נגישות
נגישות

פינגוין חוגגת 77 שנים ועוד חדשות קולינריות

סדנת פירוק נתחי בקר במסעדת מושבוצ, חגיגות 77 השנים של פינגוין בנהריה, ארוחות ערב מיוחדות בנקודת חן בעזוז, שגב משה פותח רשת מסעדות חדשה ועוד ממה שקורה במסעדות בארץ

המלצות קולינריות חדשות מהצלחת
שרון שגב
תאריך פרסום: 01/01/2017, 12:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

פינגווין חוגגת 77 שנים עם פגישת מחזור ענקית ופסטיבל מחווה נהרייני
לפני 77 שנים הקימו הוגו אופנהיימר ובנו ארנסט את פינגוין - קיוסק גזוז, שהפך במרוצת השנים לבית קפה-מסעדה בסגנון וינאי, עם מנות מיתולוגיות כמו שניצל פינגוין, סלט כרוב, מרק הגולש ושטרודל תפוחים המוגש עם גלידה וקצפת. כיום מנהל את המסעדה, אמיר בן הדור הרביעי  של משפחת אופנהיימר.

לאורך הדורות מאז הקמת המסעדה בשנת 1940, עבדו בפינגוין אלפי עובדים: מלצרים, ברמנים, שפים עובדי מטבח ותחזוקה ועוד. לכבוד חגיגות ה-77 שנים למסעדה תתקיים ביום חמישי, ה-9.11, פגישת מחזור ענקית ושמחה.

בנוסף, מסעדות בנהריה יוצאות בפסטיבל שכולו מחווה למסעדה המיתולוגית, ויגישו במהלך חודש נובמבר מנות מיתולוגיות עם אינטרפרטציה מקומית. בין המסעדות המשתתפות: קפה אתנחתא, חומוסיית דני, מסעדת מול הים, קונדיטורית בריוש, קפה גרג, גלידריית בלוברי, חומוסיית חמסיקה, קפה קפה ועוד.
פינגוין, שדרות הגעתון 31, נהריה. 053-9444191
השניצל המפורסם של פינגווין. צילום: אנטולי מיכאלו

סדנת פירוק במושבוצ
מסעדת מושבוצ מזמינה אתכם לפרק, ללמוד ולטעום את כל חלקי הרבע הקדמי של הבקר בתפריט: אנטריקוט, אונטריב, צוואר, שורט ריבס, אסאדו חזה (בריסקט), כתף (מס' 4), ועוד . נתכנס בחצר המסעדה, ונפרק חלק אחרי חלק את הרבע הקדמי של הבקר. נניח על הגריל, במחבת, במעשנת, בטאבון. נדבר על דרכי הטיפול המתאימות לכל נתח, נטעם ונעמוד על ההבדלים בין נתח לנתח.
מתי זה קורה? בתאריכים 29-30.10.17 (ראשון ושני) בשעה 18:00 במושבוצ. 249 שקלים למשתתף. להרשמה: 04-6795095.

נקודת חן בעזוז
באחת הנקודות הכי יפות בדרום הארץ נמצא מתחם צימרים רגוע ויפה, ומסעדה מצוינת. בנקודת חן יש ארוחות בוקר שמוגשות כבופה וגם ארוחות ערב "הכל על השולחן" המוגשות מהשעה 19:00 בתיאום מראש, ובשבת וחול המועד פתוח ללא תיאום מראש. בין המנות בתפריט הערב: כוסית וודקה ורימונים סחוטרי שמרימים בתחילת הארוחה, מרק "דרמסאלה" מעדשים כתומות ובטטה בטעמים של הודו; תבשיל בשרי בבישול איטי, תבשיל צמחוני מקטניות מונבטות ועוד. יש גם מנות ילדים, ובסוף הארוחה קינוח ותה מצמחי הגינה. עמדת קריוקי פתוחה לשירה בציבור לאורך כל הערב. 
לפרטים והזמנות: אלה/אלי 050-5646277
נקודת חן - עזוז

שגב קראנצ' בורגר
שף שגב משה משיק קונספט קולינארי חדש בדמות רשת מסעדות מזון מהיר תחת השם "שגב קראנצ' בורגר", בה הוא בורא את מנת ההמבורגר הקלאסית מחדש והופך אותה לקראנצ'ית. בהמבורגר של שגב משולבים חוטי אורז מסולסלים ופריכים, המאריכים את גובה ההמבורגר ויוצרים ביס פריך במיוחד.

