נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
בשנים האחרונות השום הולך וכובש לעצמו מעמד נכבד במטבח הישראלי. מעמדו של הירק שהיה מוקצה במשך שנים רבות, והיה אף מושא לבדיחות פולניות רבות (בסיפורי שלום עליכם היה השום מוש א הבדיחות הקבוע של הגויים על היהודים), מתקרב למעמד שלו הוא זוכה במטבחים הצרפתי והאיטלקי, עד כי קשה לחשוב על בישול ביתי מודרני בלי שום.

והרי לכם צרה. מי לא מכיר את הטרחה
המייגעת בקילוף ש
ום. מי לא מכיר את
יחידי הסגולה בקירבנו, בעלי הסבלנות
הסטואית, העומדים להם דקות ארוכות
ומקלפים באצבעות סבלניות פיסה אחר
פיסה. אך רובנו, קצרי ציפורניים או עצלנים מעדיפים לחתוך בבשרו באכזריות, ולהוריד את הקליפה יחד עם חלקים גדולים מן השום עצמו.

אך הנה הגיעה לה התרופה, פשוטה עד
כדי חוסר אמון. הניחו את שן השום
על גבה (קשה להגדיר איפה הגב של השום, אבל איכשהו כולם מבינים מה זה)
ולחצו על קצוות השום. לא חזק עד
כדי שבירה, אבל שיישמע "קראק"
כזה, ואז קלפו. כל הקליפה יורדת
במשיכה אחת. את הפטנט הזה למדתי
מטבח במסעדה איטלקית, דווקא בפריז.
אין לו מושג למה זה עובד וגם לי לא.
המגלה יהיה מתמודד רציני לפרס נובל
לדברים מיותרים בחיים.
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
ביסטרו 56: הנאה מאוכל, נוף קסום ואווירה קסומה
מסעדת השף M37 - המסעדה שלא תרצו לפספס
פורטו – מטבח ים תיכוני: אווירה נעימה ואוכל משובח
סוהו: אסיאתית אמיתית ראשון לציון
חדש ומלוח: אנין  המסעדה החמה של ים המלח נפתחה
מה נשים אוהבות לאכול? המסעדות המושלמות לערב נשים
קינוחי שוקולד מומלצים בעוטף ובצפון
מונא - ביסטרו ירושלמי אלגנטי
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר