נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

פסטיבל שף תאכל
פסטיבל המסעדות שף תאכל חוזר בגרסת קיץ 2014. הפסטיבל יתקיים בתאריכים 17-28 לאוגוסט. במסגרת שף תאכל קיץ 2014 יציעו עשרות מסעדות מכל רחבי הארץ ארוחה שכוללת מנה ראשונה, עיקרית וקינוח ב-79 שקלים וב- 89 ₪ בסופי שבוע. בנוסף יציעו חלק גדול מהמסעדות המשתתפות גם אופציות לטבעונית/צמחונית וגם מנת דיל עבור ילדים (בכל זאת זהו החופש הגדול). בין המסעדות המשתתפות: איטלקיה בתחנה, ננוצ'קה הטבעונית, אסיה מוניקה של השף דניאל זך, בלזק האשדודית, מסעדות רשת ג'ויה, ג'קו בנתניה, גספאצ'ו אשקלון, הרובע השישי בתל-אביב, כדיתא של השף סהר רפאל, שיין אנד שארפ של מאסטר הבשרים יענקלה שיין, קלימרה בת"א, מסעדות רשת ריבר, מסעדת הצדף בראשל"צ, גבריאלה הירושלמית ועוד מסעדות רבות נוספות ברחבי הארץ. >> לפרטים

קטיף תפוחים ובראנץ'
עונת קטיף התפוחים החלה, ומסעדת בית שלום במטולה מציעה ארוחת בוקר בשילוב סיור אל מטעי התפוח של המשפחה. לפני היציאה לסיור יוגש בראנץ' עשיר בטעם תפוח בבית אבן עתיק שנבנה לפני למעלה ממאה שנים או בגינת המקום. הארוחה תכלול מיץ תפוחים שנסחט במקום, מנות על טהרת הפרי, כמו: ממרח איקרה עם תפוח על פי מתכון עתיק העובר במשפחה, דגים כבושים עם תפוחים, מוזלי עם תפוחים טריים, עוגת תפוחים משובחת ותפוחים טריים שנקטפו ממטעי הפרי של משק המשפחה. עוד בבראנץ'- סלטים וירקות, גבינות בטעמים שונים, זיתים כבושים, ביצים, לחמים טריים, ריבת תאנים מעץ התאנה בגינה ועוד. שבת, 23.8 בשעה 12:00. מחיר לסיור וארוחת בוקר: 85 ₪ לאדם. בתיאום מראש. לאורחי המלון - הסיורים וארוחות הבוקר – חינם.
מסעדת בית שלום, הראשונים 26, מטולה. 053-9443322
>> להזמנת שולחן במסעדת בית שלום
ארוחת בוקר במסעדת בית שלום. צילום: אורן שלו
מנות ילדים יצירתיות
רשת ריבר מכריזה על צאתה לדרך של שנת המשפחה והילדים בכל סניפי הרשת ומציעה פעילויות משפחתיות, תפריט ילדים, תחרויות נושאות פרסים
והמון הפתעות. בין הפעילויות בסניפי הרשת: השקת תפריט ילדים חדש; חוברות צביעה וערכות יצירה חדשות; תחרות ציורים - השלמת ציור על גבי הפלייסמנטים; בהזמנת מנת ילדים – מתנות מדליקות ועוד המון הפתעות. השקת סעודת הדרקון לילדים עד גיל 12: אצבעות שניצל בציפוי פנקו מוגש עם צ'יפס בטטה (41 ₪), קוביות סלמון 120 גר’ עם אורז מאודה (41 ₪) ניגירי סלמון גריל – 3 יחידות) 31 ₪) כולל שתיה קלה – ענבים / לימונדה.
מנות ילדים בריבר. צילום: יח

שיר הלל למטבח המרוקאי
מסעדת קונפי של השף גיא פרץ, במתחם מלון קראון פלאזה חיפה, משיקה תפריט חדש. בין המנות: סלק צלוי, צלעות טלה, מלאבי שקדים, סיגר פיצוחים, פרחי קרפצ'ו, סלט עגבניות ים תיכוני, פסטייה מרוקאית ועוד. קונפי היא מסעדת ביסטרו שף גלילי-מזרח תיכוני. המטבח פתוח ואפשר לצפות בטבחים מכינים את המנות, הנוף משקיף אל נמל חיפה, ותפריט היינות של המסעדה שם דגש על יקבי בוטיק ישראליים.
קונפי, מלון קראון פלאזה, יפה נוף 111, חיפה. 053-9345571
>> להזמנת שולחן במסעדת קונפי
מסעדת קונפי. צילום: יח
פירות של קיץ
השף עמוס שיאון בנה במסעדת הלנה בנמל קיסריה תפריט על בסיס פירות הקיץ ופירות הים של העונה החמה. חלל המסעדה עבר לאחרונה שיפוץ משמעותי, מה שמאפשר ליהנות מהנוף לים מכל שולחן או מהמרפסת הפתוחה, מול הים  מצד אחד ועתיקות קיסריה מהצד השני. התפריט כולל מנות כמו: סלט אבטיח ריג'לה ופלפלים צלויים עם גבינת פטה; סלט פטוש עם דג ים נא, צנוניות, נענע וקרם חצילים שרופים; סינטה כבושה בגראפה עם מלון כתום, סילאן וגבינה כחולה; פילה מוסר ים מהגריל על פולנטה, קייל צלוי וחמאת מייפל. חלק מן המנות יוצעו גם במסגרת ארוחת הצהריים העסקית של המסעדה, שכוללת ראשונה, עיקרית, פוקאצ'ה מהטאבון ומרענן חך. מחירי העסקית: 89-139 ₪.
הלנה בנמל קיסריה, נמל קיסריה. 053-9443013
>> להזמנת שולחן במסעדת הלנה בנמל קיסריה


