נגישות
נגישות

חוויית טעמים בעמקים: 15-26/2

בין התאריכים 15-26/2 תתקיים חווית 'טעמים בעמקים' – פסטיבל שנתי שמזמין את כולם לקפוץ לטייל, לטעום יינות ב-5 יקבי בוטיק מקומיים ולסעוד באחת מהמסעדות המשתתפות באזור העמקים

מסעדות בצפון חדשות מהצלחת
מערכת  zap rest
תאריך פרסום: 12/02/2015, 15:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

חוויית טעמים בעמקים יוצאת לדרך בפעם ה-11 עם ארוחות מיוחדות, סיורים ביקבי בוטיק, סדנאות וטיולים מודרכים.

בכניסה לכל מסעדה, יוזמנו הסועדים לקבלת פנים של טעימות מהמשקים השכנים ושל יין מיקביי בוטיק בעמקים לצד תצוגת אומנים. הפסטיבל נערך באמצע השבוע, ביום שישי עד 16:00 ובשבת מ-18:00.

המסעדות והשפים המשתתפים
אדלה רמת ישי; אוקטגון- נהלל; בלה בית שערים; דורון בר און היוגב; המטבח של אילת יקנעם המושבה (כשרה); טנדוקה (כשרה) יקנעם המושבה; לימוזין רמת ישי; נילי כהן מינץ בית לחם הגלילית (כשרה); קימל בגלבוע.

לימוזין מזמינה לסיור בחוות הבקר שלה שנמצאת ביישוב תמרת, בחווה יארחו לתה צמחים, פיתות על הטאבון וסיור שכולל נטיעות. ללא תשלום כל ימות הפסטיבל (א'-ה' 12:00-14:30 בתאום מראש 052-5011108). רמי גינת ואמיר טלמור יתארחו גם אצל השף דורון בר און ממושב היוגב ב-22.2 לסדנת בשרים. מספר המקומות מוגבל. להרשמה: 04-9893247. במסעדה יוגש תפריט 3 מנות בימים ב'-ה'. >>לתפריט

בן שחם, השף של מסעדת קימל בגלבוע, יארח ב-18.2 את רוני, גדעון וחברים לערב משירי הגבעטרון, אומנות מקומית ואוכל חורפי. החל מהשעה 20:00. בערב יהיו טעימות יין של יקב הגבעה מקיבוץ גבע, גבינות של ברקנית ושמן זית. במהלך עשרת ימי הפסטיבל תוכלו לטעום במסעדה גם יינות של יקב עמק יזרעאל מחנתון. >>לתפריט
בן שחם, קימל בגלבוע. צילום: יחסי ציבור>> כל המסעדות בצפון ברסט

השפית נילי כהן מינץ מבשלת מנות בבית טמפלרי עתיק. לאחר שנים של מגורים בצרפת בכפר קטן בדרך היין של בורגונדי חזרה נילי לארץ ופתחה מקום בהשפעת המטבח הצרפתי.  ביום חמישי, ה- 19.2, נילי תארח הרצאה של אבי ציטרשפילר - תבלינאי והרבליסט מחוות  דרך התבלינים: שבעת המופלאים - 7 מנות עם 7 תבלינים. יש להזמין מקום מראש. המקום פתוח בימי חמישי ובראנץ' שישי, ובתפריט גם מנות שיוגשו עם טעימות יין של יקב טוליפ, וארוחה בה תבחרו מנה ראשונה ועיקרית לבחירה, ותקבלו צלחת פטיפורים. >> לתפריט
נילי כהן מינץ. צילום: אסף רונן

אדלה ברמת ישי תארח ביום שני, ה-23.2, את סמיר מהאיטליז בבסמת טבעון לסדנת בשרים. יש להזמין מקום 04-9535358. תפריט הפסטיבל מגוון ומתאים לכולם.>> לתפריט
מסעדת אדלה. צילום: מאיה וויד
מסעדת בלה במושב בית שערים תזמין גם בסוף השבוע לארוחה ב- 119 ₪ שכוללת מנה ראשונה + עיקרית + כוס יין של יקב טוליפ או עמק יזרעאל לבחירת הסועד (באמצע השבוע מחיר אותה הארוחה 109 ₪). >> לתפריט

את הפסטיבל תחתום סדנת קינוחים וערב מרקים במטבח הכשר של איילת ביקנעם המושבה. אצל איילת אין תפריט קבוע, אלא ארוחות עונתיות. בערבי חמישי מוגשת ארוחה שבנויה מ-3 מרקים ולצד כל מנה תוספת וצלחת קינוחים. במסגרת הפסטיבל תיערך סדנה בה תלמד הקונדיטורית עפרי כנה הכנת קינוחים. הסדנה ללא תשלום, בהרשמה מראש. משלמים על הארוחה בלבד (89 ₪) ומקבלים גם מאפה הביתה. בימים שני-שישי מוגשת אצל איילת ארוחת בראנץ' שמורכבת - 10מנות וכוללת קינוח ושתיה חמה וקרה. להזמנת מקום: 052-8134103 >> לתפריט
המטבח של איילת. צילום: נעה שנאן

טעימות ביקבי בוטיק
היקבים באזור יארחו תערוכות ויזמינו את ציבור המטיילים לטעימות וסיורים מודרכים. משתתפים: יקב הגבעה מקיבוץ גבע, יקב טוליפ בכפר תקווה,יקב סריג ממושב מרחביה, יקב עמק יזרעאל בקיבוץ חנתון, יקב שדות בשדה יעקב. 

סיורים מודרכים, שוק איכרים וסדנאות
עוד בפסטיבל: סיורים מודרכים של קק"ל ללא תשלום. פרטים בקו ליער: 1-800-350-550. בסוף השבוע 20-21.2/ 27-28.2 בחוות דרך התבלינים בבית לחם הגלילית יערכו סיור לשדות התבלינים בשעות 10:30/ 12:30. במסגר הסיור: חגיגת טעימות תה מסביב לעולם, מבצעים, הגרלות והפעלות.

בימים רביעי-חמישי, 18-19.2, סדנאות שף בחוצות אלונים בין השעות 17:00-20:00. בימים חמישי-שישי, 19-20.2, יתקיים שוק איכרים ואומנים בקניון G יקנעם. בימים רביעי עד שישי, 25-27.2, יתקיים פסטיבל אוכל בריא בסטריט מול רמת ישי .

>>פרטים נוספים באתר הפסטיבל

תמונה בעמוד הבית: מסעדת אוקטגון. צילום: זיו כפיר
תמונה בראש העמוד: יחסי ציבור 'חוויית העמקים'

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
ביסטרו 56: הנאה מאוכל, נוף קסום ואווירה קסומה
מסעדת השף M37 - המסעדה שלא תרצו לפספס
פורטו – מטבח ים תיכוני: אווירה נעימה ואוכל משובח
סוהו: אסיאתית אמיתית ראשון לציון
חדש ומלוח: אנין  המסעדה החמה של ים המלח נפתחה
מה נשים אוהבות לאכול? המסעדות המושלמות לערב נשים
קינוחי שוקולד מומלצים בעוטף ובצפון
מונא - ביסטרו ירושלמי אלגנטי
מוסד ליד הים - מועדון ארוחת בוקר
ברונו מארס בפארק הירקון – איפה אוכלים?
מסעדת הפופ אפ שולחן גלילי: ממטעמי המטבח הערבי
אדלינה - כשהמטבח הספרדי פגש את הגליל המערבי