נגישות
נגישות

משנים הרגלים: מתכונים קצת אחרים לארוחה מפסקת

במקום לבחור במתכונים הקבועים שלעיתים עלולים לשעמם את המשפחה, נסו להכין ארוחה מפסקת קצת אחרת, שגם מזינה את הגוף וגם מפתיעה בסגנון

מגזין REST ראש השנה וחגי תשרי
מערכת  zap rest

מערכת zap rest

12/09/2018
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

על מנת לצלוח את צום יום כיפור בשלום, חשוב לתכנן את הארוחה המפסקת היטב ולשלב בה מאכלים שיקלו עליכם את הצום. הארוחה צריכה לכלול מנות ממלאות שמתעכלות לאט, ומשאירות את תחושת השובע לאורך זמן, כמו פסטה או אורז, ולהגישן גם עם חלבונים מזינים וירקות רעננים. שף ירון שנבל, שעומד בראש המטבחים של קופינאס מצור משה ומסעדת טאיה בקדימה, חלק איתנו 4 מתכונים למנות יצירתיות ועשירות, שגם משביעות במיוחד וגם מפתיעות בטעם ובהגשה. שיהיה צום קל.

מסעדת קופינאס - לכל הפרטים
להזמנת שולחן במסעדת טאיה  
4 מתכונים מנצחים עם דבש
10 יינות מומלצים לחגים

מתכון לקובי קארי עם אורז בסמטי
מנה עשירה ומנחמת, מלאה בטעמים וירקות.


מנת קובי קארי של מסעדת טאיה (צילום: באדיבות המקום) מנחמת וארומטית. קובי קארי של מסעדת טאיה (צילום: באדיבות המקום)

מצרכים לכ-4 סועדים
1 ק"ג בשר פרגית נקי ומחולק ל-3 חלקים
2 מקלות/גבעולי סלרי
1 בצל לבן חתוך לקוביות
5 שיני שום
2 כפות ג'ינג'ר מגורד
4 כפות מחית קארי אדום מאיכות טובה
100 גר רסק עגבניות
3 עלי קפיר לרכישה בחנויות מתמחות ( ניתן לחלופין להשתמש במיץ לימון)
חצי כוס חלב קוקוס מאיכות טובה ( 17% שומן לפחות)
כוס ציר עוף מאיכות טובה או כוס מים
150 גר שעועית ירוקה חלוטה
2 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
מעט מלח לפי הטעם
8 כפות שמן חמניות

לקישוט
כוסברה קצוצה

אופן ההכנה

1. ממליחים וצולים את הפרגית עד לקבלת גוון זהוב, ומניחים אותה בקערה נפרדת.
2. מטגנים את השום , ג'ינג'ר , סלרי ובצל בשמן שנותר מצליית הפרגית כ-5 דקות. יש להקפיד לא לשרוף את השום.
3. מוסיפים את קארי האדום , רסק ומטגנים יחדיו כ-2 דקות.
4. מוסיפים ציר עוף וחלב קוקוס, מערבבים היטב, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
5. מוסיפים את בשר הפרגית, שעועית , פלפל , עלה קפיר ומבשלים כחצי שעה .
6. בודקים את רמת מליחות ומתקנים. מוציאים את עלה הקפיר ומוסיפים תבלין צ'ילי לפי הטעם.
7. מומלץ לקשט במעט כוסברה ונגיעת מיץ לימון, ולהגיש לצד אורז בסמטי או פרסי. בתיאבון.

סלט צ'ינטה
סלט עוף פשוט שניתן להכין בקלי קלות, שגם אהוב על ילדים וגם יכול להגיע כארוחה קלילה ומזינה כשלעצמה.

סלט צ'ינטה של מסעדת טאיה (צילום: באדיבות המקום) קליל ומרענן את הארוחה. סלט צ'ינה של מסעדת טאיה (צילום: באדיבות המקום)

מצרכים לכ-4 סועדים
2 גזרים מקולפים וחתוכים לרצועות דקות/גפרורים
3 מלפפונים חתוכים לרצועות דקות/גפרורים
1 ראש חסה ערבית (העלים הפנימיים בלבד) חתוך לרצועות דקות
2 בצלים ירוקים (גבעולים בלבד) חתוכים לטבעות
200 גרם חזה עוף פרוס לרצועות דקות
מלח
פלפל
פפריקה מתוקה

לרוטב
3 כפות חמאת בוטנים (מומלץ לחמם מעט כדי לרכך את החמאה)
4 כפות שמן סויה
1 כף רוטב צ'ילי מתוק
1 כפית סויה
1 כף דבש
1 כפית מיץ לימון
1 שן שום קטנה מגורדת/כתושה
קורט מלח
1 כף בוטנים קצוצים קלויים / מלוחים

אופן ההכנה 
1. מתחילים בהכנת הרוטב: מערבבים היטב את מרכיבי הרוטב בבלנדר או בקערה, עד לקבלת תערובת חלקה.
2. מקפיצים את רצועות העוף על מחבת פסים מספר דקות בכל צד. מערבבים את כל הירקות יחד עם הרוטב, מפזרים את רצועות חזה העוף מעל, מפזרים בוטנים קצוצים לפי הטעם ומגישים.

פסטת בלונז 
מנה שאהובה על כולם, תורמת לתחושת שובע וקלה מאוד להכנה.

פסטה בולונז של קופינאס (צילום: באדיבות המקום) אהובה על כולם. פסטה בולונז של מסעדת קופינאס (צילום: באדיבות המקום)

מצרכים ל-5 מנות 
1 ק"ג בשר טחון טרי
1 בצל קצוץ דק
1 גזר מגורד
1 גבעול / מקל סלרי
6 שיני שום כתושות
6 גבעולי טימין
רסק עגבניות 200 גרם מאיכות טובה
חצי ק"ג עגבניות באיכות טובה
150 מ"ל יין אדום יבש
50 מ"ל שמן זית
6 גר' מלח
פלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה
1. מטגנים בסיר עם שמן את הבשר הטחון כרבע שעה בחום גבוה עד שכל הנוזלים מתאדים. מוציאים את הבשר החוצה לקערה נפרדת.
2. מטגנים את הירקות בשארית השמן כ-10 דקות בחום נמוך , עד לריכוך, מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים 2 דקות נוספות.
3. מוסיפים את היין האדום עד שהנוזלים מצטמצמים לחצי מהכמות.
4. מוסיפים עגבניות מרוסקות, כוס מים , בשר , מלח , פלפל וטימין ומביאים לרתיחה.
6. מבשלים כשעתיים – שלוש כדי שהטעמים יתמזגו.
7. אפשר להוסיף צ'ילי ולקשט בעלי בזיליקום וגבינת פרמז'ן (לא חובה). בתיאבון.

סלמון צלוי על פולנטה ותבשיל פטריות

סלמון על פולנטה של מסעדת קופינאס (צילום: באדיבות המקום) למי שאוהב לשלב חלבי בארוחה. סלמון ופולנטה עם תבשיל פטריות של קופינאס (צילום: באדיבות המקום)

מצרכים ל- 4 סועדים

למנת הדג
800 גרם פילה סלמון (כולל העור) מחולק ל 4 חלקים.
2 כפות שמן זית לטיגון
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן הכנת הדג
1. מתבלים את הדג במלח ופלפל, וצורבים כ- 2 דקות מכל צד במחבת שחוממה מראש.
2. מחממים תנור לחום של 200 מעלות וצולים את הדג למשך 7 עד 10 דקות ( בהתאם לדרגת העשיה הרצויה).

מצרכים להכנת הפולנטה
200 גרם אבקת תירס להכנת פולנטה
חצי ליטר חלב 3%
חצי ליטר מים או ציר ירקות
1 כפית שטוחה מלח

מצרכים לתבשיל הפטריות
150 גרם פטריות שמפיניון פרוסות דק
100 גרם פטריות פורטובלו פרוסות דק
100 גרם פטריות יער פרוסות דק
(ניתן להחליף בכל סוג פטריות אחר לבחירתכם)
1 בצל קטן קצוץ דק
2 גבעולי טימין
חצי כוס יין לבן
2 כפות שמן זית
1 כפית חמאה
1 שן שום כתושה
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן הכנת התבשיל
1. מטגנים את הבצל במחבת על אש בינונית למשך 2-3 דק עד ריכוך.
2. מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד הזהבה.
3. מוסיפים מלח ופלפל על אש גבוהה וממשיכים לטגן 2-3 דק נוספות. מוסיפים שום כתוש וטימין ומטגנים דקה נוספת.
4. לאחר מכן מוסיפים יין לבן ומקפיצים 1-2 דקות עד שכמות הנוזלים מצטמצמת בחצי. מניחים את התבשיל בקערה .

אופן הכנת הפולנטה
1. מביאים לרתיחה את המים והחלב, ומערבבים בעזרת מטרפה.
2. מוסיפים לתערובת מלח ומנמיכים את האש.
3. ממשיכים לבחוש כל העת בעזרת המטרפה, וביד השניה מוזגים את אבקת הפולנטה אל תוך הנוזלים, תוך כדי ערבוב בקצב עדין וקבוע על אש נמוכה, על מנת שלא יווצרו גושים.
ממשיכים לערבב כל העת עד הסמכה, למשך כ- 10 דקות.

הרכבת המנה
1. מוסיפים את תבשיל הפטריות לפולנטה ומערבבים יחד בזהירות.
2. מניחים בעדינות מצע פולנטה על הצלחת ומעליה (או לצידה) את הסלמון.
3. ניתן לעטר את המנה בגבינת פרמז'ן מגוררת, פטרוזיליה, זרעי כוסברה וכמון.

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

דירוג הכתבה

לא אהבתי מעולה
טאיה בקדימה
הזמנת שולחן
053-6130912
קופינאס בצור משה
053-9376406

מנה אסייתית סנאו סושי - בר (צילום: באדיבות המקום)
צ'ילין סין קרנה של מסעדת זכאים (צילום: באדיבות המקום)
ניגירי סלמון בג'קו מאכלי ים (צילום: באדיבות המקום)
בראנץ' במסעדת הולה (צילום: ספיר קוסא)
טוסט ב-90 שניות של LAGER&ALE (צילום: אנטולי מיכאלו)
גראנש בלאן יקב ויתקין (צילום: באדיבות המקום)
איסוף מזון בארגון לקט ישראל (צילום: באדיבות לקט ישראל)
אוכל מוכן של מסעדת טעמאמא (צילום: אפיק גבאי)

תגובות0

הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי