נגישות
נגישות

מעפולה עד מטולה: 13 מסעדות מומלצות בצפון

טיול של יום בצפון? חופשה ארוכה? כך או כך אתם בוודאי מחפשים מה לאכול. קבלו רשימה מפנקת של מסעדות מומלצות בצפון מנמל חיפה ועד לרמת הגולן

מגזין REST מסעדות בצפון
עודד פשטצקי

עודד פשטצקי

31/07/2018
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

יש כאלה שחושבים שלפודיז ולאניני טעם אין מה לחפש מחוץ לתל אביב. אז מה? לא חסרים גם כאלה שמאמינים באמת ובתמים שהעולם שטוח. משהו טוב עובר על צפון הארץ מבחינה קולינרית והגיע הזמן שתכירו בזה. מגיעים בקרוב לביקור או יוצאים לחופשה בגולן או בגליל? אלו המסעדות המומלצות ביותר שכדאי לכם לבקר בהן.

זה פישי: מסעדות דגים מומלצות בכל הארץ
המסעדות הכשרות הטובות בישראל
המדריך למסעדות איטלקיות מומלצות

אורי בורי – עכו

אורי בורי, המסעדה המצליחה של המסעדן והשף אורי ירמיאס (האיש והזקן), זכתה יותר מפעם אחת בתואר "המסעדה הטובה ביותר במזרח התיכון" (לפי טריפ אדוויזר) והאמת היא שאין בזה שום דבר מפתיע. היא נפתחה אמנם בנהריה אי אז ב-1989, אך אחרי פחות מעשור של הצלחה החליט ירמיאס להעתיק את הפעילות לעכו העתיקה, הכי קרוב לים שרק אפשר. כיום המסעדה המקסימה שוכנת במבנה עתיק בן כ-400 שנה, באחד האתרים היפים ביותר בישראל ובניגוד לכל כך הרבה מוסדות קולינריים ותיקים שזקנתם לא עושה חסד עם נעוריהם, באורי בורי ניכר שהשנים עושות למקום רק טוב.
אסור לפספס: טיפ של אלופים – באורי בורי, הכי פשוט, הכי מדויק והכי נכון, ללכת על ארוחת טעימות.
אורי בורי, עכו. 053-9373277

מיכאל – לימן

כשהשף מיכאל גרטופסקי שב לישראל אחרי שסיים את לימודיו בקורדון בלו הלונדוני, הוא הקים עם יונתן רושפלד את הרברט סמואל והוביל אותה במשך שלוש שנים כשף התפעולי. בהמשך הוא כיהן כשף של גסטרו פאב יהודה הלוי 58 וכן הקים וניהל את המטבח של סושיאל קלאב. אחרי שהגשים כל כך הרבה והפך לאושייה קולינרית מוכרת בכל רחבי העיר הלבנה, החליט גרטופסקי להגשים חלום ישן ולהקים מסעדת ביסטרו איכותית הכי רחוק מהמולת העיר שרק אפשר. במושב הציורי לימן, דקות ספורות מ"העיר הגדולה" (נהריה), הוא מבשל אוכל עונתי המבוסס על התוצרת המקומית הייחודית לגליל. המסעדה הכפרית של גרטופסקי מתכתבת עם אותן מסעדות כפריות שניתן למצוא בצרפת ובאיטליה, שמצדיקות בהחלט את הנסיעה הארוכה, גם כשאין צימר בתמונה.
אסור לפספס: התפריט משתנה בהתאם לעונות השנה ובהתאם למצאי הטרי ביותר ולכן רק נמליץ לכם שלא לוותר על איזו כוס (או בקבוק) של יין טוב, לליווי הארוחה.
מיכאל, הגפן 43, לימן. 053-9443089

מנה במסעדת מיכאל (צילום: בן יוסטר)כמעט כמו בצרפת או באיטליה. מיכאל (צילום: בן יוסטר)