מסעדת הלנה בנמל. צילום: בועז לביא במהלך מבצע צוק איתן נסגרו רוב מסעדות הדרום (אשדוד, אשקלון,באר שבע) , בהוראת פיקוד העורף, ואלו שכבר פתחו את שעריהן -  היו שוממות לחלוטין. עכשיו החליט השף גיא פרץ ממסעדת אנדיב במלון ווסט באשדוד וגספאצ'ו באשקלון, יחד עם חבריו, השפים המובילים בדרום, להשיב לחיים את האזור, ולגייס תמיכה של קהל הסועדים הנאמן שלהם מכל רחבי הארץ. אחרי החזרה לשגרה עמלו השפים על תפריטים מיוחדים והכינו מנות ספיישל, וכעת הם מזמינים את הציבור הרחב לרדת דרומה וליהנות מחוויה קולינארית מיוחדת עם תפריט חדש ומנות מיוחדות שיצרו במיוחד. בין הספיישלים: דניס על שורשים של אירית אדרי; מקרון פיסטוק, פטל ולימון על בראוניז וגנאש שוקולד של סהר רפאל; סשימי ים תיכוני של גיא פרץ ועוד.
ספיישל שפים בדרום. צילום: אבי רוקח
מרימים לחיים ותורמים לילדים
לכבוד חגי תשרי יצא יקב טוליפ בשיתוף עמותת משאלת-לב עם מארזי חג ובהם יינות מיוחדים, אשר ימותגו כיינות Wish Maker: גוורצטרמינר 2013, קברנה סוביניון 2013, וייט פרנק 2013, וכן ספיישל בלנד 2012, שהינו ממסך מסדרת רזרב של הזנים סירה, קברנה וקריניאן, שהופקו במיוחד העמותה. 50% מהרווח של מכירת יינות Wish Maker יועבר לעמותת משאלת-לב. את היינות ניתן יהיה לקנות בבודדים או כחלק ממארזי שי. מלבד ליינות, ניתן יהיה להוסיף למארזים מוצרים כמו קונפיטורות, חליטות, שמן זית ועוד שהכינו חברי כפר תקווה - בית לאנשים עם צרכים מיוחדים. מחירי המארזים מתחילים מ-63 ₪. ליקב כשרות של ועד הכשרות או.קיי, המועצה הדתית שדה יעקב עמק יזרעאל, בד"צ בית יוסף והרה"ג יחיאל באבד.
יקב טוליפ, כפר תקווה. 053-9441399
לפרטים נוספים והזמנות: 04-9830573, lital@tulip-winery.co.il

>> לחדשות המסעדות בתל אביב

תמונות בראש העמוד ובעמוד הבית: מסעדת קיקב טוליפ. צילום: ישראל יוסף ונפי. צילום: יח"צ 

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
ביסטרו 56: הנאה מאוכל, נוף קסום ואווירה קסומה
מסעדת השף M37 - המסעדה שלא תרצו לפספס
פורטו – מטבח ים תיכוני: אווירה נעימה ואוכל משובח
סוהו: אסיאתית אמיתית ראשון לציון
חדש ומלוח: אנין  המסעדה החמה של ים המלח נפתחה
מה נשים אוהבות לאכול? המסעדות המושלמות לערב נשים
קינוחי שוקולד מומלצים בעוטף ובצפון
מונא - ביסטרו ירושלמי אלגנטי
איפה אוכלים בחול המועד פסח 2024? מסעדות כשרות ומומלצות
מה לאכול בזמן מלחמה? 5 מאכלים שעוזרים להפחית מתח וחרדה
הצבא צועד על קיבתו: מצפון לדרום - העמותות שמאכילות
הצטיידות לשעת חירום: המזון הנכון בשעת חירום