נגישות
נגישות

חדשות אוכל: מתחממים עם מנות חדשות של חורף

הטהאלי-בר הראשון בישראל, ארוחת בוקר מפנקת בלוקיישן מנצח ותפריט ערב חדש במסעדה הציורית של זכרון יעקב - מקבץ חדשות טעימות במיוחד שיעזרו לכם לקבל את הגשם כמו שצריך

מגזין REST חדשות אוכל
עודד פשטצקי

עודד פשטצקי

06/11/2018
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

החולצות הארוכות מתעוררות מתרדמת הקיץ, העלים נפרדים לשלום מהעצים והרוחות החזקות מבשרות שגנרל חורף כבר כאן - זה בדיוק הזמן לגלות לכם מה חדש בקולינריה המקומית.

מהודו באהבה: הכירו את הטהאלי-בר הראשון בתל אביב
במשך שלוש שנים בנתה לעצמה מא פאו מוניטין מכובד בקרב חובבי המטבח ההודי, בדגש על אלו שחשים געגועים עזים לטעמים, לצבעים ולניחוחות של מומביי. לקראת החורף הבא עלינו לטובה ובעקבות הביקוש, החליטו קברניטי המקום של הסניף בנחלת בנימין להסב את ההודית המשפחתית לטהאלי-בר. בתפריט החדש והמסעיר תמצאו ארבע קטגוריות עיקריות: מסורתי – מבחר מנות קלאסיות אהובות (דגים, עוף, צמחוני וטבעוני); דוסה – קרפ עדין מבלילת אורז ועדשים (ללא גלוטן) במילויים מגוונים; קארי – תבשילים מסורתיים המוגשים בליווי אורז; ו-ביראני – תבשילים המבושלים עם אורז בסמטי עשיר. כל המנות החדשות יוגשו עם מגוון תבשילים, ד'אל עדשים וסלט ירקות. בנוסף תמצאו בסניף תפריט אלכוהול חדש הכולל בין השאר בירות מיוחדות כמו קינגפישר (בירת לאגר הודית קלילה) ובלומון (בירת קראפט שעשתה עלייה מארה"ב) וכן קוקטיילים כמו גוראי ג'ין (ג'ין, ליים, נענע ומלפפון), קאלי קמפרי (קמפרי, וורמוט, מנגו ולימונדה) ומומביי סנגריה (רום, יין אדום, תפוז, פירות יבשים וקינמון). 
מא פאו - נחלת בנימין 59, תל אביב 053-4274881

טאלי עוף של מסעדת מא פאו (צילום: שי אפגין) הכי כיף הודי בחורף. טאלי עוף של מא פאו (צילום: שי אפגין)

להשתנות תמיד: קולקציית אטריות סתווית ומרקים מחממים ברשת FRAME
כבר יותר מעשור וחצי שרשת מסעדות הפיוז'ן FRAME, מככבת באופן קבוע ברשימת המקומות הטובים לאכול בהם סושי עם טוויסט. כדי להישאר כל כך הרבה זמן בפסגה, צריך כנראה להתחדש ללא הפסקה ותמיד להפתיע ולסקרן את הסועדים. אם הייתם זקוקים להוכחה נוספת לכך שמדובר ברשת שנמצאת במגמת התחדשות מתמדת, הרשו לנו להיות הראשונים שמספרים לכם על קולקציית האטריות החדשה שממתינה לכם בסניפים של FRAME, הפועלים ברמת החייל, בראשון לציון ובנתב"ג. אז מה בתפריט? מדובר בין היתר באטריות ביצים מוקפצות עם פילה בקר, נבטים, כרוב, ברוקולי, בצל ירוק, כוסברה ובוטנים (74 שקלים); פאד תאי פירות ים עם נבטים, גזר, בצל ירוק ובוטנים (79 שקלים) ומנה מומלצת במיוחד העונה לשם נודלס שחיתות - אטריות ביצים מוקפצות עם פילה בקר, חזה אווז מעושן, בצל לבן, רוטב חלב קוקוס וקארי צהוב, בעיטור שבבי בטטה קריספיים ובוטנים (78 שקלים). חוץ מהקולקציית האיטריות תוכלו להתחמם גם עם מרקים מרקים חדשים בתפריט, בהם טום יאם מקארי אדום, חלב קוקוס, למון גראס, כפיר ליים, פטריות צ'ימאג'י וכוסברה (46 שקלים); ומרק אגדאשי טופו עם סויה, מירין, פטריות שיטאקי ונתח טופו פריך (43 שקלים). 
פריים סושי בר - ראול וולנברג 2, תל אביב 053-9368746/ פריים סושי בר ראשון לציון - שד' נים 2 (קניון עזריאלי ראשונים),  053-9375232 

