בארץ סין גר צ'אנג סו לין בבית עם גינה ולו שלושה בנים גדולים ובת אחת קטנה... זוהי תחילתו של שיר ילדים שלמדתי בעל פה כשהייתי בת שש, אז גם נולדה האהבה האינסופית שלי לסין, ובהמשך גם לאוכל הסיני.
הכללים של הכנת האוכל הסיני הם פשוטים, צריך להכין הכל מראש, קצוץ, מושרה לפי הצורך, ואז בדקה הנכונה להקפיץ לבחוש ולהגיש עם אורז. כעושים בשבילי את העבודה ואני לא צריכה לרחות כלים זה הרבה יותר טעים, וכך מצאתי את עצמי בצהרי יום, עם עוד זוג חברים, עושים גיחה לסינית הקרובה לבית, מסעדת פקין בצהלה.
פקין קיימת כבר למעלה מעשרים שנה, ומתמחה במאכלים אסיאתיים. עד לא מזמן כמעט ולא היו מקומות ישיבה וההמתחות של המסעדה היתה במשלוחים, הוספת הקומה התחתונה והחניה בסביבה הם בהחלט יתרונות בולטים. העיצוב של החלל הפנימי הוא מודרני, נעים לעין, בקומת הכניסה יש את דלפק הסושי, ולמטה שולחנות המסעדה.
העסקיות מוגשות בימים א'-ה', בין השעות 12:00-17:00, לקחנו את זו המיועדת לשלושה. בוחרים בין מרק לאגרול, מרק התירס הוא להיט, וכמעט כולם אוכלים אותו, החמוץ חריף מצויין וכך גם הוון טון - ממש קלאסיקה. לעיקריות שתיים מהמבחר של מנות העוף, הבקר או הבשר הלבן או טופו ומנה אחת של נודלס עם ירקות, ושתי מנות של אורז.
הבחירה היתה קשה, נעזרנו במלצרית. נבחרו בקר עם חצילים שזו מנה שאני מכירה כבר שנים היא כולה תערובת של פלפלים וקרמל, מן חריף מתוק שכזה, ועוד מנה פיקנטית קליקה של עוף עם קארי, הנודלס השלימו. התפריט משתנה מידי פעם, ואף פעם לא משעמם זו הסיבה שהלקוחות הקבועים ממשיכים להגיע ולהביע את נאמנותם.
וכמו שכבר נאמר, כשלא בא לכם לצאת מהבית.. פקין תגיע אליכם !
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת