סילו - חולון
הבראנץ' של השף רובי פורטנוי צבר תאוצה וממשיך במלוא המרץ. נוף האגם שנשקף מהחלונות הוא בונוס שנדיר למצוא בגוש דן, ויוצר אווירה פסטורלית סטייל פרובאנס.
מה אוכלים: טפנדים, סלטים, אנטיפסטי, קישים, דגים, גבינות ומתוקים על טהרת חומרי גלם מקומיים. ההיילייט הוא טאבון עצים במרכז המסעדה שמשגר לשולחנות לא רק פיצות ומאפים טריים, אלא גם ריח נפלא.
מחיר: 69 שקלים לאדם בימים א'-ה', 85 שקלים לאדם בשישי-שבת (כולל מנות ספיישל ייחודיות לסופ"ש).
מתי: א'-ה' ושבת 9:00-12:00, שישי 8:30-12:00 
סילו, שדרות ירושלים 210, מתחם "לה פארק" חולון. 053-9380488
סילו בחולון. לינה מיארה וערן שמר

רג'ינה – תל אביב
המסעדה הוותיקה מתחדשת בבופה כשר ועשיר, הפתיחה המושלמת לשנ"צ של שישי בצהריים. המבנה הערבי העתיק ומתחם התחנה המשופץ מהווים רקע אידיאלי לקולינריה ולאלכוהול שנשפך כאן כמים, פלוס קבלת שבת שמחה ועליזה.    
מה אוכלים: מרקים (בטטה, ירקות ועוד), סלטים, חציל קלוי עם גרעיני רימון, חמין עם בשר וקישקע, אורז ועדשים, תבשילי בקר, דגים בגריל ועוד. לקינוח אל תפספסו את שטרודל התפוחים שיסגור את הארוחה בחום מנחם. 
מחיר: 84 שקלים לאדם.
מתי: ימי שישי 11:00-לשעת הסגירה
רג'ינה, מתחם התחנה (מבנה 10), נווה צדק, תל אביב. 053-9428604
רג'ינה בתחנה. צילום: תמי ישראלי

משק ברזילי - תל אביב
גם לטבעוניים מגיע בוקר טוב, צבעוני ומשביע, ובמשק ברזילי מביאים את כל השפע לשולחן – ובגדול. אחרי שסיימתם הציצו במדפים; יש סיכוי טוב מאוד שתמצאו טחינה מעניינת או סילאן ששווה לקחת הביתה. 
מה אוכלים: גרנולה ופירות עם יוגורט סויה, פריטטה מקמחי קטניות, פנקייק קמח מלא ופירות העונה, קלצונה במילוי טופו, קשיו ועלים, שקשוקה ברוטב עשיר עם טופו, פאנג׳בי חצילים, טרין חצילים ופלפלים, סלט יווני ועוד. 
מחיר: לפי התפריט או בראנץ׳ זוגי ב-160 שקלים.
מתי: א'-שבת 08:00-12:00
משק ברזילי, אחד העם 6, נווה צדק, תל אביב. 053-9443886
משק ברזילי. צילום: בן יוסטר

סיטארה – תל אביב
המסעדה עם הנוף הכי כחול בתל אביב השיקה תפריט ארוחות בוקר ממטבחים שונים בעולם
בטעמים ים-תיכוניים, צרפתיים ומזרחיים. חובבי אלכוהול על הבוקר מוזמנים להמיר את המיץ בקוקטייל בוקר כגון אפרול שפריץ, בלאדי מרי או קוקטיילים אחרים מהבר.
מה אוכלים: בורקס טורקי במילוי חצילים שרופים, גבינות, ביצה קשה וסלסת עגבניות, חצ'פורי גיאורגי, סטייק דקה – אנטריקוט על הפלנצ'ה, ביצה עלומה, חרדל דיז'ון, פרמז'ן ואספרגוס, בנדיקט קרואסון, שקשוקה טבעונית. 
מחיר: 56-64 שקלים.
מתי: א'-שבת עד השעה 12:00
סיטארה, רוזנבלום הרצל 8, סי אנד סאן, תל אביב. 053-9443447
מסעדת סיטארה. צילום: אסף אמברם