נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

מנטרה
מסעדת מנטרה בבעלות השף יעקב אלישע ועידן דורון מסיימת הרצה לאחר שנפתחה לפני מספר חודשים לטובת הקהל הצעיר בירושלים, שדורש מסעדות לא כשרות שפתוחות גם בסופי שבוע. המסעדה ממוקמת במתחם חצר פיינגולד שבלב ירושלים, במבנה אבן רומנטי בן 120 אשר לשעבר שימש משכנה של מסעדת אדום המיתולוגית. המקום מוגדר גם כבר יין ומציע תפריט עשיר ומגוון של יינות, בעיקר תוצרת ספרד. התפריט שואב השראה בעיקר ממטבחי ספרד ואיטליה אך ניתן למצוא בו גם סשימי טונה אדומה וצלעות טלה. מהמגוון שהוגש הצליחו במיוחד רביולי תרד ואפונה מתוקה ברוטב יין לבן ואספרגוס (72 ₪), בזכות פסטה טובה מתוצרת בית, ומעורב לא ירושלמי (113 ₪) – שרימפס, קלמרי ופיסות דניס מקומחים ומטוגנים. מחיצת זכוכית מפרידה בין חלל המסעדה לבר עישון, קונספט נדיר בימינו, שהחל מהשעה 23:00 מוגש בו תפריט טאפאס לליווי אלכוהול: מיני בורגר וצ'יפס (35 ₪), כרובית קריספית (29 ₪) ועוד. בהמשך צפויים להתקיים ערבי פלמנקו אחת לשבוע, במקביל לערבי ג'אז וסול שיתקיימו בבר המסעדה.
חצר פיינגולד, יפו 31, ירושלים, 02-6244994
שעות פעילות: א'- ה' 18:30 עד לקוח אחרון, ו'-שבת 13:00 עד לקוח אחרון

מנטרה. צילום: אריאל עוזרי

קופיקס
המחאה החברתית ממשיכה להכות גלים ומתורגמת לרשת בתי קפה אקספרס חדשה שמבשרת על מהפכה צרכנית. הסניף הראשון של רשתCofix  נפתח ברחוב אבן גבירול בתל אביב ומציע מגוון מוצרי מזון ומשקאות בקונספט TAKE AWAY ובשיטת תמחור ייחודית: הכול בחמישה שקלים. היזם אבי כץ, מייסד קבוצתBEE  קמעונאות, נשיא ומייסד קרן הגשמה (קרן ההשקעות הקבוצתיות הגדולה בישראל) ובעל ניסיון בלמכור הרבה ובזול, חבר ליזם בני פרקש, לעו"ד חנן שמש ולאשת העסקים חגית שינובר בהקמת הרשת מתוך ראייה חברתית וחזון שאפשר גם אחרת. התפריט מהודק ומתאים לאורח חיים מהיר אך בריא: קפה איכותי, כריכים טריים, טוסטים, מאפים טריים (מתוקים ומלוחים), פירות וירקות טריים חתוכים, עוגות ועוגיות, שתייה קלה, מיצים טבעיים סחוטים במקום! ועוד. הבעלים מתכננים פריסה של למעלה מ-100 סניפים בשלב הראשון וכ-300 סניפים בשלב השני. בקרוב ייפתחו שני סניפים נוספים ברחוב קינג ג'ורג וברחוב הארבעה בתל אביב. חנויות הרשת תופעלנה על ידי זכיינים, והמוסד הבנקאי המלווה את הקמת הרשת בישראל יציע להעמיד 100 הלוואות בתנאים מיטיבים לזכייני הרשת לצורך מימון פתיחתן של 100 חנויות הרשת הראשונות. כשר.
אבן גבירול 92, תל אביב, 03-6447441
שעות פעילות בתקופת ההרצה: א'-ה 7:00 – חצות, שישי 7:00-14:00, מוצ"ש - סגור