הסניף הראשון של "שגב קראנצ' בורגר" נפתח במתחם הסינמה סיטי בראשון-לציון, ובשנה הקרובה יפתחו כשלושה סניפים נוספים בארץ ושלושה סניפים בחו"ל. התפריט של שגב קראנצ' בורגר מציע את מנת הדגל: ארוחת קראנצ' בורגר הכוללת המבורגר מבשר בקר טרי 200 גרם עם ירקות וחוטי אורז מסולסלים, צ'יפס לבחירה ושתייה ב-49 שקלים. תוספות (7-15 ש"ח): ישראל (חציל וטחינה), פרו (תירס מעושן וכוסברה), מקסיקו (גואקמולה וחלפיניו חריף), אמריקה (כתף בקר וטבעות בצל צלויות), איטליה (ממרח פטריות כמהין), ארגנטינה (נקניקיות צ'וריסו חריפות) ואוסטריה (שניצל פריך מעל הקציצה). בקטגוריית הצ'יפס ניתן לבחור בין מנת הקראנצ'יפס (תפוחי-אדמה ובטטות), מנת הקראנצ'יפס שגב (תפו"א, בטטות, כרוביות, תבלינים, עשבי תיבול וגרידת לימון) וצ'יפס נשיקות (תפוחי אדמה צלויים עם ברביקיו). יהיו גם מנות נוספות, מנות ילדים וקינוחים. 
שגב קראנצ' בורגר, מתחם סינמה סיטי ראשון לציון

שגב קראנצ' בורגר. צילום: אנטולי מיכאלו
בר כריכים חדש בהוד השרון
בימים אלו משיק השף אוהד אמזלג בר חדש בהוד השרון – ׳ברבאטוב׳. בר ביתי פשוט אבל מושקע, בו מיישם אמזלג את כל הידע שצבר במסעדות היוקרה אותן הוביל בעשור האחרון.

הקונספט בברבאטוב: בר באווירה ביתית עם תפריט כריכים ומנות ראשונות. אמזלג הוא זה שבוחר עבורכם הכל - את נתח הבשר, סוג הלחם, הירקות ועד לסוג התוספות והרטבים. הכול נעשה במקום ברמת טריות מקסימלית, עישון במעשנת מקצועית, רטבים מרתקים וטעימים במיוחד שנרקחים במקום, ומגוון תוספות כמו: בטטה אפויה, קולורבי אפוי, כרובית אפויה, טחינה משוויאה, חמוצים ביתיים ועוד. בין המנות: כריך בריסט בשר צלעות (36 שקלים); כריך חזה אווז וקורנביף (36 שקלים); סלט לימה ועגבניות מדורה, שרי צהוב ואדום, בצל סגול, בזיליקום ונענע (52 שקלים); פלטת בשרים מעושנים (75 שקלים).  
ברבאטוב, הידידות 9, הוד השרון. 053-9378222
ברבאטוב. צילום: בן יוסטר
האלווין בבראון
השפית מיכל לוי מבראון החליטה לתת במה לכתומים של הסתיו, וזה יקרה בסביבות חג ההאלווין. לוי יצרה מספר מנות ספיישל, כמו פוקא'צה דלורית עם עגבניות שרי צלויות, מרווה, טימין, שמן שום, קייל, בצל סגול ומלח ים (74 שקלים); סלט חם של קינואה בדלעת ערמונים עם קוביות קישואים, גזר, בצל, שום, שמיר ואגוזי מלך קלויים (74 שקלים); עוף ביין ותפוחים מוגש עם בטטה אפויה, קרם בטטה עם חלב קוקוס וניחוחות ציפורן, מרווה וקינמון (89 שקלים). התפריט יוגש בשבוע האחרון של אוקטובר: 29.10 ועד ה-3.11 כחלק מתפריט הספיישלים במסעדה.
בראון Brown, ניסים אלוני 10, מתחם G, תל אביב. 053-9344955


קפטן קארי מתרחבת
קפטן קארי של השף יונתן רושפלד ושותפיו, המונה כיום 2 סניפים בתל אביב (שרונה מרקט ודיזנגוף), במגמת התרחבות. בימים אלו בוחנים הצעות לכמה לוקיישנים באירופה, במקביל לפתיחת סניפים נוספים בארץ.
קפטן קארי שרונה מרקט
קפטן קארי דיזנגוף

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
עכשיו אילת. איפה הארוחות הכי משתלמות?
שיראטויה: יפנית אמיתית בתל אביב
מסעדות חדשות בתל אביב
פסטיבל סרי לנקה באוליב ליף ועוד חדשות קולינריות
פסטיבל פרו באוליב ליף ועוד חדשות קולינריות
ארבעה בראנצ'ים שווים באזור המרכז
לא חייבים בבית: אוכלים בחוץ בחוה"מ פסח
ארוחת החלומות בסנטה רוזה
פורטו – מטבח ים תיכוני: אווירה נעימה ואוכל משובח
סוהו: אסיאתית אמיתית ראשון לציון
חדש ומלוח: אנין  המסעדה החמה של ים המלח נפתחה
מונא - ביסטרו ירושלמי אלגנטי