נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

בשר ודגים נאים היו מאז ומעולם חלק מתפריטו של האדם. עוד הרבה לפני שגילינו את האש, היתה התזונה שלנו מורכבת מפירות, ירקות, קטניות, אגוזים וגם בשר ודגים כשהצלחנו לדוג או לצוד.

וגם היום, כמו אז, הבשר הנא הוא חלק בלתי נפרד מהתפריט במטבחים רבים בעולם. להבדיל מהסביצ'ה, שם הדג עובר תהליך של כבישה בתוך חומץ או לימון, הטרטר הוא בשר נא לגמרי, הנחתך באופן מסוים. זה יכול להיות בשר בקר או דגים. עוף אינו שייך לקטגוריה הזו מסיבות השמורות עמו.

זה התחיל במלחמה
אחד המאכלים המפוארים ביותר שמייצגים את הטרטר בכבוד, הוא סטייק טרטר, שמככב בעיקר במסעדות הגורמה הצרפתיות. הוא הגיע אלינו בסביבות המאה ה-12 מאזור הקווקז. העם הטטרי, בראשו של ג'ינגס חאן, משתלט על אזורים גדולים באסיה, והצבא האדיר והרעב היה זקוק למזון שאינו מתקלקל מהר. הפטנט שמצאו היה לשמור את הבשר מתחת לאוכף הסוס על מנת שיתרכך מהמשקל המופעל עליו, ולנשנש ממנו מדי פעם כשהוא נא לגמרי.

טריו טרטר במסעדת קלואליס. צילום: דרור כץ

מאז עברו הרבה טטרים בנהר, והטרטר הפך למנה מעודנת ויוקרתית. גרסת סטייק הטרטר, שבו הבשר נטען לקציצה גדולה, משתדכת מצוין עם חלמון חי של ביצה, עם צלפים ובצל וגם עם רוטב ווסטרשיר. הטרטר יכול להגיע גם בצורת קוביות קטנות, ויש מנות המשלבות בין דגים ובשרים שונים, שיוצרים פסיפס מעניין של טעמים.

מצרפת וגם מהלבנט
הכנת סטייק טרטר אינה דורשת מאמץ רב. כל שעליכם לדאוג לו הוא נתח בקר או דג משובח. כאשר מכינים אותו מבשר, ההעדפה היא לנתח טרי או מיושן למשך שבועיים, ועדיף מפרה בוגרת. הנתחים המתאימים ביותר הם סינטה ופילה בקר. הקיצוץ שלו לקוביות כל כך קטנות מצריך סכין טובה ויד מהירה. 

טרטר במסעדת מסה. צילום: דרור כץ

לצד הגרסה הצרפתית המוכרת, קיימת גם גרסה אוריינטלית הנקראת קובה נייה. הקובה עשויה מבורגול וממולאות בקוביות קטנות של בשר טלה, בדרך כלל קצוץ אך לעתים גם טחון. התיבול מורכב בעיקר מלימון ושמן זית.

ועכשיו, אחרי שערכנו היכרות מעמיקה, הגיע הזמן לסור אל הקצב הקרוב או אל חנות הדגים, לקנות נתח משובח ולהיכנס למטבח. קבלו מתכוני שפים ממסעדות ארצנו לגרסאות שונות ומעניינות של טרטר.

טרטר טונה אדומה מוגש עם אננס קונקסה בסלסת פסיפלורה ונגיעות וואסבי
מתכון של השף בני אשכנזי ממסעדת Touro

טרטר טונה וביצה עלומה
מתכון ממסעדת Seatara

טרטר דג ים וביצה עלומה
מתכון של השף איליי תומר

טרטר טונה אדומה
מתכון של השף אנטוניו מנסה
 

תמונה חיצונית: טרטר במסעדת אמריקן קולוני. צילום: דרור כץ

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
עכשיו אילת. איפה הארוחות הכי משתלמות?
שיראטויה: יפנית אמיתית בתל אביב
מסעדות חדשות בתל אביב
פסטיבל סרי לנקה באוליב ליף ועוד חדשות קולינריות
פסטיבל פרו באוליב ליף ועוד חדשות קולינריות
ארבעה בראנצ'ים שווים באזור המרכז
לא חייבים בבית: אוכלים בחוץ בחוה"מ פסח
ארוחת החלומות בסנטה רוזה
ריבר באר שבע – להתאהב בטעמים האסיאתיים
אחרי 20 שנה מסעדת מסה הוותיקה נסגרת
מסעדת השף הערבית שאתם לא מכירים
מסעדות שף בתל אביב – גורמה פנומנאלי לסקרנים בלבד