נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

אירופה הקלאסית מתייחסת בכבוד מהול בהיסטריה לנכסים הקולינריים שלה. שמפניה היא לא שמפניה אם היא לא מחבל שמפיין, בגרמניה מבשלים בירות מיוחדות לכל חבל ארץ ועל האספרסו באיטליה יש הגבלת מחיר ממשלתית שדואגת שהוא יישאר זמין לכולם, גם לתיירים.

המטבח האיטלקי הוא ללא עוררין המטבח הפופולארי בעולם, פיצרייה אפשר למצוא בכל עיירה בישראל, בכל אי בתאילנד ובכל פרבר אמריקאי, ואספרסו וקפוצ'ינו הם כבר שמות גנריים לקפה טוב, גם פה האיטלקים יודעים טוב מאוד מה יש להם ביד ומשתדלים להפעיל בכל ארץ מפותחת סניף של ה'אקדמיה איטליאנה דה לה קוצ'ינה', מוסד הפועל תחת חסות ממשלתית ותפקידו לתת גושפנקא למסעדות איטלקיות, לוודא שהפרמז'ן איכותית, שהפיצה היא פיצה ושלא מגישים קפה נמס וקוראים לו אספרסו.

האקדמיה מגיעה לרונימוטי

גם בישראל פועל הגוף הזה, חברים בו יוצאי יהדות איטליה ואיטלקים שבחרו בישראל כמקום מושבם, מידי פעם הם מתכנסים לארוחה במסעדה איטלקית, וכל מסעדן שמגלה את ההזמנה מתרגש מעצם המחשבה. השבוע בחרו חברי האקדמיה דה לה קוצ'ינה את רונימוטי, האיטלקייה שפועלת ברמת החייל, ונקראת כמובן על שם רוני בלפר ומוטי סופר, זוג שבחרו בצעד אמיץ לשלב שתי אהבות, את אהבתם הפרטית ואת אהבת המטבח האיטלקי. לאחר כבוד הגיעו כעשרים איש, כולל השגריר האיטלקי וסגנו לרמת החייל, לתת כבוד לרונימוטי בתור מייצגת המגף האיטלקי בישראל. המטבח האיטלקי הוא מתעתע, קל להכנה מצד אחד, אבל מסובך מאוד מצד שני, קחו את הרביולי למשל, רביולי הוא מוצר פשוט, רביולי נהדר הוא מוצר נדיר בארץ,  או את האספרסו, כמה קל לקחת פולי קפה מעולים, מכונה מקצועית ובכל זאת להוציא מוצר גרוע. ברונימוטי יודעים את כל זה, והארוחה עצמה שהם הגישו לחברי האקדמיה הייתה לכאורה די פשוטה -  מה הבעיה במוצרלה עם תאנה, עלה בזיליקום ובלסמי כחלק מאנטיפסטי? אין שום בעיה, אם תנסו את זה בבית סבירות גבוהה שלא תצא לכם פיסת גן עדן כמו שהגישו ברונימוטי, הכל חלק מסודות קטנים. מרק קונסומה עגל, וורסיה אחרת של מרק העוף היהודי שכולנו מכירים, מעודן, צלול ומלא טעמים, לא ספגטי העגבניות שכולנו מכירים.

אבל ברונימוטי לא מחכים לאורחים מכובדים כדי להגיש את המיטב שלהם, בכל ימות השנה מקפידים להגיש את מיטב המטבח הכפרי האיטלקי, עם המעדנייה שפועלת במקום ומוכרת גם נקניקים מעולים ויינות מכובדים ועוד לא דיברנו על הצורך לעצור במסעדה רק לאספרסו משובח ולהמשיך את היום. כדי להפיץ את המטבח האיטלקי בלבנט, רונימוטי גם אחראים על המגזין האינטרנטי וילג'יו מתוך אהבה גדולה לאיטליה, מקצוענים כבר אמרנו. 

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה

תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER

כתבות נוספות של רותם דרוב

מתוק אך עדיין כשר
הכי מפורסם והכי אלמוני
על זאטוטים, סיפורים והמבורגרים
חדש בעיר
בירה אינטרנשיונל
דניאל רוגוב הלך לעולמו
לעולם בעקבות השמש
מבשלים הזדמנויות
ריבר באר שבע – להתאהב בטעמים האסיאתיים
אחרי 20 שנה מסעדת מסה הוותיקה נסגרת
מסעדת השף הערבית שאתם לא מכירים
מסעדות שף בתל אביב – גורמה פנומנאלי לסקרנים בלבד