הנמל 24 – חיפה

גם אם אתם לא חיפאים, קרוב לוודאי ששמעתם על ההתעוררות המשמחת של העיר התחתית בעשור האחרון. פאבים, מסעדות ומקומות בילוי נפתחים להם בזה אחר זה והאזור שהיה נטוש ומוזנח במשך עשרות שנים, הפך לו במהירות לאחד האזורים הנחשקים ביותר בעיר. במובן מסוים אפשר לקבוע שמסעדת הנמל 24, הייתה הראשונה לזהות את הפוטנציאל. היא נפתחה על ידי המסעדן גיא אביטל והשף רן ראש ב-2006, אחרי שסגרו את מסעדת רסיטל האהובה, בצומת דניה. הרבה ספקנים טענו בתקופה ההיא שאין למסעדת שף אמיתית מה לחפש בחיפה. היום, אחרי יותר מעשור של הצלחה, ניתן לומר שאולי למסעדת שף אין מה לחפש בחיפה, אבל חיפה בהחלט מוצאת מה לחפש במסעדת השף העמוסה, שמהווה דוגמה ומופת למסעדנות לכל מסעדות העיר.
אסור לפספס: במסעדת הנמל 24 מגישים תפריט טבעוני יוצא דופן באיכותו, המומלץ גם לידידינו הקרניבורים.
הנמל 24, הנמל 24, חיפה. 053-9442262
להזמנת שולחן בנמל 24

מנה בנמל 24 (צילום: באדיבות המקום)מופת למסעדנות בחיפה. הנמל 24 (צילום: באדיבות המקום)

בנג'ולינה – קריית שמונה

אם מסעדת הנמל 24 מצדיקה נסיעה מיוחדת לחיפה, הרי שמסעדת בנג'ולינה כבר מצדיקה נסיעה מיוחדת לגליל העליון. במסעדה נפתחה בתחילת 2015 על ידי בני הזוג ענת ובן קנור, שהכירו והתאהבו במסעדת קופי בר התל אביבית. בבנג'ולינה הגלילית הם מגשימים את החלום המשותף שלהם, לפתוח מסעדת שף קטנה באזור כפרי. באותה הזדמנות הם מגשימים חלום לתושבי הגליל: שיהיה להם לאן לקחת את חבריהם התל אביבים שמגיעים לבקר, כדי לגרום להם להתענג, להתאהב ולקנא.
אסור לפספס: אנחנו נוהגים להזמין אך ורק מהתפריט המתחלף, אבל זה רק בגלל שאנחנו מכירים בעל פה את המנות הקבועות. אם זו הפעם הראשונה שלכם במקום, נמליץ לכם לערוך היכרות נתח השייטל שמוגש מדיום רייר (שייטל פטריות פקאן) ולאחר מכן להזמין את ההמבורגר המככב בתפריט הקבוע, המורכב מתערובת של שייטל ושפונדרה ומוגש עם רוטב סלק ויין אדום, גבינה כחולה ופירה משובח.
בנג'ולינה, מתחם נופית חרמון, קריית שמונה. 053-9379158

מנה בבנג'ולינה (צילום: באדיבות המקום)מצדיקה נסיעה לגליל העליון. בנג'ולינה (צילום: באדיבות המקום)

רוטנברג – גשר

רוטנברג היא מסוג המסעדות שלא תאמינו לנו שקיימות, עד שלא תבקרו בה. המסעדה הכפרית ידעה לא מעט גלגולים מאז שנפתחה בתחילת האלף הנוכחי וכיום אנחנו שמחים לעדכן שהיא נמצאת בשיא פריחתה. נכון לכתיבת שורות אלה המסעדה נמצאת בבעלות בני הזוג יזהר סהר והילה רונן, שבשנים האחרונות הובילו את המסעדה לכיוונים מרתקים. רונן וסהר, בסיועו של ד"ר אורי מאיר צ'יזיק, מתרגמים וחוקרים כתבים עתיקים ומשחזרים מתכונים מקומיים בני מאות שנים, תוך שהם מעניקים להם פרשנות מודרנית יצירתית ונועזת. ברוטנברג מקפידים להשתמש בעיקר בתוצרת מקומית של יצרני וחקלאי העמיקים וכן מקפידים להחליף את התפריט בהתאם למצאי ולעונות השנה.
אסור לפספס: נתח בקר "חי בריא" מותסס מרמת הגולן (עם סלסה ורדה ולימון כבוש) למנה ראשונה, קלמארי סגול ושרימפס (עם קרם סרטנים ופולנטה פטריות) לעיקרית ושלוש גבינות ממחלבת ברקנית (עם יערת דבש ושקדים קלויים) לקינוח. יש שאלות?
רוטנברג, גשר. 053-9443272
להזמנת שולחן ברוטנברג

