נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

החדשה של רושפלד
מאסטר שף חורכת את טבלאות הרייטינג ובטיימינג מושלם נפתחה עלמה לאונג', המסעדה החדשה של השף יונתן רושפלד. חלל קטן שמיועד ל-30 סועדים בלבד בעיצוב אקלקטי על קו התפר בין אירופאי לים תיכוני, משמש במה לתפריט שמשתנה כל יום בהתאם לחומרי גלם, עונה וטרנדים קולינאריים. ארוחת בוקר מוגשת רק לאורחי מלון עלמה, ושארית היממה מחולקת על פי סגנונות: בשעות 12:00-16:00 תפריט עסקי (מנה ראשונה כלולה במחיר המנה העיקרית), 16:00-19:00 תפריט לאונג' קליל והחל מ-19:00 יוגש תפריט ערב. בכל יום יכין רושפלד 8-10 מנות וביניהן דגים נאים, פירות ים, פסטה יומית, הדג הטוב ביותר שיש בשוק ומנת בשר (צלעות טלה/נתח בשר מובחר(. מעריצים ושאר סועדים שמחפים טיפול עוד יותר אישי יוכלו לבחור בארוחת טעימות שרושפלד יבשל במיוחד עבורם מחומרי הגלם המשובחים ביותר במטבח באותו יום. תפריט יינות מצומצם ואיכותי מהארץ ומהעולם משלים את החוויה. בתחילת כל ערב יוחלט איזה יין יוגש בכוסות, וכך מתאפשר לסועדים לחוות יינות גדולים מבלי לרכוש בקבוק שלם. מחירים: החל מ-58 ₪ למנה ראשונה ו-160 ומעלה לעיקרית.
עלמה לאונג'
יבנה 23 פינת אחד העם, תל אביב

שעות פעילות: א'-שבת מ-12:00

 

צילום: איתי סיקולסקי. עלמה לאונג'

קולינריה עם מודעות חברתית
ברמת הנדיב, על רכס הכרמל בין זיכרון יעקב לבנימינה, נפתח לאחרונה מטעים – בית קפה-מסעדה שמשלב תפריט חלבי כשר, נוף לטבע ומודעות חברתית. השף עמי דניאל מיישם עקרונות של מטבח ישראלי-ים תיכוני ששם דגש על חומרי גלם טריים ועל חיבור לסביבה, לאדמה ולשורשים. התפריט כולל ארוחות בוקר, סלטים ופסטות (כ-50 ₪ בממוצע) לצד מנות מיוחדות כגון סינייה חציל קלוי, בורגול וטחינה חמה (56 ₪), אמא אדמה - קדרת ירקות שורש עם מג'דרה עדשים, חיטה מעושנת ויוגורט משובח (54 ₪), כריכים, מנות דגים וקינוחים. מעבר לערך הקולינרי, המסעדה הוקמה כעסק חברתי ומפעילה תכנית מיוחדת של העסקה והכשרת בני נוער בסיכון למקצועות המסעדנות, במטרה לסלול בפניהם את הדרך להשתלבות בחברה. התכנית פועלת בשיתוף עם עמותת על"ם והמועצה המקומית זיכרון יעקב בתמיכת קרן דואליס להשקעות חברתיות, המובילה שינויים בישראל באמצעות השקעה בעסקים חברתיים. המסעדה ממוקמת בלב פארק רחב ידיים וצמודים לה אולמות שבהם ניתן לקיים ישיבות, סדנאות, מפגשים עסקיים, אירועי עובדים ועוד.
מטעים
גני רמת הנדיב, זיכרון יעקב

שעות פעילות: א' - ה' 08:00-16:00, ו' 08:00-14:00, שבת סגור


צילום: דרור כץ. מסעדת מטעים, זיכרון יעקב

איטליה א-לה יפו
הדבר האחרון שאפשר לצפות למצוא צמוד למסגד יפואי הוא מסעדה איטלקית אותנטית. לא אותנטיות של מפות משובצות ובקבוקי קיאנטי ריקים משתלשלים מהתקרה, אלא מסעדה שנאמנה למטבחי צפון ארץ המגף, עם קריצה לדרום בצורות פסטה ובמספר חומרי גלם. מאחורי הפרויקט הצנוע-אך-איכותי שמסיים הרצה עומדת מיכל ברמן, שהתגוררה תקופה ארוכה בניו יורק ועבדה בתחום, וכעת שבה לארץ כדי ליישם את הידע שרכשה. התפריט מצומצם וכולל בראש ובראשונה מנות פסטה מתוצרת בית עם בשר או בלעדיו, ולמרבה השמחה האחרונות אינן נופלות ברמתן (כ-65 ₪ בממוצע למנה בשרית ו-45 לצמחונית). פולנטה, אותו תבשיל תירס חם ומנחם, מופיע במספר הרכבים כמנת פתיחה או מנה עיקרית, ובאגף העיקריות מככבים תבשילי בשר בבישול ארוך (75 ₪ בממוצע). המסעדה ממוקמת במבנה עתיק ששופץ, ויחד עם שירות אישי ואווירה אינטימית נדמה שאין מתאימה ממנה לארוחה חורפית זוגית ורומנטית. 

סולה
בית אשל 31, יפו

עות פעילות: ב'-שבת מ-19:00, ראשון סגור 


בא לשכונה בר חדש
בתל אביב יש המון ברים שכונתיים, אבל תמיד יש מקום לעוד אחד. בפינת הרחובות מאז"ה ויהודה הלוי נפתח בימים אלה קולינס, בר חדש בבעלות אנשי מקצוע מתחום הבילוי הלילי: יובל בראשי, ממקימי 223 ובעלי מסעדת סושיאל קלאב וגסטרופאב יהודה הלוי; ואסף אבוטבול מקבוצת הפורום בבאר שבע שמנהלת מקומות כמו הספריה, קמפיי, דרפט, פורום ועוד. הבר עוצב על ידי המאסטר ברמן ששותף במקום אך עוסק גם בתחום העיצוב, ואבוטבול יצר קוקטיילים מקוריים וצבעוניים כגון אמריקן מינט קולינס - ורסיה עדינה של מינט ג'ולפ קלאסי, ביטר קולינס עם גויאבה אדומה, בזילק גאם קולינס על בסיס בזיליקום ומונין באבל גאם לאוהבי המתוק ועוד. תפריט בר מגוון כולל מנות קלילות שמתאימות לאלכוהול: ארטישוק רומאי, קרפצ'יו בקר, קולינס שרימפס ואננס צרוב על הפלאנצ'ה ועוד, במחיר ממוצע של 33 ₪, בדיוק כמחיר הקוקטיילים.
collins

מאז"ה 49, תל אביב

שעות פעילות: א' – שבת החל מהשעה 18:00.

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

דירוג הכתבה

לא אהבתי מעולה
כתבות נוספות של שרון בן דוד
מעשנים בשר: מסעדות בשר אחרות
מתחם שרונה
6 מסעדות חדשות בירושלים
הפתיחות - מסעדות חדשות בתל אביב
חמין של מסעדת קיטון (צילום: רונית רומנו)
סביח בחומוס שוק בכפר סבא (צילום: באדיבות המקום)
נתח בשר במעשנה (צילום: באדיבות המקום)
תפוח אדמה מוקרם (אילוסטרציה מתוך unsplash)

תגובות0

הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי