נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

כולנו רקמה אנושית אחת גדולה. מה לעשות שחלק גדול ממנה מעדיף את חציה המואר של היממה וחלק קטן הרבה יותר את חציה החשוך הרבה יותר? נראה לי שכבר בתחילת שנות העשרה המוקדמות זיהיתי את שעת האפס המועדפת עלי (11:00), והסרתי כל אחריות למילים המשוגרות ממני אל העולם לפני שהמחוג מורה על שתי הספרות הניתנות לעיכול. בהקשר ישיר אני גם לא נוטה להכניס לפי פירור לפני 12:00 בצהריים, ויש לי תחושה שחוץ ממני, שני ערפדים וכמה מאות ברמנים, יש עוד כמה צדיקים ליליים שארוחות בוקר הן לא בדיוק הצד החזק שלהם.

כשאני מגיעה לסניף 'קפהקפה' המרווח ברמת גן, המחוג בסלולארי שלי מורה 10:35, מה שמסיר ממני אחריות לגבי כל מה שקרה אחר כך. רשת 'קפהקפה' המונה יותר מ-100 סניפים רגילים, כשרים וכשרים למהדרין, הפזורים בכל רחבי הארץ (ועוד ידם נטויה), משיקה תפריט חדש ומאחד ואני פה כדי לבדוק מה התחדש, ואם על הדרך מצאתי עוד סיבה לקום בבוקר. אחרי קפה, קפה ועוד קפה אני חשה שהפנמתי את משמעות השם הרשתי.

"הייתכן שרשתות המקדמות את מגמת ארוחות הבוקר בעולם הן דווקא לטובתי ולטובת אלו שאינם זקוקים לדבר בשעות אלה מלבד קפה, קפה ועוד קפה?" צצה בראשי מחשבה מהפכנית ב-10:45, אך כשמנות הבראנץ' מתחילות לזרום אל השולחן אני מפנימה שהקונספט החדש של הרשת, שבהשראתו נוצר ועוצב התפריט החדש, נועד לא רק לאחד בין כל הסניפים אלא גם כדי להעניק חוויה כוללת של הרבה מעבר לקפהקפה ועוד אחד לדרך. התפריט עצמו יפהפה ומעוצב כאסופת דפים צבעוניים המאוגדים יחד בכריכה חומה המחוברת עם נעצים, כאשר כל אחת מהנישות השונות מסומנת על ידי לשונית בצבע אחר. עניין הנעצים מאפשר לכל סניף להוסיף הערות הרלבנטיות לסניף הספציפי או לשרבט בכתב יד את הספיישלים המשתנים, ועדיין להישאר בקו אחיד עם אחיו הסניפים.

הנישות השונות בתפריט מציעות מבחר כה רב של מנות מהמטבח הישראלי, האיטלקי והאקלקטי, עד שנראה שנותנות מענה לכל חשק (קולינרי) שבא לך במהלך היום: נישת ארוחות בוקר, כולל תפריט שקשוקות מגוון! (36-49 ₪), נישת ארוחות צהרים (39-67 ₪), עסקיות (39-59 ₪), קינוחים (28-42 ₪), משקאות חמים (8-22 ₪), משקאות קפואים לקיץ (18-23 ₪) ונישה חדשה נוספת של יין, אלכוהול וקוקטיילים כדוגמת מוחיטו, קוסמופוליטן, קייפירינייה ווודקה רד בול (15-36 ₪).

אך לפני שאגלוש לנושא "אלכוהול על הבוקר והשפעותיו על הכתיבה ועל מערכות יחסים", אני פותחת את הבראנץ' עם סט מנות טאפאס הכולל פסטו ביתי, ממרח זיתים מתובל, סלט טונה, גבינת פטה בשמן זית, קרם גבינת שמנת 5%, ריבת הבית, סלט אבוקדו וגבינת עיזים, שנגזר הישר מתוך ארוחת בוקר פינוקים (49 ₪) מפנקת, המכילה גם סלט ירקות טרי קצוץ על הסכין בליווי סלסלת לחמי הבית, שתי ביצים עשויות לבחירה, משקה חם וקר וקינוח בוקר. על אף שמדובר במנות טאפאס הן אינן מזעריות, וניכר שהן מותאמות הן בחומרי הגלם והן בכמויות לחיך המאוד ישראלי. בין כל המטבלים הצבעוניים והחמודים בלט לטובה ממרח הזיתים הירקרק והמתובל.

בשלב הזה, עם כל הכבוד לשעות והרגלים, כבר מתחיל להיפתח לי התיאבון ואין רגע מתאים יותר מלבדוק את אחד החידושים המעניינים והמאוד ישראליים בתפריט: קטגוריית השקשוקות, המציעה חמישה סוגי שקשוקות שונות, ביניהן גם זו המהבילה והנהדרת שטעמתי - 'שקשוקה ים תיכונית' המכילה קדירת עגבניות פיקנטית וביצי משק טריות בשילוב עם חצילים קלויים, שבבי פטה וזיתי קלמטה ומוגשת בליווי סלסלת לחמים, סלט ירקות טרי קצוץ על הסכין, טחינה וזיתים מתובלים (42 ₪).

השקשוקה נהדרת, אך עד מהרה אחד הסלטים המרעננים והטעימים שאכלתי לאחרונה גונב את כל תשומת ליבי: 'סלט קפהקפה' - מיקס של קוביות בטטה צלויות עם אגוזי מלך וקשיו קלויים, עלי בייבי, עגבניות שרי, בצל סגול ופרי העונה מתובלים בווינגרט חרדל ודבש (46 ₪), שהיה פשוט סלט קיצי ונפלא. אחריו נחת רול חצילים בציפוי פריך במלית מיקס גבינות ועגבניות מיובשות ברוטב שמנת פסטו מעודן (34 ₪), שמצליח לגרום לחציל להפתיע אותי זו הפעם השנייה השבוע. כשאני יוצאת מ'קפהקפה' המחוג מאותת לי שנכנסתי ל-ZONE הבטוח: השעה 12:30. כשאני מגלה שארוחות הבוקר מוגשות בכל סניפי 'קפה קפה' במשך כל היום, אין לי ספק שהשאיפה לאחדות משתלמת, כל עוד ממשים אותה אחרי 12:00 בצהריים כמובן.

קפהקפה - רשת בתי הקפה הגדולה בישראל

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה

תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
מספר מזל
מספר מזל
רומא בתל אביב
החיים מתחילים ב-90
ג'ויה אהובתי
על דגים ותובנות קיציות
לראות מגבהים אחרים
דייגים בלב ובנשמה
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר