בשנים האחרונות השום הולך וכובש לעצמו מעמד נכבד במטבח הישראלי. מעמדו של הירק שהיה מוקצה במשך שנים רבות, והיה אף מושא לבדיחות פולניות רבות (בסיפורי שלום עליכם היה השום מוש א הבדיחות הקבוע של הגויים על היהודים), מתקרב למעמד שלו הוא זוכה במטבחים הצרפתי והאיטלקי, עד כי קשה לחשוב על בישול ביתי מודרני בלי שום.
והרי לכם צרה. מי לא מכיר את הטרחה
המייגעת בקילוף שום. מי לא מכיר את
יחידי הסגולה בקירבנו, בעלי הסבלנות
הסטואית, העומדים להם דקות ארוכות
ומקלפים באצבעות סבלניות פיסה אחר
פיסה. אך רובנו, קצרי ציפורניים או עצלנים מעדיפים לחתוך בבשרו באכזריות, ולהוריד את הקליפה יחד עם חלקים גדולים מן השום עצמו.
אך הנה הגיעה לה התרופה, פשוטה עד
כדי חוסר אמון. הניחו את שן השום
על גבה (קשה להגדיר איפה הגב של השום, אבל איכשהו כולם מבינים מה זה)
ולחצו על קצוות השום. לא חזק עד
כדי שבירה, אבל שיישמע "קראק"
כזה, ואז קלפו. כל הקליפה יורדת
במשיכה אחת. את הפטנט הזה למדתי
מטבח במסעדה איטלקית, דווקא בפריז.
אין לו מושג למה זה עובד וגם לי לא.
המגלה יהיה מתמודד רציני לפרס נובל
לדברים מיותרים בחיים.
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת