נגישות
נגישות

פברואר 2016 במסעדות

אמנם קר וגשום, אבל המסעדות ברחבי הארץ שוקקות חיים, ועמלות על קדירות מיוחדות, ספיישלים ואירועים. שצ'ופק חוגגת 21 שנים, בר פירות ים חדש נפתח בתל אביב, בית מלאכה לבשרים שמגיעים עד הבית ועוד חדשות קולינריות

מגזין REST המלצות קולינריות
מערכת  zap rest

מערכת zap rest

08/02/2016
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

פירות הים נגישים מתמיד
מנות פירות הים נחשבות לגורמה, ובדרך כלל במחירים יקרים יחסית. ניר ארז טייל בעולם וראה כי פירות הים נמכרים דווקא כמזון מהיר. הוא החליט, ביחד עם שותפתו ליאת סבן, לפתוח את יאמ ים - בר מזנון פירות ים שמטרתו להנגיש את פירות הים לכולם ולהציע אותם במחיר אטרקטיבי. יאמ ים (שד"ל 7, תל אביב), נפתח לפני כשלושה חודשים במרכז תל אביב, מציע קונספט של מזנון מהיר עם תפריט עשיר של ראשונות, עיקריות, סלטים ופסטות. דוגמא לארוחה: שרימפס/ קלאמרי/ מולים/ראשי קלמארי/מיקס, עשויים במחבת בשלושה רטבים לבחירה או מטוגנים בבצק טמפורה או מנות עם סלמון, בליווי תוספת של צ'יפס/אורז/סלט לבחירה, ובמחיר של 45 שקלים. הלימונדה על חשבון הבית. יש גם ראשונות לנשנוש כמו: שיפודי שרימפס עם בייקון על הגריל (34 שקלים); אצבעות סלמון/שרימפס עטופות בבצק טמפורה עם חמאת צ'ילי (28 שקלים); שרימפס מגולגל בדפי תפו"א (21 ₪) ועוד. מדי יום החל מהשעה 12:00 מתבצעים משלוחים בכול רחבי תל אביב.
יאם ים. צילום: אפיק גבאי

"המסעדה" מגיעים לתל אביב
רשת המסעדה פותחת סניף בתל אביב ברחוב הארבעה. 30 מנות ב-30 שקלים. למשל: פסטה ארטישוק עם שום, זיתי קלמטה, שרי וגבינת פטה; קרפצ'יו בקר; עלי גפן ממולאים ועוד. אלכוהול מוזל ב-15 שקלים ובירות ב-10 שקלים.

מסעדת שצ'ופק חוגגת 21
יום הולדת 21 לשצ'ופק המצוינת, ובמסעדה יוצעו מבחר גדול של מנות ב-21 שקלים. למשל: ראשי קלמארי, שרימפס על הפלאנצ'ה, קלמארי סגול על הפלאנצ'ה. לקינוחים: עוגת גבינה אפויה, שוויצריה הקטנה. כוסות יין באותו המחיר. יהיו גם צ'ייסרים ב-10 שקלים. שווה.
שצ'ופק. צילום: אפיק גבאי
אלברטו בפתח תקווה
אם טרם יצא לכם לבקר באלברטו בפתח תקווה, כדאי שתצטיידו בתיאבון ותגיעו עם הילדים אל בית הקפה הכי מקסים בסביבה. העיצוב חמים, האוכל טוב והמחירים מאוד הוגנים. יש כאן ארוחות בוקר מגוונות, פיצות, פסטות והרבה דברים שילדים אוהבים. מקום לכל המשפחה.
אלברטו פתח תקווה
סוף סוף HOOK
בית מלאכה ארטיזנלי חדש לבשרים, המגיע עד לפתח הבית, מציע נתחים מוכנים, בשרים מעושנים ומוצרי שרקוטרי משובחים המיוצרים בשיטות טבעיות ומסורתיות. בבית המלאכה של HOOK  מיישמים ומשכללים טעמים מוכרים ונוסטלגיים בשיטות ארטיזנליות וטבעיות בלבד וללא שימוש בחומרים ותוספים מלאכותיים הנפוצים היום. כל זאת מתבצע באמצעות תהליך ארוך המתחיל בבחירה קפדנית של בשרים טריים וממשיך בעיבוד בשיטות טבעיות של כבישה, המלחה, עישון ממושך במעשנות עץ טבעי והתססה , בהתאם לאחת המגמות המובילות בגסטרונומיה העכשווית הדוגלת בחזרה לשיטות עבודה מסורתיות וההתרחקות מהמזון המתועש ממניעים סביבתיים, חברתיים ובריאותיים. מאחורי המיזם עומדים החבר'ה של פונדק דה לוקס וטראק דה לוקס, ביחד עם ערן ביק, שהתמחה במוסדות שרקוטרי מוכרים בניו יורק. דמי משלוח למרכז העיר תל אביב: 15 שקלים. מעבר לירקון ,יפו,רמת גן, גבעתיים, חולון, בת ים - דמי משלוח 25 שקלים. בהזמנה מעל 250 שקלים המשלוח חינם . שעות: א-ה 16:00-22:00 ו'- 10:00-14:00.
HOOK. צילום: אנטולי מיכאלו
חורף חם בדובנוב 8
דובנוב 8 השיקו מנות ספיישל חורפיות. קוסקוס בימי שלישי (56-68 שקלים) וחריימה (85 שקלים) וחמין (56/68 שקלים) בשישי-שבת. את הקוסקוס והחמין אפשר להזמין בגרסה בשרית או צמחונית. 
דובנוב 8. צילום: יחסי ציבור
ספיישל קדירות במזללה
במזללה  של מאיר אדוני התחילו להגיש, בנוסף לתפריט הרגיל, תפריט של ספיישל קדירות מרק עשירות אשר יצרו השף מאיר אדוני יחד עם השף בפועל, אסף שטרן, לצד יינות לבנים שהותאמו במיוחד לקדירות. בין הקדירות: בויאבז ים תיכוני– סרטנים כחולים, דג ים, מולים, קלמרי, שומר, פלפל שושקה, ושום קונפי . מוגש לצד ברוסקטת "רואי"; טום יאם – אטריות אורז, כדורי דגים ופירות ים, עגבניות שרי, בצל ירוק, שעועית, בזיליקום תאילנדי, כוסברה, צ'ילי, שיטאקי. מוגש לצד סטיקי רייס; קלאם צ'אוודר – מולים, תירס, כרישה, סלרי, שום, תפוח אדמה,, פנצ'טת חזה אווז. מוגש לצד בריוש פרמז'ן.
קדירת בויאבז במזללה. צילום: רונן מלחן
ארוחת תינוקות בגרג ב-10 שקלים
אין צורך להביא מהבית קופסאות קטנות לתינוק. בכל סניפי רשת גרג יציעו ארוחת תינוקות ב-10 שקלים שכוללת מחית אפונה, אורז ועגבנייה קצוצה.

ירושלים

ימי שני קולינאריים בירושלים
במסגרת אירועי "שאון חורף" יתקיימו מגוון פעילויות ואירועים קולינריים בירושלים: Street Food Party, בישול בירות במהדורה חד פעמית, הרצאה של אורי שביט על טבעונות וחיות אחרות, סדנת אוכל נא, מסיבת רחוב קולינרית עם מטעמים מרחבי העולם, סדנת פיצה נפוליטנית, סדנת קוקטיילים ועוד. 8, 15, 22 ו-29 בפברואר ברחבי ירושלים. הכניסה לאירועים ללא תשלום.
ימי שני קולינריים בירושלים. צילום: קירה קלצ'ינקי

עסקיות חדשות במסעדת לינק
מסעדת לינק בירושלים חוגגת 18 שנים להיווסדה עם מבצע עסקיות הכולל מנה עיקרית, סלט ויין/בירה או שתייה קלה במחיר המנה העיקרית. המבצע יתקיים במהלך השבוע (ימים א'- ה') בין השעות 12:00-17:00.

ארוחת טעימות במסעדת La Regence
השף דוד ביטון משיק ארוחת טעימות שתוצע במהלך החודשים פברואר-מרץ במסעדת לה רג'נס שבמלון המלך דוד בירושלים, וכוללת 12 מנות לכל סועד. בין המנות: קרקר בקר וקטניות ממרח חזרת, טארט כבד אווז פראלינה, מרק קונסומה עוף מעושן לצד סנדוויץ׳ עוף, ביצת שליו 'שטנית' קרם חלמון ופורצ'יני, ברבוניה אסכבז' קרם שומר וטרגון צ'יפס תפו"א מעושן, פלאן ארטישוק ירושלמי וארטישוק שדה עם שטרויזל שאלוט, שקדי עגל קונפי באבק פטרוזיליה, קרם פול יבש ואפונה טרייה ועוד. עלות לסועד: 390 שקלים. הארוחה תוגש בימים א'-ה' החל מהשעה 19:00 בערב.
מסעדת לה רג'נס
BEER BAZAAR בבירה
בימים אלו נפתח בלב שוק מחנה יהודה Beer bazaar - חמארת בירות בוטיק שתציע לא פחות ממאה סוגי בירות בוטיק ישראליות. ביר בזאר מחנה יהודה הינו אח לביר בזאר השוכן בשוק הכרמל בתל-אביב, אולם בשונה ממנו מתאים עצמו לאופיו הייחודי, טעמיו וקסמו של השוק הירושלמי. בין המנות בתפריט: כבד קצוץ עם ריבת דובדבנים חמוצה ולחם הבית (34 שקלים); סלמון מעושן עם איולי חזרת, בצלים מוחמצים מתקתקים, צנון ומלפפון (34 שקלים); בשר בקר מבושל בבירת סטאוט כהה, שוקולד מריר, וצ’ילי חריף. מוגש עם נאצ’וס מקסיקני וסלסה פיקנטית (32 שקלים); נקניקיית בקר עסיסית מונחת בלחמניה רכה, עם חרדל וכרוב כבוש תוצרת בית ( 24 שקלים) ועוד. עץ חיים 3, שוק מחנה יהודה, ירושלים. כשר.

צפון

חורף בטיבי'ס
מסעדת טיבי'ס בחוות ורד הגליל מזמינה ליהנות בחורף מתפריט מגוון ועשיר של מנות בשר איכותיות באווירה חמה אל מול נוף הגליל. התפריט של השף חיים טיבי כולל מנות כמו: Tibi's Steak House- בשר המיושן במקום, כשבועיים-שלושה בטמפרטורה ותנאים אופטימאליים; Tibi's Hamburgers- המבורגר מבשר בקר טרי, עשוי מתערובת 100% בשר בגדלים שונים; פורטהאוס- חוויה של שני עולמות, בשר פילה רך וסינטה בשרנית ומנות נוספות.
מסעדת טיבי'ס
תמונות בראש העמוד ובעמוד הבית: HOOK. צילום: אנטולי מיכאלו

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
מנה רומנטית של כרמים (צילום: נועם פריסמן)
גלידה מהקולקצייה המוזהבת של אניטה (צילום: אפיק גבאי)
ברמנית מכינה קוקטייל. פסטיבל Coctails (צילום: תום גנץ)
בוקר פלוס של פרש קיטשן (צילום: אנטולי מיכאלו)
מנת פד קפאו של צ'אנג' בה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחת בוקר באלנה
קפה ומאפה בבית הקפה תמול שלשום (צילום: באדיבות המקום)
מנת דג של מסעדת אלמרסא (צילום: באדיבות המקום)