חוויית טעמים בעמקים יוצאת לדרך בפעם ה-11 עם ארוחות מיוחדות, סיורים ביקבי בוטיק, סדנאות וטיולים מודרכים.
בכניסה לכל מסעדה, יוזמנו הסועדים לקבלת פנים של טעימות מהמשקים השכנים ושל יין מיקביי בוטיק בעמקים לצד תצוגת אומנים. הפסטיבל נערך באמצע השבוע, ביום שישי עד 16:00 ובשבת מ-18:00.
המסעדות והשפים המשתתפים
אדלה רמת ישי; אוקטגון- נהלל; בלה בית שערים; דורון בר און היוגב; המטבח של אילת יקנעם המושבה (כשרה); טנדוקה (כשרה) יקנעם המושבה; לימוזין רמת ישי; נילי כהן מינץ בית לחם הגלילית (כשרה); קימל בגלבוע.
לימוזין מזמינה לסיור בחוות הבקר שלה שנמצאת ביישוב תמרת, בחווה יארחו לתה צמחים, פיתות על הטאבון וסיור שכולל נטיעות. ללא תשלום כל ימות הפסטיבל (א'-ה' 12:00-14:30 בתאום מראש 052-5011108). רמי גינת ואמיר טלמור יתארחו גם אצל השף דורון בר און ממושב היוגב ב-22.2 לסדנת בשרים. מספר המקומות מוגבל. להרשמה: 04-9893247. במסעדה יוגש תפריט 3 מנות בימים ב'-ה'. >>לתפריט
בן שחם, השף של מסעדת קימל בגלבוע, יארח ב-18.2 את רוני, גדעון וחברים לערב משירי הגבעטרון, אומנות מקומית ואוכל חורפי. החל מהשעה 20:00. בערב יהיו טעימות יין של יקב הגבעה מקיבוץ גבע, גבינות של ברקנית ושמן זית. במהלך עשרת ימי הפסטיבל תוכלו לטעום במסעדה גם יינות של יקב עמק יזרעאל מחנתון. >>לתפריט
>> כל המסעדות בצפון ברסט
השפית נילי כהן מינץ מבשלת מנות בבית טמפלרי עתיק. לאחר שנים של מגורים בצרפת בכפר קטן בדרך היין של בורגונדי חזרה נילי לארץ ופתחה מקום בהשפעת המטבח הצרפתי. ביום חמישי, ה- 19.2, נילי תארח הרצאה של אבי ציטרשפילר - תבלינאי והרבליסט מחוות דרך התבלינים: שבעת המופלאים - 7 מנות עם 7 תבלינים. יש להזמין מקום מראש. המקום פתוח בימי חמישי ובראנץ' שישי, ובתפריט גם מנות שיוגשו עם טעימות יין של יקב טוליפ, וארוחה בה תבחרו מנה ראשונה ועיקרית לבחירה, ותקבלו צלחת פטיפורים. >> לתפריט
אדלה ברמת ישי תארח ביום שני, ה-23.2, את סמיר מהאיטליז בבסמת טבעון לסדנת בשרים. יש להזמין מקום 04-9535358. תפריט הפסטיבל מגוון ומתאים לכולם.>> לתפריט
מסעדת בלה במושב בית שערים תזמין גם בסוף השבוע לארוחה ב- 119 ₪ שכוללת מנה ראשונה + עיקרית + כוס יין של יקב טוליפ או עמק יזרעאל לבחירת הסועד (באמצע השבוע מחיר אותה הארוחה 109 ₪). >> לתפריט
את הפסטיבל תחתום סדנת קינוחים וערב מרקים במטבח הכשר של איילת ביקנעם המושבה. אצל איילת אין תפריט קבוע, אלא ארוחות עונתיות. בערבי חמישי מוגשת ארוחה שבנויה מ-3 מרקים ולצד כל מנה תוספת וצלחת קינוחים. במסגרת הפסטיבל תיערך סדנה בה תלמד הקונדיטורית עפרי כנה הכנת קינוחים. הסדנה ללא תשלום, בהרשמה מראש. משלמים על הארוחה בלבד (89 ₪) ומקבלים גם מאפה הביתה. בימים שני-שישי מוגשת אצל איילת ארוחת בראנץ' שמורכבת - 10מנות וכוללת קינוח ושתיה חמה וקרה. להזמנת מקום: 052-8134103 >> לתפריט
טעימות ביקבי בוטיק
היקבים באזור יארחו תערוכות ויזמינו את ציבור המטיילים לטעימות וסיורים מודרכים. משתתפים: יקב הגבעה מקיבוץ גבע, יקב טוליפ בכפר תקווה,יקב סריג ממושב מרחביה, יקב עמק יזרעאל בקיבוץ חנתון, יקב שדות בשדה יעקב.
סיורים מודרכים, שוק איכרים וסדנאות
עוד בפסטיבל: סיורים מודרכים של קק"ל ללא תשלום. פרטים בקו ליער: 1-800-350-550. בסוף השבוע 20-21.2/ 27-28.2 בחוות דרך התבלינים בבית לחם הגלילית יערכו סיור לשדות התבלינים בשעות 10:30/ 12:30. במסגר הסיור: חגיגת טעימות תה מסביב לעולם, מבצעים, הגרלות והפעלות.
בימים רביעי-חמישי, 18-19.2, סדנאות שף בחוצות אלונים בין השעות 17:00-20:00. בימים חמישי-שישי, 19-20.2, יתקיים שוק איכרים ואומנים בקניון G יקנעם. בימים רביעי עד שישי, 25-27.2, יתקיים פסטיבל אוכל בריא בסטריט מול רמת ישי .
>>פרטים נוספים באתר הפסטיבל
תמונה בעמוד הבית: מסעדת אוקטגון. צילום: זיו כפיר
תמונה בראש העמוד: יחסי ציבור 'חוויית העמקים'
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת