*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
אחת לכמה שבועות חברותיי ואני יוצאות לדייט משותף. כל אחת מאיתנו משאירה את צרותיה בבית, ואנחנו מתמקדות במה שחשוב: אוכל, שתייה ודיבורים. בתחילת החודש, לרגל סיומו של החופש הגדול (מדי), ולאור המלצה של חבר משותף, החלטנו על מסעדת NG. NG היא מסעדה וותיקה בתל אביב, מוכרת לכל חובבי הבשר בעיר, אבל הפעם ההמלצה הייתה דווקא לא על הסטייקים או הצלעות של המקום, אלא דווקא על תפריט ייחודי שמוגש בימי שלישי בערב ונקרא - NG Cold Cuts Evening.
בחסות החום והלחות של יולי אוגוסט (וגם ספטמבר יש לומר), סיכמנו בינינו שערב של בשר נא, cold cut, מתאים בדיוק, ובפרט אם משלבים אותו עם אלכוהול צונן.
אז התייצבנו במסעדה ביום שלישי בשעות הערב, המוקדמות יחסית, וצללנו לתפריט הספיישל. בחלוקת התפקידים ביני לבין חברותיי, החלוקה היא ברורה: ג' אחראית על בחירת המנות, ט' אחראית על הגזברות ואני? אני אחראית על המורל (אני מקווה). בכל מקרה, ג' סקרה את התפריט שכלל מגוון מנות של בשר נא, כבוש או מעושן בטכניקות שונות. (נציין כי לצד תפריט הספיישל מוגש גם התפריט הרגיל).
לאחר התייעצות בינה לבין עצמה, פסקה ג' על מספר מנות: פרחי קרפצ'יו - שייטל מגולגל עם ארוגולה, פרמז'ן ופניני בלסמי, טרטר פרבז'ה - פילה בקר קצוץ עטוף בקראסט פרמז'ן, עם ביצת שלו, דליקטסן - בשרים מהמעשנה שלנו בקולי דובדבן וחזרת ביתית ואחרון חביב טטאקי - סינטה כבושה על קרם אפונה ופרחי אמנון ותמר.
כדי להשלים את התמונה צירפנו להזמנה גם בקבוק יין לבן, מראווי רקנטי, יין לבן יבש. המלצר האדיב שקיבל מאיתנו את ההזמנה, עדכן אותנו כי ניתן להזמין כמה יינות לבנים מיוחדים בכוסות, בהם מראווי רקנטי, ספרה פירסט פייג' ולה ג'אמל אורנג'.
בעודנו ממתינות לקבל את האוכל (והיינו סבלניות) דנה ט' בסוגיית הבשרים הנאים. "נתנו למנות שמות יפים", היא אמרה במרמור, "אבל בסוף זה קרפצ'ו וטרטר, מה מפתיע בזה?". ט' כבר כמעט התקשה לחבר הממליץ לנזוף בו, וגם שקלה להחליף את המנות באיזה סטייק עסיסי, כי "אנחנו כבר ב-NG, לא נאכל איזה נתח?". אבל דווקא ג' הייתה זו שעצרה אותה. "שתי קצת יין ותירגעי", אמרה לה וגם הזמינה מהמלצר סיבוב של צ'ייסרים.
ואכן, עד שהמנות הגיעו ט' נרגעה וחזרה למצב רוח טוב. האווירה הטובה, הנעימה והחמימה במקום, גם היא סייעה לכך. בכלל יש תחושה שמחה ב-NG וזו לא הפעם הראשונה שאנחנו חוות את האווירה הזו, שבסופו של דבר מייצרת אנרגיה טובה שמשפיעה על כל הגורמים גם יחד.
ואז הגיע הקרפצ'יו, שהיה מוגש בצורה כל כך יפה ועדינה שלא רצינו לגעת בו. בשר השייטל היה טעים והחליק בגרון מצוין עם כוס היין שלנו. הייתי מחמיאה לנו לו הייתי אומרת שתוך דקות הצלחת הייתה ריקה, אבל מדובר בבנות שאוהבות לאכול, וחיסלנו הכל תוך שניות ספורות. בהמשך בדקנו את הטרטר פרבז'ה, גם זו מנה שנראית נהדר, וקראסט הפרמז'ן מפתיע (הלוואי והיה לי כזה בבית) ומקפיץ את המנה. בשרי המעשנה רק הוכיחו לנו, ונתנו חותמת סופית, שב-NG מבינים בבשרים, ולא משנה אם הם נאים, מעושנים או על הגריל.
שני בקבוקי יין אחרי זה, ואחרי סיבוב נוסף של מנת הקפצ'ו וגם הטרטר. נטלה ט' את תפקידה על חלוקת התשלום למקום ויצאנו אל הלחות הבלתי נגמרת של תל אביב. "את מודה שטעית?", שאלה ג' את ט'. "זאת לא אני שטעיתי, זה שהם שצדקו", אמרה והמשיכה ללכת.
ביסטרו 56: הנאה מאוכל, נוף קסום ואווירה קסומה
ברוכים הבאים למסעדת היוקרה ביסטרו 56. מהמרפסת, הממוקמת בקומה השנייה של קניון ארנה במרינה הרצליה, תוכלו להתענג על הנוף המרהיב של המרינה
מסעדת השף M37 - המסעדה שלא תרצו לפספס
M37 היא מסעדה מצוינת של השף מייסור, המציעה מנעד רחב של סגנונות בישול. השף משרה אווירה ייחודית המשלבת בין תשוקתו האישית לבישול ולבשר, לבין ביטוי מקורי של התרבות והמורשת הדרוזית שהוא מזוהה עמן.
פורטו – מטבח ים תיכוני: אווירה נעימה ואוכל משובח
בעיר אשדוד, במפגש בין נמל אשדוד לבין הים התיכון, שוכנת מסעדת דגים ופיצרייה "פורטו" - מקום קסום שהופך כל ארוחה לחגיגה קולינרית ים תיכונית משובחת.
סוהו: אסיאתית אמיתית ראשון לציון
סוהו היא לא עוד מסעדה אסייתית רגילה, אלא חוויה קולינרית ייחודית ומרגשת המביאה את המרקמים, הטעמים, הריחות והתבלינים המופלאים של המטבח המזרח אסיאתי היישר אל לב העיר ראשון לציון. מרגע הכניסה למסעדה הלקוחות חשים כאילו הם צוללים אל תוך עולם אחר,
חדש ומלוח: אנין המסעדה החמה של ים המלח נפתחה
סוף סוף היא פה: מסעדת בשרים חדשה ומעולה פתחה את שעריה לחובבי הבשר בים המלח. מסעדת "אנין" מציעה תפריט עשיר ומגוון של מנות בשר איכותיות, טריות ומשובחות, לצד נוף עוצר נשימה של ים המלח.
מה נשים אוהבות לאכול? המסעדות המושלמות לערב נשים
אז מה נשים באמת אוהבות לאכול, טאפאסים, איטלקי, סושי מטורף או סטייק עסיסי? קבלו את המדריך לבחירת המסעדה האידיאלית והטעימה לערב נשים מושלם, בחודש בו כולם מדברים על נשים
קינוחי שוקולד מומלצים בעוטף ובצפון
קצת מתיקות לא תזיק! הכתבה הבאה מוקדשת באהבה גדולה לאלו העוסקים במלאכה המתוקה בצפון המופגז וביישובי העוטף. סופלה, מוס, מילקי, טארט או עוגה בלגית – קבלו מתיקות בשעת מלחמה.
מונא - ביסטרו ירושלמי אלגנטי
מסעדת מונא היא מסעדת ביסטרו שף, אלגנטית ונינוחה הממוקמת בתוך מבנה אבן היסטורי בלב ירושלים.