נגישות
נגישות

מעפולה עד מטולה: 12 מסעדות מומלצות בצפון

טיול של יום בצפון? חופשה ארוכה? כך או כך אתם בוודאי מחפשים מה לאכול. קבלו רשימה מפנקת של מסעדות מומלצות בצפון מנמל חיפה ועד לרמת הגולן

מגזין REST מסעדות בצפון המסעדות של rest
עודד פשטצקי

עודד פשטצקי

תאריך פרסום: 06/08/2019, 0:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

שולחן במסעדת מושבוצ רמות (צילום: באדיבות המקום) בדרך לצפון עוצרים לצוהריים. שולחן במסעדת מושבוצ ברמות (צילום: באדיבות המקום)

יש כאלה שחושבים שלפודיז ולאניני טעם אין מה לחפש מחוץ לתל אביב. אז מה? לא חסרים גם כאלה שמאמינים באמת ובתמים שהעולם שטוח. משהו טוב עובר על צפון הארץ מבחינה קולינרית והגיע הזמן שתכירו בזה. מגיעים בקרוב לביקור או יוצאים לחופשה בגולן או בגליל? אלו המסעדות המומלצות ביותר שכדאי לכם לבקר בהן.

בדרך לים: 5 מסעדות מומלצות סביב הכנרת
בהרכב מלא: מסעדות מומלצות לארוחה עם הילדים
על הדרך: איפה אוכלים לאורך כביש 6?

אורי בורי – עכו

אורי בורי, המסעדה המצליחה של המסעדן והשף אורי ירמיאס (האיש והזקן), זכתה יותר מפעם אחת בתואר "המסעדה הטובה ביותר במזרח התיכון" (לפי טריפ אדוויזר) והאמת היא שאין בזה שום דבר מפתיע. היא נפתחה אמנם בנהריה אי אז ב-1989, אך אחרי פחות מעשור של הצלחה החליט ירמיאס להעתיק את הפעילות לעכו העתיקה, הכי קרוב לים שרק אפשר. כיום המסעדה המקסימה שוכנת במבנה עתיק בן כ-400 שנה, באחד האתרים היפים ביותר בישראל ובניגוד לכל כך הרבה מוסדות קולינריים ותיקים שזקנתם לא עושה חסד עם נעוריהם, באורי בורי ניכר שהשנים עושות למקום רק טוב.
אסור לפספס: טיפ של אלופים – באורי בורי, הכי פשוט, הכי מדויק והכי נכון, ללכת על ארוחת טעימות.
אורי בורי, עכו. 053-9373277

קינוח במסעדת אורי בורי עכו (צילום: באדיבות המקום) ארוחת טעימות מנצחת. קינוח של אורי בורי (צילום: באדיבות המקום)

תלפיות – חיפה

תלפיות היא מסעדת שוק, חמארת דגים ואחת הסיבות הטעימות ביותר לבקר בחיפה בשנים האחרונות. המסעדה הצבעונית שבה הדבר הטוב ביותר שניתן לעשות זה פשוט לסמוך בעיניים עצומות על הצוות, בישרה את התחייה הקולינרית של אזור שוק תלפיות ועדות לכך ניתן למצוא בשפע המקומות הפועלים שם כיום. אך עם כל הכבוד למקומות ראויים כמו המבשלה, HQRN, פיצרייה תלפיות והסנדוויץ' הטוניסאי של ג'רבה, אין ספק שמלכת השוק הבלתי מעורערת, היא מסעדת תלפיות עם התפריט שלא מפסיק להתחלף.
אסור לפספס: כפי שציינו, במקום לבזבז זמן, תנו למלצר להפתיע אתכם. אנחנו סמוכים ובטוחים שצפויה לכם הפתעה נעימה וטעימה. באחריות.
תלפיות - סירקין 28, חיפה, 053-9372914

מנה במסעדת תלפיות חיפה (צילום: באדיבות המקום) ה-סיבה לבקר בחיפה. מנה במסעדת תלפיות (צילום: באדיבות המקום)