תפריט חורף במסעדות פריים (צילום: טל פישר) מקפידים לחדש. תפריט חורף חדש בפריים (צילום: טל פישר)

בשורה משמחת לתושבי באר שבע: סניף חדש של פאב 55 נפתח בישפרו פלאנט
אחרי ההצלחה המסחררת של ארבעת הסניפים הראשונים, נפתח ב-28 באוקטובר הסניף החמישי במספר של פאב 55. הסניף החדש נפתח במתחם ישפרו פלאנט שבבאר שבע ומציע כמיטב המסורת 55 סוגים שונים של בירה מהחבית. על עיצוב הפנים המרשים של המקום חתום האדריכל מילו צדיק (הבוטקה ת"א, טרנטינו ראשל"צ, אינגריד ת"א), שהצליח ליצור חלל צבעוני עם אווירה חמימה תוך שימוש בהרבה עץ וברזל. על מסכי הענק של פאב 55 תוכלו לצפות בכל משדרי הספורט החשובים (משחקים של הליגה האנגלית והספרדית, ליגת האלופות, משחקי כדורסל ועוד) ואת החוויה תשלימו עם תפריט האוכל העשיר, המכיל מגוון מנות שמשתלבות נהדר עם בירה צוננת. המקום החדש יהיה פתוח בימים ראשון עד שישי החל מהשעה 17:00 ועד אחרון הלקוחות ובשבתות החל מהשעה 13:00 ועד אחרון הלקוחות. ארוחות עסקיות מוצעות בימי ראשון-שישי עד השעה 18:30 ובימי שבת עד השעה 18:00.
55 אוכל ובירה - ישפרו פלאנט, ברוך קטינקא 2, באר שבע. 08-6671919

פאב 55 (צילום: נמרוד גנישר) קופצים לבירה בבאר שבע. פאב 55 בישפרו פלאנט (צילום: נמרוד גנישר)

תפריט ערב חדש במסעדת תשבי
מחפשים מסעדה כשרה (חלבית) ואיכותית במדרחוב הציורי של זכרון יעקב? יש לנו חדשות מצוינות בשבילכם: מסעדת תשבי משיקה בימים אלה תפריט ערב חדש, שמבוסס על חומרי גלם עונתיים וטריים מתוצרת האזור. בתפריט החדש שהרכיב השף ליאור פטרקובסקי, תמצאו מגוון מנות שמתכתבות עם היינות הייחודיים של יקב תשבי כמו מאפה בירה וקממבר, המוגש לצד ריבת יין משובחת (42 שקלים). לצד המנות הקבועות, בהן פיצה ביאנקה (פיצה ללא רוטב עגבניות עם מבחר סוגי פטריות, גבינת מסקרפונה, גבינת פקורינו ועירית – 64 שקלים) ורדיאטורה סלקים (סלקים, שמנת, גבינת עיזים ופטרוזיליה – 68 שקלים), מדי ערב יגיש השף פטרקובסקי מנות ספיישל מקוריות. כמו כן את תפריט הערב ילווה תפריט יין עשיר הכולל מגוון רחב של יינות מהיקב במחירי מדף. את הארוחה מומלץ לקנח במבחר קינוחים המיוצרים במקום תוך שימוש בשוקולד וולרונה, הנחשב לטוב בעולם, שמיובא לישראל באופן בלעדי על ידי יקב תשבי.
תשבי - המייסדים 23, זכרון יעקב. 04-6290280

פיצה במסעדת תשבי (צילום: דני גולן) אוכל חלבי נהדר ותפריט יין ייחודי. תפריט ערב חדש במסעדת תשבי (צילום: דני גולן)

ברוכים הבאים למועדון ארוחת הבוקר של דון קמילו
לשטחה של החצר הפנימית המרהיבה של מלון היוקרה The Jaffa, שמתהדרת בשריד עוצר נשימה של חומה צלבנית מהמאה ה-13, פונות זוג מסעדות מומלצות: Golda's Delicatessen ו-Don Camillo. Golda's Delicatessen היא הדלי הניו יורקי הראשון מסוגו בישראל ודון קמילו היא מסעדה איטלקית קלאסית, אף היא בסגנון ניו יורקי (המסעדות פתוחות הן לאורחי המלון והן לקהל הרחב). לאחרונה השיקה מסעדת דון קמילו את ארוחות הבוקר המושקעות שלה, הכוללות בופה עשיר ועמוס בכל טוב, מיצים טבעיים שנסחטים במקום, שתייה חמה ומנה עיקרית לבחירה במחיר של 135 שקלים לסועד. בבופה תמצאו מגוון נקניקים, דגים מעושנים, גבינות, סלטים ומאפים ובתפריט העיקריות תמצאו בין השאר ביצים עלומות שמוגשות עם תפו"א ועגבניות שרי, שקשוקת עגבניות, פלפלים ושום, פנקייקס שקדים ופרנץ' טוסט חלה עם סירופ מייפל איכותי. על תפריט הקינוחים המוקפד ועל מבחר המאפים המתוקים שמככבים בבופה, אחראית הקונדיטורית המוכשרת טל הניג (מול ים), שמעניקה פרשנות אישית לקינוחים איטלקיים קלאסיים. ארוחת הבוקר של דון קמילו מוגשת בימים ראשון עד חמישי בין 10:30-7:30 ובסופי שבוע בין 11:00-7:30.
דון קמיליו - יפת 36, תל אביב. 053-9416930

ארוחת בוקר במלון THE JAFFA (צילום: דן פרץ) לפתוח את היום בלוקיישן מרהיב. ארוחת הבוקר החדשה של דון קמיליו (צילום: דן פרץ)

ללא חשש: סואי סושי בתל אביב הופכת כשרה
נסיים עם מסעדת סואי סושי בתל אביב, שהחליטה לקבל את הסתיו עם מטרה ברורה לפנות לקהל סועדים רחב יותר. לאור הביקוש של ציבור הלקוחות ואנשי המשרדים הרבים שסמוכים למקום, החליטו בסושי סושי להפוך את הסניף בשאול המלך לכשר. בתפריט תמצאו כמעט כל קלאסיקה אסיאתית קלילה שעולה על דעתכם (מינוס פירות ים ושאר שרצים) בהן בין היתר מגוון קומבינציות של סושי, סלט מלפפונים ואצות, מרק טום יאם, איטריות מוקפצות בדרגות חריפות שונות ועוד. בימי חול המקום פועל בין השעות 11:00-23:30, בשישי עד שעה לפני כניסת השבת ובמוצ"ש החל מצאת השבת ועד 23:30.
סואי סושי – שאול המלך 4, תל אביב. 053-9427663 

סואי סושי תל אביב (צילום: אבישי פינקלשטיין) אסיאתי קליל ולא מתחכם. סואי סושי הכשרה (צילום: אבישי פינקלשטיין)

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

דירוג הכתבה

לא אהבתי מעולה
מנה במסעדת משק ברזילי (צילום: בן יוסטר)
פיצה של מסעדת אוליברי (צילום: באדיבות המקום)
נתח בשר במסעדת NG (צילום: באדיבות המקום)
מסעדת גוסטינו (צילום: באדיבות המקום)
שקשוקה במסעדת בנדיקט (צילום: שרית גופן)
ארינג'י פטריות של מסעדת OPA (צילום: באדיבות יח"צ)
פאנקי סיסיליה (צילום: יהונתן בן חיים)
כיסונים עדינים של דנון (צילום: דניה ויינר)

תגובות0

הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי