נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

מסעדת דיאבלו הממוקמת בפארק המים של הישוב רעות, על כביש 443 בין ירושלים לתל אביב, היא אולי הדוגמא הטובה ביותר לכך שה"מרכז", לפחות מבחינת איכות קולינרית, הוא מונח יחסי. אני מודה שהאסוציאציה הראשונה שלי הייתה לגבי יישוב המאוכלס בעיקר באנשי הקבע וגם את דיאבלו, מסתבר, פוקדים סועדי קבע אשר מבקרים במקום לצד הלקוחות המזדמנים.

המסעדה קיימת כבר שבע שנים, אך מצליחה לגרום לסועד להרגיש כאילו מדובר במוסד חדש לחלוטין מבחינת כל המדדים החיוביים. היא מנוהלת ביד רמה על ידי השף יורם אוליאל, שמצד אחד - הכי אוהב להכין שניצלים ומאידך, מדופלם במנות שף מפנקות.

ד"ר ג'ייקל ומיסטר הייד
דיאבלו (שטן בספרדית), נקראת כך דווקא מסיבה שאינה קשורה בצלחת. מסתבר ששף אוליאל חלם תמיד על מכונית פרארי דיאבלו וכשהקים את המסעדה, היה ברור לכל כי שמה הוחלט כבר מזמן. בבקרים מקבלת המסעדה את פני הסועדים בצורת גן בוטני מרשים המכיל צמחי תבלין ופרחים ארץ -ישראליים ותחת מרפסת עץ ומאווררי תקרה, אין כיף יותר מלאכול ארוחת בוקר טובה. בלילה לעומת זאת, הופכת דיאבלו ל"ילדה רעה" עם תאורת פאב, בר מרשים וסלוגן הטוען כי "להתפנק זה לא חטא". במקרה של דיאבלו, ההתפנקות היא חלק מהשגרה.

ללקק את השפתיים
אחרי מרגריטה קיצית ומרעננת בטעם פסיפלורה וכוס יין בסימנטו לבן ופירותי להפליא, הגיע הזמן לאכול. סלט פטריות מפנק במיוחד עם פטריות פורטבלו ממולאות פרמז'ן, עגבניות ופלפלים (47 ₪) וניוקי עיזים ביתי וצרוב בשמן זית עם קונפי שום (42 ₪) נתנו את אות הפתיחה לארוחת גורמה מפוארת. לידן, הגיח מיד סביצ'ה סלמון מדהים עם נגיעות יוגורט (45 ₪) ופוקצ'ה שנעלמה כלא הייתה אחרי שניות ספורות. שלוש מנות פתיחה מעולות שרק מגבירות את הרעב.

ברשותכם, עוד מילה על הסביצ'ה. אם הייתי אוצר בתערוכת אוכל במוזיאון טעים כזה או אחר, סביצ'ה הסלמון היה מגיע לשם יחד איתי. מנה שעל פניו נראית פשוטה, מקבלת טוויסט אדיר בתוספת היוגורט והעגבניות. התוצאה - לא פחות מגאונית, מנה מישלנית בעיניי. כך שאם הגעתם לדיאבלו אתם חייבים לבקש אותה!

עיקר העניין
אז מה עושים כשרעבים? בוחרים כמובן ברביולי בשר המוכן במקום וממולא בבשר בקר נימוח (76 ₪). מנת גורמה מעולה מבית היוצר של השף שמכין את כל המנות והפסטות במקום עצמו. מכיוון שצריך שניים לטנגו, בחרנו גם במדליוני פילה ביין אדום על מצע פירה (104 ₪). הבשר היה עשוי כהלכה, נחתך כראוי ומתקתק בעקבות היין. זה מה שקורה כשהכל מתחבר בצלחת.

הוא דווקא גבר רומנטי
קינחנו בפסיפלורה שוקולד לבן (30 ₪) שנראה מבחוץ כמו קינוח חתונות אך בפנים.. פשוט משגע.  השילוב בין הפלייליסט המעולה של שירי תחילת העשור והתאורה החמה עם הנוף, הבר והחצר יוציאו מכל אחד את הצד הרומנטי שבו, גם אם הוא מצוי מאחורי עשרות חומות. אחרי הארוחה גם תרגישו צורך מוזר בסיגריה גם אם אינכם מעשנים. אולי זו גדולתה של דיאבלו - היא מפעילה את כל החושים. זה מורגש בצורת המנות, באווירה, בשירות ובאיכות המוצרים וכיף למצוא פינה שלווה ואיכותית, רק דקות ספורות מהמרכז הלוהט.

חשבון בבקשה
ניוקי עיזים - 42 ₪
סלט פטריות - 47 ₪
סביצ'ה סלמון - 45 ₪
רביולי  בשר - 76 ₪
מדליוני פילה - 104 ₪
פסיפלורה שוקולד לבן - 30 ₪
מרגריטה פסיפלורה - 40 ₪
יין לבן- בסימנטו כוס - 32 ₪
סה"כ - 416 ₪ לזוג סועדים


*כתבה פרסומית.

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
יש אהבה לכולם: פדריק עם טעמים לוהטים
מנות עסקיות בפורטופינו, מודיעין (צילום: באדיבות המקום)
מיקס בשרים בוילה מארה בת ים (צילום: עידן גור)
רביולי בנאפולי הקטנה תל אביב (צילום: עידן גור)
סטייק בשר במסעדת בית הסטייק נשר (צילום: באדיבות המקום)
דג סביצ'ה בורי במסעדת בלו הול ירושלים (צלם: דרור ורשבסקי)
 קווין בי בפיצה פבריקה רחובות (צלם: עידן גור)
מגש סלטים בדארנא (צילום: באדיבות המקום)
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר