מסעדות באילת נהנות מקהל סועדים מקומי וגם מתיירים המגיעים מחו"ל ובעיקר מכל קצוות הארץ. מהדירוגים וההצבעות של גולשי רסט נראה כי המסעדות השולטות בעיר הדרומית הן מסעדות בשר. לפניכם עשר המסעדות שקיבלו את הדירוגים הגבוהים ביותר באילת על ידי הגולשים. 

במקום הראשון: אולה
על המקום: מסעדת אולה נמנעת מהגדרות ותיוגים, ופשוט מגישה תפריט עשיר הכולל מנות מכל רחבי העולם: מרוקו, ניו יורק, ארגנטינה, פרו, יוון, אורוגוואי, ספרד, איטליה, צרפת ועוד. כמסעדה מעודכנת שצועדת עם רוח הזמן, מגישים באולה, בנוסף לתפריט הרגיל, גם תפריט טבעוני מגוון ומפנק ביותר. המסעדה כשרה למהדרין ונגישה לציבור הנכים. 

דגימות מהתפריט: התפריט הייחודי של האולה כולל מנות מוקפדות כמו לדוגמה שיש קבב טורקי אסלי (קציצות טלה בגריל, פיסטוק קלוי, טחינה לימונית, עשבי תיבול – 48 שקלים), פטריות פריזאיות (תערובת פטריות, פורצ'יני, כמהין, קרם פסטו, צנוברים, בזיליקום וקרסט עלה סיגר – 46 שקלים), לברק שלם או פילה אפוי בתנור אבן (לימון טרי, שמן זית, קונפי שום, מלח אטלנטי בליווי ירקות גריל) – 112 שקלים) ועוד. 
אולה, תרשיש 7, אילת. 08-6325566

מסעדת אולה. תמונה באדיבות המסעדה

במקום השני: שוק דגים
על המקום: שוק דגים היא מסעדה אילתית המזכירה יותר מכל את הטברנות היווניות הטובלות בצבעי לבן ותכלת. על סירת הדייגים הגדולה המוצבת במרכזה של המסעדה, מוצגים יינות, דגים וירקות והתחושה הנוצרת היא של כפר דייגים אותנטי. צרפו לזה את המוזיקה היוונית המתנגנת ממערכת הסאונד האיכותית של המסעדה ואת מנות הדגים המושלמות המוגשות במקום, וקיבלתם את אחת החוויות השמחות והמענגות ביותר שיש לעיר להציע. 

דגימות מהתפריט: דגים המוכנים לפי העדפת הלקוח בגריל, בתנור, טיגון, פרפר וכו' (פילה סלמון, ברבוניות, לברק, ברמונדי, דניס – 99 שקלים) מאכלי ים (קדירת סרטנים בציר דגים, חמאה ושום, שרימפס במבחר רטבים לבחירה, מולים בחמאה וטבעות קלמרי סגול בחמאה, זיתי קלמטה, אריסה, לימון, על יוגורט בשמן זית – 99 שקלים), מיוחדים (קדירת מאכלי ים שוק דגים, ג'מבו שרימפס בגריל, פפרדלה מאכלי ים – 119 שקלים) ועוד מגוון מרשים של מנות איכותיות ויצירתיות. 
שוק דגים, חוף אלמוג (מול מלון ריף), אילת. 053-9442916
 שוק דגים בחוף אלמוג. תמונה באדיבות המסעדה
במקום השלישי: המחבוא של אדי
על המקום: המחבוא של אדי הוא המסעדה הוותיקה ביותר באילת. היא הוקמה בשנת 1979 ומאז הספיקה לצבור לעצמה קהל לקוחות נאמן שמגיע אליה מכל רחבי הארץ. הנוכחות המקסימה והכובשת של אדי, בעל קול הבס והמבטא האנגלו-סקסי הכבד, ניכרת מכל פינה ופינה במקום, החל בעיצוב, דרך האווירה וכלה בתפריט האיכותי והמושקע. המסעדה לא כשרה, אך ניתן להפיק בה את כל סוגי האירועים באווירה אינטימית עד 50 איש. 

דגימות מהתפריט: במחבוא של אדי מסתתרות כמה מהמנות היותר טובות שיש לעיר להציע, ביניהן כבד אווז בקונפי יין ואוכמניות (74 שקלים), פילה רוסיני (עם כבד אווז בפלפל ושמנת – 120 שקלים), פילה אילת (מוגש עם פטריות, שמנת, קרם חרדל, קמצוץ קארי וברנדי – 98 שקלים), שרימפס הבית (ברוטב עגבניות, חמאה, שום ויין, מוגש על ספגטי – 91 שקלים) ועוד הרבה פנינים קולינריות מושלמות. 
המחבוא של אדי, האגמונים 68, אילת. 08-637113

המחבוא של אדי. תמונה באדיבות המסעדה

במקום הרביעי: ברביס Diner & bar
על המקום: ברביס האילתית היא הדיינר הרשמי של העיר. מהיום בו נפתחה בשנת 2003 היא מהווה מוקד עלייה לרגל לחובבי ההמבורגרים המשובחים והחיים הטובים באופן כללי. בברביס מעניקים חווית בילוי אקסקלוסיבית הכוללת מחירים שווים לכל נפש שלא מאפיינים את אזור הבילויים של העיר, די ג'י מקצועי מדי ערב, אווירה צעירה ותוססת ועוד. 

דגימות מהתפריט: אמנם הברביס מפורסמת בעיקר בזכות ההמבורגרים הבשריים המופלאים שלה, כמו לדוגמא הדוד (360 גרם – 59 שקלים) או המבורגר אנטרקוט (100% אנטרקוט טחון, מוגש עם בצל מטוגן וממרח שום – 73 שקלים), אבל כיום מגישים בברביס בנוסף לשפע המנות הבשריות גם תפריט טבעוני עשיר ומגוון הכולל מנות כמו המבורגר טבעוני (בלחמנייה מקמח שיפון וקמח מלא עם זרעי צ'יה. מוגש בצד שעועית ירוקה – 49 שקלים) ופרחי כרובית בציפוי פריך בליווי פלח לימון ומטבלים (38/26 שקלים).
ברביס Diner & bar, תרשיש 19, אילת, 053-9383671

ברביס. תמונה באדיבות המסעדה

במקום החמישי: קאזה דו ברזיל
על המקום: החופים הברזילאיים, הצבעוניות שובת הלב, הכדורגל הקדוש, הקופה-קבנה, הקפיריניות שנשפכות כמים וכמובן האוכל: כל הטוב של ברזיל מוגש לכם בקאזה דה ברזיל, ממסעדות הבשרים הפופולאריות ביותר בארץ. התפריט שמציעה קאזה דו ברזיל מוגש בשיטה הברזילאית המפורסמת, "אשפטו קוהידו", או בעברית: "השיפוד הרץ". הכוונה היא לכך שנתחי הבשר העסיסיים נפרסים הישר מהשיפוד על ידי ה"פסאודרים" לצלחות הסועדים.  

דגימות מהתפריט: בתפריט של הקאזה דו ברזיל תמצאו מנות ייחודיות כמו לדוגמה חזה מולארד (350 גרם – 119 שקלים), פנה פילאטו אלה אוליו (פסטה פנה עם נתחוני פילה בקר מוקפצים בשמן זית, שרי בצל, שום ופטריות טריות – 89 שקלים) ועוד רבות וטעימות אחרות. מסלול השיפוד הרץ "צ'ורסקריה קאזה דו ברזיל" כולל 11 סוגי בשרים ומנות פתיחה המוגשות למרכז השולחן (178 שקלים לסועד) ומסלול ה"צ'ורסקריה פרימיום" כולל 14 סוגים.  
קאזה דו ברזיל, שדרות חטיבת גולני 3 (צמוד למלון נובה), אילת. 053-9442682
 קאזה דו ברזיל. תמונה באדיבות המסעדה
במקום השישי: לה קוצ'ינה
על המקום: לה קוצ'ינה היא המסעדה האיטלקית הפופולארית ביותר באילת. היא מעוצבת כבית איטלקי מסורתי ומחולקת לחדרים בדיוק כמו בית מסורתי: חדר אורחים המתאים לאירועים משפחתיים קטנים, מרפסת מזמינה, חצר, סלון ומטבח. לה קוצ'ינה היא מסעדת שף לא כשרה המציעה תפריט עשיר, הכולל מנות פתיחה קלאסיות, מבחר סלטים ומרקים, מגוון פסטות משובחות ופיצות איכותיות ובנוסף גם לא מעט מנות דגים, בשרים ועוד. 

דגימות מהתפריט: המנות של לה קוצ'ינה יזרקו אתכם תוך טעימה קטנה למחוזות איטליה, עם מנות כמו פולו אלה פונגי (פרגית מושחמת בתנור אבן ברוטב שמנת, גורגונזולה ועירית – 84 שקלים), ריזוטו פירות ים (שרימפס, קלמארי, מולים, ציר סרטנים, אספרגוס וגבינת פרמזן – 96 שקלים), ריגטוני פימונטזה (נתחוני פילה בקר, שום, בצל, עגבניות מיובשות, שמנת, ציר בקר ועלי בזיליקום – 108 שקלים) ומנות נוספות. 
לה קוצ'ינה, טיילת רויאל, החוף הצפוני, אילת, 053-9442736 

לה קוצ'ינה. תמונה באדיבות המסעדה

במקום השביעי: ברזיל הקטנה
על המקום: ודאי לא תופתעו לגלות שבמסעדת ברזיל הקטנה מגישים הרבה בשר, וכשאנחנו כותבים הרבה, אנחנו בעצם מתכוונים להמון. המסעדה הדרומית היא בין מסעדות הצ'ורסקריה (מסעדות הפועלות בשיטת "השיפוד הרץ") הוותיקות ביותר בישראל ובמשך זמן רב היא הייתה מוכרת ליודעי דבר בלבד. זאת כיוון שהיא ממוקמת באחת משכונות המגורים של העיר ולא באזור תיירותי. כיום מדובר בלא פחות מאתר עלייה לרגל לקרניבורים המקומיים ולתיירים המחפשים בשר איכותי במיוחד. 

דגימות מהתפריט: תפריט השיפוד הרץ של ברזיל הקטנה כולל מגוון רחב של בשרים (כבד עגל, שוק טלה, לבבות אווז, לב בקר, פיקאניה, ראמפ סטייק, אנטרקוט ועוד), כשהתפריט הבסיסי עולה 168 שקלים לסועד. את התפריט הבסיסי ניתן לשדרג עם פילה רוסיני (100 גרם פילה מובחר בתוספת 100 גרם כבד אווז – 54 שקלים עבור הגשה חד פעמית), סינטה וצלעות טלה (39 שקלים עבור הגשה חד פעמית) או שקדי עגל (200 גרם שקדי עגל – 46 שקלים להגשה חד פעמית). התוספות במהלך הארוחה מוגשות ללא תוספת תשלום כשבין היתר מדובר באורז לבן, פז'ואדה (תבשיל ברזילאי מסורתי), סלט עלים, בצל ממותק, שעועית שחורה ובשר מעושן ועוד.  
ברזיל הקטנה, אילות 3, אילת. 053-7104480
 ברזיל הקטנה. תמונה באדיבות המסעדה
במקום השמיני: ג'ינג'ר
על המקום: מסעדת ג'ינג'ר היא מסעדת פיוז'ן אסיאתית הממוקמת בלב לבו של אזור הבילויים של אילת. במהלך שעות היום המסעדה היא על תקן מסעדה המשמשת מקום מפלט שווה במיוחד מהאוויר החם ומהאינטנסיביות של העיר, עם מוזיקה מרגיעה ואווירה שלווה, ואילו בלילה המקום משנה את פניו והופך לבר תוסס המציע מגוון נשנושי בר קלילים וקוקטיילים יצירתיים. 

דגימות מהתפריט: קצרה היריעה מלתאר את נפלאות התפריט של הג'ינג'ר. על קצה המזלג נציין שהוא כולל למשל סטייק יפני (נתח סינטה מצופה טוגרשי ובוטנים ברוטב ציר בקר יפני - 99 שקלים), ניקו צ'ויה (250 גרם פילה בקר מיושן וצרוב, מוגש עם פטריות שיטאקי ופורטבלו ברוטב ציר בקר יפני, מוגש עם אורז ירוק – 126 שקלים), פילה דג בנוסח מאלזי (בציפוי טמפורה, מוגש ברוטב לימון, צ'ילי, כוסברה ובזיליקום – 82 שקלים) ועוד הרבה יצירות קולינריות של ממש. לצד התפריט הרגיל מוגש במקום תפריט סושי עשיר. 
ג'ינג'ר, דרך יותם 8, אילת. 053-9441782
 מסעדת ג'ינג'ר. תמונה באדיבות המסעדה
במקום התשיעי: אל גאוצ'ו
על המקום: במסעדת אל גאוצ'ו מציעים לסועדים לחוות הרבה מעבר לארוחה סטנדרטית. הנתחים המושלמים המוגשים במקום מוצגים לראווה וכל לקוח מוזמן לבחור את הנתח שנפשו חשקה בו. כמו כן, הלקוחות מוזמנים לצפות בתהליכי ההכנה של המנות הבשריות בזמן אמת על הגריל הפתוח ולעקוב אחר הנתח, מרגע הבחירה ועד שהוא פוגש את הצלחת. במקום אפשר לערוך אירועים קטנים בהיקף של עד 100 איש. 

דגימות מהתפריט: התפריט של אל גאוצ'ו הוא לא פחות מגן עדן לקרניבורים וכולל מנות כמו אסאדו בקר (נתח צלעות של פרה בוגרת, שומני ועסיסי, מתאים למקצוענים בלבד – 33 שקלים ל-100 גרם), אמפנדה (המאפה הארגנטינאי במילוי משתנה כמו פטריות, תירס ובשר – 28 שקלים), סלצ'יצ'ה (נקניקיית בקר דרום אמריקאית פיקנטית – 28 שקלים) ועוד. 
אל גאוצ'ו, דרך הערבה בכניסה לאילת. 053-9424652
 אל גאוצ'ו אילת. תמונה באדיבות המסעדה
במקום העשירי: אגאדיר
על המקום: את רשת אגאדיר אנחנו משוכנעים שאין צורך להכיר לכם, אלא אם כן לא חייתם בישראל ב-15 השנים האחרונות. הסניף האילתי של חלוצת המבורגר הפרימיום המונה כבר עשרה סניפים בכל רחבי הארץ, עושה הרבה כבוד לרשת עם שירות מקצועי ללא פשרות, הקפדה על כל הפרטים הגדולים והקטנים כאחד וכמובן שגם עם המנות שהפכו את הרשת לאחת המובילות בישראל.  

דגימות מהתפריט: לצד ההמבורגרים של אגאדיר (ג'וניור 160 גרם – 44 שקלים, אנגוס אנטרקוט 250 גרם – 65 שקלים או המבורגר פטריות טבעוני 200 גרם – 49 שקלים) ומגוון התוספות המגרות (ביצת עין – 7 שקלים, צ'דר אמריקאית או אמנטל – 9 שקלים, חציל קלוי עם גבינה בולגרית, חזה אווז או בייקון – 11 שקלים ועוד רבות אחרות), כולל התפריט של הסניף גם מגוון סלטים, מנות ראשונות, עיקריות וקינוחים. כמו כן בתפריט של הסניף הדרומי ישנן לא מעט מנות צמחוניות ואפילו טבעוניות נהדרות.
אגאדיר, קאמן 10, אילת. 053-9443313 

אגאדיר אילת. תמונה באדיבות המסעדה