא בחירה מצוינת. פלחי כרובית בציפוי פריך ומושלם, מוגשים לצד רוטב צ'ילי ביתי שמוסיף טוויסט פיקנטי ומרענן.
כשמגיעים למנות העיקריות, קשה להחליט מה לבחור. הפיצות, שנאפות בטאבון מסורתי, הן חגיגה אמיתית לחך. הפיצה בוראטה, למשל, היא יצירת אמנות קולינרית - בצק דק ופריך, רוטב עגבניות עשיר, גבינת מוצרלה איכותית, ומעל הכל - כדור שמנמן של גבינת בוראטה קרמית. הפיצה מקושטת בעלי רוקט טריים ועגבניות שרי מתוקות, ומטפטפת קרם בלסמי שמוסיף עומק ומורכבות לטעמים.
חובבי הפסטה ימצאו את האושר בצלחת הלינגוויני סלמון. הפסטה (הכנה בעבודת יד), מוקפצת בעדינות עם קוביות סלמון עסיסיות, אפונה ירוקה וזוקיני בציר עשיר וחמאה. התוצאה היא מנה מאוזנת להפליא, שמשלבת את העדינות של הדג עם הטעם העשיר של הרוטב.
צילום: NOTO
למי שמחפש אופציה טבעונית, השקשוקה הטבעונית היא הפתעה אמיתית. הרוטב העשיר והפיקנטי, שמכיל שפע של פלפלים ובצל, מתקתק בפה בדיוק כמו שקשוקה מסורתית. הקציצות הטבעוניות מוסיפות טקסטורה ו"בשריות" למנה, והכל מוגש לצד סלט ירוק רענן, טחינה קטיפתית וזיתי קלמטה עסיסיים.
אחד הדברים המיוחדים ב-NOTO הוא היכולת שלהם לשלב בין ארוחות בוקר ישראליות לבין מנות איטלקיות קלאסיות. תוכלו למצוא כאן שקשוקה לצד פיצה מהטאבון, או סלט ישראלי רענן לצד פסטה ביתית מושלמת.
המסעדה גם מציעה אפשרות לאירועים פרטיים, עם יכולת אירוח של עד 80 אנשים. הצוות המסור מבטיח שכל אירוע יהיה מושלם, מהאוכל ועד האווירה. תארו לעצמכם לחגוג יום הולדת כשאתם מוקפים בניחוחות של פיצות טריות מהטאבון וקינוחים איטלקיים מפנקים.
צילום: NOTO
עבור שומרי הכשרות, אחד הדברים שהכי מרשימים ב-NOTO הוא ההקפדה על כשרות מהדרין, מבלי להתפשר על הטעם והאיכות. זו הוכחה חיה לכך שאפשר ליהנות ממטבח איטלקי משובח גם במסגרת כשרה.
מהסביצ'ה המרענן ועד הפיצה העשירה, מהפסטה המנחמת ועד השקשוקה הטבעונית המפתיעה - כל מנה היא חגיגה לחושים שתגרום לכם לבקש - Di più, per favore.
צילום תמונת שער: שאטרסטוק
saga sushi & poke כשרה למהדרין ומעולה
ב Saga Sushi & poke בירושלים, קיבלנו את השילוב המנצח בין אוכל רחוב באיכות של גורמה, עם כשרות למהדרין.
נאמה קיסריה – כשאירוע הופך לחוויה בלתי נשכחת
בלב הקסום של קיסריה, במרחק פתיחת בקבוק מכביש החוף הציורי, מסתתרת נאמה – יהלום גסטרונומי שמתכתב ישירות עם חושי הכיף והטעם שלכם. כאן, בין קירות המתחם המהפנט, חוויית הקולינריה פוגשת את אומנות היין במופע אלגנטי ובעיקר- טעים.
מסעדת WHO בראשל"צ, חוויה קולינרית כשרה ברמה אחרת
העיצוב, האווירה, מנות השף והקוקטיילים, הם מה שהופך את Who, רופ-טופ בר קוקטיילים בראשון לציון, למקום שתרצו לצאת לבלות בו. והבונוס – המקום כשר.
מסעדת גוסטינו מביאה את איטליה לרמת ישי
אם מתחשק לכם להרגיש את איטליה מבלי לטרוח לצאת מהארץ, כל מה שאתם צריכים לעשות זה לקפוץ לעמק יזרעאל היפהפה, למסעדת גוסטינו שברמת ישי, לארוחה איטלקית באווירה מושלמת.
תל אביב EAT 2025 - פסטיבל האוכל הגדול חוזר
תל אביב EAT 2025 - הפסטיבל הקולינרי הגדול של תל אביב חוזר לשנתו התשיעית עם מגוון שפים מובילים ומנות מיוחדות שמהווים חגיגת טעמים מכל העולם במקום אחד.
טעים, שיקי וממכר: למה כולם חוזרים שוב ושוב לסוהו?
עם אווירה משגעת, תפריט עשיר בטעמים מהמזרח הרחוק ומנות נדיבות שכיף לחלוק – מסעדת סוהו ממשיכה למשוך סלבס, משפחות, זוגות וחובבי אוכל טוב מכל הארץ.
גחלים של תענוג: המקום שבו הלהבה והחיך רוקדים ביחד
בין גחלים לוהטות ואווירה מלטפת, מסעדת גחלים בפארק המדע הפכה למקדש הבשר האיכותי והטעים. צלחות מדויקות, שירות מחבק ובעיקר, חוויה שחורגת הרבה מעבר לארוחה רגילה – זו הצהרת אהבה קולינרית במיטבה
בפעם החמישית: אסף גרניט זוכה בכוכב מישלן!
השף הישראלי המוערך מציין את ההישג בצעד מפתיע - פתיחת חשבון אינסטגרם לראשונה אחרי שנים של התנגדות לרשתות החברתיות. "זו הכרה בינלאומית בעסק ישראלי שחוגג את התרבות שלנו", כתב גרניט.