נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

נסיעה לגליל התחתון המזרחי תמיד מלווה אצלי ברגשות עזים של אהבת הארץ, אהבת אבן הבזלת שכל כך מאפיינת את האזור, וסיפור המושבות הראשונות – סיפורה של תחילת המדינה.

מול ההר
וכך סחבתי את אמי ונסענו אל עבר הגליל, חולפות על פני אילניה- היא סג'רה של אז שישבו בה סובותניקים אמיצים וחרפו נפשם בימים קשים יותר, והגענו אל מלכת האזור – מושבת מסחה - כפר תבור. נכנסו אל רחוב המייסדים, חנינו כשממול הר תבור נישא מעל כל סביבתו, ומכל עבר כרמי ענבים ומטעי זיתים.

פסענו אל עבר מתנ"ס הכפר, ונכנסו אל מרפסת לבנה, בה קיבלה אותנו בחיוך רחב איילה, מנהלת המקום המקסימה. בתוך המסעדה אוירה מיוחדת ומשפחתית. תמונות מהשושלת של אלון, הבעלים של המקום, צצות מכל עבר ונותנות הרגשת שייכות.
מסביבנו אנשי הכפר סעדו בעיקר ארוחות בוקר, אבל אנחנו היינו רעבות קצת יותר והזמנו למנה ראשונה את הפרעצל (28 ₪) שהוגש עם שמנת חמוצה, זרעי עגבנייה, זעתר, פלפל חריף קצוץ ושמן זית. תענוג לחיך.
פרעצל ארטישוק א-לה רומנה

ליד הפרעצל הזמנו גם את הארטישוק א-לה רומנה (32 ₪) שהגיע מלווה בעלי תרד שהיו על האש, פרמז'ן חתוך דק דק, לימון ושמן זית. מנה מיוחדת במינה, ומסתבר שהארטישוק משתדך היטב לפרעצל.

עיקריות
למנות עיקריות הזמנו את הנקניקיות של אלן (62 ₪) שהגיעו מלוות בסירות תפוחי אדמה, חרדל וכרוב כבוש. מנה נוספת היתה מחבת ירקות (49 ₪) שהיא מחבת לוהטת, בתחתיתה אורז ועליו שפע ירקות ברוטב מהביל של קארי וחלב קוקוס. מנה שטובה לכל יום בשנה ובעיקר כיף לנשנש אותה כשמתחיל להיות קצת סגרירי בחוץ.
הנקניקיות של אלן
מחבת ירקות וקארי

למנות הנהדרות הללו התלווה סלט חדש בקפהדרציה – סלט הפנצנלה, שהוא ללא ספק הפתעת היום. קרעי פראנה (פיתה מרוקאית) על הגריל ומוצרלה, שספגו את כל הרוטב של השרי, קלמטה, ארטישוק, פלפל ובזיליקום. בהחלט וואוו. איזה סלט! ברגע אחד נעלם כלא היה מהשולחן.

קינוח לתפארת
לסיום שתינו קפה, איך לא? כל בנאדם שני במקום אחז כוס קפה של saquella, ובאמת הקפה היה ברמה גבוהה מאוד, אבל כאכלניות מיומנות הקפה הוא רק תירוץ. קינוח פאי האגסים במילוי קרם שקדים שהגיע סתם את הגולל על העלילה.

הקינוח הוגש ברוב תפארתו לצד כדור גלידת וניל משובחת ופרוסות דקות של אגס, קרם השקדים נימוח בפה והחם עם הקר גרמו לי להרגיש בבית קפה אירופאי, אחד כזה שיושבים בו עם הפנים לרחוב ושהקפה מוגש בו עם כוסית קטנה של סודה.
לסיום, אם אתם בדרך לכינרת, בדרך לכנסיית ההשתנות המדהימה בהר תבור, או אם אתם לא בדרך לשום מקום אלא פשוט מהאזור, דעו שאין כמו לשבת לרגלי התבור בצהריים יפים ולהתענג על מטעמי קפהדרציה.

חשבון בבקשה:
פרעצל - 28 ₪
ארטישוק א-לה רומנה - 32 ₪
סלט פנצנלה - 52 ₪
הנקניקייה של אלן - 62 ₪
מחבת ירקות - 49 ₪
הפוך - 12 ₪
פאי אגסים - 36 ₪
סה"כ: 323 ₪ לארוחה זוגית נפלאה

קפהדרציה, רחוב המייסדים, כפר תבור. 053-8095159

* הכותבת ביקרה כאורחת המקום

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה

תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
נתח בשר בראנץ' האוס (צילום: באדיבות המקום)
אסאדו בר באלונים (צילום: באדיבות המקום)
סטייק בברסרי 107 (צילום: באדיבות המקום)
מנה של מסעדת סבידה (צילום: באדיבות המקום)
בירות של מסעדת ליבירה בחיפה (צילום: באדיבות המקום)
אותנטיות יוצאת דופן במסעדת גאורגיה
בשר משובח ב-BACK TO BLACK
חדשה בשכונה: מרינדו יקנעם
כוכב הצפון - מסעדת NICE TO MEAT היא קרנבל קולינרי
מוסד ליד הים - מועדון ארוחת בוקר
ברונו מארס בפארק הירקון – איפה אוכלים?
מסעדת הפופ אפ שולחן גלילי: ממטעמי המטבח הערבי