נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

זמנים טובים בירושלים
קצת קשה לכתוב בצורה אובייקטיבית על המסעדה שאני הכי אוהב בירושלים. אנחנו רגילים לסיפורי הצלחה קולינריים שנמדדים בכסף, פרסום ופרגון תקשורתי אבל ביסודנו, אנחנו הכי מעריכים את האנשים שעושים לנו טוב, אנשים שאפשר לסמוך עליהם לאורך זמן, שילוו אותנו בתקופות השונות של חיינו.

דולפין ים היא מסעדה כזו. מסעדה שמעמידה את האנשים במרכז, בין אם מדובר בצוות הוותיק או הסועדים כשהאוכל, היין והמבנה הירושלמי הם תפאורה מצויינת לבילוי אמיתי בעיר הקודש. יש בדולפין ים משהו מאוד יציב, כאילו זיקקו אליה את המהות של מסעדות הפועלים הוותיקות משוק מחנה יהודה - מקום שקיים שנים, כמעט כמו בית.

>>מה ניר מאולבוגט כתב על דולפין ים?

נשות הברזל של שוק מחנה יהודה
לפני שפוגשים את מאכלי הים, מתחילים עם פלטת סלטים עדינים הכוללים בין היתר טחינה סמיכה, איקרה, כרובית, סלק חמצמץ וגזר מטוגן. שולחן עמוס סלטים ים תיכוניים הוא בהחלט בסיס מצוין לשמוע על המיתוס הירושלמי, כשהסיפור של דולפין ים נקשר לאווירה התוססת של שוק מחנה יהודה. הדור השני, שמנהל היום את המקום, מספר בגאווה על אמהות אסרטיביות שנדחקו בארבע לפנות בוקר בין הסוחרים והדייגים כדי לזכות בדגים המובחרים ביותר, בעוד הגברים המחוספסים והקשוחים נאלצו להמתין בסבלנות עד שנשות הברזל מדולפין ים יסיימו את הקניות וירוצו למסעדה להתחיל בהכנות. האגדות המקומיות עוררו את תאבוננו שכמעט לא שמנו לב למלצר שדאג לרענן את צלוחיות הסלטים, כך שהפוקאצ'ה החמה תעמוד תמיד מול השאלה איפה לטבול.

לא רק דגים
לשמחתנו הרבה לא שאלו אותנו מה נרצה לאכול, פשוט אמרו לנו שיהיה בסדר וכך היה. בגזרת היין טעמנו משלושה בקבוקי יין, שמוצעים באופן מפתיע גם בכוסות, יינות בלנד ישראלים במהדורות שלא מוצאים בכל מקום. בחרנו ב"אלון" של יקב גליל, שקיבל ביקורות מעולות, זכה בפרסים והתמורה שלו למחיר מדהימה (110 ₪). כשהיין התחיל לעבוד לצד האיקרה והלחם הטרי, הגיעו לשולחן בקצב רגוע ומדוד טעימות משמונה מנות הדגל של דולפין ים, כל פעם שתי מנות שהשלימו זו את זו.

הצמד הראשון כלל ריזוטו פירות ים עשיר במולים, קלמארי ושרימפס קטנים ורכים. מנה קלילה יחסית לעומק הטעמים, כשהשמנת נמצאת שם רק כדי לארוז את המרכיבים ולא לקחת את תשומת הלב. הישג לא מבוטל בהחלט. לצד המנה "הכבדה" הוגשה מנה כמעט מרחפת - קרפצ'יו לוקוס עם קצת לימון ומלח, כשירקות קצוצים גס עיטרו את הצלחת ונתנו קרנצ' רענן בכל נגיסה בדג המשובח.

