*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
כשנכנסים בדלת של מסעדת סדפה, מרגישים מיד את אווירת הים המרעננת והמרגיעה. בעלי המסעדה, סמיר בשתאוי אשר הגיע לבאר שבע מעכו, ואחמד אלעמור, הצליחו לעשות את הבלתי אפשרי ולייצר תחושה של חוף ים במדבר. סמיר בשתאוי מספר: ״כשבאתי לכאן לפני 12 שנים, עם אהבה בוערת לים, חלמתי להביא את עכו לבאר שבע. את אוויר החוף והחומות, את פירות הים העסיסיים, את הדגים הטריים והאוכל הביתי. רציתי שכל אדם שנכנס למסעדה ירגיש שהוא מתארח אצלי בבית בעכו״.
אפשר לומר רשמית שהחלום התגשם במלואו, ואהבת הים בשילוב עיצוב בדמות אבני החומות של עכו, ניכרים בכל פינה במסעדה. המקום מעניק תחושה של אואזיס במדבר, ומעידים על כך הסועדים שמצביעים ברגליים ובאים מהסביבה וממרחקים, להתענג על מאכלי הים והסלטים הטריים ולעבור חוויה קולינרית ייחודית ומלאת נשמה.
צילום: מסעדת סדפה
התיישבנו במקום וקיבלנו בתוך דקה כבר גדשו את השולחן לא פחות מ- 14 סוגי סלטים טריים וססגוניים, בהם חומוס חם, סלט גזר פיקנטי, חצילים במגוון טעמים, טבולה עשיר וסלט רוקט ופאטוש בגרסה הצפונית שלו, עם ירקות טריים חתוכים גס, נענע, קרוטונים, גבינה בולגרית וסומק. הוסבר לנו בנחת שכל השפע הזה הוא הקדמה לחגיגה העיקרית שעומדת להגיע.
בתפריט של המסעדה יש עשרות מנות, המחולקות לשלוש קטגוריות עיקריות: בשר, דגים טריים המגיעים מדי יום במשלוח מאשדוד, ופירות ים. למנה ראשונה הזמנו סיגר הדג, פטריות ממולאות וקובה ביתית. התענגנו על כל ביס. למנות העיקריות, בהמלצת השף, ניסינו את מנת הקבב סדפה, עסיסי ונוטף מיץ, שרימפס בשמנת וזעפרן, לוקוס הידוע בצדק כ״מרצדס של הדגים״ ומנת קלמרי פריך ומטוגן. הבטיחו לנו חגיגה של רעננות וטעמים, וקיבלנו אחת בשפע.
מעבר לאוכל, האווירה בסדפה היא של חמימות ביתית אותנטית, מהמרפסת הנהדרת ועד לעיצוב המוקפד בגווני חוף עכו. המראות, הצלילים והריחות מתלכדים לכדי חוויה קולינרית מפעימה ומענגת, הצוות שירותי ושופע חיוכים וכל מנה מספקת פיצוץ של טעמים. השף, עם חיבורו העמוק לעכו ולבאר שבע כאחד, משלב במיומנות מסורות קולינריות משתי הערים ויוצר תערובת בלתי נשכחת שמדברת אל הלב.
כשכבר חשבנו שלא נשאר לנו עוד מקום לביס אחד, הגיע הקינוח, מלבי בייצור מקומי, במרקם מוס במתיקות מעודנת, ששלח אותנו למחוזות הילדות. אין ספק כי שמו של המלבי בסדפה זכה למקום של כבוד, בצדק. אחרי כוס התה המתוקה אשר חתמה את החגיגה שלנו, יצאנו לאיטנו חזרה אל החום המדברי, ונשבענו לחזור.
סדפה מקיימת גם אירועים פרטיים של עד 140 אורחים ועוד 80 מקומות ישיבה במרפסת חיצונית. בימי שישי שבת, פתוחה המסעדה לאירוח באווירה חגיגית במיוחד, כי אין כמו לפתוח שולחן של סלטים ומאכלי ים בשעות הצהריים הרגועות של סוף השבוע.
סדפה מייצגת פיסה של גן עדן בבאר שבע - מחווה של תרבות מגוונת ותוססת, שפע של טעמים עשירים, אווירה של שלוות חוף ואירוח מפנק מאין כמותו. אז אם אתם בבאר שבע או בסביבה ומחפשים הפלגה קולינרית אל לב הים וחומות עכו, שימו בווייז מסעדת סדפה, ותתענגו.
saga sushi & poke כשרה למהדרין ומעולה
ב Saga Sushi & poke בירושלים, קיבלנו את השילוב המנצח בין אוכל רחוב באיכות של גורמה, עם כשרות למהדרין.
נאמה קיסריה – כשאירוע הופך לחוויה בלתי נשכחת
בלב הקסום של קיסריה, במרחק פתיחת בקבוק מכביש החוף הציורי, מסתתרת נאמה – יהלום גסטרונומי שמתכתב ישירות עם חושי הכיף והטעם שלכם. כאן, בין קירות המתחם המהפנט, חוויית הקולינריה פוגשת את אומנות היין במופע אלגנטי ובעיקר- טעים.
מסעדת WHO בראשל"צ, חוויה קולינרית כשרה ברמה אחרת
העיצוב, האווירה, מנות השף והקוקטיילים, הם מה שהופך את Who, רופ-טופ בר קוקטיילים בראשון לציון, למקום שתרצו לצאת לבלות בו. והבונוס – המקום כשר.
מסעדת גוסטינו מביאה את איטליה לרמת ישי
אם מתחשק לכם להרגיש את איטליה מבלי לטרוח לצאת מהארץ, כל מה שאתם צריכים לעשות זה לקפוץ לעמק יזרעאל היפהפה, למסעדת גוסטינו שברמת ישי, לארוחה איטלקית באווירה מושלמת.
תל אביב EAT 2025 - פסטיבל האוכל הגדול חוזר
תל אביב EAT 2025 - הפסטיבל הקולינרי הגדול של תל אביב חוזר לשנתו התשיעית עם מגוון שפים מובילים ומנות מיוחדות שמהווים חגיגת טעמים מכל העולם במקום אחד.
טעים, שיקי וממכר: למה כולם חוזרים שוב ושוב לסוהו?
עם אווירה משגעת, תפריט עשיר בטעמים מהמזרח הרחוק ומנות נדיבות שכיף לחלוק – מסעדת סוהו ממשיכה למשוך סלבס, משפחות, זוגות וחובבי אוכל טוב מכל הארץ.
גחלים של תענוג: המקום שבו הלהבה והחיך רוקדים ביחד
בין גחלים לוהטות ואווירה מלטפת, מסעדת גחלים בפארק המדע הפכה למקדש הבשר האיכותי והטעים. צלחות מדויקות, שירות מחבק ובעיקר, חוויה שחורגת הרבה מעבר לארוחה רגילה – זו הצהרת אהבה קולינרית במיטבה
בפעם החמישית: אסף גרניט זוכה בכוכב מישלן!
השף הישראלי המוערך מציין את ההישג בצעד מפתיע - פתיחת חשבון אינסטגרם לראשונה אחרי שנים של התנגדות לרשתות החברתיות. "זו הכרה בינלאומית בעסק ישראלי שחוגג את התרבות שלנו", כתב גרניט.