אלמרסא – עכו

אלמרסא נפתחה בקיץ 2012 על ידי שני חברי ילדות מעכו, השף עלאא מוסא ושותפו מרואן סואעד. אם השם עלאא מוסא מוכר לכם מאיפשהו, זה כנראה בגלל שהשף היצירתי והמוכשר אחראי בנוסף למסעדת לוקס החיפאית, הכוכבת העולה של העיר התחתית. אלמרסא הוקמה במבנה עות'מאני עתיק מהמאה ה-13 ועיצוב הפנים המיוחד של המסעדה המשקיפה על הנמל, משלב בחכמה בין העתיק למודרני. הדגים ופירות הים מהווים את עיקר התפריט אבל חשוב לציין שבאלמרסא מגישים גם מדליוני בקר נפלאים ואפילו מספר מנות טבעוניות מצוינות.
אסור לפספס: קובה עכאויה (קובה עכאויה ממולאת בפירות ים ומוגשת על סלט עדשים שחורות, לבנת עיזים וקרם חומוס עדין) לראשונה, סינייה דג ים (טחינה לימונית, כרובית אפויה, בצל מקורמל ומג'דרה) לעיקרית, וכנאפת הבית (עם סירופ קרמל ותבלינים) לקינוח. כמו כן, נמליץ לכם לשקול בחיוב להזמין לקינוח את צלחת הטעימות שכוללת גרסאות מוקטנות של רוב הקינוחים בתפריט (כנאפה, קרם ברולה, מוס חלווה, עוגת גבינה, ריבת הבית וסלט פירות).
אלמרסא - נמל הדייגים 13, עכו העתיקה, 053-9438661
להזמנת שולחן באלמרסא

לחם וסלטים במסעדת אלמרסא עכו (צילום: באדיבות המקום) שילוב של עתיק ועכשווי. פותחים שולחן באלמרסא (צילום: באדיבות המקום)

מושבוצ – רמות

אם באלמרסא שבעכו אוכלים דגים ובוהים בים, במושבוצ שברמות, אוכלים בשר ומשקיפים על הכנרת. המסעדה הכפרית שהוקמה ב-2007, עושה הרבה כבוד לבתי הבד, למבשלות הבירה, למכוורות, ליקבים, למחלבות ולמשקים האורגניים הרבים שפועלים בגולן. למעשה חלק ניכר מחומרי הגלם של מושבוצ מגיעים מהחממות שבמושב ואפילו הנתחים המשובחים המוגשים במקום מגיעים מעדרים הרועים ברמת הגולן. ב-2015 נפתחה הקצבייה של מושבוצ, בשיתוף משפחת שניידר שמטפחת את העדר שלה כבר יותר מחמישה עשורים ללא זרזי גדילה או אנטיביוטיקה. כך שאם בכל זאת מתחשק לכם ללכת הפעם על מנגל במקום לשבת במסעדה, אתם יודעים עכשיו היכן לרכוש את הבשר...
אסור לפספס: סלט בקר אסייתי (ירקות עונתיים ממשק רגב בוויניגרט אסייתי חמצמץ ופיקנטי, נתחי בקר ממשק שניידר ובוטנים מקורמלים) לראשונה, טריו דה לה קאזה (צ'וריסוס עגלה ממשק שניידר עם יין אדום ופפריקה מעושנת, מרגז מבשר עגלה בתערובת תבלינים ארומטית, ונקניקיית הפתעה משתנה. הנקניקיות מוגשות על פירה בטטה, שום, טימין והרבה בצל מטוגן) לעיקרית וכנאפה תפוחים (עם ג'בנה עיזים ממחלבת "גדיא", גרני סמיט חמצמץ וסיידר קרמל) לקינוח.
מושבוצ - דליות, רמות, 04-6795095

מנה במסעדת מושבוצ רמות (צילום: באדיבות המקום) קצבייה ברמות. מנה במסעדת מושבוצ (צילום: באדיבות המקום)

מיטשוס – שדה אליעזר וקצרין

אם יש דבר אחד שבאמת, אבל באמת לא חסר ברחבי הצפון, הרי שמדובר במסעדות בשרים איכותיות. רוצים דוגמה נוספת? אז קחו את עצמכם בחופשה הצפונית הקרובה לשדה אליעזר או לקצרין ובקרו באחד מהסניפים של מיטשוס. קברניטי המסעדות מתגאים בכך שכל הבשרים המוגשים בה, הם תוצר של תהליך ממושך המתחיל בשלב בחירת העגלים, ממשיך בגידול המסור שלהם ומסתיים בטיפול המקצועי בנתחי הבשר האיכותיים בקצביית מיטשוס. בדומה למקובל במושבוצ, את כל הנתחים שתפגשו בצלחת, ניתן גם לקחת הביתה בקצבייה הסמוכה למסעדה.
אסור לפספס: חזה אווז מעושן בזמורות גפן וטרטר פילה על ברוסקטה לראשונות, ניו יורק עגל 500 גרם לעיקרית והרבה אוויר צח כדי שיהיה לכם כוח להיכנס אחרי זה לרכב ולנהוג עד לצימר.
מיטשוס - שדה אליעזר, 053-9417407מיטשוס - מסעדה בשרית - קצרין, 053-9366385

מנה במסעדת מיטשוס שדה אליעזר (צילום: באדיבות המקום) בשרים בטיפול אישי. מנה במיטשוס (צילום: באדיבות המקום)

הנמל 24 – חיפה

גם אם אתם לא חיפאים, קרוב לוודאי ששמעתם על ההתעוררות המשמחת של העיר התחתית בעשור האחרון. פאבים, מסעדות ומקומות בילוי נפתחים להם בזה אחר זה והאזור שהיה נטוש ומוזנח במשך עשרות שנים, הפך לו במהירות לאחד האזורים הנחשקים ביותר בעיר. במובן מסוים אפשר לקבוע שמסעדת הנמל 24, הייתה הראשונה לזהות את הפוטנציאל. היא נפתחה על ידי המסעדן גיא אביטל והשף רן ראש ב-2006, אחרי שסגרו את מסעדת רסיטל האהובה, בצומת דניה. הרבה ספקנים טענו בתקופה ההיא שאין למסעדת שף אמיתית מה לחפש בחיפה. היום, אחרי יותר מעשור של הצלחה, ניתן לומר שאולי למסעדת שף אין מה לחפש בחיפה, אבל חיפה בהחלט מוצאת מה לחפש במסעדת השף העמוסה, שמהווה דוגמה ומופת למסעדנות לכל מסעדות העיר. 
אסור לפספס: במסעדת הנמל 24 תמצאו לצד תפריט גורמה כמה מנות טבעוניות יוצאות דופן שמומלצות לכולם - דום אבוקדו במילוי טרטר שרימפס, קוקי סאן ז׳אק צרוב, ויניגרט ליים וניל, קרפצ׳יו טונה אדומה וקרמבל זיתים. 
הנמל 24, הנמל 24, חיפה. 053-9442262
להזמנת שולחן בנמל 24

מנה במסעדת הנמל 24 חיפה (צילום: באדיבות המקום) טבעוני איכותי לכולם. מנה של הנמל 24 (צילום: באדיבות המקום)

טופו אן - בנימינה

טופו אן היא מסעדה יפנית שמגישה תפריט טבעוני למהדרין בשכונת מגורים בבנימינה. נכון, זה נשמע מוזר ורק הופך למשונה יותר, כשטועמים את מעדני הטופו הביתיים המופלאים של ג'ון קמוטני, הבעלים של טופו אן, שחובשת במקום גם את כובע השפית. קמוטני עלתה לישראל לפני קצת יותר משני עשורים ובמשך שנים הייתה אחראית לטופו המושלם בישראל, שיוצר במפעל הזעיר שלה. את טופו אן היא פתחה ב-2014 ובלי טיפת השקעה בכל הקשור ליחסי ציבור, הצליחה לצבור לעצמה קהל סועדים נאמן שמגיע (ובצדק) מכל רחבי הארץ כדי להתענג על נפלאות המטבח היפני.
אסור לפספס: טופו אפוי (טופו אפוי וצרוב בשום ורוזמרין, פרוס דק ומוגש עם פלח לימון) לראשונה, ופרייד רייס (אורז מוקפץ עם טופו, פטריות שמפיניון ושיטאקי, בצל ירוק ושומשום, מוגש עם מרק מיסו) או כל מה שמוגש כמנת השבוע לעיקרית. את החוויה מומלץ ביותר להשלים עם סאקה איכותי מתפריט הסאקה המרשים שמוגש במקום.
טופו אן - העצמאות 74, בנימינה, 04-8444140

אטריות אודון במסעדת טופו אן בנימינה (צילום: באדיבות המקום) הטופו הכי מושלם. אטריות אודון של טופו אן (צילום: באדיבות המקום)

לימוזין - רמת ישי  

למען האיזון הקדוש הרגשנו חובה לעבור ממעוז הטבעונים בבנימינה, למקדש הקרניבורי שברמת ישי. לימוזין הוקמה על ידי צמד בוקרים מסוקסים (אמיר טלמור ורמי גינת) ב-2002 ומאז היא מככבת דרך קבע ברשימת מסעדות הבשרים הטובות בישראל. בלימוזין לא תמצאו תפריט מתפייט או מנות מורכבות יתר על המידה. מה שכן תמצאו זה נתחים משובחים שיושנו בקפידה ונצלו באהבה, בירות בוטיק, תפריט יינות ישראלי מגוון והמון אנשים שפשוט אוהבים את העבודה שלהם (וזה מורגש).
אסור לפספס: נתח קצבים צלוי בגריל (לצד צ'ימיצ'ורי) לראשונה, מיקס בשר זוגי (סינטה 200 גרם, אנטרקוט 200 גרם, פרגית, קבב ונקניקיות עגל) לעיקרית ואם עדיין תהיו מסוגלים לנשום, לכו על מנה אחרונה העונה לשם פריז (מוס גבינה לימוני ממולא קולי פירות אדומים, בציפוי שוקולד ורוד, על בסיס פיננסייר פטל. מוגש עם שקדים מקורמלים וגנאש פטל).
לימוזין - חורש האלונים 1, רמת ישי, 053-9442366

מנה במסעדת לימוזין רמת ישי (צילום: באדיבות המקום) בא מאהבה. בשר של לימוזין (צילום: באדיבות המקום)

בנג'ולינה – קריית שמונה

בן וענת קנור נפגשו בתל אביב ב-2011, בתקופה שבה עבדו שניהם בקופי-בר, בן כטבח וענת כמלצרית. החיבור בין השניים היה פחות או יותר מידי וכבר אז בימיהם הראשונים כזוג מאוהב, החלו לרקום תכנית להקמת מסעדה משל עצמם. כיוון שאחרי שנים בעיר הלבנה הבינו השניים שמשאת נפשם היא לחיות חיים רגועים ושלווים יותר, בחרו להגשים את החלום בגליל העליון. לאחר המעבר לצפון הם עבדו במסעדות המקומיות כדי למשש את הדופק של הקהל המקומי, עד שהרגישו בשלים מספיק לצאת לדרך עצמאית. ב-2015 הם הקימו את בנג'ולינה, כשבהתחלה הגישו במקום תפריט שהשתנה על בסיס שבועי. כיום התפריט משתנה מדי עונה (ובהתאם למצב הרוח של בן) אך דבר אחד נותר קבוע מהיום הראשון - מדובר באחת המסעדות המקסימות ביותר שתשבו בהן ככה זה כשבאמת ובתמים באים מאהבה.
אסור לפספס: שרימפס לאבנה (עגבניות שרי חרוכות, גרגירי חומוס, פטרוזיליה, שום ויין לבן על גבינת לאבנה ביתית עם פלפל חריף מוחמץ) לראשונה, המבורגר סלק פלדין (300 גרם המבורגר בעבודת יד מבשר שפונדרה ושייטל, קוביות סלק ויין אדום, גבינת פלדין כחולה ופירה תפוחי אדמה חמאתי) לעיקרית ומסקרפונה פרי העונה (מרנג ביתי, קרם מסקרפונה וניל, פרי מתחלף ורוטב פרי) לקינוח.
בנג'ולינה - מתחם נופית חרמון, כביש 99, קריית שמונה, 053-9379158

מנה במסעדת בנג'ולינה קרית שמונה (צילום: באדיבות המקום) תפריט עונתי בקסם הגליל. מנה של בנג'ולינה (צילום: באדיבות המקום)

מיכאל – לימן

הוא היה ידי ימינו של רושפלד והוביל את סושיאל קלאב במשך שנים אך כל הזמן הזה חלם על המסעדה הגלילית שיפתח יום אחד. ב-2013 הגשים השף מיכאל גרטופסקי את החלום כשפתח את הביסטרו הגלילי שלו במושב לימן. בתפריט המשתנה של מיכאל, תמצאו מנות עונתיות המבוססות על חומרי גלם איכותיים המגיעים מיצרנים מקומיים בלבד, שירות שהלוואי שירבו כמוהו בצפון ואווירה ייחודית שתזרוק אתכם לאזורים הכפריים של איטליה. חשוב רק לציין שהמסעדה המקסימה שפועלת בחלל שהותירה אחריה מסעדת אסתושה, פתוחה ארבעה ימים בשבוע בלבד (רביעי עד שישי בין 00:00-18:00 ושבתות בין 00:00-12:00).
אסור לפספס: לב ארטישוק בפחמים (מוצרלה, עלי תרד, צנוברים ושמן זית) ושקדי טלה מושחמים (קרם ארטישוק ירושלמי, גזרים ובצלים בגחלים) הן שתי מנות שהיינו מאוד שמחים להמליץ לכם עליהן כי הן היו פשוט נפלאות. הבעיה היא שרוב הסיכויים שהן לא יופיעו בתפריט כשתגיעו למקום. זאת כיוון שהתפריט משתנה מדי יום בהתאם לחומרי הגלם הזמינים, עונות השנה ומצב הרוח.
מיכאל - ביסטרו מקומי - הגפן 43, לימן, 053-9443089

מנה במסעדת מיכאל לימן (צילום: באדיבות המקום) ביסטרו גלילי עם תפריט פתוח. מנה של מיכאל (צילום: באדיבות המקום)

רוטנברג – גשר

את הטיול הצפוני שלנו נסיים במסעדת רוטנברג שבגשר, שמאז שנפתחה בתחילת המילניום, רק הולכת ומשתבחת משנה לשנה. כמצופה ממסעדה גלילית אותנטית, גם ברוטנברג מקפידים על שימוש בחומרי גלם המגיעים מיצרנים ומשקים מהאזור. אך לא רק חומרי הגלם מקומיים ברוטנברג, אלא גם המתכונים. ברוטנברג עוסקים בין השאר בחקר של מתכונים עתיקים שהתגלו באזור, חלקם בני יותר מ-800 שנה. המתכונים מספקים השראה למנות היצירתיות המופיעות בתפריט, המשתנה באופן עונתי, כמקובל במחוזותינו הצפוניים.
אסור לפספס: חזה ברווז מעושן ממשק לוין (קרם כרובית, תפוז כבוש, קרם סלק ואניס) לראשונה, פילה דג בחמאת ומרווה (קרם חצילים, כרישה, אבן יוגורט) לעיקרית וקדאיף אגסים בקרמל (עם קצפת מסקרפונה בניחוח מי ורדים) לקינוח.
רוטנברג - גשר, 053-9443272
להזמנת שולחן ברוטנברג

מנה במסעדת רוטנברג גשר (צילום: באדיבות המקום) ממתכונים עתיקים לתפריט יצירתי. מנה של רוטנברג (צילום: באדיבות המקום)

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

דירוג הכתבה

לא אהבתי מעולה
הנמל 24 בחיפה
053-9442262
תלפיות בחיפה
053-9372914
אלמרסא בעכו
הזמנת שולחן
053-9438661
מושבוצ  ברמות
04-6795095
מיטשוס בשדה אליעזר
053-9417407
טופו אן בבנימינה
04-8444140
לימוזין ברמת ישי
053-9442366
בנג'ולינה בקריית שמונה
053-9379158

תגובות0

הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
מטבחי רפאים: המיזמים הקולינריים של עידן הקורונה
חדשות טובות? חוזרים ל"טייק אווי" במסעדות
הסטייק המושלם: פרויקט מיוחד לסוכות 2020
טייסט פרום דה ווסט: בשר מעושן לראש השנה
פרייד צ'יקן: רשת KFC בישראל
המלצות חג: מטיילים ואוכלים בגליל
אילוסטרציה/שאטרסטוק
פיצה המייטלת - פיצות בוטיק בקראוון