נגישות
נגישות

מתכוני קדירות לסוכות

יום כיפור רק הסתיים, ואנו כבר עמלים לקראת החג הבא. אז הסוכה כבר כמעט מוכנה והאושפיזין מגיעים בזה אחר זה. טוב, אולי זה לא בדיוק כך, אבל סוכות הוא חג של ארוחות משפחתיות, ויש לכם הזדמנות חגיגית להכין מתכוני קדירה שמחממים את הלב ומקבלים את פני הסתיו

חגים וימים מיוחדים חדשות מהצלחת
מערכת  zap rest
תאריך פרסום: 24/09/2015, 16:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
לכבוד חג הסוכות ליקטנו כמה מתכוני שף שווים לקדירות מהבילות שאינן דורשות הכנה מסובכת, ויכולות להאכיל משפחה שלמה עם סיר אחד. בכתבה: מתכון ללשון עגל עם ערמונים והדרים, סופריטו עוף בבישול ארוך, תבשיל קטניות מונבטות ללא בשר, קדירת כתף עגל עם סילאן ולימון, ותבשיל מצוין של זנב שור.

תבשיל זנב שור / השף דויד גרוסמן, מסעדת LUCCA
מצרכים:
4 יחידות של זנב שור, כל אחת במשקל של  בין 300 ל- 400 גרם.
400 גרם בצל חתוך גס לקוביות
400 גרם גזר חתוך לקוביות גס
200 גרם סלרי חתוך לקוביות גסות
150 גרם של שיני שום שלמות
1.2 ליטר יין אדום טוב
250 גרם מייפל
50 גרם סוכר
ענף טימין
ענף רוזמרין
2 כפות שמן סויה
כף מלח גס
כף פלפל שחור
2 כוסות פרגולה (פתיתים איטלקים) מבושלים
>> להמשך המתכון
תבשיל זנב שור. צילום: חיים יוסף
קטניות מונבטות עם ברוקולי, שרי, שאלוט ושמיר / שף יואב בר
מצרכים:
200 גרם קטניות מונבטות (חומוס, שעועית לבנה, מאש, עדשים וכו')
5 בצלי שאלוט קלופים
1 כוס ציר ירקות
1 כפית כורכום
מלח
פלפל
שמן זית
100 גרם ברוקולי
10 עגבניות שרי שלמות
צרור שמיר
>> להמשך המתכון
תבשיל קטניות. צילום: יח

קדירת כתף  עגל עם סילאן ולימון / שף אבי שטייניץ
מצרכים:
6 נתחים של 120 גר' חתוכים  מכתף מרכזית של עגל  טרי  (ניתן להחליף בנתחים -   צוואר / צלעות)
מלח
פלפל שחור גרוס
5 כפות שמן זית
2 ענפי רוזמרין טרי
250 גרם בצלצלי שאלוט  קטנים קלופים  
ראש ג'ינג'ר פרוס גס עם הקליפה
כוס יין לבן
כוס וחצי ציר עגל (ניתן להשתמש במשחה)
5-7 כפות סילאן
סרט קליפה של לימון צהוב 
לעיטור  
בצל ירוק
>> להמשך המתכון 
קדירת כתף עגל. צילום: דניאל לילה
סופריטו / שף אבי פרץ, מסעדת מודרן
מצרכים:
900 גרם כתף בקר חתוך לקוביות
300 גרם ארטישוק ירושלמי קלוף וחתוך לטבעות עבות
300 גרם תפוח אדמה "דזירה" חתוך לקוביות
חופן ערמונים מקולפים
3 בצלים חתוכים לקוביות
ענף טימין /קורט בהרט/חצי כפית פלפל שחור גרוס/ מלח לפי טעם
ציר בקר
2 כוסות יין אדום
>> להמשך המתכון
סופריטו עוף. צילום: יח
לשון עגל עם ערמונים והדרים / שף יואב בר, CHEF TO GO
מצרכים ללשון:
800 גרם לשון עגל
1/2 ליטר חומץ
2 עלי דפנה
1 כפית פלפל אנגלי שלם
1 כפית ציפורן
1 בצל, חתוך ל-4 עם הקליפה
1 גזר, חתוך גס
2 גבעולי סלרי, חתוכים גס
1 ליטר מים
>> להמשך המתכון 
לשון עגל. צילום: יח
>> מתכוני שפים שווים למנות דגים חגיגיות
>> עוד מתכוני קדירות

תמונה בעמוד הבית ובראש העמוד: סופריטו עוף. צילום: יח"צ
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
פורטו – מטבח ים תיכוני: אווירה נעימה ואוכל משובח
סוהו: אסיאתית אמיתית ראשון לציון
חדש ומלוח: אנין  המסעדה החמה של ים המלח נפתחה
מה נשים אוהבות לאכול? המסעדות המושלמות לערב נשים
קינוחי שוקולד מומלצים בעוטף ובצפון
מונא - ביסטרו ירושלמי אלגנטי
דוניס דגים ויין  - אוכל משובח ואירוח נפלא
מתי הפעם האחרונה אכלתם אוכל צרפתי אמיתי, ו... כשר?
וולנטיין דיי 2024 – מסעדות מומלצות לדייט ראשון
יום הפלאפל הבינלאומי – עשרת הפלאפליות הכי שוות שיש
מנות האורז הכי שוות שאסור לפספס!
פורים 2023 - איפה אוכלים אחרי העדלאידע?