נגישות
נגישות

הרטבים הכי שווים לגריל המושלם

אוהבים בשר? מתכננים ארוחת גריל ורוצים שכולם יבקשו תוספת? קבלו מתכונים לרטבים ארגנטינאיים לבשרים על הגריל מבית בוצ'רי דה ברילוצ'ה ומתכוני ברביקיו מעולים מבית טקסס ברביקיו

מסעדות בתל אביב חדשות מהצלחת
מערכת  zap rest
תאריך פרסום: 02/02/2016, 16:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

הארגנטינאים ידועים באהבתם הרבה לבשר, שמככב כמעט בכל ארוחה ביום. בכדי להתמודד עם כמויות הבשר האדירות, הארגנטינאיים נוהגים ללוות את הבשרים הצלויים על הגריל ברטבים ביתיים על בסיס חומץ, אשר מלבד הטעם המשגע גם עוזרים לגוף בעיכול כמויות הבשר האדירות. המפורסם שבהם הוא הצ'ימיצו'רי הירקרק, אך ישנה גם גרסה אדמונית עם עגבניות ופלפלים. הנה המתכונים המסורתיים מאת השף של בוצ'רי דה ברילוצ'ה.
צ'ימיצ'ורי וקריוז'ה של בוצ'רי דה ברילוצ'ה
צ'ימיצ'ורי ארגנטינאי ביתי
מצרכים
3 כוסות פטרוזיליה טרייה קצוצה דק
½ כוס כוסברה טרייה קצוצה דק
5 שיני שום כתושות וקצוצות דק
50 מ"ל חומץ רגיל
בצל סגול קצוץ  דק
50 מ"ל שמן זית
10 גרם פלפל אדום יבש
30 גרם אורגנו יבש
רבע כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
כף אחת של דבש 
שמן סויה (עד לכיסוי העשבים)

אופן ההכנה
לקצוץ את העשבים על הסכין דק דק, ולהוסיף את כל המרכיבים. להוסיף שמן סויה עד לכיסוי העשבים. לסגור בצנצנת אטומה ולאחסן במקרר ל-24 שעות לפחות.

סלסה קריוז'ה
מצרכים
5 עגבניות
3 פלפל אדום
6 בצלי שאלוט
50 מ"ל חומץ רגיל
50 מ"ל חומץ יין אדום
100 מ"ל שמן זית
25 גרם אורגנו יבש
רבע כפית מלח

אופן ההכנה
קוצצים רק את החלק החיצוני של העגבניות (ללא הליבה) לקוביות קטנות מאוד, וכן את הבצל והפלפל האדום. מוסיפים את  החומץ והתבלינים, ומוסיפים שמן זית לכיסוי התערובת. לסגור בצנצנת אטומה ולאחסן במקרר ל-24 שעות לפחות. 

רטבי ברביקיו מסורתיים מדרום ארה"ב מאת טקסס ברביקיו
מאז ומתמיד התקיימה תחרות עזה בין מדינות חבל הדרום בארה"ב לגבי מקורות הברביקיו, תערובות התיבול הסודיות והרטבים שמלווים את הבשרים המעושנים. כל מדינה עושה את זה קצת אחרת, ואנחנו אלו שנהנים מכל הסיפור. החברים ממסעדת טקסס ברביקיו הסכימו לחלוק איתנו את המתכונים של כמה מהרטבים הקלאסיים.
רטבי ברביקיו מסורתיים. טקסס ברביקיו
רוטב ברביקיו קלאסי סטייל קנזס סיטי
מצרכים
2  כפות חמאה (או שמן סויה)
1 בצל לבן קצוץ גס
2 שיני שום כתושות
2 כוסות קטשופ
1/3  כוס מולסה
1/3 סוכר חום
1/3 כוס חומץ תפוחים
2 כפות חרדל דיז'ון (לא גרגרים)
1 כפית אבקת צ'ילי
1 כפית פלפל שחור
½ כפית פלפל קאיין (אדום) חריף

אופן ההכנה
ממיסים את החמאה (או לחמם את השמן), ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום ל-2 דקות, ואז את שאר המרכיבים, ומבשלים על אש גבוהה לכ-30 דקות. מסננים דרך מסננת דקה.

רוטב ברביקיו חרדל בנוסח דרום קרולינה
מצרכים
2 כוסות חרדל דיזון (לא גרגרים)
2/3 כוס חומץ תפוחים
3 כפות רסק עגבניות
½ כפית טבסקו
¾  כוס סוכר לבן
¼ כוס ציר עוף
2 כפיות  רוזמרין יבש
1 כפית זרעי סלרי
2 כפית אבקת בצל
2 כפית אבקת שום
1 כפית מלח
1 כפית פלפל לבן

אופן ההכנה
מערבבים את כל המרכיבים הרטובים בקערה. כותשים ביחד את כל התבלינים היבשים ומוסיפים לקערה. מערבבים היטב. אין צורך לבשל.  
 
רוטב ברביקיו לבן עם חזרת בנוסח אלבאמה
מצרכים
4 כוסות מיונז
3 כוסות חומץ תפוחים
½ כוס סירופ תירס
 ½  כפית פלפל קאיין (אדום) חריף
½ כוס של שורש חזרת מגורד דק
½  כפית מלח
בונוס אם יש – 2 פלפל חלפיניו קצוצים דק

אופן ההכנה
מערבבים את כל המרכיבים היטב ומאחסנים למשך 12 שעות לפחות. אין צורך לבשל.

>> מילון הגריל השלם של בוצ'רי דה ברילוצ'ה
>> זכייה רביעית כמסעדת הבשרים האהובה ביותר על גולשי רסט

תמונות: יחסי ציבור בוצ'רי דה ברילו'צה וטקסס ברביקיו

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
ביסטרו 56: הנאה מאוכל, נוף קסום ואווירה קסומה
מסעדת השף M37 - המסעדה שלא תרצו לפספס
פורטו – מטבח ים תיכוני: אווירה נעימה ואוכל משובח
סוהו: אסיאתית אמיתית ראשון לציון
חדש ומלוח: אנין  המסעדה החמה של ים המלח נפתחה
מה נשים אוהבות לאכול? המסעדות המושלמות לערב נשים
קינוחי שוקולד מומלצים בעוטף ובצפון
מונא - ביסטרו ירושלמי אלגנטי
דרבי בר דגים: מסעדת הבית של חובבי הז'אנר
בוצ'רי דה ברילוצ'ה - עיירה ארגנטינאית בלב תל אביב
בית ויס התחדש: ברוכה הבאה פוזיטינו
ברונו מארס בפארק הירקון – איפה אוכלים?