מסעדת רוטנברג (צילום: באדיבות המקום)לא תאמינו שהיא קיימת עד שתבקרו בה. רוטנברג (צילום: באדיבות המקום)

הטחנה

אם כבר כתבנו על מסעדות בצפון שמצדיקות נסיעה מיוחדת, לא נוכל שלא להזכיר את מסעדת הטחנה, שכבר יותר מעשור וחצי נחשבת לאחת ממסעדות הבשרים הטובות ביותר בישראל. במסעדה הענקית, שמעוטרת במגוון קישוטים שמזכירים יותר מכל את המערב הפרוע (כולל הפסנתר הלבן וראש השור המגולף ביד אמן), תוכלו להתענג על נתחים מובחרים מעגלות שרולה וסימנטל (מהעדר הפרטי של בעל המקום). כמו כן תוכלו להתחמם לצד קמין העצים עם מרק מנחם בחורף וליהנות ממזג אוויר נהדר (ונוף מושלם) בקיץ. אם אתם מגיעים לחופשה בצפון ומעדיפים לעשות על האש במקום לשבת במסעדה, תנו הזדמנות לקצבייה של הטחנה, שאף פעם לא מאכזבת.
אסור לפספס: שיפוד הקצבים של הטחנה, הוא בין השיפודים הטעימים והעסיסיים ביותר שנתקלנו בהם אי פעם. אשרי הקצבים.
הטחנה, הראשונים 1, מטולה. 053-9440904

שיפוד קצבים של הטחנה (צילים: באדיבות המקום)אל תפספסו את שיפוד הקצבים. הטחנה (צילום: באדיבות המקום)

אדלינה – כברי

מבנה האבן העתיק שבו פועלת בעשור האחרון מסעדת אדלינה, שימש בעבר את חברי הקיבוץ כבית התרבות. המבנה המרשים הוקם מכספי הפיצויים שקיבלו מקימי הקיבוץ לאחר שנטשו את קיבוץ בית הערבה בקרבות מלחמת העצמאות ואת החיים המחודשים שלו חייב המבנה לאילן אופנהיימר, הבעלים של מסעדת פינגוין המיתולוגית בנהריה, מהוותיקות במסעדות ארצנו. אופנהיימר הקים את המקום עם אדלינה גולדפלד, חברת קיבוץ כברי, שנהגה לערוך סדנאות בישול בקיבוץ. באחת מהסדנאות הכירה את אופנהיימר והשאר, שייך להיסטוריה. באדלינה מציעים תפריט המבוסס על חומרי גלם מקומיים ומושפע מתרבות הטאפאס הספרדית.
אסור לפספס: הדרך הטובה ביותר לחוות את אדלינה, היא פשוט ללכת על "טיול טאפאס", הכולל מבחר של שמונה טעימות מהתפריט.
אדלינה, כברי. 053-8097044

מנה באדלינה (צילום: באדיבות המקום)חומרי גלם מקומיים ותרבות ספרדית. אדלינה (צילום: באדיבות המקום)

אלומה ביסטרו – מעלות תרשיחא

אלומה ביסטרו נפתחה בתחילת המילניום כמסעדה צרפתית קלאסית. בתקופה ההיא עבד במקום שוטף כלים בן 17, שבמשך שנים התקדם בסולם הדרגות, עד שהפך לאחד השותפים. קצת לפני תחילת העשור הנוכחי, אותו שוטף כלים, שהפך לגבר צעיר ומרשים בשם עלא סויטאת, החליט לרכוש את המסעדה כולה ולהוביל אותה לכיוונים חדשים. את סויטאת רבים מכירים בזכות גלידריית בוזה, שהקים בשיתוף פעולה עם אדם זיו מקיבוץ סאסא, אך אלומה ביסטרו היא ללא ספק מקור הגאווה הגדול ביותר שלו. נכון להיום אלומה היא עדיין אותה מסעדה רומנטית ויוקרתית שהייתה בימיה הראשונים, אך את המתכונים הצרפתיים הקלאסיים, מגישים היום עם טוויסטים יצירתיים וניחוחות מקומיים.
אסור לפספס: פפרדלה חלמונים, חמאת מרווה, אפונה ופקורינו. מנה עדינה עם טעם שילווה אתכם עוד זמן רב אחרי שתשובו הביתה.
אלומה ביסטרו, אלון 16, מעלות תרשיחא. 053-4294071

מסעדת אלומה (צילום: באדיבות המקום)רומנטיקה יוקרתית. אלומה ביסטרו (צילום: באדיבות המקום)

טיבי'ס – חוות ורד הגליל

הזכרנו את מסעדת הטחנה, הנחשבת לאחת ממסעדות הבשרים הטובות בישראל. אבל אם אתם רוצים להתענג על סטייק איכותי ואין לכם כוח להצפין עד מטולה, אין סיבה שלא תעצרו בחוות ורד הגליל. בדומה למסעדת הטחנה, שאף רשימה הכוללת את מסעדות הבשרים הטובות בארץ לא תהיה שלמה בלעדיה, גם בטיבי'ס של השף המהולל חיים טיבי, מגישים נתחים מובחרים המיושנים במקום, כשבין השאר מדובר על נתחים מיוחדים כמו אוכף טלה, ביף ופריים ריב, פורטרהאוס נדיר באיכותו וניו יורק סטייק. טיבי מפגין בטיבי'ס את היכולות הקולינריות ששכלל במהלך הקריירה העשירה שלו וגורם לכך שכל ארוחה תהיה חוויה בלתי נשכחת.
אסור לפספס: פרושוטו טלה לראשונה, שקדי עגל צלויים לעוד ראשונה, נקניקיות "מעורב ירושלמי" לראשונה נוספת ומשם המשיכו לאן שהתיאבון והמקום יאפשרו לכם.
טיבי'ס, ורד הגליל. 053-9368039

מגדלנה – צומת מגדל

מגדלנה היא בין המסעדות הראשונות בישראל, ששילבו בין המטבח הערבי המסורתי לבין המטבח העילי ולעולם מסעדות השף. השף והבעלים של מגדלנה, יוסף (זוזו) חנא, פתח את המקום ב-2013, בעקבות ההצלחה של מסעדת קצה הנחל, שנפתחה בשנת 2004. במגדלנה מגיש השף היצירתי ופורץ הדרך מנות שמהוות שילוב מנצח בין המטבח הטורקי למטבח הגלילי ובין סוריה ולבנון של המאה הקודמת, למטבח המקומי המודרני. כל זה בא לידי ביטוי במנה כמו מקלות איסטנבול (בצק טורקי במילוי גבינות מהגליל, עלי זעתר, איולי חציל לבן וקולי עגבניות) או למשל ברביולי באבא גנוש (גספצ'ו פלפלים ויוזו, שנקליש, בצלצל קריספי, עלים וטפנד זיתים), שמפתיעות בכל ביס מחדש.
אסור לפספס: מוגרבייה טלה היא מנה מופלאה של כתף טלה בבישול ארוך, אבל אם חם מדי לבישול ארוך באזור הכנרת, נמליץ לכם ללכת על מושט של פעם או על מחבת סרטנים כחולים בביסק סרטנים כדי להתרענן. כמו כן זכרו להשאיר מקום לקינוחים הנהדרים המוגשים במגדלנה, ובראשם הכנאפה שמוגשת עם גלידת שפרעם וברולה לאבנה שמוגשת עם קרם שמן זית וקרמבל שוקולד לבן.
מגדלנה, מגדל. 053-9367771

ארוחה במגדלנה (צילום: באדיבות המקום)בין מסורת למטבח מודרני. מגדלנה (צילום: באדיבות המקום)

1910 - דגניה א'

את מסעדת 1910 (שנקראת על שם השנה שבה נוסדה דגניה א') פתח השף עודד שוורצברד לקראת סוף 2013. ספק רב אם הרפתנים והלולנים שעבדו במבנה העתיק שחגג לא מזמן את יום הולדתו ה-105, שיערו בנפשם שבמקום העבודה שלהם, תפעל יום אחד מסעדת שף איטלקית ים תיכונית. אך רצה הגורל ובמבנה הוותיק פועלת כיום אחת ממסעדות השף הטובות ביותר בצפון. שוורצברד מגיש ב-1910 תפריט מוקפד הכולל פיצות איכותיות הנאפות בתנור אבן שיובא למקום בייבוא אישי מאיטליה, פסטות עבודת יד, מספר נתחים מובחרים (טיבון טלה, פילה בקר וסינטה עגל) וקינוחים שלבדם שווים את הנסיעה למקום (עודד הוא אחיו של ערן שוורצברד, בין הקונדיטורים המצליחים והנחשבים ביותר בישראל).
אסור לפספס: בשר חציל עם גבינת טולום, אורגנו טרי וסלסה עגבניות לפתיחה, פיצה סינייה (בשר בקר ושומן כבש, טחינה אל ארז, פלפל צ'ומה ופטרוזיליה קצוצה) למנת ביניים וקדירת פירות ים לעיקרית. לאחר מכן יש להמתין כשעתיים עד שיתפנה קצת מקום בקיבה, כי אין סיכוי שנפרדים מ-1910 מבלי להזמין לפחות אחד מהקינוחים המושלמים המוגשים במקום.
1910, דגניה א'. 04-6608565