לחמק'ה
באצבע הגליל, קילומטר וחצי אחרי הפנייה ימינה בקניון נחמיה, בתוך מתחם נופית החרמון, נפתחה לחמק'ה שכשמה כן היא, מאפייה קטנה ומתוקה. התפריט כולל לחמים מסוגים שונים, מאפים מתוקים ולא-מתוקים, עוגות בחושות כמו עוגת גזר וטחינה או עוגת מייפל עסיסית, עוגיות ג'ינג'ר ואפילו עוגיות שקדים נטולות גלוטן. כל המוצרים מיוצרים במקום בעבודת יד ממרכיבים טבעיים בלבד, ונאפים מדי בוקר על ידי האופה ישי גרבר ("פוקצ'ה" לשעבר). לפני שמצטיידים בלחמים ומאפים לקחת הביתה אפשר לשבת ליד שולחנות עגולים ולבנים ולנשנש כריכים מהלחם שנאפה במקום, למשל כריך קורנדביף עם בצל מקורמל, להמשיך בסלטים מירקות טריים ולקנח בקפה משובח ובעוגת דניש שוקולד או אגוזים, קרואסון או מאפין שכולו בריאות. בכל יום החל מ-18:30 ועד לסגירה מתקיים מבצע  1+1 על כל הלחמים והמאפים.
אזור תעשייה צפוני, קריית שמונה, מתחם נופית החרמון, 04-6441978
שעות פעילות: א'-ה' 8:00-19:00, ו' 8:00-15:00, מוצ"ש – סגור

לחמקה. צילום: נטע גרבר

מלגו ומלבר
פינת הרחובות רוטשילד ומרמורק ידעה כבר גלגולים רבים. לאחרונה מאייש את הלוקיישן המבוקש "מלגו ומלבר" – בר דגים ופירות ים המציע תפריט פירות ודגים ים טריים בפרשנות מקורית ומגוונת לצד תפריט אלכוהולי מושקע. הביטוי "מלגו ומלבר" לקוח מהשפה הארמית, ופירושו "מבפנים ומבחוץ". השם מקבל ביטוי בתפריט המושפע ממטבחי הים התיכון מצד אחד וממטבחים עולמיים מצד שני. לדוגמה: סשימי דג ופילה תפוז עם ויניגרט מירין, פלחי תפוז מפולטים, פלפל חריף וטפנד זיתים (27/39 ₪), סרדינים טריים ממולאים בשקדים ועשבי תיבול  (29/42 ₪), ביסלי דגים – דגים מתחלפים פריכים מצופים בגרמולטה (48 ₪) ועוד. את המנות מלווה תפריט יינות שרובם לבנים, המשתלבים בהרמוניה עם תוצרת הים. גם תפריט היינות מחולק כשם המקום ל"מלגו" ו"מלבר" - יינות מיוחדים מיקבי בוטיק מקומיים לצד יינות מאיטליה, ספרד, אוסטרליה וארגנטינה. על עיצוב המקום אמונים שני סטודנטים צעירים לעיצוב שבחרו בקו אורבני ומינימליסטי המתכתב עם סגנון הבאוהאוס המאפיין את המבנה הוותיק ועם תיאטרון "הבימה" המיתולוגי הסמוך.
רוטשילד 142 (פינת מרמורק), תל אביב, 03-6314214
שעות פעילות: א'- שבת, 18:00 עד לקוח אחרון

מלגו ומלבר. צילום: אנטולי מיכאלו

 


 

















צילום בראשית העמוד: cofix. צילום: יעל אנגלהרט

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER

כתבות נוספות של שרון בן דוד

5 מסעדות בשר אחרות
מתחם שרונה
6 מסעדות חדשות בירושלים
הפתיחות - מסעדות חדשות בתל אביב
חמש מסעדות חדשות בתל אביב - יוני 2014
חמשת הלייט נייט המומלצים בתל אביב
 4 ביולי 2014 - לא על ההמבורגר לבדו
חדשות מרץ מהצלחת-תל אביב
ביסטרו 56: הנאה מאוכל, נוף קסום ואווירה קסומה
איפה אוכלים בחול המועד פסח 2024? מסעדות כשרות ומומלצות
מסעדת השף M37 - המסעדה שלא תרצו לפספס
פורטו – מטבח ים תיכוני: אווירה נעימה ואוכל משובח