הרצליה ידועה כעיר קולינרית. גם באזור המרכז הישן, גם בפיתוח ובמרינה. אחת המסעדות הוותיקות על טיילת הרצליה, באזור בתי המלון, היא מסעדת "על המים" אשר מתחילת דרכה בשנת 1987 קבעה סטנדרטים בלתי מתפשרים ועד היום היא סמל לחדשנות ואיכות. לאחרונה עברה על המים טרנספורמציה למסעדה כשרה.
התחלנו את הערב בישיבה במרפסת הרומנטית, ממנה ניתן לראות את אדוות הים, כאשר נר קטן על שולחננו, והמלצרים הלבושים בלבוש מוקפד הזכירו לנו מסעדות בפריז או רומא.
על המים ועל הצלחת
התחלנו את הערב עם סלסלת לחמים טריים הנאפים במקום, ומגוון מטבלים עם חמאה, זיתים ושמן זית לחימום, ואז הגיע טריו נהדר של מנות ראשונות שכל אחת מהן מדהימה ביופיה.
התחלנו עם הקרפצ'יו סלמון-אננס בתבלינים, מנגו, טפיוקה, פאף אורז ושמן קארי שיוצר טעם חמוץ מתוק נהדר. השילוב של הדג הנא עם הפירות הטרופיים היה מופלא, ושמן הקארי בהחלט שדרג כאן את העניין. מנה מאוד מומלצת.
מנת פתיחה נוספת הייתה הברוסקטה טונה: ברוסקטה, איולי יפני, ג’ינג’ר, נורי וחלמון. מנה פשוט יפהפייה. בוצעים את החלמון, נהנים לראות אותו גולש על המנה – ולוקחים ביס.
המנה הראשונה הכי טובה שאכלתי כאן, ולדעתי אחת ממנות הפתיחה הטובות שאכלתי בכלל היא הסביצ'ה המקסיקני: שעועית שחורה, אבוקדו חרוך, עגבניות, צ’יפוטלה ותירס בגריל. תקשיבו! אין דברים כאלה. קומבינציה מעולה של חומרי גלם שיוצרת סביצ'ה אלוהי, לא פחות. אין מצב לפספס את המנה הזו.
בגזרת הסושי הזמנו Rainbow roll: אספרגוס, מלפפון וטמאגו עטוף בסלמון, טונה, דג לבן ואבוקדו. אחלה רול, גדול, טעים מאוד ומרגישים את טריות הדגים.
חשק לעוד
למנות העיקריות קיבלנו את הבר ים על הפלנצ'ה עם חצילים, לימה, יוגורט, מנגולד וכרובית צלויה. מנה גדולה ומכובדת עם דג בר ים עסיסי מאוד, טרי וטעים שמשתלב בצורה מופלאה עם היוגורט והמנגולד. פשוט עשה לנו חשק לעוד, אבל אז קיבלנו את הפסטה לברק: שמן זית, עגבניות, אניס וקרם שום, וגם פה הבנו כי חוזקה של המסעדה הוא בכל מה שנמצא בתוך המים. הדג היה נהדר. השילוב עם הפסטה הבריק והשביע אותנו.
משחק בין מתוק למלוח
כשהגיע שלב הקינוחים היינו דרוכים, כיוון שלשולחנות אחרים יצאו קינוחים מדהימים והתלבטנו מאוד מה לקחת. לבסוף לקחנו את הקינוח אספרסו שהיה נהדר ומעורר. מוס אספרסו קפוא, בראוני מלוח, קרם שוקולד לבן מקורמל, גלידת חלב שרוף ושקדים מקורמלים. אהבנו את המשחק עם הטעמים בין מלוח למתוק והקינוח היה נהדר וסיכם ארוחה מעולה.
קהל היעד של המסעדה בשעות הערב הוא בעיקר זוגות או חברים שבאים להתפנק ולהתענג. יש לציין כי במסעדה יש מבחר עשיר מאוד של יינות ובר מגוון בקוקטיילים. כמו כן, ישנו תפריט צעירים חביב עם מנות קלילות במחירים מיוחדים. שווה לבדוק.
חשבון בבקשה:
ריינבו רול: 76 ₪
סלסלת לחמים: 23 ₪
סביצ'ה מקסיקני: 61 ₪
ברוסקטת טונה: 69 ₪
קרפצ'יו סלמון: 57 ₪
פסטה לברק: 135 ₪
בר-ים פלנצ'ה: 137 ₪
מוס אספרסו קפוא: 46 ₪
סה"כ: 604 ₪ לזוג רומנטי ומאושר עד הגג
על המים, רמת ים 4, הרצליה פיתוח. 053-9443332
* הכותב הוזמן להיות אורח המקום
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת