נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

חלומם של בשלנים רבים הוא לפתוח מקום משלהם, אך מעטים זוכים להגשים אותו, ורק חלקם הקטן זוכה לייסד בית אוכל שצובר מוניטין, רוכש לעצמו קהל לקוחות נאמן, ובו בעת מקפיד להתחדש כל הזמן. מיה ויואב זכו להגשים את החלום, ויחדיו הם מנהלים את ביסטרו אדלה ברמת ישי.

אוכלים ולומדים
הביסטרו הייחודי פועל לאורך כל שעות היום ומציע ארוחות מגוונות לפי השעה, החל מארוחות בוקר מפנקות, דרך עסקיות שוות עד לארוחות ערב מצוינות ונינוחות. בר משקאות עשיר מציע מגוון יינות ישראלים נפלאים, אוסף בירות בוטיק מצפון ומדרום, וגם אפשרות לשבת ממש על הבר וללגום אותם בהנאה. ברוח ההתחדשות לאחרונה נוספה לאדלה אחות צעירה, אדלה אפ-סטיירס, השוכנת מעל המסעדה הוותיקה, ומיועדת לעריכת אירועים פרטיים, כנסים וימי עיון. במקום נערכות גם סדנאות בישול עם שפים מובילים, התורמים מנות מגוונות גם לתפריט המסעדה. כניסה נפרדת, חלל רחב המאכלס מעל 50 מוזמנים ותפריט יצירתי מבטיחים לספק חוויה נפלאה לאורחים.

סלט עגבניות במסעדת אדלה

לביקור באדלה הצטרפה אחותי, מסעדנית בתחילת דרכה, אך בעלת אנינות טעם מחודדת כתער. התיישבנו בפטיו האביבי והתחלנו את ביקור הצהריים עם שתי בירות לא מסוננות ממבשלת נגב הנפלאה. נגב פסיפלורה, איל קלאסי זהוב וקליל עם מיץ פסיפלורה טבעי, ונגב אואזיס שהושקה לאחרונה - בירה קלילה, מעט חמצמצה ומאוד מרעננת המתאימה נפלא לימי הקיץ (30 ₪ לבקבוק).

קולות האדמה והים
קשובה למגמת הבריאות הנפוצה בשדותינו, אדלה מובילה מגמת צריכה של ירקות אורגנים. כל הירקות הירוקים ועשבי התיבול המשובצים במנות השונות הם אורגניים, וגם חלק ניכר משאר הירקות שמגיעים אל הצלחת. בימי שישי מגיע שוק אורגני צבעוני לחצרה של אדלה, ומציג מגוון ירקות עונתיים נוטפים בריאות ונטולי כימיקלים. כל כך נהנינו מהטעם הבריא, הזכור היום למעטים, של עגבניות אורגניות אמתיות, גדושות עסיס, בסלט של שלל עגבניות צלויות וטריות, עם בזיליקום, פסטו, גבינת פטה, שמן זית ובלסמי. סלט העגבניות היה הפתיח לארוחה העסקית שהזמינה אחותי, ואחריו הגיע דג היום (94 ₪). אני בחרתי בפטה כבד עשיר (32 ₪), שהוגש עם אגס ביין אדום ולחם קלוי שהשתלב נהדר עם הבירה הקיצית שלגמנו, ובמנת הספיישל היומית - ניוקי פירות ים (76 ₪).

פילה דג ברמונדי. ביסטרו אדלה

מנה מנצחת
המנות העיקריות לא התמהמהו, ופילה דג הברמונדי שבחרה אחותי הגיע לשולחן, מפיץ ניחוח נפלא של שום צרוב בשמן זית ובעשבי תיבול. הרוטב השובב היה ארומטי אך מנומס, והדגיש את טעמו העדין של הדג המפולט. לצדו הוגשה שעועית גינה אורגנית ורעננה בשומשום, ירקות שורש צבעוניים צלויים בתנור, ובקערה נפרדת מנה נדיבה של פירה בטטה מעוטר בבצל מטוגן. מחית הבטטה המתקתקה השתלב מצוין עם המרירות המרומזת של השום הקלוי ברוטב שעטף את הדג, ושימשה כר נפלא לספיגת עודפי הרוטב שהתחננו לזלילה.

>> רשמים ממסיבת הפתעה באדלה אפסטיירס

במקביל הוגשה לשולחננו צלחת עמוקה, ממנה הציצו ניוקי שצורתם המגוונת העידה כי עוצבו ידנית, שלל פירות ים וערמונים קלויים, כולם רוחצים ברוטב שמנת, זרעי כוסברה ועשבי תיבול. בצקיות הניוקי היו נימוחות כמו צמר גפן מתוק, וטעמי ים, תבלינים ויין לבן הפכו כל נגיסה לחוויה. איכות חומרי הגלם, הטעמים המדויקים, נדיבות פירות הים וגודל המנה זיכו את הניוקי בחיבתנו היתרה, והיא נבחרה לזכות בכתר האלופה.

ניוקי פירות ים, מסעדת אדלה

חתימה מתוקה
משרווח לנו וכרסותינו מלאו, פנינו להביט סביבנו. בשולחנות הסמוכים ישבו משפחות צעירות אשר ילדיהן שיחקו בבטחה בפינת המשחקים שבחצר, זוגות הסתודדו בפינות הרומנטיות של פנים המסעדה ומטיילים בכובעי מצחייה התרעננו עם קפה קר ועוגות. 
חתמנו את הביקור בגרסה פירותית וקלילה לקרם ברולה (32 ₪). שתי שכבות של הקרם הקלאסי, קרמי ומפנק ובמתיקות מעודנת, תחמו פרוסות דקיקות של תותים וקיווי אשר תרמו בכל סיבוב כפית רעננות פרי. יצאנו שבעים, נינוחים ומרוצים מהאווירה הידידותית, האוכל המצוין ומהעיצוב המוקפד, בתחושה שבאדלה יש עוד הרבה מה לגלות ולאהוב.

חשבון בבקשה
2 בירות נגב – 60 ₪
עסקית סלט עגבניות ודג היום – 94 ₪
פטה כבד – 32 ₪
ניוקי פירות ים – 76 ₪
קרם ברולה – 32 ₪
סה"כ - 294 ₪

* כתבה פרסומית
 

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה

תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
אוכלים בג'פניקה בנמל
עסקיות שוות ב-206 דגים
נאו אפטר דארק
כשרוצים ערב אחר. שפילד
אוכלים במסעדת אפרטו בקיסריה
פו-מו ברמת החייל עושה את זה בגדול
נרגעים באיטלקית במסעדת קמפנלו
ארמיס: המנצחת של חוף אשדוד
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר