*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
בפינה שקטה במתחם התחנה הראשונה בירושלים, נולדה לאחרונה פנינה קולינרית שמביאה את הטעמים והניחוחות של איטליה לבירה. מסעדת ג'וזפינה, או בשמה המלא Giuseppina | Cucina Italiana, היא יותר מסתם מסעדה - היא חוויה שמעוררת את החושים ומזמינה את הסועדים למסע קולינרי מרתק. חגיגה אותנטית של טעמים, ארומות וחוויות שיעבירו אתכם ישר לרחובות רומא או לכיכרות פירנצה.
צילום: דוד מויאל
מהרגע שתחצו את הסף, תוקסמו מהאווירה המחשמלת. צלילי מוזיקה איטלקית ממלאים את האוויר, ריחות משכרים מהמטבח מגרים את החושים, וחיוכים חמים של הצוות מקבלים את פניכם. זהו מקום שבו כל ארוחה הופכת לחוויה בלתי נשכחת.
התפריט, שנבנה בקפידה על ידי השף המוכשר, מציע מגוון רחב של מנות המשלבות מסורת איטלקית עם טוויסט מודרני. כל מנה מוכנה מחומרי גלם טריים ואיכותיים, תוך שימת דגש על טעמים אותנטיים וצורת הגשה מרשימה.
אחת המנות הבולטות היא "שרימפס בחמאה ויין לבן" - שילוב מושלם של ים ויבשה, עם שרימפס עסיסיים ברוטב עשיר ומתקתק - סימפוניה של טעמים עדינים שירקידו את בלוטות הטעם שלכם. לחובבי הבשר, ה"סינטה ברוטב ורדה" מציע חוויה קולינרית מרגשת, עם בשר רך ועסיסי ורוטב מתוחכם. חלום של כל חובב בשר.
חובבי הדגים ופירות הים יתענגו על ה"קלמרי מטוגן ברוטב טרטר" - מנה פריכה ועסיסית שמשלבת טעמים ומרקמים בצורה מופלאה. ואם כבר מדברים על פירות ים, ה"פלטת דגים פירות ים קוניאק תימין" היא חגיגה אמיתית לחך, עם מבחר עשיר של מטעמי הים בתיבול עדין ומדויק.
צילום: דוד מויאל
כמובן שאי אפשר לדבר על מסעדה איטלקית בלי להזכיר את הפסטות.
חובבי הפסטה, התכוננו להתאהב מחדש! ה"פנה ארביאטה" מביא איתו את החום והתשוקה של איטליה, בעוד ה"טליאטלה פירות ים" היא כמו גל רענן של ים תיכון בפה. וה"לזניה בשרית"? אוי, הלזניה. שכבות על שכבות של אושר טהור.
אבל ג'וזפינה היא יותר מסך המנות שלה. היא חוויה טוטאלית. היינות הנפלאים והקוקטיילים היצירתיים זורמים כמו נהר של שמחה, והצוות המסור מתייחס לכל סועד כאילו היה אורח של כבוד בביתם הפרטי.
אז למה אתם מחכים? הגיע הזמן לחוות את הקסם האיטלקי האמיתי, ממש כאן בירושלים. ג'וזפינה פותחת את דלתותיה מדי ערב ובשבתות, מזמינה אתכם לחגוג את החיים, את האוכל ואת השמחה הטהורה שרק מטבח איטלקי אמיתי יכול להביא.
צילום: דוד מויאל
בואו לגלות מחדש את משמעות ה"דולצ'ה ויטה" בג'וזפינה. זו לא רק ארוחה - זו הרפתקה קולינרית שתשאיר אתכם עם חיוך על הפנים וטעם של עוד. מהרו להזמין מקום ולהתחיל את המסע האיטלקי שלכם - ולא נשכח את היינות והקוקטיילים - מבחר עשיר של יינות איטלקיים משובחים וקוקטיילים יצירתיים שנמזגים בנדיבות ומשלימים את החוויה הקולינרית.
ג'וזפינה פתוחה מדי ערב החל מהשעה 17:00 ועד חצות, בשבתות מהצהריים, ובימי א' סגורה. זו ההזדמנות המושלמת לחוות טעם של איטליה בלב ירושלים, בין אם מדובר בארוחה רומנטית לזוג, מפגש חברים או אירוע משפחתי מיוחד.
אז בואו להתאהב באיטליה מחדש, הפעם בירושלים. ג'וזפינה מחכה לכם, עם חיוך רחב וצלחת מהבילה של אהבה איטלקית אמיתית.
מסע בין השווארמות של חיפה: מהקלאסי ועד המהפכני
איך עיר אחת הצליחה לגרום לשווארמה להיות יותר מסתם ארוחה מהירה - מדריך טעמים לחובבי הלאפה, הפיתה ומה שיש ביניהם
מסעדות שוק בחיפה – טעים, נגיש וצבעוני
מהודו למומבאי דרך ויאטנאם ולבנון - איך השוק הקטן בחיפה הפך למרכז הטעמים הכי מגוון בארץ?
משפחתיות ושמחות: המסעדות שמתאימות לכולם בחיפה
מהילד שרוצה המבורגר פשוט עד הסבא שמחכה לאנטריקוט מיושן - איך למצוא מקום שבו כולם יוצאים מרוצים
מסעדות אינסטגרמיות: חיפה יפה אבל האוכל עוד יותר
מהמנות הכי צבעוניות ועד הפינות הכי שוות בסיפור – אלה המקומות בעיר שמבקשים שתוציאו את הטלפון, תצלמו ותעלו ישר לסטורי
מסעדות כשרות בחיפה - כשר, בריא ובעיקר - טעים
אוכל כשר יכול להיות נפלא, יצירתי ומלא תשוקה, ואנחנו פה כדי להוכיח את זה
סוהו חוגגת 25 – וזו מסיבה שאסור לפספס
מהבר השכונתי לאימפריה קולינרית: סוהו חוגגת 25 – וזו מסיבה שאסור לפספס! ביום רביעי ה-30.7, סוהו תפתח את חגיגות ה-25 באירוע מיוחד. תבואו?
גג, שמש, ים וקוקטייל: קירה אשדוד
קירה באשדוד מציעה לכם נוף משגע לים, קוקטייל, אוויר נפלא, אוכל טוב וסושי על הגג – מה עוד צריך כדי להרגיש שוב מאושרים?
אוטו-אוכל בירושלים 2025 ארמון הנציב - התחלנו!
פסטיבל אוטו-אוכל בירושלים 2025 החל בטיילת ארמון הנציב עם שפים ירושלמיים ומתארחים כמו אהרוני, חיים כהן, קבוצת מחנה יהודה, רחל בן אלול ואבי לוי, בר נוף ומופעים חיים. האירוע מתקיים עד ל-24 ביולי בימי שני עד חמישי.