בלה – בית שערים

את מסעדת בלה שבבית שערים, פתח השף עידן ליפשיץ, שחלם במשך שנים לחזור לגליל, בזמן שעבד ביועזר ובטוטו. ליפשיץ, יליד מושב היוגב, השתלט על החלל שהותירה אחריה המסעדה המיתולוגית "הקדרה של נגה" ויחד עם חברו ושותפו העסקי ליאור גולן, הביא לעולם את אחת המסעדות המדליקות ביותר באזור. במסעדה הים-תיכונית תוכלו ליהנות ממנת הניוקי ערמונים שיובאה באופן אישי למקום על ידי ליפשיץ ועוד מגוון מנות המושפעות מהמטבח האיטלקי וממטבחי אגן הים התיכון. בין היתר תוכלו ליהנות בבלה משרימפס וקישואים (צרובים עם כורכום, גרגירי חומוס חמים, עגבניות שרי, בצל גריל, לאבנה, זעתר ועשבים טריים), טורטליני גבינות רכות ולינגוויני טלה חריף.
אסור לפספס: פיצה ביאנקה (ראגו פטריות, כמהין, מוצרלה, שום קונפי, בייקון, חלמון ובזיליקום) היא מהפיצות היותר עשירות ומפתיעות שזכינו לפגוש.
בלה, בית שערים. 053-9414924

מנה במסעדת בלה (צילום: באדיבות המקום)ים תיכון בלב עמק יזרעאל. בלה (צילום: באדיבות המקום)

דיאנא – נצרת

את הרשימה המכובדת שלנו בחרנו לסיים עם המסעדה הוותיקה ביותר, שבאה לעולם לפני קרוב לחמישה עשורים. דיאנא היא מסעדת שף ערבית שזכתה לתהילת עולם בזכות השף דוחול ספאדי, בנו של אבו דוחול, שהקים את המקום ומכר בו פירות ים כבר בשנות ה-70. דוחול החל לנהל ולהוביל את המקום ב-1993 ומאז ועד היום לא הפסיק לחדש, להשתכלל ולהפתיע. מגיעים לנצרת ויכולים לאכול בדיוק במסעדה אחת? אל תחשבו פעמיים לפני שתזמינו לעצמכם מקום בדיאנא.
אסור לפספס: אנחנו אוהבים לפנק את עצמנו במגוון רחב של ראשונות ולוותר על העיקרית, אבל אם אתם לא מוכנים לוותר על מנות הטלה המצוינות של ספאדי, הסתפקו בראשונה אחת בלבד ולעיקרית לכו על מעורב טלה או שישליק אוכף טלה.
דיאנא, פאולוס השישי 51, נצרת. 053-9441630

מנה של דיאנא (צילום: באדיבות המקום)לא מפסיקים לחדש. דיאנא בנצרת (צילום: באדיבות המקום)

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

דירוג הכתבה

לא אהבתי מעולה
אדלינה בכברי
053-9441321
אלומה במעלות-תרשיחא
053-4294071
מגדלנה במגדל
053-9367771
בלה בעמק בבית שערים
053-9414924
דיאנא בנצרת
053-9441630

מסעדת דלידה (צילום: באדיבות המקום)
מסעדה סיטארה (צילום: באדיבות המקום)
סטייק של רק בשר (צילום: באדיבות המקום)
שיפודים של סמרקנד (צילום: באדיבות המסעדה)
מנה במסעדת דוניאנא בעכו (צילום: באדיבות המקום)
אורי ירמיאס (צילום: שרית גופן)
נתח במסעדת ביף בהר (צילום: באדיבות המקום)
גבינת פטה בציפוי פריך של פלומרי (צילום: באדיבות המקום)

תגובות0

הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי