נגישות
נגישות

שני מתכונים טעימים ופשוטים לאוהבי האוכל היווני

המתכונים שבכתבה, האחד להכנת ציזיקי מושלם – מלך המטבח היווני – והשני להכנת ממרח פלפלים קלויים ופטה, מבית היוצר של מסעדת פאראקאלו. כבר מרגישים במיקונוס?

מגזין REST המלצות קולינריות המסעדות של rest
מערכת  zap rest
תאריך פרסום: 06/07/2023, 12:18 תאריך עדכון: 09/07/2023, 11:57

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

אוהבי אוכל יווני, נא לנשום עמוק ולהירגע, כי הכנו לכם שני מתכונים למנות יווניות פשוטות מאוד להכנה אבל טעימות להפליא שיקפיצו לכם כל ארוחה בבית עם אווירה של יאסו! רק תיזהרו על הצלחות.

המתכונים שבכתבה, האחד להכנת ציזיקי מושלם – מלך המטבח היווני – והשני להכנת ממרח פלפלים קלויים ופטה, הם מבית היוצר של מסעדת פאראקאלו ("בבקשה" ביוונית). פאראקאלו, הוקמה לפני כשבע שנים ביפו, על חורבות מסעדת ההאני ביץ'.

במסעדה תוכלו למצוא אווירה יוונית-יפואית, עם אוכל יווני קלאסי ועם נגיעות יפואיות. המסעדה נבנתה ומעוצבת בעיצוב מודרני ואורבני, והיא תעלה בכם ניחוחות של מיקונוס וסנטוריני. המסעדה יושבת ממש על הים ועל הטיילת עם נוף מדהים, הצופה לנמל יפו, ליפו העתיקה ולבניינים שיושבים על חופה של תל אביב.

במסעדה נוהגים לארח גם טברנות יווניות עם זמרים ומוזיקה חיה (רצוי להתעדכן על כך מראש), וכמובן שעורכים בה קבלת שבת בכל יום שישי. האנשים שמחים, האוכל שמח והכל נראה טוב, ושמח, כמו ביוון. התפריטים והמנות בפאראקאלו נבנו והורכבו בייעוץ עם מומחים יוונים, אז הנה לכם, והרי המתכונים:

ציזיקי. מלך המטבח היווני

יכול להשתלב מדהים בסנדוויצ'ים, עם דגים, עם בשרים, כסוג של מטבל וגם כמצע למנות אחרות. מאוד אוהבים את הציזיקי בפאראקאלו ומשתמשים בו המון בתפריט.

מרכיבים:

חצי קילו יוגורט יווני סמיך

שני מלפפונים, מגורדים וסחוטים

שן שום אחת כתושה

קצת מלח, קצת פלפל שחור

כפית לימון סחוט

שבעה עלי נענע, קצוצים דק

מעט שמיר, קצוץ דק

 

אופן הכנה:

על חצי קילו יוגורט יווני סמיך מוסיפים את שני המלפפונים, מגורדים וסחוטים, מוסיפים את השן שום ואת כל שאר המרכיבים. מערבבים היטב, ונותנים לתערובת לשבת במקרר לפחות שעה.

ניתן לזלף שמן זית מעל ולהגיש. בתיאבון!

ממרח פלפלים ופטה

מרכיבים:

שמונה פלפלים אדומים

שן שום

מעט מלח ומעט פלפל שחור

חומץ בן יין אדום

שתי קוביות פטה יוונית, חתוכות

אופן הכנה:

קולים שמונה פלפלים אדומים בתנור, עד להשחמה. מוציאים אותם ומקלפים.

טוחנים אותם בבלנדר ביחד עם שן שום, ומוסיפים מעט מלח ומעט פלפל שחור.

מוסיפים לבלנדר כפית חומץ בן יין אדום וטוחנים הכל למחית לא חלקה מדי.

מוסיפים לבלנדר שתי קוביות פטה יוונית, שחילקנו מראש לקוביות קטנות, וטוחנים שוב עד למחית לא חלקה מדי.

שומרים במקרר לשעה לפחות, ומגישים. בתיאבון!

בפאראקאלו, חוץ ממנות יווניות טעימות ואווירה יוונית-יפואית, תוכלו למצוא גם אמנות מרהיבה וציורי קיר במסעדה – שיזכירו לכם את האמנות באתונה. במסעדה גם יש חלון שקשור למסעדה, עם מחירים אחרים, שם תוכלו למצוא שווארמה אותנטית כמו ביוון.

צילומים: באדיבות המסעדה

אהבתם את הכתבה?

כתבה מהממת
0
פחות אהבתי
0

כתבות נוספות של מערכת zap rest

Newsletter Icon