סיבוב שני
לסיבוב השני הגיעו שיפודי ראשי קלמרי סגולים שנצרבו על הגריל וזכו למגע קרמלי מתקתק שהיה פשוט מצוין וסביצ'ה מוסר ים עם אבוקדו, שהמשיך את הקו הבטוח של דגים טריים המטופלים במינימליזם ולא מסתתרים מאחורי טעמים חזקים מדי או הגשה חדשנית. הצמד הבא נתן כבוד לחצאי מולים מוקרמים ושרימפס מקולפים ברוטב חמאה ושום. שתי מנות נהדרות שמדגישות שוב את חומרי הגלם המעולים ואת היתרון שיש לדולפין ים על פני הרבה מסעדות אחרות.

לסיום הגיעו שתי מנות ששוב העלו את הרף - קלמארי שלם על הגריל פרוס לטבעות עם זיתים וצלפים ושיפודי פילה לוקוס ברוטב עגבניות. עם כל החיבה שלי לפירות ים והקושי למצוא מתחרים לקלמארי המעולה שמוגש כאן, המנה שניצחה באותו ביקור הייתה שיפודי הדג. ארומת הגריל והשילוב עם רוטב העגבניות הצליח לאחד בין שני סגנונות שונים ולייצר טעמים ומרקמים הרבה יותר מוצלחים מאשר כל דג שלם על הגריל או פילה שנח בתבשיל.

סוף מתוק
לקראת סיום אנחנו מפטפטים קצת עם מושיקו, בעל הבית, חולקים חוויות מהחיים במושב ליד ירושלים. מושיקו מספר לנו על חבריו שהיגרו למרכז ופתחו מסעדות יוקרה, המירו את האסיאתיות המקרטעות ברכבי ספורט גרמניים בתשלומים, תמונה די משעשעת של צי רכב מפואר לצד טנדר מאובק כשכולם נפגשים ביום שישי במגרש הכדורגל השכונתי... סיפורי הטנדר, המושב והכדורגל רק מחזקים את הרעיון מאחורי דולפין ים, שמדובר בצוות הפועל לפי סולם ערכים אחר, נאמנות לחוקים לא כתובים הממקמים את הלקוח במרכז העסק והבנה כי הסועדים הם בעצם לבה הפועם של דולפין ים.

אם לא די באטרקציה של מאכלי ים במחירים שפויים ויינות ישראלים מובחרים בבקבוקים פתוחים, אפשר גם להוסיף לרשימה את שלל הקינוחים החלביים שמגיעים מקונדיטוריה במרכז הארץ. אנחנו טעמנו מה"שילה" - שכבות מוס של שוקולד קפה וריבת חלב לצד פינוק הבית - גלידת ווניל עם קונפיטורת עגבניות שרי ושערות חלבה. אני שוב צריך להתנצל על הנימה האוהדת, אבל תסמכו עליי שמדובר באמת צרופה. החוויה של דולפין ים מזכירה לי למה אני עדיין חי בירושלים - הידיעה שיש כאן עדיין הרבה מאוד אנשים שרוצים להעניק ושמחים לעשות את זה, בעיקר דרך האוכל.

חשבון בבקשה
טעמנו הרבה, אבל מהיכרות אישית עם המנות הגדולות בדולפין ים:
פלטת סלטים – כלולה במחיר הארוחה
מנה ראשונה אחת לזוג - 45 ₪
מנת דג טרי על הגריל או מטוגן - 98 ₪
מנת פירות ים (שרימפס, סקאלופ, מולים) - 98 ₪
בקבוק יין "אלון" של הרי גליל - 110 ₪
קינוח - 32 ₪
סה"כ - 383 ₪ 
 
*כתבה פרסומית.

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה

תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
הסנדק: טעים, שפוי, ירושלמי
ערב אירי אמיתי ב-PATRICK'S בירושלים
ארוחת שף מול נוף ירושלים: מסעדת סקייליין
מסעדת אדום צובעת את ירושלים בטעמים
המלכה האם - מסעדת לה בוקה
קונצרט קולינרי בירושלים
חוזרים אל ברטה
חוזרים אל ברטה
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר