כמחווה ליום עצמאותה ה - 52 של המדינה וכפתיח לגל המסיבות שהולך לשטוף אותנו, המדור יוקדש הפעם לקוקטייל 52-B למען האמת, ה - 52-B הוא לא בדיוק קוקטייל. למען האמת, רוב המשקאות הנקראים קוקטיילים אינם קוקטיילים, אלא משקאות מעורבבים (אני מבטיח להקדיש את אחד המדורים הבאים לקוקטיילים, ושם הנושא יוסבר לעומקו).
52-B נחשב לאחד המשקאות הקשים להכנה וזאת בגלל שהוא עומד לכאורה בניגוד גמור למה שקוקטייל אמור לייצג - כלומר, ערבוב של משקאות. ה - 52-B מכיל שלושה מרכיבים, אשר צריכים להימזג בשלוש שכבות שלא יתערבבו האחת בשניה. אמנות ההכנה של שלוש השכבות האלה (אשר, למען האמת, היא פשוטה מאוד אך איטית ומייגעת - צריך לטפטף באיטיות על צדה החיצוני של כפית - הנה , גיליתי את הסוד הגדול) נחשבת לאחד המבחנים האחרונים של ברמן מתחיל.
קיימים כ - 200 מתכונים ל - 52-B, זה שיובא כאן מכיל קהלואה, אייריש וקואנטרו. השילוב שלהם הוא מרשם די בטוח להנגאובר. זו גם הסיבה שהקוקטייל קרוי על שם המפציץ הכבד, שפעל לראשונה במלחמת העולם השניה, וכידוע בהצלחה רבה.
52-B
שליש מנה קהלואה
שליש מנה אייריש קרים
שליש מנה קואנטרוכוס
כוס - שוט
שוב, סדר המשקאות חשוב. הקהלואה נמזגת ראשונה, הקואנטרו אחרון. יש להניח כפית כשפניה פנימה על שפת הכוס ולטפטף עליה את המשקאות באיטיות. קיים מנהג מגונה להצית את המשקה לאחר מזיגתו והמדור שולח את בקשתו הכנה להמנע ממעשה זה.
גרסה מעניינת (ולדעתי אף טובה יותר) של ה - 52-B נקראת 53-B ותיחשף במדור זה ביום העצמאות ה - 53. יהיה שווה לחכות.
.bartender@rest.co.il
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת