נגישות
נגישות

TOP10 באר שבע: המסעדות שבחרתם

בירת הנגב, הלא היא באר שבע, מתברכת בשנים האחרונות במסעדות מצוינות ובמגוון סגנונות. אנו מתכבדים להציג לכם את עשר המסעדות המדורגות הכי גבוה על ידי גולשי רסט

מגזין REST מסעדות TOP 10 המסעדות של rest
אלדד שחר

אלדד שחר

תאריך פרסום: 29/06/2016, 10:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

עד לפני זמן לא רב מדי מגוון המסעדות בבירת הנגב לא סיפק את צורכי תושבי הסביבה. כיום, באר שבע נמצאת בתהליך של תנופה קולינרית חסרת תקדים, והמגמה המבורכת רק הולכת ומתרחבת. אתם דירגתם את עשר המסעדות הטובות ביותר בבאר שבע לפי מספר מדדים, כמו טיב השירות, איכות האוכל ועוד. הרי הן לפניכם בשיא תפארתן.

>> אל זירת ה-TOP10. גם אתם יכולים להצביע ולהשפיע בכל עיר ואזור בארץ
 
במקום הראשון: כרמים 
על המקום: מסעדת כרמים הבאר שבעית היא למעשה האחות הקטנה של מסעדת כרמים המיתולוגית הממוקמת במושב סגולה. בהשראת המסעדה בסגולה, גם החלל הפנימי של המסעדה בבאר שבע מעוצב בקווים נקיים ואלגנטיים ומאופיין בתאורה נעימה ואווירה כפרית. התפריט הייחודי של כרמים בהחלט מציב רף גבוה למסעדות באזור.  
 
דגימות מהתפריט: סלט כרמים (מבחר חסות, עגבניות שרי, בצל סגול, פטריות שמפיניון וגבינת פטה בתחמיץ של שמן זית ולימון - 49 שקלים), חציל בצנצנת (שכבות של חציל בלאדי צלוי בגריל, גבינת פטה, טחינה לבנה, סלסת עגבניות ועשבי תיבול בליווי גריסיני - 41 שקלים), רביולי ריקוטה ואספרגוס (רביולי עבודת יד ברוטב שמנת מרווה וקראנץ' אפונה על קרם בטטה - 65 שקלים). 
כרמים, דרך חברון 66, באר שבע, 053-9367409
 מסעדת כרמים. תמונה באדיבות המסעדה
במקום השני: הקטר בר מסעדה
על המקום: מסעדת הקטר היא מסעדת שף חדשה יחסית, שנפתחה בתחילת 2015, ותוך זמן קצר הספיקה לצבור קהל לקוחות נאמן. מסעדת השף האקסקלוסיבית ממוקמת במתחם המשומר והמשופץ של תחנת הרכבת הטורקית, מיקום היסטורי ומיוחד במינו. את התפריט הרכיב השף והיועץ הקולינרי יואב בר, שהצליח לשלב בחכמה בין המטבח הצרפתי, האיטלקי והישראלי. 

דגימות מהתפריט: טורטליני ציידים (ממולא בשר בקר ברוטב פטריות שימאג'י, קוביות בטטה ושמנת - 62 שקלים), צלעות טלה בלאדי (בצל שאלוט ורוטב ציר יין על כרוב מעושן, תפו"א ננסי בטימין ושמן זית - 109 שקלים), פוקאצ'ה ארטישוק (איולי פסטו עשבי תיבול, פלפלים קלויים, עגבניות שרי אדום וצהוב, זיתי קלמטה, ארטישוק רומנה ופרמז'ן - 32 שקלים). 
הקטר בר מסעדה, שדרות דרך טוביהו 65, באר שבע, 053-9374904
 הקטר בר מסעדה. תמונה באדיבות המסעדה
במקום השלישי: בורגוס בורגר בר
על המקום: לפני יותר מעשור נפתח הסניף הראשון של רשת בורגוס בורגר בר, ואילו כיום פזורים ברחבי הארץ כבר יותר מ-20 סניפים. סניף באר שבע, המיישר קו עם הסטנדרט הגבוה של הרשת, הוא בין הסניפים הבודדים שניתן להזמין מהם משלוחים, ובהזדמנות זו נגלה לכם שבקרוב הסניף הבאר שבעי יזכה לאח קטן, שצפוי להיפתח במתחם B7 בעיר.  

דגימות מהתפריט: סלט עוף (עלים ירוקים טריים, פילה עוף צרוב, מלפפונים, פלפלים, עגבניות שרי וגרעיני חמנייה בוויניגרט חרדל וצ'ילי - 56 שקלים), הבורגוס רינגוס (טבעות בצל טרי בציפוי פריך ורוטב איולי צ'יפוטלה בצד - 31 שקלים), המבורגר טלה (המבורגר מנתחי טלה ובקר מובחרים המוגש בלחמנייה עם עגבנייה, חסה, בצל ומלפפון בכבישה ביתית - 58 שקלים).
בורגוס בורגר בר, חיל הנדסה 1, באר שבע, 053-6130353
 
במקום הרביעי: אגאדיר
על המקום: אגאדיר היא הרשת שהביאה את הקונספט של הבר-בורגר לישראל. היה זה אי שם בשנת 1997 כשנפתח הסניף הראשון של הרשת בתל אביב, כשמאז הצטרפו אליו תשעה סניפים נוספים. סניף באר שבע מגיש כמיטב המסורת תפריט בשרי עשיר בכל טוב, באווירה שמחה ועדכנית. השירות במקום מהווה מופת למסעדות בעיר, וההקפדה על הפרטים הקטנים והגדולים כאחד ניכרת מהצעד הראשון ועד הביס האחרון. 

דגימות מהתפריט: ארטישוק יהודי (33 שקלים), שלישיית נקניקיות מרגז עם עגבניות וכוסברה (36 שקלים), חזה עוף על הגריל (55 שקלים), בייבי אגאדיר (שלישיית מיני בורגר עם תוספות שונות - 68 שקלים). 
אגאדיר, שדרות בן גוריון 2, מרכז הספורט, אוניברסיטת בן גוריון, באר שבע, 053-9365843
 אגאדיר באר שבע. תמונה באדיבות המסעדה
במקום החמישי: הספריה
על המקום: מסעדת בר הספריה באה לעולם כדי לשמר את הידע העצום שנצבר במשך שנים של ניסיון בתחום הקולינריה והאלכוהול על ידי חברי קבוצת קמפאי. לקוחות המקום נהנים מבר עשיר, תפריט מגוון וחווית שירות לא מעונבת, קלילה וצעירה, כשכל זה במחירים אטרקטיביים ביותר. בין היתר מדובר בצ'ייסרים בעשרה שקלים בלבד, כוס יין ושליש ליטר בירה ב-15 שקלים בלבד ומבחר מרשים של מנות אוכל בפחות מ- 50 שקלים. 

דגימות מהתפריט: סלט כרוב תאילנדי (כרוב לבן, כרוב אדום, גזר, כוסברה, בוטנים גרוסים ורוטב צ'ילי חמוץ מתוק – 10 שקלים), אמפנדס (שלוש יחידות אמפנדס במילוי בשר בקר טחון, מטוגן ומוגש בתוספת רוטב סלסה – 20 שקלים), פסטה בולונז (רוטב בשר בקר עשיר, עגבניות וירקות שורש – 35 שקלים), סטייק אנטריקוט (250 גרם סטייק אנטריקוט על הגריל עם מלח ים ופלפל גרוס בתוספת פירה – 85 שקלים). 
הספריה, נפח"א 25, באר שבע, 053-9365888
 החלל המעוצב של 'הספריה'. תמונה באדיבות המסעדה
במקום השישי: קמפאי
על המקום: קמפאי הוא בר-מסעדה מצליח (וחלק מקבוצת מסעדות) הממוקם במתחם ביג. משמעות השם קמפאו היא "לחיים" בשפה היפנית, ועם השם המחייב מגיע גם תפריט אלכוהול עשיר במיוחד הכולל מגוון רחב של קוקטיילים, בירות מהחבית ומהבקבוק, סוגים שונים של וודקה, רום, עשרות סוגים של וויסקי סינגל מאלט, קוניאק, סאקה ועוד הרבה הפתעות. 

דגימות מהתפריט: סלט ירוק עם נתחי פרגית טמפורה (נתחי פרגית בטמפורה, עלים ירוקים, מלפפון, גזר וקריספי שאלוט בוויניגרט ג'ינג'ר הדרים – 58 שקלים), צ'יקן נודלס (אטריות ביצים מוקפצות עם נתחי עוף, כרוב, גזר, נבטים, פטריות ובצל ירוק, ברוטב יאקיסובה – 54 שקלים), פילה ברמונדי (צרוב על הפלאנצ'ה, מוגש עם פטריות אסיאתיות בחמאת שום, סויה, גרידת לימון, עירית ואספרגוס בגריל – 96 שקלים). בקמפאי ישנו גם תפריט סושי עשיר ותפריט טבעוני מגוון ביותר. 
קמפאי, דרך חברון 21, באר שבע, 053-9441883
  קמפאי בבאר שבע. תמונה מתוך אתר המסעדה
במקום השביעי: קפאסה
על המקום: בקפאסה מגישים מבחר מנות מכל רחבי העולם, בדגש על טורקיה, ארגנטינה, צרפת, יוון, איטליה וספרד. במהלך שעות היום קפאסה היא מסעדה מפנקת, ואילו בשעות הערב והלילה היא משנה את פניה ומתפקדת על תקן בר צעיר באווירה משוחררת. התפריט העשיר של קפאסה כולל בין היתר סדרת המבורגרים ים תיכונית, מגוון מנות פתיחה, סלטים ומרקים, מבחר מנות פאייה ופסטה, מאפים מהטאבון, מנות בשריות, מנות דגים ועוד. 

דגימות מהתפריט: המבורגר טבעוני (2 יחידות מיני בורגר טבעוני מהמון ירקות טריים, עדשים שחורות ועשבי תיבול, מוגש בלחמנייה עם חסה, עגבנייה, בצל וטחינה בצד – 49 שקלים), כרובית בטמפורה (כרובית בטמפורה על טחינה בנגיעות אריסה, לימון כבוש, שום ופטרוזיליה – 27 שקלים), פיצה בלקנית (רוטב עגבניות, גבינת מוצרלה, גבינת עיזים, פלפלים קלויים, חצילים, בצל מקורמל ואורגנו טרי – 48 שקלים). 
קפאסה, חיל הנדסה 6, באר שבע, 053-7101826
 קפאסה. תמונה באדיבות המסעדה
במקום השמיני: פסטינה פסטה בר
על המקום: פסטינה פסטה בר היא מסעדה איטלקית אותנטית לא כשרה, שעושה הרבה כבוד לארץ המגף. המנות המוגשות בפסטינה פסטה בר נדיבות ביותר בגודלן, מה שלא משתקף במחירים שלהן. טווח המחירים של המנות הראשונות המוגשות במקום הוא 25-14 שקלים, כשהמנה היקרה ביותר בתפריט עולה 50 שקלים בלבד. השילוב המושלם בין מחירים נמוכים לאיכות גבוהה, הפכו את המקום לאחד המבוקשים באזור ולא רק בקרב חובבי המטבח האיטלקי.  

דגימות מהתפריט: ברוסקטת עגבניות וצלפים (לחם איטלקי, עגבניות שמש וצלפים כבושים – 18 שקלים), סלט קפרזה (עגבניות שמש, מוצרלה, בזיליקום ושמן זית מעולה – 26 שקלים),  רביולי ספינצ'י אריקוטה (תרד וריקוטה – 47 שקלים). 
פסטינה פסטה בר, דרך מצדה 43, באר שבע, 053-7101832
פסטינה פסטה בר. תמונה באדיבות המסעדה
במקום התשיעי: גיגסי ספורט בר
על המקום: גיגסי ספורט בר מביא לבאר שבע את חווית הספורט האולטימטיבית עם מנות כמו "רולנדיניו", "סלופי ג'ורדן" או "ריו 2016", ותפריט הכולל פריטי טריוויה הקשורים לעולם הספורט. בגיגסי תמצאו שבעה מתחמים מפנקים ביותר המתפרשים על שטח של יותר מ-700 מ"ר. בשטח זה פועלים ארבעה חדרים פרטיים לצפייה במשחקים, שני אולמות צפייה בתנאי בית קולנוע ולא פחות מ-50 מסכי אולטרה HD הפועלים במתחם ההסעדה המרכזי, המעוצב כאצטדיון כדורגל. 

דגימות מהתפריט: טמפורה קייק (בטטה, גזר, נבטים ובצל סגול בבלילת טמפורה, מטוגנים בשמן עמוק ומוגשים עם ספייסי מיונז וטריאקי – 39 שקלים), חריימה פילה דניס (פילה דניס אותנטי חריף, מוגש עם לחם מהתנור – 113 שקלים), שניצבורגר (שניצל עסיסי בלחמניית המבורגר עם ירקות – 47 שקלים). 
גיגסי ספורט בר, נפחא יצחק 36, באר שבע, 053-9367113
 
במקום העשירי: פטפוט
על המקום: מסעדת פטפוט היא מסעדה לא כשרה הממוקמת במרכז ביג, ונראה כי אין אדם שלא יוכל למצוא בה משהו שהוא אוהב לאכול. תפריט הבוקר העשיר המוגש במקום כולל מבחר ארוחות בוקר מושקעות במיוחד, שני סוגים של שקשוקה, סלטים יצירתיים, טוסטים וכריכים איכותיים, ואילו תפריט הערב כולל שפע של מנות פתיחה, מנות איטלקיות אותנטיות, בשרים, דגים ועוד. מעבר לכל זה מוגשות במקום מדי יום ארוחות עסקיות בארבע דרגות מחירים (61, 64, 74 ו-104 שקלים) ובנוסף לתפריטים הרגילים, מוגש במקום גם תפריט קינוחים גדול. 

דגימות מהתפריט: נתח קצבים (רצועות נתח קצבים מוקפצות עם מיקס פטריות, סויה ושום – 56 שקלים), דואט פנקו (פרחי כרובית ופטריות שמפיניון עטופים בפנקו ומוגשים עם צ'ילי מתוק – 46 שקלים), כבדי עוף (מוקפצים לתערובת של בצל סגול ביין אדום ובלסמי מצומצם – 72 שקלים) וסינייה טלה (מוגש על לחם פרנה עם חציל על האש, קוביות עגבנייה וטחינה לבנה – 78 שקלים).
פטפוט, מרכז ביג באר שבע, 053-9442667

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

דירוג הכתבה

לא אהבתי מעולה

תגובות0

הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
הקובה של מומו
מסעדות מומלצות בעיר התחתית בחיפה
תבשילי הקדירה הכי טובים במסעדות בתל אביב
ארוחה במסעדת צ'יינה ביי
פסטה וגבינות בסורנטו (צילום: באדיבות המקום)
מנה במסעדת 300 גרם (צילום: באדיבות המקום)
 מנת בשר בפאפאגיו (צילום: באדיבות המקום)
המבורגר בבי פי (צילום: באדיבות המקום)