נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
ירושלים היא עיר של ניגודים, שילובים יוצאי דופן הבאים לביטוי גם באוכל. חיפשתי מסעדה כשרה, לאירוח חברה יקרה (ודתייה) מחו"ל ומיד עלה שמו של שלום קדוש, השף הידוע של מלון שרתון פלאזה, אשר תחת שרביטו פועלת מסעדת פרימוורה, מסעדה איטלקית חלבית, כשר גלאט, המצליחה לשלב אוטנטיות של טעמים ומגוון של מנות. המסעדה ממוקמת בקומת הלובי של המלון, עם נוף לעיר העתיקה ויכולה להיות מקום מושלם לארוחת ערב או למפגש צהריים עסקי. השירות מוקפד ומקצועי כיאה למקום האמון על מתן שירות. התפריט של המסעדה מציע מבחר של פתיחות קלילות, מתוך מחשבה שלא כדאי להתמלא ולהחמיץ את העיקר. בחרנו מנה של קוויאר חצילים בגריל ואבוקדו עם צנוברים וגבינת צאן, קיבלנו מנה הבנויה בשכבות, ראשית האבוקדו, עליו נחים החצילים אשר נקלו ותובלו תוך שמירה על חריפותם, ומעל הכל פוזרו גבינה המיובשת במקום וצנוברים. מנה נוספת, אף היא שכבתית, הייתה מגדל של פלפלים קלויים בשמן שום וגבינת פטה, שתי המנות הלמו מאוד את הלחם ופנכת השמן והבלסמי שהוגשו. כשהגענו ולאורך כל הערב המסעדה הייתה מלאה, מראה נדיר במחוזותינו שאולי מדבר בפני עצמו. לעיקריות התחלקנו, אני במחלקת הדגים והיא בפסטות. מנה של חביתיות במילוי גבינת ריקוטה ותרד ברוטב "מאמא רוזה" הייתה הבחירה הראשונה והמוצלחת. הקרפים מולאו לעייפה ורוטב השמנת והעגבניות היו קישוט מוצלח של צבע וטעם. מבריכות המים המתוקים בחרתי פילטים של דג שמך (פורל) ברוטב פטריות, שום, עגבניות, זיתים ויין לבן, שהוגש עם תפו"א בתנור וסלט קטן. המנה היתה עשירה, הדג שנצלה על הגריל היה עסיסי והרוטב השתלב בו בכבוד הראוי לדג שטעמיו עדינים וכדאי לא להאפיל עליהם. זו היתה הוכחה ניצחת עבורי שליהנות מדגים אפשר גם בי-ם (ולא רק בחוף הים). בתחום הקינוחים ציפתה לנו הפתעה. לכל המתלבטים באיזה קינוח לבחור, כאן מציעים צלחת עם מבחר של שלושה קינוחים המשתנים מידי ערב. אנחנו טעמנו פונדט קטן של שוקולד חם, עוגת מוצרט מתוקה וטעימה וטירמיסו בניחוח קפה. כך בא לקיצו ערב מוצלח שהוסיף עוד נדבך לאלבום הזיכרונות שלנו. שלובות זרוע פנינו לקור הירושלמי שבלב (ובבטן) חם ונעים. בפרימוורה מציעים תפריט עסקיות לצהריים בימים א'-ה' בין השעות 12:30-17:00 במחיר של 75 שקלים ומומלץ להזמין מקום בכל שעות היום. קינג ג'ורג' 47, מלון שרתון פלאזה, ירושלים, 02-6298691

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
פרימוורה בירושלים
053-4294086

תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
ברזיל בגמר
ברזיל בגמר
אירוע היסטורי
אירוע היסטורי
סמטת מזארין, פינת משכית
לא על הנוף לבדו
עשה עלייה
שתזכה לחיי מדף ארוכים
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר